Şimdi Ara

TT'nin adsl hizmetini boşverin buna başvuru yapın. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • yaw sonuçta hertürlü bu işte telekom payını alacağından + sol de kendi payını alacağından daha pahalı olacaktır TT nin adsl ine göre......
    Bakınız: dialup paket fiatları.
    Bu 2004 den sora arahatlıcaz hadisesi balon olup patlıcak gibime geliyor...
    Ha 2004 e kadar TT özelleştirilir sora türkiye pazarına yabancı telekominikasyon devleri el atarsa o zaman deişir .
    Ama şu şartlarda herkez TT net e mahkum ve araya kaç firma girerse fiatda TT ninkine göre o kadar fazla olacaktır...
    128 cable mı adsl mı derseniz, cable tek geçerim
  • adsl için santrallere DSLAM (Digital Subscriber Line Access Multiplexer) kurulması gerekiyor. Bunu telekom kendisi kurarsa, o santralde xdsl hizmeti başlar. Yok bunu başka birisi finansmanını sağlayıp kurarsa yine aynı şekilde hizmet başlar. Benim tahminimce SOL kendisi dslam aktif cihazlarını telekomun henüz adsl kurulmamış veya yetersiz santrallerine kuracak ve kurduğu bu santralleri bir yerde kiralamış olacak. adsl hizmetini kendisi satacak ve telekoma da bundan pay verecek. Şimdiden ön kayıtları başlatmasının sebebi de bir nevi kamuoyu yoklaması. Talep ençok nereden gelmişse derhal oraya yatırımı bastıracaklar. Burada hem SOL kazanacak hem telekom, olan yine bize olacak. SOL'un fiyatının telekomunki kadar olmasını beklemeyin. Ama şurası kesin; hizmet daha hızlı yürür.
  • Şu anda Telekom'un tekelliği sadece altyapı üzerinde. Buyüzden istediğini yapabiliyor. 1 Ocak 2004'ten sonra Telekom'da bildiğimiz iss şirketleri gibi olacak. E-kolay'dan Superonline'dan farkı kalmayacak. O zaman ne payını alabilir ne de fiyatlar pahalı olabilir. 2004'ten sonra zaten Koç,Sabancı,Iss şirketleri piyasaya girer. Zaten yabancı şirketler bütün işlerimizi yönetiyorlar internetede el atarlar merak etmeyin. Bizim şirketler her nekadar hizmet verselerde altyapı kurmaktan acizler. Altyapıyıda yabncı şirketler kurarlar.
  • mbayram+1 sol un adsl hizmetinden telekom un pay almıcanı sölemek komik oluyor...

    Diescheisse abicim nerden alıosun bu bilgileri anlamıyorum birileri fena halde gazlıo gibi seni...
    yer altından geçen bütün hatlar telekom un adam beleş e kullandırırmı sanıyorsun yaw...
    öyle 0 dan yeni bi sistemle hat ları döşemek şebeke kurmakda SOL un altından kalkacağı bi iş deil. ha olur ya gevur şirketler gelir basar parayı döşer hatları sorada bu hatlar üzerinden telekom a bağlı kalmadan hizmetini verir....
    sakin olmakda fayda var 2004 den sora öle zart die herşey deişmicek süreç işi bu.....
  • İyide bak şimdi 1 Ocak 2004'ten sonra Telekomun altyapıdaki tekelliği kalkacak ya. O zaman altyapı ortak olacak. Ortak olunan altyapıdan Telekom nasıl altyapı alsın. Birde şu ihtimal var. Avrupada Uydu üzerinden erişiö yapıyorlar ya. Bunada onlar dsl diyorlar. Onlarla erişim yaparlarsa Superonline için maliyet düşük olur.
  • <b>DieScheisse</b>,

    Bence senin verdiğin bilgiler konusunda özellikle de alt yapının ortak olması konusunda yanlışın var. TT hiçbir zaman alt yapısını teslim etmez. Ondan sonra kendini bilmez bir sürü adam gelecek yok fiber çekiyorum diyecek, zaten zar zor bağlandığımız bakır telleri koparacak. Ya da ne bileyim P2P fiber döşemeye kalkacaklar. Yollarımız da az kazılıyor yaa, bir de üzerine bunları çekeceğiz yani... Bu bana pek mantıklı gelmiyor açıkçası.

    TT'nin özelleşmesinden kasıt sadece bazı hizmetlerin tekelden kaldırılıp dış kaynaklara paylaştırılması ya da satılması. Yani nasıl şimdi VoIP yasak ise 2004'ten sonra da serbestleşecek ise başka konular da bu şekilde olacak. Bunların en başında ise DSL konusu geliyor.

    Yani sonuçta yine özel firmalar TT'nin alt yapısını kullanacaklar, ancak yurt dışına çıkışları farklı olacak mesela. Onlar da buradan kar edecekler zaten.




  • +1 emos
  • Peki bu insanlar kendileri alt yapi calismasina girmek isterlerse ne olacak? Telekom'un mevcut hatlarini kablolarini vs'sini kullanmasalar bile yeraltina hat doseme vs haklarina sahip olacaklar mi?
  • Turkiye'de nasil isleyecegi belli degil tabii daha ama yurtdisindaki orneklerde izin alip kendi hattini doseyebiliyorsun. Genelde her bolge / eyalet'de bir firma dosedikden sonra baskalari tekrar tekrar dosemiyorlar. Hatti kiralamak tercih ediliyor.

    90lardaki IT boom'da ornegin Amerika'da herbir tarafa fiber dosediler. Sonra beklenen talep gerceklesmeyince bu altyapicilarin cogu batti. Kalanlar da ellerinde patlayan o fazla kapasiteyi satmak icin ugrasiyorlar.
  • ararken bu topic i buldumda şimdi ne kadar acayip geliyor insana
  • Ben de saf saf okuyorum...
  • Valla Ancak Uyandım
  • şimdi almışım yerleşmişim kaç aydır kullanıyorum bidaha değiştirmek bi ton iş gerek yok
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ØZTÙRK

    şimdi almışım yerleşmişim kaç aydır kullanıyorum bidaha değiştirmek bi ton iş gerek yok


    Arkadaşlar yok böyle bir olay.. Konu 2 sene öncesinin konusu, sadece hortlatılmış.. CEVAP YAZMAYIN
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bamkan


    quote:

    Orjinalden alıntı: ØZTÙRK

    şimdi almışım yerleşmişim kaç aydır kullanıyorum bidaha değiştirmek bi ton iş gerek yok


    Arkadaşlar yok böyle bir olay.. Konu 2 sene öncesinin konusu, sadece hortlatılmış.. CEVAP YAZMAYIN



    evet ya
  • arkadaşlar telekom 2001 yılından beri bu işin içinde sizce hangisi daha deneyimlidir 4 senelik adsl mi yoksa 4-5 günlük adsl mi
  • Yaw hayret kim nereden bulup çıkarmış bunu................................
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DieScheisse


    Biz şaşmasak nolur ki. Telekom şaşmış.


  • Kimse merak etmesin telekomdan başkası yapmaz bu işi bırakın bunlarla uğraşmayı sonunda ne olacak yine vatandaş patlayacak ne patlayacaksa
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.