Şimdi Ara

Araç Alımlarında Engellilere Tanınan Vergi İndirimi Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
39.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Kısmetse 11'inci ay gibi araba almayı planlıyoruz. Engelli bir ağabeyim var %92 oranında bir engeli var. Biraz araştırma yaptığımda, araçlar engelli kişinin üzerine yapılırsa şayet ÖTV oranını ödemekten muaf oluyormuşuz .

    Bu indirimlerin % oranları araçlara göre değişir mi yoksa ötv oranı her araçta aynı mıdır ?

    Örneğin şu an düşündüğümüz araç Ford Tourneo connect, araç 34.000 den başlıyor buna maksimum ne kadar indirim sağlanabilir bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bLacK-b0x -- 3 Mayıs 2016; 12:40:31 >



  • dostum engelli araçları ötv ve yıllık vergiden muaftır.1600cc.ye kadar alabilirsin.%37 normal fiyattan düş.ama türkiyede o kadar suistimal edilen birşey ki bu yatalak nenesine rapor çıkarıp araba alıp kullananlar var.burda ki amaç sakat kişinin araç ihtiyacının karşılanmasıdır. bu arada bu araçları sadece sakat kişinin 1.derece 2 akrabası kullanabilir diye biliyorum.başkaları kullanmaz. satışıda sadece sakattan sakata olur.şayet aracı normal şahsa satmanız gerekirse eskiden ödemediğiniz ötvsini ödemeniz gerekir.
  • Teşekkürler kardeşim ancak şöyle bir durum varki biz bu aracı genel olarak onun ihtiyaçlarında kullanmak için alıyoruz . Ve şurda yanlışın var kardeşim araç onun üzerine ve ruhsat onun üzerine olacak %92 oranında engelli bir kişi araç kullanamaz ve aracı babasının ve ya kardeşinin kullanmasında bir sakınca yoktur . Satma konusu ise sakattan sakata değil sakat sağlık bir insana satışta ödemediğin ötv oranını ödersin . Dediğim gibi bizim anlattığın insanlar gibi bir niyetimiz yok öyle insanlar değiliz çok şükür . :)
  • bıldıgım kadarı ıle 5 yılın sonunda satmak ıstedıgınde yıne vergılerı odemıyorsun...ve aracı ruhsat sahıbının 1.dereceden kan bagı olanlar kullanabılyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hologram8 -- 8 Temmuz 2010; 3:31:33 >
  • Sorularınızn cevapları için aşağıdaki konulara bir göz gezdirmenizin yararlı olacağını düşünüyorum.

    http://forum.donanimhaber.com/m_40019441/mpage_1/f_/key_//tm.htm#40019441

    http://forum.donanimhaber.com/m_37270225/tm.htm
  • Arkadaşlar benimde %60 özürüm var
    1.Sorum:Özürlü kadrosundan milli eğitime memur olarak atandım bizim maaşlardada normal memurlar gibi kesinti oluyor mu?
    2.Sorum:Araba konusundu bende özürlü aracı alacağım fiyatı 19.200 ötv+özürlü indirimi ile bu araç bana kaça maal olur birde benim ehliyetim yok eşimin ehliyeti ile alabilirmiyim?
    cevaplarınız için şimdiden teşekkürler ayrıca farklı bilgi vermek isteyen olursa alonewolf_057@hotmail.com adresinden yardımcı olabilirlerse sevinirim SAYGILARIMLA....
  • Sevgili kardeşim bu konuda neyi merak ediyorsan bana sorabilirsin. Aklına gelebilecek bütün sorularını cevaplarım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: izmirlil35

    Sevgili kardeşim bu konuda neyi merak ediyorsan bana sorabilirsin. Aklına gelebilecek bütün sorularını cevaplarım.


    özelden cevaplamayacaksanız yukarıdaki soruların yanıtlarını buraya yazabilirsiniz,bu sayede biz de fikir sahibi oluruz.
  • Merhabalar..

    Arkadaşlar öncelikle bir kaç şeyi belirtmek istiyorum.

