Şimdi Ara

Monitör Tarih Oldu!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bugün 2 senedir kullandıgım montıor'den kokular gelmeye basladı ve aniden kapandı bidahada açılmadı monitörün markası Hyundai V770.
    monitorde 1 haftadır titremeler oluyordu ve bugun bu titremeler baya arttı ve monitor aniden kapandı ve artık acılmıyor.
    -------------------
    Acaba problem tam olarak nerden kaynaklandı?
    --------------------
    Ben birkaç tane şey düsündüm ve bunlardan bıtanesini sizle paylasayım dedım.
    --------------------
    Yaklasık 1 ay once kablonete abone oldum ve bılgısayar çoğu zaman açık.Monitorde elektrıkten tasarruf olsun diye 1dak. sonra otomatık kapanıyor.Ve cogu zaman download'ları kontrol etmek ıcın monıtoru fareyı haraket ettırerek acıyordum 15-20 dak. içinde bu seklıde 10 defa acmısımdır herhalde.
    Ve çoğunuz bilirsinizki monitor uyku moduna gectıgı zaman elektırık alır sadece tüp'e elektrık gıtmez ve fareyı oynatıp actıgımız zaman ufak bir ateslemeyle monıtor acılır.Ve bununda tüp'ten yediğini söylerler bu dogrumu yanı ben monıtoru bu sekılde cok fazla acıp kappattıgım ıcınmı monıtor bozuldu?
    -----------------------
    Kablonet kullanan ve bılgısayarı download'a bıraka arkadaslar monıtoru ne sekılde kapatıyorlar uyku modundamı yoksa standby tusundan mı?
    -----------------------
    Son sorum ise bu monıtoru yaptırayımmı yoksa yeni bi tanemi alayım
    Samsung almayı dusnuyorum asla Hyundai almam!

    Onerılerınızı beklıyorum tesekkurler.



  • yaptırmak ??
    2 sene önce monitörler 3 yıl garantili idi! ne o garantiyi yakıcak birşey mi yaptın? öyle ise bence yaptırma işi oldukça pahalıya gelebilr(tabe 30-40 dolarlada yırtabilirsin) bahsettiğin şeyi(stnby dan mouse ile aktive etme monitörü) ben günde 30 defa yapıyorum eh 2 senedir kullanıyorum :) ha modelmi V770 bence sen aldığın yere götür hala garanti kapsamında olmalı...
  • Ne yaptırması git bir tane 763 MB al rahat et koçum(tabii garanti bitmişse)
  • Bende kablo var. Makinenenin güç koruma yöntemlerini hiçbir zaman kullanmam düğmesinden kapatırım aleti. Fakat monitörünün bu nedenle bozulmuş olduğunu sanmam. Isınan elektronik aletlerde (monitör gibi) ısınıp soğuym nedeni ile soğuk lehim tabir edilen, lehimlerin bozulması oluşur. Bğyğk ihtimalle böyle bişi olmuştur. Bu durumda arıza çok kolay giderilir. Benim bir monitörcüm var ve çok hesaplı çalışır.Ankaradaysan mail at telefonunu vereyim. Tabii ki garantisi bittiyse. Benim bildiğim kadarıyla hyundai'ler 3 yıl garantili.
  • Cewplar için herkese teşekkür.Eğer 3 yıl garanti varsa benımkının garantısı dewam edıyor ama! ben ufak bir salaklık yaptım ve monitorun içini acıp bakıyım dedım bu arada monıtoru bıraz zorladım ve acarken iz kaldı bazı yerlerde garantı dısı kalmıs olabılır yanı.
    Aldıgım yere goturcem garantı dısı kalmısssa son çare televızyoncuya goturcem odusuk para verırse yaptırırım ama yok fazla bısı derse yenı Samsung SyncMaster 753DFx uygun onu alabılırım.
    Tekrar saolun.
  • tam olarak nasil bir titreme oldugunu tarih eder misin? bir de ustten ve alttan daralma var miydi goruntude? ve acildiktan sonra ekranda goruntunun belirme suresi uzamis miydi?
    sorun buyuk ihtimalle monitorun power supply unitesinde. eger garantisi varsa sakin acma, eger tamir islerinden anlayan bir tanidigin varsa ve
    garantisi yoksa acip power supply'deki elektrolitik kondansatorlerden patlayan catlayan var mi bir baksin. ayni zamanda power supply'deki switching regulator chip'inin cevresinde de gozle gorulebilir bir belirti olabilir yoksa service manual'inden takip etmek gerekir ki tamirciye goturmen gerek o zaman.


    bende ayni monitorden var, simdilik birseyi yok, aman nazar degmesin. kadikoy'de medya mi oyle bir yer vardi yazicioglu'nun az ustunde ordan almistim. garanti suresi devam ediyor. birsey olursa ithalatci bakar mi bilmiyorum.
  • Bence garanti dışıkalmışsa onu bozuk halde vaya tamir ettrip satve yani bir tane al
  • PagaN®, bende de s770 modelinde 3 ay önce benzer bi olay oldu. moniter standby modunda iken içinden cızırtı sesleri geliyodu. bi akşam evde yoktum kardeşim, pcyi açmış kapamış, sonra odaya geldiğinde yanık kokusu varmış(ben bi gün sonra geldiğimde koku hala vardı).neyse bilgisayarı açınca görüntü yanlardan ve ustten basılmış, bulanık ve titriyordu. kısaca bişey görüp kullanabilmek çok zordu. monitoru megabyte dan aldıydım.aradım bana multimedya ya yollamamı söylediler, ithalatçı onlarmış. yolladım,garantinin bitmesine de 1 ay vardı.1 hafta içinde yapıp yolladılar. dönüşte kargoyu onlar ödedi(trabzon a). henuz bi sorun çıkmadı
  • SBK ewt goruntu yanlardan basılıyordu ve yazılar gormek cok zorlasmıstı monıtorun yandıgı son gun.
    Ve ayrıca monıtorun ıcınden cızırtı gelıyordu Nightwalker'da oldugu gibi.ve hatta bi ara içinden patlama sesi geldı monıtor calısmaya dewam ettı ve bırden koku ve gitti:(
    ---------------------
    Sımdı garantıye baktım garantısı bıtmıs.Elektronıkcıye vermeyı dusunuyorum ucuz bir fıyata yaparsa yaptırcam.
    Ama yok astarı yuzunden pahalı gelırse yenı alcam.
    ----------------------
    Aslında benım ıcın bu problemın neden kaynaklandıgı onemlı monıtor benım hatam dısındamı yandı yoksa güç yönetim programı yuzundenmı yandı?
    ve alacagım monıtorde bu yuzdeen yanabılırmı.
  • Yenilerin yanma şansı elindekinde çok daha az...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.