Şimdi Ara

VIA Dual Channel ile dönüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • [html]
    img src="http://www.computerbase.de/pictures/category/7.jpg"

    Sonunda beklenen oldu : Via şu sıralarda, 8 hafta önce tanıtmış olduğu Dual Memory Controller'li P4 çipseti PT880'nin Athlon XP versiyonu üzerinde calıştığını dogruladı. KT600'ün veliahtı PT880'e uygun şekilde isimlendirilecek.

    P4 çipsetinin tanıtımınden hemen sonra bu konuda dedikodular ortaya cıkmış ve aynı çipsetin XP ye de uygulanacagi iddia edilmişti. ZDnet'in VIA Marketing-Müdürü Richard Brown'a bu konuya yönelik soruları üzerine:

    "P4 için Dual Memory Conroller çip tasarımı basarıyla tamamlandiktan sonra, bu teknolojiyi Socket A'da da kullanmak akillica olacaktir." seklinde yanıtlamıştı.

    VIA bu sayede nVidia'ya ya karsi kaybettiği K7 piyasasinı tekrar geri almayi planlıyor. Yeni çipin Eylül ayında piyasada olması ve KT880'li anakartlarin da Noelden önce raflardaki yerlerini alacağı tahmin ediliyor. VIA, anakartlarin Athlon 64'den sonra piyasaya çıkmasının bir dezavantaj getirmeyeceğini, aksine K7 piyasasinin daha uzun süre yüksek satış rakamlarina sahip olacağını umuyor. Athlon 64'ün giriş seviyesi fiyatinin yüksek olacağı ve buna karsin K7'nin de üretim maliyetlerinin düsmüş olmasi VIA'nin bu konuda haklı olduğunu gösterecek gibi.


    Sayfanın Linki : http://zdnet.com.com/2001-11-0.html </a></b></span id='msg'></font><br><br>[/html]







  • Çok iyide bir de fiyatları güzel olsa.....
  • kamiller bayagı direndi de baktılar olmayacak dogruyu buldular.
    ıyyyyğğğğğ...vianın ismi bile midemi kaldırıyor yaw:))))
  • amd sistemler için dual channel olsa ne olacak ki çok az bir performans artışı ve buna karşılık ödenen paralar ise haddinden fazla oluyor.Pazarlama stratejileri satesinde fiyat performans oranları çok önem kazanmıyor.
  • yanlıs hatırlıyor olmalısın cenova.yaptıgın tek sey,512 tek ram almak yerine 2 adet 256 mb ram almak.bence cokta masraflı degil.ayrıca performans bayagı farkediyor,denedim...
  • evet bende 2*256 mb ddr ram kullanıyorum.single ve dual ayrı ayrı aynı boardda denemelerde bulundum; sistem açılışı encoding süresi oyunlarda başlangıç devamlılık vs gibi konularda hissedilir bir fark yaşamadım.Ama test sonuçları evet sayılar farklı gözüküyor ama o fark pratikde karşımıza performans olarak çok az yansıyor.AMD bellek bant genişliğinin dar boğazından dolayı intelin dual channel daki performans artışını pratikte maalesef gösteremiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.