    Engelli raporu ile alınan araçlar 1.6 'lık motordan fazla olamaz. Yani 1.8 Connect alırken ötv indiriminden yararlanamazsınız.
    Engelli raporu ile aldıgınız araçların plakasının başında engelli işareti olur.
    Engelli raporu ile aldıgınız aracı 5 yıl içinde satamazsınız. Eğer satarsanız İndirim olarak aldıgınız ötv'yi geri ödemeniz gerekir. 5 yıl kullandıktan sonra hiçbir bedel ödemeden aracınızı satabilirsiniz.
    Engelli kişi aracı kullanamıyorsa (Engellilik derecesi yüksekse) engelli kişinin yaşı farketmeksizin aldıgı aracı annesi babası kardeşleri kullanabiliyor.. Fakat bu sene yeni bir güncelleme yapıldı tam bilgim yok fakat engelli kişiyle soyadı aynı ve kan bagı olan herkes arabayı kullananbilir.
    Engelli plaka araçlar yıllık ödenen motorlu taşıt vergisinden de muaftır.

    Gelelim fiyatlara. Sıfır fiyatı 30.000 lira olan bir aracı ÖTV indirimi kullanarak ne kadara alabiliriz ?
    30.000 liranın önce %37 sini hesaplıyoruz = 30*37/100= 11.000.
    30.000-11000 = 19.000 lira yapar
    19.000 liranın %18 ini ekliyoruz = 19.000*18/100=3.420.
    19.000+3.420= 22.420 Liraya arac size mâl oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marmaratic -- 14 Eylül 2010; 15:51:55 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alonewolf057

    Arkadaşlar benimde %60 özürüm var
    1.Sorum:Özürlü kadrosundan milli eğitime memur olarak atandım bizim maaşlardada normal memurlar gibi kesinti oluyor mu?
    2.Sorum:Araba konusundu bende özürlü aracı alacağım fiyatı 19.200 ötv+özürlü indirimi ile bu araç bana kaça maal olur birde benim ehliyetim yok eşimin ehliyeti ile alabilirmiyim?
    cevaplarınız için şimdiden teşekkürler ayrıca farklı bilgi vermek isteyen olursa alonewolf_057@hotmail.com adresinden yardımcı olabilirlerse sevinirim SAYGILARIMLA....


    Selamlar.

    2. sorunuza cevap vereceğim.
    Engelli araçlar alımında engelli kişinin sakatlık derecesi %90 ın altındaysa Aracın özel tertibat yapılarak alınması gerekiyor ve bu durumda sizin (H) sınıfı ehliyetinizin olması gerekiyor

    Engellilerin sakatlık derecelerine bakılmaksızın bizzat kullanmak üzere özel tertibat yaptırtarak almış oldukları taşıt araçlarına ilişkin istisna da devam etmektedir. Motor silindir hacmi 1.600 cm³ü aşmayan binek otomobilleri, motor silindir hacmi 2.800 cm³ü aşmayan kamyonet, pikap vb. eşya taşımaya mahsus taşıt araçları ile motosikletlerin bizzat kullanmak amacıyla sakatlığına uygun hareket ettirici özel tertibat yaptıran malul ve engelliler tarafından beş yılda bir defaya mahsus olmak üzere ilk defa satın alınması ÖTVden istisna edilmiştir.



    Alıcının engelli durumu ile özel tertibat yaptırılan araçları kullanabileceğine dair yetkili sağlık kuruluşlarından alınan sağlık kurulu raporu yanında aracın sakatlığa uygun olarak tadil edildiğine dair teknik belgenin aslı veya noter onaylı örneği ve alıcının H sınıfı sürücü belgesinin fotokopisinin beyannameye eklenmesi suretiyle aracın satın alınmasında ÖTV hesaplanmayacaktır. Diğer taraftan, ÖTV ödenmeden alınan taşıt aracının sonradan engelli olmayanlara satılması durumunda daha önce alınmayan ÖTV tahsil edilecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marmaratic -- 14 Eylül 2010; 16:22:16 >
  • Çok tşk ederim İzmirli35
    şu bilgiyi aktarayım benim özür grubum sinirsel(haraket bozukluğu)ellerimde ve vücudumda istemsiz titremeler var bunun için özel tertibat olarak araçta ne gerekli gerçi rahatsızlığımın araç kullunmaya fazla zararı yok birde alacağım araç DACIA SANDERO 1.4 AMBİANCE Fiyatı 19.550 sizin hesabınızla bana 12 buçuk civarına geliyor galiba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alonewolf057

    Çok tşk ederim İzmirli35
    şu bilgiyi aktarayım benim özür grubum sinirsel(haraket bozukluğu)ellerimde ve vücudumda istemsiz titremeler var bunun için özel tertibat olarak araçta ne gerekli gerçi rahatsızlığımın araç kullunmaya fazla zararı yok birde alacağım araç DACIA SANDERO 1.4 AMBİANCE Fiyatı 19.550 sizin hesabınızla bana 12 buçuk civarına geliyor galiba


