Şimdi Ara

Sessiz Bir PC icin yapilabilecekler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Overclock icin cok seyler yaziyoruz acaba Pc leri sessizlestirmek icin de bir seyler yazabilirmiyiz diyorum.
    Sus sogutma sistemlerini bir kenara birakirsak ses ile performans biraz ters orantili gidiyor.Hem yeterli performansdan vazgecmeden hemde aksamlari o calisirken yaninda uyuyabilecek kadar sessiz bir pc gerceklestirebilirmiyiz?

    Saka bir yana bu baslik altinda sessizlik ile ilgili olarak arkadaslarin kendi deneyimlerini aktarmalarinin iyi olabilecegini dusundum.

    Su Sogutma ile ilgili olarak guzel basliklar ve tartizsmalar var.Su Sogutma disinda da olabilecek uygulamalar icin bu baslikta bir paylasim olabilir mi acaba?

    Kendi sistemimden baslamak isterdim ancak 2500+ Amd li kuracagim sistemin henuz anakartini satin almadigim icin bu mumkun olamiyacak simdilik.Ancak umarimki en kisa surede ben de birseyler paylasabilirim.
    Yine de 2500+ icin CPU fani olarak performansi ve sessizligi cok iyi ayarlayabildigi soylenen Zalman CNPS-7000Cu aldigimi soyleyeyim.Anakarti da aldigimda izlenimlerimi yazacagim.

    Saygilar







  • kasanı mantar kaplayabilirsin bu bir yol fanlar için düğme yada ayarlama için bişiler yapabilirsin (potasyum metremiydi neydi yanlış yazdım büyük ihtimalle)
  • bana kalırsa sen uyurken comp genelde dl yapcak yane fazla bi yükü bulunmayacak kasana bir 20 cm lik fan ve 2-3 tane de eksoz fan takıp bunları bi anahtara bağlayarak gereqsiz durumlarda devre dışı bırakabilirsin!!! ben şu an da yalnızca hdd nin altındaki fan için yapıyorum ama kasa kapa ııını ve kasa fanları üstündeki gerqsiz metalleri kestiiimde bu uygulamayı yapacaııım
    saygılarımla...............
  • Günümüzün performanslı sistemlerindeki fan gereksinimi: 2 kasa fanı, 1 VGA fanı, 1 işlemci fanı, 1-2 güç kaynağı fanı, 1 kuzey köprüsü fanı. Minimum 6 fan ve bunların bir kısmı 4000 devirin üzerinde çalışıyor. Yani bahsettiğin sessizlik bu şartlarda mümkün değil...

    Belki hepsini stok soğutmaya geçirip kasanın yanına da vantilatör bağlarsan olabilir. :)
  • su soğutma
  • su soğutma.
    ama hamidiye kaynak suyu olmalı yoksa verim alamazssınız.
  • Bisi dicem ama cahilce kacacak YAA BU ZALMAN 7000CU HANI SU BAKIRDAN UZERIDNE 92MM FAN BARINDIRAN DEISIK DIZAYNLI FAN DEGILMI ki bildigim kadaiyla oyle ve o amd 64 islemcilerle uyumlu yani amd atlona uymaski o :) oyle degilmi beyler sogutma mogutma diorusunuz arkadasin dikkatsizligini gormuosunuz aaa :) yanlisim varsa simdiden pardon...
    ps: @arbiter okşizenli su olmazmı?Hani acisini falanda alir sistemin ondan[arindr]
    Saygilarimla




  • merhaba,
    uyariniz icin tesekkur ederim fanin kodunu yanlis yazmisim dogru kod CNPS-7000A-CU olacakti.Bu kodlu fan Athlon XP ile de kullaniliyor.Detay icin asagidaki linke bakabilirsiniz
    dijitalcenter.com/asp/show_stock.asp?Product_ID=CNPS-7000A-CU

    Tabiki su sogutma sessizlik ve performans icin en uygunu ama elimideki sistemi de en iyi sekilde nasil organize edebilirizi tartismak da yararli olabilir diye dusunuyorum.
    Overclock icin tum yaraticiligimizi kullaniyoruz bunu biraz da performans + sessizlik icin de kullanalim ve deneyeimlerimizi paylasalim istedim.
  • merhaba,
    Aeneis , kasaya mantar kaplama olayini duymustum sen uyguladinmi,uygulayabildiysen sonuc tatminkarmiydi?
  • yok uygulamadım ama sonuç wericeği kesin gibi benim ilginçtir kasa kapağım kapalı olduğunda işlemcim daha az ısınıyo yadi hawa akımı o kadar güsel sağlanmışki açık kasadan daha performanzlı mantar uygulayınca sesten kurtulursun ama performans açısından şüpeli...bi de kesinlikle fan plastik korumalığı we kasanın kendi saç korumalığını çıkarınca sesten we performanstan kazanıyosun basıncı asalttığı için daha sessiz oluyor...
  • merhaba,

    Benim de kasam Asus T-10.Daha once standart kasa fanlari kullanmistim
    ama cok sesli olduklarindan cıkarttim.Bir hafta oncesine kadar kasa kapagi acik kullaniyordum.Tabi bende kasa kapaliyken fan kullanmadigimdan sıcaklık artıyordu.
    Yeni Zalman ZM F1 80mm iki adet kasa fani aldim.Simdi kasa kapagi kapali kullaniyorum.Ama hernekadar sessiz dense de normal modda fanlarin sesleri beni rahatsiz ediyor.
    Ben sadece on taraftaki fanin fan korumaliginin arka tarafını kestim.
    Sen on taraftaki plastik korumaligi tamamen kaldirdinmi? Arka taraftaki sac fan korumaligini da kesip attin sanirim.İyi sonuc aldiysan ben de aynisini deneyeyim.

