Şimdi Ara

Canon'dan EOS 300D dijital SLR fotoğraf makinası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
7.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • [html]

    Canon ünlü klasik SLR makinası olan EOS 300 ün dijital versiyonunu piyasaya sundu.

    Bundan bir kaç yıl önce tam profesyonel bir dijital camera için uçuk rakamlar ödemek durumundayken şimdilerde Canon bir hamle yaparak en çok satan klasik makinalarından EOS 300 ün dijital versiyonunu Amerikada 900 usd ye satışa sundu.Bu demektirki kısa süreler sonra tam prof. dijital makinaları dahada uygun fiyatlara almak mümkün olabilecek.

    6 Milyon pixellik bu cihazın en önemli özelliği aynı klasik makinalarda olduğu gibi çeşitli Canon objektiflerini kullanabilmesi.Yani eğer bir klasik canon EOS unuz varsa aynı objektifi bu makinadada kullanabileceksiniz.Dijital makinalarda CCD ne kadar önemliyse objektifte bir o kadar önemlidir.Bundan EOS 300D nin ne kadar avantajlı ve kaliteli bir makina olacağını anlamak mümkün.

    Her nekadar fiyatı şu an için epeyce yüksekde olsa bu işe gönül verenler için çokda fazla olmadığını düşünüyorum.

    Edindiğim bilgiye göre Canon distrübütörü Erkayalar bu yeni ürünü Bilişim de sergileyecekmiş.

    EOS 300D nin ayrıntıları ve sample resimleri linkten inceleyebilirsiniz.


    Sayfanın Linki : http://www.canoneos.com/digitalrebel/digital/index.html </a></b></span id='msg'></font><br><br>[/html]



  • Bu makina henuz daha satisa sunulmadi. Bilgiler biraz yaniltici. Eger sunulsaydi ilk alan kişilerden birisi olurdum...Duyurusu yapıldı o kadar. Henuz makinanın tam olarak incelemesi bile yapılmadı. Bakınızhttp://www.dpreview.com veyahttp://www.steves-digicams.com
  • Aslinda bu makinanın duyurusunu donanimhaber.com daha once yapmalıydı. makinanın lansmanı neredeyse 2 hafta önce yapıldı. Bu arada hatırlatayım sony de yeni 8 megapiksel ve 7x zomlu (28-210mm) yeni modelinin DSC F828 duyurusunu yaptı. Ancak buda henuz satisa sunulmadı. Bu makina klasik RGB renk filtreleri yerine RGBE renk filtreleri kullanıyor. Yani 4.bir filtre daha eklenmis ve böylelikle insan gözünün görebeilşcegi dogal renklerde ve canlılıkta goruntu kalitesi elde edilmesi hedeflenmis. Ancak makinanin henüz örnek resimleri yayınlanmadı..
  • Sanırım piyasaya sunulması henüz çok yeni o yüzden bulunamaması doğal ama önümüzdeki günlerde boy göstermeye başlayacağını zannediyorum.Eğer duyumlarıma göre Erkayalar inşallah Bilişimde bunu sergilerse görme-inceleme fırsatı bulmuş oluruz en azından.Tabi yinede Türkiyede hiç birşey garanti olmadığı için fuarda göremeyebilirizde.
    Anladığım kadarıyla bu tür ileri düzey nmakinalara meraklısınız.Şu an ne kullanıyorsunuz bilgi paylaşımı yaparsanız sevinirim.
  • Civil için;
    imzamda da! görüldüğü gibi şu an fujifilm finepix s2 pro kullaniyorum, tamron 24-135mm objektifi var. Bu makinayı da amerikadan ithal ettim. Yalnız bu profesyonel ve özelliklede studyo tipi olduğu için sanirim bunu bir studyoya verip yeni bir sony DSC F828 alacagim...Cunku yukarıda da yazdıgım gibi bu yeni sony 4 renk filtresi kullanan ilk makina olacak ve renk ve dolayısı ilede resim kalitesi cok iyi olacak diye bekliyorum. kendime ait vir sitem var ancak henuz digital studyomu acmadim...insallah 2004 te acmayi planliyorum. sitemden fotograf galerime de bakabilirsiniz.
    http://www.fotografci.net
  • adanali,

