Şimdi Ara

KABLOSUZ INTERNET CALISMALARIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
3.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlarım. Artık çalışmalarım tamamlandı ve sizinle paylaşmak istiyorum. Evinizdeki pc nin ethernet kartına özel bir anten takarak internete bağlanabileceksiniz. Telefon hattı yok extra fatura yok. Sistem şu anda çalışıyor. Biraz daha kaynak bulabilirsem öncelikle tüm istanbulda aktif hale getirmek istiyorum. Bunun için biraz daha beklemek durumundasınız. Malum bazı şirketler para kaynakları kesileceği için projenin çalışmaması için elinden geleni yapıyor. Ama bu proje hayata geçecek ve Ne dial-up ne kablo net nede adsl karşısında duramayacak.

    Biraz daha sabır.



  • ilginç, nasıl bişeymiş bu.
  • İnternete erişimi nasıl sağlayacaksın peki? O yöntemle anca kablosuz yerel ağ yapabilirsin, oda olmaz ya neyse
  • Arkadaşım internete erişim sağlandı ve sistem çalışıyor. Konu hakkında şu an çok fazla detay veremiyorum. Şu an avrupa patenti alında türkiyedende patent aldıktan sonra olup olmadığını hep birlikte görürüz. Ama size tavsiyem bu aralar boşa yatırım yapmayın.
  • Güzel bir şey, peki her yerden bağlanabilicekmiyiz yoksa sadece destek veren yerlerdemi bağlanıcaz?
  • merak ile bekliyoruz...olur yada olmaz, yine de isin icinde emek var, teskur sana...
  • çok iyi olur inşallah emekleriniz boşa çıkmaz patent işine dikkat edin teşekkürler.[bgdnc2]
  • Chip dergisi Eylül sayısı sayfa 218 bakınız.
  • 3. bir kolumuz yada iki kafamız çıkmıcak dimi ucuz nete giricez diye?
  • Sadece hizmet verilen bölgelerden bağlantı yapılabilecek. Şu an istanbulda pilot bölge araştırması yapılıyor. Bunun sonucuna göre istanbuldaki ilk denemeler yapılacaktır. Şimdi diyeceksinizki bu sistem denenmedi mi? Bu sistem denendi ancak türkiyede değil çünkü sistemin denene bilmesi için uydu hattı kiralanması gerekiyor buda çok masraflı biz denememizi yurt dışında bir ilde gerçekleştirdik. Deneme yaptığımız şehirde Adsl hattını bu yöntemle yaklaşık 50 kullanıcıya paylaştırdık ve olumlu sonuçlar aldık. Umarım türkiyedeki bazı prosedürler bu tür çalışmalar için bir nebze olsun gevşetilir yoksa uydu hattı kiralamak her babayiğidin harcı değil.
  • İstanbul/Fatih çok güzel bir pilot bölge olur. Kablonet bile yok. Çok ciddiyim.
  • Umarım bir an önce işlerinizi yoluna koyarsınız.. Hizmet bölgesi sorunu olucak mı ? ve ücretlendirme ne şekilde yapmayı planlıyorsunuz ? ADSL ve Kablonet'e rakip bir fiyat politakası izleyecekmisiniz ? Çalışmalarınızda başarılar dilerim...
  • Hizmet bölgesi sorununu bölge bölge aşmayı planlıyoruz. Öncelikli olarak istanbulu bitirmeyi planlıyoruz. Ücretlendirmeyi çok çok uygun herkezin gözü kapalı olarak geçebileceği şekilde yapmayı düşünüyoruz. Adsl ve kablonet fiyatlarının dahada altında olacak. Ancak şu anda öncelikli problemimiz uydu hattı kiralayabilmek. Bu problemi aştıktan sonra her hafta yeni bir ilçede kullanıma açabileceğiz.
  • euehueh bana biraz yalan gibi geldi
    bogaziçi yada FSM koprusunu de satıyon mu?
    valla dediklerin doruysa kusuruma bakma hatta helal olsun...
  • evet biraz detay versen de biz de anlasak yeni bir yumurta mı yoksa büyük bir devrim mi?
    ne biliyim soyadın uzan filan değil di mi senin?
    detay versen de biz de şu iş gerçekten olur mu olmaz mı ona göre yorum yapabilsek.
  • emin olun hat kiralama konusuda ve prosedürlerde ttnet her tür fedakarlığı ve kolaylığı gösterecektir?!?!?
    Zamanında kablotv firmaları internet için bilmem kaç lira fiyat çıkarmışlardı (kablonet hizmeti verilmeye başlamadan hemen önce) , gaet makul bi fiyattı ama TT amcam hayır bu kadar ucuza vermicez diiip fiyatı yukarı çekmişti...
    Herkezin gözü kapalı atlıyacağı kadar ucuz/hızlı bi internet in yayılmasını sizce kimler ister? istemiycek bi sürü kişi/kurum olduğu kesin....
    Canım vatanımda her telekomünikasyon faaliyeti bi yere kadar gelişir , TT a kadar...
    Neyse ei şanslar umarım olur...........
    sucks
  • Herhalde biryerlere universal bir accesspoint kurulacaktir. Peki en fazla mesafe ne kadar olacak? Band genisligi ne olacak? Sadece wireless bir ethernet kartı yetecek mi yoksa dogrudan gören bir anten vs. olacak mi..
  • adsl hattını bi hub vasıtasıyla radyo sinyalleriylemi dağıtacaksın?
  • Arkadaşlar bahsettiğin olay internette bir devrim ve bunun balon olmadığını inşallah çok yakında göreceksiniz. Türkiyede Adsl in dağıtımı yasal değil bu nedenle adsl hattını zodyak ın dediği gibi dağitamıyoruz. Bunun için telekomdan uydu hattı kiralanması gerekiyor. Biz denemelerimizi adsl i dağıtarak yaptık ve süper sonuçlar aldık. Tek isteğimiz bize bazı kolaylıkların sağlanması ancak bazıları kolaylık yerine bu projenin hayatageçmemesi için elindne geleni yapıyorlar. Hatta projeyi çalmak isteyen uyanıklar bile var ancak projenin avrupada tescili alındığı için hayal kırıklığına uğrayacaklar. Bu arada mbayram ada cevap vermek istiyorum kullanıcıların sadece bizden bir anten alıp bu özel anteni pc nin ethernet kartına takmaları yeterli olacaktır. Umarım yakında hepimiz bunu kullanabileceğiz.
  • Küçük bir antenle bu dediklerinizin yapılması zor kaldı ki erişim alanıda kısıtlı olacaktır cep şirketleri gibi çok fazla santrale ihtiyacınız olabilir. Özellikle yüksek hızlarla kablosuz iletişim şu an çok zor.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.