Şimdi Ara

HARDDISK'TEN PROGRAM CALISTIRMAK...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar benim elimde yurtdisindan getirttigim ve icinde binlerce kitap bulunan bilimsel amacli olarak hazirlanmis 15-20 adet CD var. Ben bunlari image olarak harddisk'e atip sonra programi kurup CD'siz olarak calistirmayi dusunuyordum. Nitekim yapmayi basardim da. Once "Clone CD" ile uc adet dosya halinde diskin icinde belli bir yere atiyorum. Sonra "Daemon" ile orayi gostererek programi kurup calistiriyorum, sorun cikarmiyor. Ancak bu "Daemon" adli program, (Laser Lock'lu CD'leri bile harddiskten calistirmakta basarili olmakla birlikte) ayni anda en fazla 4 adet programin calismasina izin veriyor. "Fantom CD" diye bir program duydum. Acaba o ayni anda 10-15 programi acmama izin verir mi? Bu konuda bilgisi olan ya da baska yazilimlardan haberi olan varsa yardim etmesini rica edecegim. Simdiden tesekkurler...



  • virtualdrive diye bir program var bunu hiç denedinmi?
  • Walla yeni indirdim simdi. Deneyecegim...
  • Hadi bakalım...
  • Yahu arkadaslar ben bu programi indirip kurdum. Kurulusun basinda F'den Y'ye kadar letterlari veriyor. Hepsini isaretledim. Kurulus bitince bir baktim benim C, D ve cd surucum olan Z'ye kadar butun harfler "My Computer"a gelmis. Bir deneme yapmak icin programa girdim. "Build" kutucuguna tiklayip program CD'sini taktim. Z'de Cd'yi gordu gormesine ama, butun CD icerigini C'nin icinde bir yere (My Documents'a) atti. Ama ben o programin ornegin G'de olmasini istiyorum. Yukaridaki pencereden "C:\My Documents\Vcd" nin bas harfini G yapiyorum. "Ulasilamiyor" gibisinden bir sey diyor. Kopyalamayi illaki C'ye yapiyor. Buraya kadar bir hata var mi? Ya da "Ben nerde yanlis yaptim?". Saygilar..
  • Sadece clone cd sana yeter. Ayrı bir prog. kulanmana gerek yok.

    Clone Cd tray programında (Sistem tray'da) sağa klıkleyip sanal sürücü yada ona benzer bir seçenek olacak. Ona tıklayınca bir pencere açılıyor. Oradan da etkisiz yazan yere tıklayıp istediğin kadar sanal sürücü yapabiliyorsun. Seçtiğin image dosyasını başka bir yerlere atmıyor. Nereye kaydettiysen orada kalıyor.

    İşlem bitince windows gezgininde istediğin sürücünün üzerine gelip (örn. E)
    sağa tıklayıp. Çıkan menüden imaj yerleştir yada ona benzer birşey vardı, onu seçip istediğin imajı o sürücüye yerleştiriyorsun. Bu iş bu kadar basit.

    Bu işlemleri yapmadan önce bence diğer programları sil.
    Ayrıca clone cd'yi tekrar kurman gerekebilir.
    Ben nero'nun image driverini etkinleştirip, tekrar devre dışı bıraktıktan sonra sanal sürücüler aktif olmamıştı ve Clone CD'yi yeniden kurdum..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.