    Sandero Ambiance 1.4.......................19.050
    Sandero Ambiance 1.5 dCi 70bg..........22.550

    İkisininde opsiyonları:
    Metalik Rrenk..........................................................................................................................................................250 TL
    Konfor Paketi (Klima + Uzaktan kumandalı merkezi kilit + Kodlu Radyo CD 2x15W) .....................................................2.200 TL
    Güvenlik Paketi (3 adet arka kafalık + Ön yolcu hava yastığı + Elektronik fren dağıtıcılı ABS ve acil fren yardımı) ............1.800
    Stil Paketi (Sis farı + Alüminyum jant)........................................................................................................................700

    Bence bu fiyatlarla alınabilecek en iyi otomobildir sandero.
    Siz 1.4 alıcaksınız. Yakıt konusunda canınızı sıkacaktır ve 2 ay sonra tüp taktırdığınızda aracın garantisi bozulur. Yani 1.4 alıcaksanız alırken tüp taktırınki arabanın garantisi bozulmasın. tüp+ruhsata işleme+masraflar-işlemler size 1500 lira civarı mâl olur diye düşünüyorum. Yani dizel almanız daha mantıklı olacaktır çünkü ötv indiriminden yararlanırken benzinli ile dizel arasındaki 3 bin lira dahada azalacaktır.
  • Her aracın fiyatına %37 indirim uygulanır tabi 1600cc'ye kadar olanlara.Mesela biz megane 3 HB 1.5dCi Exp. full aksesuar aldık.İndirimle beraber 27 bine indi.
  • Arkadaşlar merhaba :) şimdi aracı almaya karar verdik. bu şubat ayı içerisin de alacağız kısmetse. arabayı üzerine alacağımız abim %92 engelli. araç almaya giderken yanımızda bulunması gerekiyor mu?

    ve aracı almaya giderken hangi evraklar gerekli yardımcı olur musunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bLacK-b0x -- 1 Şubat 2011; 14:08:24 >
  • Merhabalar.

    Aracımı aldığım bayi evimin karşısında olduğundandır ki gerekli olan evraklar şuan tam aklımda değil.

    Abinizin engellilik raporu (tam teşekküllü hastaneden alınan heyet raporu)'nu kesinlikle alıyorsunuz yanınıza. Bayiye gittiğinizde engellilik durumundan bahsetmeden bir güzel pazarlığınızı edin daha sonra son fiyatı alın. Daha sonra engelli inidirimiyle bir fiyat isteyin ve gerekli evrakları sorun. Hiçbir söz vermeden evinize gelin ve düşündüğünüz markanın türkiye resmi web sitesinden bulnuduğunuz il ve çevre illerdeki bayilerin telefon numaralarını alın teker teker arayın en iyi fiyatı ilk gittiğiniz bayi verdiyse gidin ondan alın, aradıklarınızdan biri daha iyi fiyat verirse evraklarınızı tamamlayıp o bayiye gidin.
    Kolay gelsin, iyi akşamlar

    Ahmet tatar.
  • Tekrardan merhaba,

    öncelikle teşekkürler.

    Hocam elimizde abimin bakırköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesinden alınmış bir heyet raporumuz mevcut zaten.
    Ayrı olarak bi yerden rapor almaya gerek yok sanırım? ve alacağımız aracın resmi sitesinde ki fiyatlara göre hareket ettik hep,galeride o araç hakkında fiyat konusunda değişme olabilir mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Black-Box58

    Tekrardan merhaba,

    öncelikle teşekkürler.

    Hocam elimizde abimin bakırköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesinden alınmış bir heyet raporumuz mevcut zaten.
    Ayrı olarak bi yerden rapor almaya gerek yok sanırım? ve alacağımız aracın resmi sitesinde ki fiyatlara göre hareket ettik hep,galeride o araç hakkında fiyat konusunda değişme olabilir mi?


