Şimdi Ara

php'nin içinde sapi yok ki ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Php'nin kurulumu ile ilgili her sitede php'nin içindeki sapi klasöründen bahsediliyor..Benim çektiğim php4.3.3 ve bunu cezve'nin verdiği linkden çektim..Bu kurulumun içinde sapi diye bir klaösr yok..o olmadığı için phpapeche.dll diye de bir dosya da yok..Onlar olmayınca ben nasıl kurucam bu meredi?

    loadmodule php4_module c:/php/sapi/phpapache.dll (bu sitelerdeki ortak kurulum anlatımında geciyo)

    LoadModule php4_module c:/apm/php/sapi/php4apache.dll (bu da cezve'nin kurulum anlatımında geciyor)

    nerde bu sapi ya :(



  • A: http://tr2.php.net/get/php-4.3.3-Win32.zip/from/tr.php.net/mirror -> php (6mb+)

    B: http://tr.php.net/get/php-4.3.3-installer.exe/from/this/mirror (1mb+) -> php yi iis uzerine kolayca kurmak icin.

    apache uzerine kurmak icin A dosyasini cekeceksin. sora zip i acacaksin. kurulum anlatirken koaylik olsun diye apache, php, mysql uclusunu apm diye bir klasor de toplayin demistim. ama senin keyfin bilir istedigin klasore koyabilirsin. A dosyasindan extract ettigin klasorun(icerisinde php.exe olan klasor) icerisinde sapi klasoru.

    ornegin; php-4.3.3-Win32.zip dosyasina cift tikladim, acilan pencere icerisinde herhangi bir klasor secmeden extract e bastim, yer istedi desktop altinda zamazingo diye bir klosore atsin dedim. iste desktop ta olusan zamazingo adli klasor un icerisinde olusan php-4.3.3-Win32 isimli klasor bana lazim olan klasor. bu klasoru(zamazingo nun icerisindeki php-4.3.3-Win32 klasorunu) php olarak yeniden adlandirdim. iste sonuc olarak elte ettigimiz php klasoru bize lazim olan klasor bunu gotur php yi nerede konuslandirmak istiyorsan oraya koy. benim tavsiyem c:\apm\ dir. apm nin icerisine koydugun php klasorune cift tikla s tusuna bastiginda sapi klasoru secilecek.

    gerisini kurulumda anlatim. gene olmazsa detayin dibine vurup sana php yi kurdurucagim. azmettim :))

    kolay gelsin.. (aslinda kolay yaw valla.. )




  • Cezve , sanırım installer lı olaı cektiğim için böyle oldu..
    Install işini zaten senin anlatımına bakarak yapıyorum..Simdi diğer dosyayı download ediyorum..Sorun cıkarsa seni rahatsız edicem..Ama işin mantıgını anladım..İndirdiğim zipli dosyayı actıktan sonra php olarak ismini değiştiricem , zaten bu php 'ye extract etmekle aynı şey..sonra bunu apm'nin içine atıcam..
    Installerlı olan zamazingo'da "sapı" zamazingosu olmadığı için tıkanıyordum..Şimdi tekrar deniycem..

    Tekrar sağol :)
  • houston wehave a problem[help]
  • dinlemedeyim Apollo
  • $cfgservers[1]['adv_auth'] = FALSE; satırından bahsediliyor aldığım kitapta ama benim yüklediğim phpmyadmin de böyle bir satır yok..Ben de ona yakın en satır şu(benzeyen yani)
    $cfg['Servers'][$i]['auth_type'] = 'config'; // Authentication method (config, http or cookie based)?

    Bir başka sorunum ise mysql 'da
    mysql'un kurulumunu anlatan kaynakta my-example.conf isimli bir dosyadan bahsediliyor..bu dosyayı my.conf olarak adını değiştirip C:'ye kaydedin diyor ama ben de öyle bir dosya yok

    bir de son bir farklılıkda bahsedeyim
    LoadModule php4_module c:/amp/php/sapi/phpapache.dll mi yoksa
    LoadModule php4_module c:/amp/php/sapi/php4apache.dll mi?
  • php myadmin olayina bakmam lazim. ama sen asil sorunu soyle yani php calismiyor mu? yoksa sadece phpmyadmini mi calistiramadin?

    mysql zaten msi ile yukleniyor conf dosyalarini editlemene gerek yok. kitapta mysql in eski surumleri icin kurulum anlatmis sanirim.

    LoadModule php4_module c:/amp/php/sapi/php4apache.dll
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by cezve</i>
    <br />php myadmin olayina bakmam lazim. ama sen asil sorunu soyle yani php calismiyor mu? yoksa sadece phpmyadmini mi calistiramadin?

    mysql zaten msi ile yukleniyor conf dosyalarini editlemene gerek yok. kitapta mysql in eski surumleri icin kurulum anlatmis sanirim.

    LoadModule php4_module c:/amp/php/sapi/php4apache.dll
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>


    Hocam zaten bu 3 ü birbirine baglı değil mi?Ya da birbirine baglı olsun diye bu ayarları yapmıyor muyuz?..Şimdi ben o kaynak kitap ve senin anlattıklarınla çakışan noktaları yazdım..Mesela adv_auth u bulamazsam nasıl ayar yapabilirim ki?
  • ucu derken apache + mysql + php yi kastediyorsan mysql ve apache; kendi basina calisabilir, php nin apache ye ihtiyaci var, mysql; kullanacaksan gerekli.

    php nin phpmyadmin e ihtiyaci yok daha pratik olabilir ama gereklilik sozkonusu degil. ben kullanmiyorum ornegin.

    bide su kitaplari bir kenara koy derim. kitap devri kapandi, zaman kaybi..
  • simdi nedir son durum. apache calisiyor. ok! mysql de calisiyordur buyuk ihtimalle ile, zaten normal kurulum. php de durum nedir?
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by cezve</i>
    <br />simdi nedir son durum. apache calisiyor. ok! mysql de calisiyordur buyuk ihtimalle ile, zaten normal kurulum. php de durum nedir?
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>


    son durumu rapor edeyim
    apache - çalışıyor
    mysql - çalışıyor
    php - çalışıyor
    phpmyadmin - çalışıyor ama mysql ile erişimi mumkun olmuyor..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.