Şimdi Ara

BİOS UPDATE SORUNU!(anlayan varsa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • benim su anda bır aygıtı kullnabılmem ıcın biosumu update etmem gerekıor fakat bır turlu edemıyorum.. ınternetten anakart uretıcımın sıtesınden update etmem gereken dosyayı ındırdım.. benım versıonum 1.02 ıdı ve ben bunu 1.03 yapacaktım.. ındırdıgım zıp dosyasının ıcınde bır flah ve bır de BİN uzantılı dosya bulunmakta idi.. oncelıkle flash dosyasını calıstırdım ama wındows altında calısamaz dıe bı hata verdi..

    daha sonra dos ortamında actım.. ve benden kaynak dosya ismini istedi.. ben de bin uzantılı dosyayı yazdım daha sonra enterlayınca karsıma "fıle name to save" dıe bı yazı cıktı..ben de herhangı bı ısım yazdım.. fakat daha sonra anladım kı bu yazdıgım ısımle aynı dosyadan bır kopya daha olusturuordu "c"ye.. ben de bunu engellemek ıcın oncelıkle bır 1.44luk dısk aldım elıme.. ve "sys . a:" komutunu verdım ve sys dosyalarını floppye aktardım daha sonra aynı floppye bende bulunan update dosyalarını(flash ve bınlı dosyayı) attım.. daha sonra "c"den guc kablolarını cıkardım.. daha sonra da bu sefer de "a"ya yazmaya kalkmasın dıe dısketın protectını actım..

    floppyden baslattım pcyı.. flash dosyasını calıstırdım.. kaynak dosya ıstedı gene.. ben de gene "bın"lı dosyayı yazdım.. enterladım.. daha sonra eski biosun kopyasını ısteyıp ıstemedıgımı sordu.. ben de hayır dedım.. enterladım.. bır durum cubugu olustu ve update tamamlandı..

    yalnız su anda kullandıgım bıos hala eskı versıon ve hala update edemedım..


    haaaa!!! bu arada bu ıslemlerı yaparken bıosumda butun "cache"lerı de "dısable" yapmayı da ıhmal etmedım!...

    Sizce sorun ne olabılır ve benım ne yapmam gerekır su durumda?....

    sımdıden gosterecegınız ılgıye cok tesekkur ederım...
    kalım sağlıcakla!.....



  • su aygitin ne oldugunu soylersen, daha iyi yardimli olabiliriz...
  • <font face='Trebuchet MS'><b><i>Board unun modelini yazarmısın?Çektiğin dosya ad olarak 1.3 olabilir ama içerik olarak 1.2 dir.Bu tip durumlar başımıza gelebiliyor.Birde ilk DOS ta işleme başladığında söylediğin birşey dikkatimi çekti;"File Name To Save" kısmında elindeki yeni *.bin dosyasının üzerine varolan mevcut bios unu overwrite etmiş olmayasın.İkinci yaptığın işlemde de zaten aynı olan bios u yüklemiş olursun dolayısıyla.</i></b></font id='Trebuchet MS'>
  • anakartımın modeli Pretech 694X-A1.... overwrite etmediğini dusunuorum.. cunku fıle name to save kısmına yazdgım ısımle aynı ısme sahıp yenı dosya olusturmus zaten .. neden overwrıte etsın kı..
  • ucgunmuhlet, live update yapa yapa unutmuş ta olabilirim yada senin bilgisayar için biraz farklı olabilir ama ben de aynı şekilde yapıyordum eski bilgisayarımda.
    Bunların hepsini yaptığına göre, belki bios virus koruması açıksa bios flash'ı engelleyebilir diyorum.
  • birde manuelden bunları buldum, kusura kalma çeviremiyeceğim....
    1. First, boot the system with DOS or to Safe mode command prompt only under Windows 95/98. If you are booting DOS from a hard drive or floppy disk, press [F5]when the message Starting MS-DOS appears on the screen. If you are booting Windows 95/98, press the [F8] key, and select the Safe mode command prompt only option. This will assure that the system is running in real mode with no device drivers loaded. This is the only correct way to run the AWDFLASH Utility program.
    2. There are (2) important files needed to re-program the BIOS. The first is AWDFLASH.EXE which is the FLASH BIOS Programming Utility. The second file needed is the updated BIN file which contains the actual BIOS code. This file will have the extension [.bin], such as P598GH.BIN . Make sure these files are on the diskette or hard drive in the same directory.
    3. Start the AWDFLASH Utility by changing to the directory where the two required files exist, typing: AWDFLASH and pressing [ENTER].
    4. The AWDFLASH Utility Screen appears. You will be asked for the file name to program. Type in the name of the new BIOS (.bin) file and hit [ENTER].
    5. The program will then ask if you want to backup the old BIOS. This is
    recommended in case there are any problems with the new .bin file. Enter the name of the new backup file (such as backup.bin ) and press [ENTER].
    6. At this time the system will prompt you for final confirmation before beginning programming. The Utility can be aborted at this time by hitting n . To begin programming, hit y
    7. When the Flash programming starts, a bar indicator will show the progress of the programming operation. After successful completion, hit the reset button or power off the computer.

    Be sure to perform Load Optimized Defaults for your new BIOS to
    synchronize the previous BIOS with the updated BIOS.
  • bunların aynısını yaptım zaten.. ama olmadı.. işte zaten bu yuzden bı turlu bı cozum yolu bulamıorum ya zaten....
  • http://www.pclabs.gen.tr/Acemiler/BIOSUPDT/BIOSupgrade.htm
    Gerçi herşeyi denemişsin ama bu yazıya bir göz at belkide işe yarar bir şeyler çıkabilir.
  • öncelikle eski biosu sakladığı dosya ile yeni biosun bin dosyasını "fc eskibios.bin yenibios.bin" komutu ile bir karşılaştr bakalım aynı bios mu değil mi? eğer farklılar ise o zaman bir çözüm düşünürüz. aynı zamanda farklı bir bios yazmış olabilir, ama çok küçük bir değişiklik olduğundan(ve gözüken bir değişiklik olmadığından) aynı biosmuş gibi gözüküyor olabilir.
  • O anakartın yeni BIOS versiyonlarının çıkışı bitirilmiş olması lazım.Tualatin bile desteklemiyor o anakart.

    Bende bir ara vardı ondan..

    Update bir işe yaramıyor.. Ben 1.03'e AWDFLAH ile update ettim ama işe yaramadı çoğu zaman..

    sürümü yükseldi ama hiçbir hata giderimi olmadı..

    illa da yapmak istersen winFlash.exe yi kullan derim.
  • +1<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Rosicky</i>
    <br /><font face='Trebuchet MS'><b><i>Board unun modelini yazarmısın?Çektiğin dosya ad olarak 1.3 olabilir ama içerik olarak 1.2 dir.Bu tip durumlar başımıza gelebiliyor.Birde ilk DOS ta işleme başladığında söylediğin birşey dikkatimi çekti;"File Name To Save" kısmında elindeki yeni *.bin dosyasının üzerine varolan mevcut bios unu overwrite etmiş olmayasın.İkinci yaptığın işlemde de zaten aynı olan bios u yüklemiş olursun dolayısıyla.</i></b></font id='Trebuchet MS'>
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
  • bios da "bios update enable/disable" diye bir ayar var sa enable yapman gerekir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.