    Bu arada kasa kaplamasinda mantar kullanan arkadaslar varsa deneyimlerini anlatabilirler mi?
  • eğer fazla ısınma gibi bir sorun yaşamam dersen fanları yavaşlat. ben öyle yaptım, bütün fanları (psu dahil) yavaslattim. dolayisiyla sadece hdd'den ses geliyor. yaklasik 1,5 aydir da bir sorunla karsilasmadim.
  • merhaba,

    Suan sistemimi yenileme cabasi icersindeyim.Mevcut anakartim fan ayarlarini desteklemiyor.Fanmate turunde birsey almak gerek.Ancak almayi planladigim anakartimin fan ayar destegi olacagi icin ek masraf yapmak istemiyorum.Bu nedenle de kasafanlarini normal modda kullaniyorum.

    Aslinda bu basligi acarken sadece kendim icin degil sesle problemi olan tum arkadaslarinda konuya katilmalarini, deneyimlerini aktarmalarini arzu etmistim.Belki boylelikle sessiz bir pc icin bazi ipuclarini ortaklasa olusturabilirdik.Ama baslik fazla ilgi cekmedi sanirim (en azindan overclock konulari kadar)

    Oneriniz icin tesekkur ederim

    saygilar
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by ring</i>
    Sen on taraftaki plastik korumaligi tamamen kaldirdinmi? Arka taraftaki sac fan korumaligini da kesip attin sanirim.
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    Plastiğide attım arkadaki korumalığıda böyle yapınca oluşan basınçtan kurtuluosun daha az ses çıkıyor..
  • ring, bana kalırsa kendin de fanmate türü birşeyler yapabilirsin. tabi elektrik ile ilgili tecrüben varsa. ben okul başlayınca böyle birşeyler yapmayı düşünüyorum. birkaç switch kullanarak fan hızlarını ayarlamayı vs vs... şu an heatsink üzerinde kullandığım fanın iki hız ayarı var, her iki ayar için de ayrı bağlantı kablosu var (iki kablodan birisinde 70ohm civarı bir direnç var). dolayısıyla o dirence paralel bir switch bağlayıp açıp kapatarak hız ayarı yapılabilir. diğer fanlar için de benzer metodlar kullanılabilir sonuçta.
  • Fan ayarı için en iyi çözüm potans dır uygun değerlerde aldığınız potans fana istediğiniz voltajı vermenizi sağlar.Bu sayede fanı istediğiniz devirde kullanabilirsiniz..
    İşlemci fanı hariç Kasa Fanlarının önündeki delikli ızgara sesin ana sebebidir.Eğer fanın çapına göre o bölgedeki ızgarayı keserseniz ses çok belirgin bir şekilde azalacaktır.Eğer fanları fanmate yapmadan kullanmak isterseniz 7 volt verek düşük devirdede kullanabilirsiniz..Bunuda Power kablolarından sarı ve kırmızı olan kablolarla ede edersiniz. Ses bu şekilde voltaj düşürüp fan adedini arttırarak düşürülebilir..
  • merhaba,

    Aeneis, ben de hafta sonu deneyyeim bari.Peki kasanin onunde de fanin montaj edildigi yerde delikli kısım var, burayi da kestin mi fanin olcusunde?
    ali_sami,elektrik bilgim yeterli degil sanirim soyledigin seyi yapmam biraz zor gozukuyor,onerine tesekkur ederim.
    BoCeKzzz, bu potans dediginiz elektrikcilerden mi aliniyor ve uygun olani hangsidir ve nasil montaj olacak ;eger elle bir ayarlama yaparsam verdigin bilgiler cok yararli olacak,tesekkur ederim.
    Aslinda anakart olarak Asus A7N8X deluxe veya Aopen AK79D-400Max almayi planliyorum.Bu anakartlarin fan kontrol ozellikleri var.Ama onerinizi suan kullandigim sistemde deneyebilirim.Bu arada Sizin ve Aeneis'in onerilerine uyarak Kasa fani izgaralarini kesecegim.

    Ekran karti icin Zalma'nin veya diger ureticilerin VGA Sogutma unitelerini kullanip da ses/performans acisindan yararli oldugunu onercek arkadaslar var mi?
  • Benim yaptığım şeyleri anlatayım biraz pahalı ama en sessiz çözümlerden birisi birde overclock'tan vazgeçmeden sessizlik anca böyle oluyor.

    SLK-900U + ZM-F2 92mm fan @1600 rpm ve 38 CFM
    ZM-80A HP ekran kartı fansız soğutucu
    İki adet NB-47J kuzey ve güney köprüsü fansız soğutucu
    Aopen Auaro 12 Cm'lik fanlı 350 Watt ısı duyarlı fanlı
    3 Adet ZM-F1 80 mm 20 CFM'de 1700 Rpm'de kasa fanı

    İşlemcim 1700+ @ 2600+ durumunda
    Ekran kartıda 275/513 yerine 351/717 Mhz'de Ramler ise 333 Mhz yerine 400 Mhz durumunda
  • merhaba,

    Gun ZM-80A HP ekran kartından iyi verim aldin mi? E.Kartini overclock da yapabiliyormusun?

    Yukarda da bahsettigim gibi CPU fani icin pahali bir fan aldim.Ama ekran kartinin da fanini ve heatsink ni degistireyim mi diye dusunuyorum?

    Bu arada Kasa fanlarinin oldugu yerdeki izgaralari kestim.Evet sesde azalma oldu.Ama yeni sistemimi kuramadigim icin henuz kasa fanlarini sessiz modda ayarlayamiyorum.
    Bir de Asus T-10 nun da powersupplyindan hissedilir ses geliyor.Bu konuyu powersupplyi degistirmeden cozebilen var mi?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.