Şimdi Ara

Terim ve Daum un Kadro yanlışları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • <b>Açıkçası benim aşağıdaki yazıda geçen bazı oyuncuları ve özelliklerini bilmediğimden tam katılamıyorum. ama siz takip ettiğinizden dolayı herhalde benden daha iyi biliyorsunuzdur. sizlere fikir cimnastiği olması bakımından bu yazıyı aldım.</b> (Malcolm)

    Terim ve Daum'un kadro yanlışları!

    Transferin ilk bölümü sona erdi. Artık Ocak'a kadar kimse kimseden kimseyi alamaz. Transferin ilk bölümü sona erdiğinde, Fenerbahçe ile Galatasaray'ın teknik direktörlerinin çok ciddi kadro yanlışları yaptıklarını gözlemekteyiz.

    Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, UEFA'ya, Şampiyonlar Ligi için bildirdiği kadroda, yarın başına büyük işler açabilecek, sıkıntılar doğurabilecek bir savunma skandalı yaşadı. Tabii bu bana göre böyle...Ömer'i kadro dışında bırakan Terim, transferin son gününde de, biri orta saha diğeri ileri uç oyuncusu olmak üzere iki yabancı transfer etti. Şampiyonlar Ligi kadrosunda savunma olarak, Prates,Suat, Bülent, De Boer, K.Hakan kaldılar. Ayrıca yabancı fazlalığı sebebiyle de, eleştirildiğinde o her yerde oynar dediği Tamas'ı, hoca, PAF'a gönderdi. Yani Galatasaray geri dörtlüsünde bir ceza ve de bir sakatlık olsa, perişanlık ortaya çıkacak. Hadi diyelim ki, Ergün, Hakan Ünsal'ı kompanse ediyor, ama ortası sadece 35 yaşındaki Bülent'le, 33 yaşındaki De Boer'e kalıyor. Tamas da PAF'da olduğundan, bu defa ligde Ömer tek alternatif olarak gözüküyor. Bütün bunların yanısıra, Murat Erdoğan, Şampiyonlar Ligi kadrosunda düşüyor ama, Pinto kalıyor...Allah akıl fikir versin derim.Yarın Şampiyonlar Ligi başladığında hep birlikte bu yanlış transfer politikasının sonuçları göreceğiz.

    Fenerbahçe Teknik Direktörü Daum da, anlaşılmaz biçimde geri dörtlüye resmen adam yığınağı yapılmasına izin verdi. Ya da kendisi istedi, ki öyle deniyor, yönetim de aldı. Hale bakın; Ali Güneş, Fatih, Luaciano, Tomas,Ümit, Alper, Servet, ErhanAlbayrak, İsmail Güldüren, Mahmut Hanefi ve Petkov...Tam tamına 11 kişi... Bunlardan sadece Ali Güneş devşirilebilir. Yani orta alana geçebilir. Dört futbolcu onbirde bulunacağına göre, 7 oyuncunun kaderi meçhul... Bunlardan üçü yedek soyunsa, dördü tribüne çıkacak. Bu da takım içinde ciddi bir kaos oluşturacak. Buna karşılık, orta alanda sadece Hakan ki o da silinmiş gibi, Kemal, Selçuk, Aurelio ve bitik Yusuf var... İlerde Serhat, Hooijdonk, Tuncay ve kerhen tutulan Rebrov ve Semih... Bu ne biçim kadro oluşumu? Savunmaların herzaman garanti alınmasını savunan benim ama, şişirilmesine de karşıyım. Dörtlü oynayan bir takımın en fazla bir o kadar yedeği olmalıdır. Demek ki, üç oyuncu fazla alınmış. Bu fazlalık özellikle orta alana oyun kurucu ve ileriye kanada adam olarak kullanılsaydı, daha doğru yapılmış olurdu.

    Evet, Lucescu'ya savunmacı diye sataşanlar, Daum'a acaba 11 savunmacı bulundurduğu için ne derler? Yaşşa be Türk spor medyası!



  • daum la ilgili görüşlerine katılmıyorum.sadece Ali Güneş'in yeri değişir demişsin ki gerçek yeri zaten orta sahadır.Erhan ve Petkov da orta saha oyuncusudur.Erhan Antep'te ve Biefeld'de orta sahanın solunda oynuyodu.Petkov'u almasının sebebi de Tuncay'ın oynadığı mevkiye bu oyuncuyu kaydırıp Tuncay'ı da forvete koymaktı.Yani aslında geri dörtlü için 8 oyuncu bulunuyor,4 ü oynayacak 4 ü alternatif olacak.Aynı şekilde orta alanda da Ali,Petkov,Hakan,Selçuk,Aurelio,Yusuf,Erhan,Kemal var,gene 4 ü oynayacak 4 ü alternatif olacak.Forvette ise 5 te 2 oynaycak,orda da alternatif mevcut.Yapılan son transferlerle görüldüğü gibi aslında alternatifi bol bir kadro haline gelmiştir.

    Kadro da defans oyuncusu bulundurmak,savunma ağırlıklı oynanacak anlamına gelmez.Önemli olan sahada nasıl bir anlayış gösterdiğidir.Lucesu'nun eleştirildiği yer bu nokta,kimse kadrosuna bişey demiyo zaten.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.