    Bakırköy Ruh ve sinir Hastalıkları Hastanesinden almış olduğunuz heyet raporu geçerli değildir. Siz bu raporu ibraz ederek tam teşekküllü bir devlet hastanesinden Özürlü Sağlık Kurulu Raporu almanız gerekmektedir. Bu raporun örenğini ve hangi hastalıklara hangi oranlarda özür raporu verildiğini aşağıdaki öğrenmek için linki inceleyebilirsiniz:

    http://www.engelliler.biz/forum/saglik-raporlari/61071-ozurlulere-verilecek-saglik-kurulu-raporlari-hakkinda-yonetmelik-16-aralik-2010-a.html

    Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinden aldığınız raporu yanınızda götürünüz. Raporun arka yüzüne dikkat ediniz, kullanma amaçlarınızı başvuruda mutlaka belirtip, arka yüzdeki ilgili haneleri işaretletiniz.
    Geçmiş olsun ve yapacağınız işlemler için kolay gelsin...
  • Merhaba;

    Öncelikle fiyatlar konusuna deyineyim, engelli indiriminden yararlandığınız taktirde nasıl fiyat hesaplandığını yukarıdaki mesajımda da belirtmiştimn misal olarak:
    30.000 liralık bir aracın fiyat hesaplaması..
    30.000 liranın önce %37 sini hesaplıyoruz = 30*37/100= 11.000.
    30.000-11000 = 19.000 lira yapar
    19.000 liranın %18 ini ekliyoruz = 19.000*18/100=3.420.
    19.000+3.420= 22.420 Liraya arac size mâl oluyor.

    Aslında düşündüğünüz marka ve modeli belirtirseniz daha fazla yardımcı olabilirim. Örneğin kendi aracım Megane Sport Tourer'ı aldığımda liste fiyatı 49.100 liraydı bu fiyat üzerinden pazarlık ettim ve 46.000 liraya anlaştım daha sonra ÖTV düşüldü ve 33,5 liraya aracımı anahtar teslim fiyatı ile aldım.


    Ayrıca sevgili speaker'ın dedikleri harfiyen doğrudur. Kimlik bilgileri ve tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alacağınız Özürlü Sağlık Kurulu Raporu dışında birşey gerekmiyor. Eğer abiniz 18 yaşını doldurmuşsa mahkemeye başvurarak Veraset ilamı nı gerçekleştirmelisiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: speaker


    quote:

    Orijinalden alıntı: Black-Box58

    Tekrardan merhaba,

    öncelikle teşekkürler.

    Hocam elimizde abimin bakırköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesinden alınmış bir heyet raporumuz mevcut zaten.
    Ayrı olarak bi yerden rapor almaya gerek yok sanırım? ve alacağımız aracın resmi sitesinde ki fiyatlara göre hareket ettik hep,galeride o araç hakkında fiyat konusunda değişme olabilir mi?


    Bakırköy Ruh ve sinir Hastalıkları Hastanesinden almış olduğunuz heyet raporu geçerli değildir. Siz bu raporu ibraz ederek tam teşekküllü bir devlet hastanesinden Özürlü Sağlık Kurulu Raporu almanız gerekmektedir. Bu raporun örenğini ve hangi hastalıklara hangi oranlarda özür raporu verildiğini aşağıdaki öğrenmek için linki inceleyebilirsiniz:

    http://www.engelliler.biz/forum/saglik-raporlari/61071-ozurlulere-verilecek-saglik-kurulu-raporlari-hakkinda-yonetmelik-16-aralik-2010-a.html

    Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinden aldığınız raporu yanınızda götürünüz. Raporun arka yüzüne dikkat ediniz, kullanma amaçlarınızı başvuruda mutlaka belirtip, arka yüzdeki ilgili haneleri işaretletiniz.
    Geçmiş olsun ve yapacağınız işlemler için kolay gelsin...


    Teşekkür ederim cevabınız için. linkte son kısımda belirtilen rapor un aynısından bizde de var ancak bakırköyden alınmış yani.
    Peki haseki den alacağımız rapor geçerli olacak mıdır bu durum için? çünkü orası tam teşekküllü bir devlet hastanesi..


    @izmirlil35

    araç Yeni Caddy Kombi 1.6 TDI Trendline DSG 41.570 fiyatı.
    veraset ilanımız var onu daha önceden almıştık, kimlik bilgileri sorun değil. şu an sadece rapor olayını çözmeye çalışıyoruz.

    siz hangi hastaneden rapor alarak aracınızı aldınız hocam?

    bu arada Allah hayırlı günlerde binmeyi nasip etsin.
  • Benim bildiğim kadarı ile cady ticari araç sınıfına giriyor ve onların ötvsi de düşük.Yani ötv indiriminin çok faydası olmaz gibi.
    Mesela 41 570 liralık cady nin ötv miktarı 3140 lira yani bu kadar indirim olur.Ama aynı fiyata binek araç araç alrsanız indirim 11000 lira civarı olur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.