Şimdi Ara

Gigabyte ELSA'yı almaya çalışıyor, ASUS ATI kartları üretmeyi planlıyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Daha önce ürettiği Nvidia tabanlı yüksek kaliteli ekran kartlarıyla adını duyuran ve sonra içine düştüğü mali sıkıntı neticesinde batma noktasına gelen ELSA gördüğü destek ile ayakta kalmış ve ATI ürünlerini de portföyüne katmıştı.

    Halihazırda masaüstü için ATI ürünlerini tercih eden ELSA, profesyonel uygulamalar için ise Nvidia'nın Quadro serisini de kullanıyor. Gigabyte ise Nvidia ile başlayan ekran kartı macerasını uzunca bir süre öncesinde ATI ile devam ettirmeye karar vermişti. Ama bu ayrılık ile beraber Nvidia ile aralarına kara kedi giren firma son zamanlarda NForce 2 tabanlı anakartı ile Nvidia ile çalışmaya yeniden başladı.

    Şimdi de Gigabyte ELSA ile masaya oturmuş durumda ve bu firmayı almak istiyor. Bu sayede Gigabyte;

    - ELSA'nın saygın isminden faydalanacak- ELSA'nın mevcut üretimini yapan iki firmadan biri olarak rakibi FIC'nin de dilimini kapacak- Mevcut ürün gamını ELSA yoluyla profesyonel pazara hitap eder şekilde genişletmiş olacak- Ve tabii ki ELSA Quadro'lar ile Nvidia tabanlı kartlar üretmiş olacak

    Bazı ön protokollerin imzalandığı birleşmenin Eylül ayı içinde bile sonuçlanabileceği söyleniyor.

    Öte yandan rakip ASUS'da boş durmuyor. ASUS'un da el altından ATI ile görüştüğü ve anlaştığı, bu firmanın da Computex'de ilk ATI kartlarını görücüye çıkaracağı söyleniyor. Şu anda iki firma da bunu inkar etse de ilerleyen tarihlerde resmi açıklamanın yapılacağı iddia ediliyor.

    Peki halihazırda Nvidia kartları üreten ASUS bu konuda ne yapacak ? Genelde bugüne kadar ATI ya da Nvidia arasında seçim yapan firmaların aksine ASUS iki markayı da kullanarak üretim yapabilmeyi umuyor. Bu sayede grafik kartı pazarında aldığı payı daha da büyütmeyi planlıyor.

    Açıkçası Nvidia ile ATI arasında yaşanan performans kavgasından zararlı çıkmak istemeyen üreticiler iki rakibin mallarını da üreterek karlarını koruyup yükseltmeye çalışıyorlar.


    Sayfanın Linki : http://www.digitimes.com








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.