    Bu konuyla ileri derecede ilgili olmana sevindim.Bende fotoğraf konusuna meraklıyım ama tabi amatör düzeyde.Daha önce Minolta 505 si SLR kullandım 2 sene kadar ve kardeşimin isteğini kıramayıp ona hediye ettim ve dedim artık dijital resim çekeyim ve bir tane canon powershot s45 aldım.Makina çok iyi ama tabi bilirsinki klasik SLR nin yerini tutmuyor.Bu yüzden gidip bir tanede Canon EOS 300V SLR aldım.Her ikisinide kullanıyorum,her ikisininde yeri başka.Fakat EOS 300 ün dijitali ilgimi çekti belki klasik SLR sinin yerini tutar diye ve haberinide o merakla yaptım :) Bakalım bekleyip göreceğiz nedir ne değildir.Senin dediğin sony DSC F828 de ilginç,8 milyon piksel çok iyi ve belirttiğin gibi yeni renk filtresi oldukça değişim yapar sanırım.Bir linki yada resmi varsa paylaşırsan sevinirim.
    EOS 300 D nin bir sample fotosunu indirdim orijinal hali 4.5 MB olduğu için buraya sığacak kadar ufaltmak zorunda kaldım kalite biraz azaldı tabi ama yinede oldukça iyi gibi.

    Canon'dan EOS 300D dijital SLR fotoğraf makinası
  • Bu resmi bende indirdim. Ve resime Photoshop ile USM (sharpness) yaptım. Cok daha net oldu böylece. Yani canon 300d ile çekilen resime birde usm yapınca renkleri cok net oluyor denilebilir. Canon 300d'nin örnek resimleri ortalıkta dolasmaya basladılar. Ancak sonynin henüz örnek resimleri yok. Sony hakkında detaylı bilgiyihttp://www.dpreview.com/articles/sonydscf828 adresinden/linkinden alabilirsin, ama hepsi ingilizce...Sony'ye yeni eklenen 28-210mm zoom objektif özellikle cok harika ve makro yetenegi cok gelismis. Dolayısı ile tam ideal bir makine denilebilir. Hele birde studyo ortamında fotograf çekebilirsem mukemmel olacak.
  • abi ben 4330'dan caydım! mini 2 beni idare eder. kışa kadar işallah bu kodumunun aleti ucuzlar da alırız bi tene[^]
  • IMID,ucuzlar belki ama sadece Amerika fiyatı uygun olabilir çünkü canonları buradan almaya kalktığında Amerika fiyatını neredeyse 2 ile çarpmak zorundasın malesef.İmkan varsa Amerikadan getirtmek en mantıklısı.
  • http://web.canon.jp/Imaging/eosdigital/index.html

    http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=2948998627&category=43454

    amerika'da tanıdık var ama gelmeye niyeti yok! belki oradan getiririm. (onun buraya gelen turk arkadaşları falan vasıtası ile vs...)

    şu okul & askerlik bitsin bende gidicem zaten
  • Evet arkadaşlar bugün Bilişimde bu nefis makinayı inceleme fırsatı buldum.Gerçi ortalıkda gözükmüyordu nedense ama ben ısrarla istedim görmeyi ve çıkardılar ortaya,e tabi muhabbetede daldık haliyle :)
    sağolsunlar bana bir kaç resim bile çektirdiler.Harika bir alet elinize aldığınızda tam bir prof makinayı tuttuğunuzu hissediyorsunuz ve kesinlikle dijital bir makina olduğu anlaşılmıyor,tam bir klasik SLR. Görünüşü, tuşları harika.
    En önemlisi erkayalar bu makinayı dünya ile birlikte Türkiye'de de aynı anda satışa sunuyor ve takriben 10-15 gün içerisinde satışta olacakmış.Fiyatıda belli.Kdv dahil 1200 euro.
    Bence meraklısına böyle bir makina için değer.
  • Uf makinalara bak beah!!!!!(ŞAPIR-SUPUR)
  • Yine pahalı bir fiyat her zamanki gibi. Amerikada 18-55mm lens dahil 1000 dolardan satılacak. Türkiyede yine bizler neredeyse 250 dolara yakın kazık yiyecegiz. Yalnız ben Sony F828'in resim kalitesinin Canon 300D'den daha iyi olacagini dusunuyorum.
  • Sony F828'in tahmini fiyatı ne olur acaba?
  • Fuarda TR fiyatı şimideden belirlenmiş. 1300 EUR kdv dahil. Ancak bence amerikada 900 USD civarında olacak...Bence hiç kaçıırlmaz bir fiyat...Zaten ben çıkar çıkmaz bir tane alacağım...Bu arada fuardan izlenimlerişn ve fotoğraflarımdan oluşan bir sayfa yaptım...
    http://www.fotografci.net/fuar
  • paylaştığın için sağol.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burak0106

    quote:

    Orijinalden alıntı: sivil

    Sony F828'in tahmini fiyatı ne olur acaba?

    hocam 2. eli baya düştü bu aletlerin

    ne içtinki on yıllık hort yaptın :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.