Şimdi Ara

Uydu ile bedava download!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
0
Favori
8.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herhalde çoğu kişinin elinde eylül chip dergisi vardır.
    Dergide bulunan bir konu ilgimi çok çekti.
    Uydu hızında bedava DOWNLOAD! Download deyince 1 dk düşündüm. Yazıyı okuyunca olayın bana göre küçük bir hackerlık olduğuna kanaat getirdim. Çünkü mantığı dünya çapıntı uydu bağlantısı kullanan kişilerin dowload ettiği dosyalrı seninde indirmen söz konusuydu.
    Aslında mantıklı ve yapmayı düşünüyorum. Ama tereddütteyim çünkü bazı şeylerden emin olmak istiyorum mesela orda ne kadar bir dosya söz konusu, gelecekte de geçerliliğni koruyacak mı? falan.
    Bu konuyu bilen ve araştıran arkadaşların benimle bilgilerini paylaşmalarını rica ediyorum ve teşşekkür ediyorum.



  • ben dergiyi okumadım ayrıntılarından biraz bahsetsene nedir nasıl yapılır ?
  • 70$+KDV fiyatı olan bi kart gerekio (kartın adı şu an aklımda değil), en az 90cm çapı olan çanak anten ve dijital lnb! (çanak ve lnb 35$+KDV falan). Bağlantıları yaptıktan sonra yanlış hatırlamıyorsam digitürk'ün olduğu uyduya çanağı çevirerek baplantıyı yakalıyorsun ve bi program yardımıyla bilgisayarla o bağlantıyı görüyorsun ve başka bir programla da arama yapıp dowload ediyosun. arama da filteleme falan var. zaten filtreleme olmasa o kadar dosyaay hiç hdd yetmez. çünkü söledim ya indirilen bütün dosyaları indiriyor. yani şu dosyayı indir şu dosyayı indirme diyemiyorsun sadece örneğin .exe uzantılı dosyalara block koyabiliyorsun.
    ok?
    daha ayrıntılı bilgiyi dergiyi tekrar elime alınca verebilirim!
  • chip kaç zamandır almıyordum, en iyisi bu ay bir bakayım. 100$ uydu hızında internet çok çekici...
  • ilginc, bende digiturk var , o karttan bi şekilde ucuza bulunursa denemesi falan zevkli ve ilginc olur :)) ayrıntılı bilgi bekliyorum..
  • sakın bu superonline'ın digiturk üzerinden sağladığı skyrunner olayıyla alakalı olmasın? bu tür uydu olayıyla kaçak interneti duydum..özellikle bulgaristan gibi yerlerde bu şekilde bağlantı sağlayan kafelerin bulunduğu konusunda duyumlar da aldım..sadece download olayı değil tümüyle kaçak bir uydu bağlantısı..dergiyi aldığımda daha fazla fikir yürütebilirim ama o iş bana yaş geliyor en azından türkiye için, nedeni ise şu; eğer o skyrunner olayıyla alakalı olsa bile o sistem paket olarak satılıyor mesela anlık bir hız ve aylık bir download miktarı cinsinden o miktar aşıldığında hız modem hızına düşüyor vs. veya direk digiturk de tel. hattına bağlı olduğu için kendi bir dial up bağlantı sağlıyor olabilir emin değilim o konuda..yani pek de cazip değil kablonet,adsl varken, sorun da bu..kullanan adam yoksa ortada ortak olacak bir download ve kişi de yok demektir..bilmiyorum benim aklıma şimdilik gelen budur ama dergiyi alınca birşeyler eklerim:)
  • walla en azindan, onceden yapiliyorsa bile artik yapilamaz herhalde...
    chip'te ciktiysa, herifler keko diil herhalde, gorur, uyanirlar artik...en azindan digiturk..
  • Saçmalık bence yakın zamanda hemen şifreleme ve otantike olmamızı beklerler. Böylece ölür 100$+kdv. Yapılan bir security açığına benziyor. yatırım yapmaya değmez bence o dergiyi 30.000-40.000 kişi okuyor ilgili kişilerde okudukları için hemen offf olur aynı aycell bedava gprs gibi...
  • Ya aslında bu iş akıp giden dereden bir kova su almaya benziyor ama kovana girecek su şansına kalmış, artık kurbağalı su mu gelir halis içme suyu mu belli olmaz. E bu durumda istediğin dosyayı nasıl indireceksin? Bir indiren olmasını bekleyip onla birlikte sanırım. Bana olası geliyor ama tabii autentication ve encryption olayı var ki çözümü karışık konular ve haliyle hackinge giriyor bu iş... İşin bence yasal boyutlarını incelemek gerekiyor. Gittik milletin gazına gelip GPRS li telefon ve Aycell hat aldık, altı ay kullanıp çöpe attık. Bu iş de ona dönmesin sonuçta?
  • belki dönmüştür bile.. :)
  • bence hiçbir işe yaramaz.çevrendeki uydu interneti kullananlar hangi sayfayı açarsa neyi download ederse sen de onları havadan yakalya biliyosun .sen istedigini yapamıyosun chip im dediği böyle.
  • aycell de 6 ay kulandıktan sonra ne kadar kara geçtigini de bir düşün istersen hocam:)

    hayır buradaki mantıksızlık bence şu.moravec in bahsettiği ister istemez bütün dosyaları indiriyorsun ancak filtreleme yapabiliyorsun sözü.şimdi legal abone olanların işndirdiği dosyaları mı indiriyorum??o zaman benim internete baglanıp dosya transferi iiçin upload yapmamın ne anlamı var??veya istediğim dosya nasıl gelir???

