Şimdi Ara

Uydu ile bedava download!!!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
0
Favori
8.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • [bgstr] üstadlarım anlamaktamı güçlük çekiyorum ben yoksa bu lay bariz teletex tarzı bi olaymı yani televizyonda müzik kanalı gibi neye rabet varsa ona giriosun upload da yok illa bu olay hariç bişilere bağlı kalınıyo. elinde hiçbir olanağı olmayan (evde hat / adsl / cable /gprs) olmayanın hiç işine yaramaz gibimi yoksa.
    her kafadan ses çıkıyo benim kafamdaki seside karıştırdılar :)
    bu olay ne kadar yaygınki milletle paylaşım olcak? geniş network mü ne bu anlatın bi.
  • skystar2 ile kurulan sistemde upload yok havada ki bir sürü kullanıcıya ait verileri sende alıyorsun olay bundan ibaret.
  • şu download olayını yapan arkadaş biraz daha açık anlatsın da herkes aydınlansın onun bilgi güneşinden :P
  • bakın beyler olayı ayrıntısı ile anlatayım size.
    skystar2 ile internet olayı iki türlü oluyor.
    1.birinci türlüsü skyrunner veya opensky adlı firmalardan üyelik alıyorsunuz.skyrunner hizmetini bildiğiniz gibi superonline veriyor ve 1 aylığı 69 milyoncuk !!! opensky ise tüm avrupaya pazarlama yapıyor ve fiyatı 24 euro (kazıkçı superonnnlini!!!!).opensky ı internetten kredi kartı ile satın alabiliyorsunuz.size bir şifre gönderiyorlar ve skystar kartınızı kullanarak internette 400k hızında bağlı oluyorsunuz.yalnız telekomun kucağına oturmaktan kurtulamıyorsunuz çünkü upload için internete bir internet bağlantısı ile bağlı olmak zorundasınız.buda dialup bağlantı olacaktır herhalde.yani burada 400k download uydu yoluyla ,56k upload ise dialup telefon yoluyla oluyor.bu şekilde istediğiniz sayfada sörf yapıyorsunuz istediğiniz dosyayı indirebiliyorsunuz.50-60 kilobayt/saniye lik downloadlara çıkılıyor.

    2.ikinci tür internet olayı ise chip dergisinde bahsedilen olay.bu tür internet beleş.fakat istediğiniz sitede gezmek istediğiniz dosyayı indirmek gibi bir şey yok.bu tür internette yukarıda birinci tür internette bahsettiğim abonelerin indirdiği dosyaları sizde yakalıyorsunuz.yani farzedelimki ben parayla skyrunnere aboneyim.sizinde skystar kartınız ,eutelsat w3 uydusuna dönük çanağınız lnb niz var.bilgisayardan programda gerekli basit ayarları yapıyorsunuz.şu bu tür dosyaları yakala diyorsunuz.örneğin siz *.jpg mp3 avi vs yakala diye ayar yaptınız.parayla abone olan ben (ve diğerleri) internete bağlandım bir siteye girdim mp3 indirdim.o dosyaları sizde yakalıyosunuz ve bilgisyarınıza otomatikman indirmiş oluyorsunuz.ikinci tür internet olayı bundan ibarettir ve bir boka benzememektedir.yakalanan dosyaların yüzde 70-80 i pornografik içeriklidir.

    ayrıca ek bilgi olarak vereyim.bu kartla digital uydu kanallarıda izlenebiliyor.hiç heyecanlanmayın diksitürk adlıdijital paketimiz doğrudan çözülemiyor.fakat bizim diksitürk benzeri birsürü yabancı dijital paket mevcut bunların bir kısmı çözülebiliyor.ayrıca burada bahsedilen olaylar skystar1 hauppauge dvb-s ve bunların türevi kartlarla da yapılabilir.en makbulü skystar2 en kralı skystar1 dir.skystar2 kartıyla şifreli kanalları problemsiz izlemek için en azından 1000 mhz işlemciniz olmalı.raminiz de iyi olmalı.ayrıca bu kartlarla tv yayınını mpeg2 dosyası olarak hard diske kaydetmekte mümkün.yalnız dosya boyutu kanldan kanala değişik olmakla birlikte biraz büyük oluyor.bir buçuk saatlik bir film 2-3 gigabayt olabilmektedir