    bana biraz mantıksız geldi.bir aralar kaçak digiturk kullananların yakalanabildiğini duymuştum.bu mümkünmü uydudan internet baglantısında??
  • GPRS li telefona verdiğim ekstra para kadar kara geçemedim ne yazık ki! Neyse. Şimdi olay şu; düşün ki aynı anda 5-10 bin kişi uydu kanalıyla bişeyler download ediyor. Adam düşünmüş ki (bu kaçak olayını düşünen adam) illa birisi senin istediğin dosyayı indirir sende o dosyayı indirmek için filtreni açarsın yani o ftp adresine angaje edersin programını (o her ne halt programıysa işte!) adamın biri gelip o dosyayı indirmeye başladığında sen de paralel olarak indirirsin olayı bu! Ama şu var ki uydu-data protokolünde hata düzeltme ve acknowledge olayları nasıl çözülüyor yani indiren taraf atıyorum "tamam ben datayı doğru aldım" bilgisini tlf hattında gönderiyorsa (ki öyle) bu durumda bu işi sen nasıl yapacan? Ve de diyelim ki senin sırtına bindiğin legal kullanıcı bir datayı hatalı aldı tuttu bunu tlf hattıyla ftp sitesine bildirdi o da hatalı datayı tekrar herife gönderdi! Bu durumda senin program ne halt yer? Karışık işler bunlar. Karşılıklı iletişim olmadan hata çok olur gibime geliyor... Biraz uzun mu oldu?
  • kulağa bu da bi tür snifing tekniği gibi geliyor..tek fark adamın alıp yolladığı paketleri görmekten öte senin de bunları indirmen..oldukça karambol bir iş..bi kaç bin üye olacak ki onlar da sürekli download yapacak ki, bu zaten olamaz paketler 0,4GB ve 1GB olarak satılıyordu o skyrunnerda..hadi o da oldu diyelim en iyi ihtimalle adamlar divx vs yüklerler iyi bir bw sahibi oldukları için, onları alabilirsin ki bu da çok iyimser bir düşünce olur.. <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'>bana biraz mantıksız geldi.bir aralar kaçak digiturk kullananların yakalanabildiğini duymuştum.bu mümkünmü uydudan internet baglantısında??<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    şimdi kaçak digiturk olayı da bilg.la yapılabiliyor, yine kart türü birşey almak gerekiyor ve o karta bilgi yazmak için pcye takılan bir alet tam aklımda diil yöntem..maçları çözen adamlar vs vardı ama sonrasında digiturk keyleri sanırım maç başlamadan 5dk önce veya maç sırasında da değiştirmeye başladı sonra hikaye oldu ancak sinema salonları ve diğer erotik kanal vs olanlarınkini hala çözebilen elemanlar var çünkü onların keyleri o kadar sıklıkta değişmiyor..yani en son öyleydi..tabi yakalanma konusu şöyle eğer adam saf gibi tel. bağlantısını kesmezse digiturk dalgasının tabiki yakalanır[dkkat]
  • chip'de diyo zaten sadece download olayı var. yani ben de pek karar veremedim yatırıma değer mi diye. bi araştırma yapayım bakim ben eğer aklıma yatarsa yapcam!!! bu konu ile bili vermeye devam edecem....
  • chip'de diyo zaten sadece download olayı var. yani ben de pek karar veremedim yatırıma değer mi diye. bi araştırma yapayım bakim ben eğer aklıma yatarsa yapcam!!! bu konu ile bili vermeye devam edecem....
    (moravec'im ben bu arada arkadaşın pc ile girdim de:))
  • Bununla sadece download yapabilecez. Yani bir bakıma Kazaa, iMesh programları gibi birşey. Download etmek istediğiniz dosya kimdeyse ona bağlanıp download edeceksiniz. Ha birde o milyonlarca dosya arasından arayıp,tarayıp bulacaksınız ondan sonra download edeceksiniz. Uydudan gönderilen bilgiler tv sinyaline dönüştürülüp bilgisayara gönderiliyor. Ne online oyunlarda nede surf yapabilecez. Ama olsu o filmleri indirmekte ayrı bir zevk. Ama hızı hakkında bir bilgi yok. 512 yada 1024K diye bir hız sınırlaması göremedim yazıda.
  • Bunu kullanabilmek için gerekli programlar chip dergisinin yanındaki cd de var. Size sadece digital tv kartı,çanak anten ve lnb almanız gerek.
  • digitak tv kartı nerde kacpara ? skystar rahat bulunuyormush galiba..
  • Die Scheisse arkadasim bu chipdeki cd bulunan programin ismini ögrenebilirmiyim acaba.

    Tesekürler
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.