    başka soracağınız bir şey varmı.?
  • peki hoca diyelim ki opensky a uye olduk. gprs le upload olayı olur mu? dial up kullanmasak?
  • eyvallah ağzına sağlık skystar 1 kardeş
  • upload için internete ne yolla bağlı olduğun önemli değil.adsl,kablo,dialup olabilir tabii.teoride gpsr de olabilir ama pratikte olurmu bilmem.
    bunu bende merak ediyorum.gprs nin stabilitesi malum.gprs nin upload hızı yeterli olurmu bilmem .gprs ile pek verimli çalışacağını sanmam.ama denemek lazım.
  • ben bir favourites listesi üzerinden çalışmıştım ve normal olarak bi işe yaramıyodu.Chipde anlattıkları biraz daha avantajlı, uydu trafiğinden rastgele falan en azından dosya çekiyo
  • Bir de bu skyrunner hizmetinde ücretsiz dialup bağlantı deniyor.. 0 822den telekomla öpüşeceğiz demek mi oluyor eğer paşalar gibi istediğimizi indirme sörf yapabilme şansımız olursa???
  • ücretsiz dialup bağlantının ne olduğunu tam bilmiyorum ama muhtemelen dialup için paket ücreti almıyor.hani şu bayilerden aldığımız bir aylık, üç aylık paketler varya onlardan.telefon faturasından kurtulamıyorsun yani.telekomun bedava internet bağlantısı sağladığı nerde görülmüş.
  • Arkadaşlar Bende Next 8000 xcam +fun kart 105 lik çanak ve next lnb var. Artı xp 1700 işlemci ve 256 ddr sistem var.Bu dediğiniz olayı (uydudan download) yapmak için bunlar yeterli mi? Yoksa illa bu skystar2 kartı almak mı gerekiyor?
  • baba astarı yüzünden kazığa oturuoz
    zaten gprs in upload kadar rezil başka bi bağlantı bilmiyorum..
    telsim 26.000 veya 19200 veriyo toplam bağlantına..
    bide sky alcaz hepten göççez ayda yüzlerce milyon bide almasına para of of of... hiçte akıl karı deil.
    [ban] telekomu özelleştirilse anca 2004 ün sonlarında üsküdara yayılır adsl yada cable.. lanet olsun bole hayata be.
  • ücretsiz dial-up mı? daha önce skyrunner dan böyle bir şey duymamıştım.
    ayrıca ücretsiz bağlantı sadece servis sağlayıcı için geçerlidir. yine tt ye saat ücreti ödersiniz.

    skystar1;
    internete bağlandıktan sonra bir siteye giriyoruz şifreyle ve isteklerimizi sıralıyoruz ve daha sonra upload için kullandığımız kanalı kapatıp verilerin uydudan gelmesini bekliyoruz sanırım. doğru mudur?
  • chip dergisindeki download olayını ben denedim. trafik ne kadar fazlaysa o kadar çok download yapıyorsunuz. tabi sizin seçme şansınız yok. sadece dosya türlerini seçip filtre koyabilirsiniz. işe yarayacak bilgilerde geliyor ama çoğu erotik dosyalar. trafik fazlaysa aşırı şekilde download oluyor. trafik azsa daha düşük oluyor. ilk bağlantı yaptığımda saatte 40-50 mb boyunta download yaptı. trafik yoğunken bunu 10 dk da yapıyor. skystar tv kartı ise zaten harika bir kart. digital yayınları rahatlıkla çekiyorsunuz ve çoğu şifreli kanalıda rahatlıkla çözüyor. kayıt olayıda dvd kalitesinde diyebilirim. bende avermedia tv studyo tv kartıda var ama görüntü ve kayıt yaparken kalite farkı inanılmaz fazla diyebilirim. karşılaştırmak bile abes kaçar yani. iki kartta mpeg2 formatında kayıt yapıyor aslında ama gel görki skystar2 avermedia yı ikiye katlar. bir kaç kanalda digital yayına geçse zaten hemen avermedia tv kartını satacağım. download olayı benim denemelerimde rahatlıkla çalıştı. birde pid scanner diye bir plugin yükleyip diğer uydulardada pid aratabilirsiniz. bulabilirseniz oralardanda download yapılabilir. ben bir kaç kanalda deneme yaptım ama trafik çok olduğu için pek bir faydasını göremedim. birde bu download olayı esnasında sistem aşırı kasılıyor. ram kullanımı 1.5 gb seviyelerine kadar çıkıyor. işlemci kullanımıda %100 civarlarında seyrediyor. anlayacağınız sistemi full kullanıyor.
  • HaLLowMaN;
    sistem şöyle işliyor:internet explorerde bir proxy adresi giriyorsun.
    önce dialup ile internete bağlanıyorsun.(veya başka bir şeyle).opensky ın login sayfası var oraya gidip login oluyorsun(şifreyi parayla abone olarak alıyorsun tabii).iexplorerde bir adres yazdığında talebin dialup yoluyla yazdığın bu proxy adresine ulaşıyor cevap sana uydu yolu ile geliyor.yani yazıp istek sıralama gibi bir şey yok.bildiğimiz klasik internet olayı nasılsa bundada öyle.downloadlar uydu yolu ile uploadlar dialup yolu ile oluyor.
  • arkadaşlar, bu uydudan internete bağlı olan kişilerin download ettikleri, serverda bir cache'de tutuluyor ve siz bunları üye olmadan digital uydu aracılığı ile download edebilirsiniz. yalnız bunu her uydu alıcıda yapamazsınız. bu işle ilgili en çok yazılım nokia 9600 cihaza yüklenmiş DVB2000 firmware'li uydu alıcı için var. ben bir ara denedim ama bende çanak olarak hotbird ve turksat uydularına yönelik iki tane var. bu programlarla download yapabilmek için bu data yayınlarının çalışan PID nolarını bilmek gerekiyor bu da daha çok astra uydusundaki data yayınlarında yaygın. ama astra uydu yayınlarını iyi alabilmek için 2 metre bir çanak lazım. bu konuda daha fazla bilgi almak isteyenler "beceriksizler" board'una nokia başlığı altına bakabilirler.
  • skystar zaten en iyi digital uydu çözümü gibi görünüyo bi de video in olsa...
  • skystar;
    istek yapıldıktan sonra upload kanalının açık kalmasına gerek var mı?
  • Alakasız bi soru olacak ama tek bir çanak+lnb iki ayrı receiver a bağlanabilirmi?
  • evet yapabilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.