Şimdi Ara

AMD CPU soğutma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selam. Geçenlerde,
    EPOX 8RDA3+ motherboard - AMD 2500+ işlemci - 256 DDR400 Kingston ram vs. aldım. Sürekli kilitlenmeler nedeniyle, uzun uğraşlardan sonra sorunun anakarttan kaynaklandığını bularak yenisi ile değiştirdim.
    -Epox anakarttan oldukça memnunum şu zamanlarda- Bu sırada işlemci söküldüğünden, thermal bant da işe yaramaz hale geldi. Şimdilerde işlemci ısısı <b>65derecelere</b> kadar çıkıyo. Kimi forumlarda derecelerin 40larda olduğunu söyleyenleri bile gördüm. AMD nin orjinal kutusundan çıkan fanını kullanıyorum. Sizden ricam, bu işlemciyi soğutmam için gereken çözümü bana sunmanız. Fan değiştirmeyi düşünmüyorum ama thermal bantlar ya da macunlar hakkında da pek bi bilgim yok. Ne gibi bişey kullanabilirim? Bunu uyguladıktan sonra o/c işine girmeyi düşünüyorum. Bu konuda da neler yapabilirim, tecrübeli arkadaşlardan konu hakkında detaylı bilgi istiyorum, mümkünse. Şimdiden herkese teşekkür...







  • sistemin benimkiyle hemen hemen aynı.Aynı sorun bende de vardı sıcaklık 60-62C kadar çıkıyordu kutudan çıkan fanlar pek etkili olmuyor.Sk7 ve zalman f1 le sıcaklık sorununu halledebilirsin as3 de unutmamak gerek.Şu an sıcaklığım 50C ye kadar düştü.
    Bilginize...
  • bendede barton var sıcaklık şuanda 42 derece kesin net ve sessiz çözüm için su soğutma yapman şart.
  • su soğutma ile riski sevmiyorsan yada benim gibi uğraşmak istemiyorsan dünyadaki bir çok kişi gibi barton'u oldukça iyi bir şekilde hava ile soğutabilirsin error'un yada benim yaptığım gibi doğru bir soğutucu seçimi ile.
  • gun SLK-900U + Zalman 92mm nin ses durumu nasıldır
    seni tatmin ettimi ve illaki bunları aldıktan sonra bide 1700+
    varken mhzi bi gazlamışındır performans nasıl örnek verebilirmisin
    2500mhzlere felan cıktıysan mesela
  • su soğutma harici, ne gibi soğutucular önerirsiniz? fiyatlar ne civarda iyi fanlarda ?
  • http://www.mavidonanim.com/asp/listgroup.asp?Group_ID=fan buradan fiyatlar hakkında fikir edinebilirsin.
  • o kadar para veremem dersen biraz kafan şişer ama cooler master x-dream
  • şey yapsanız 1 adet vantilatör alıp ucuzundan kasaya doğru sabitleyin sonrada çalıştırın budaha etkili olmazmı gerçi vantilatör ne kadar elektrik yer ondan haberim yok bi hesaplamak gerekli....
  • evet arkadaşlar iki arada kaldım, elimdeki orjinal amd fanı kullanıp termal macun mu alıyım. yoksa termal almayıp elimdeki fanı da söküp bi cooler master cp5 falan mı alıyım. hangisi daha etkili olur ?
  • bence termal macunu illaki al
  • Arkadas senin konfigurasyonun aynisi bende var.Ayni sorun bendede vardi.Gittim mavidonanimdan bi tane SK6+TMD aldim 29 dolara yanina zalman fanmate(6 dolar) bide as ceramique(8 dolar) aldim.Normal kullanimda (Yani TMD 5200 devirdeyken) sistem 48 derece(bostayken) yuk altindayken de 52 derece oluodu.Biraz fazla ses cikiodu bende zalman fanmatele TMD yi 4500 devire cektim.sistem simdi bostayken 50 derece yuk altindaykende 53 oluor.TMD+Sk6 yi kesinlikle tavsiye ederim.Fiyat ve performansda bence iyi secim.Bide zalman fanmate le deviri azaltirsan ses problemindende kurtulursun.
  • GOC.Wolf'un ki en iyi sessiz ve fiyat çözümlerinden biri. Onun dışında heatsink'i SLK-700 yapabilir sonrada SLK-900U yapabilirsiniz. Burda yukarı çıktıkça fiyat artıyor ama SLK-900U'daki 92 mm fan çok iyi gerçekten.

    Beni ses olarak oldukça tatmin etti. Kasanın kapağı kapalı değilken bişiler duyuyorum kapattığımda ise çok derinlerden bir hafif ses geliyor o kadar.

    Çıkabildiğim hız sınırı şöyle Zalman ve TMD ile 2400 Mhz stabil kılamadım bir türlü. Bir tek Delta ile stabil yapabildim oda sadece ne olacak diye. Onun dışında işlemci soğutma ile ilerlemiyor bir türlü onun için Zalman'ı sessiz modda yine klasik 2 Ghz'imde kullanıyorum. Voltajı pek arttırmak istemiyorum onun için 2 Ghz yoksa 2.2 ve 2.3 1.7 Volt'ta stabil ve Zalman son hızında yaklaşık 42 C civarı dolaşıyor 52 C load sıcaklığı. Bunlar Abit'in tam çekirdekten ölçen değerleri onun için çoğu anakarta göre yüksek gözükecektir.

    TMD fanla bir fanmate'de almanızda fayda var 3500 devir/dk civarı bayağı bir sessiz oluyor. 4500 devir/dk ise en iyi performans/ses bence.

    Tabii yinede 38 Cfm üfleyen 92 mm'lik Zalman ile SLK-900U kullanmak en iyisi. Zaten 570 gr bakır ısınmıyor bilem.

    Birde ilginç bir not kuzey köprüsüne yapıştırdığım NB-47J'de (Vidalayamadım SLK-900U ile çarpışıyordu bende yapıştırdım) Zalman fandan nasibini alıyor ve buz gibi yapıyor kuzey köprüsünü bu sayede 8 C filan düştü manyak bir gelişme.

    Güney köprüsünede takmıştım bir tane (yapıştırma) oda düşmüş :) onu bir daha yapıştıracağım sanırım ondan sonra 1-2 C daha kuzey köprüsü düşer.

    Şu an sıcaklık idle 42 C 1600 rpm okuyor. Kesinlikle su soğutmadan daha ucuz, kesinlikle daha sessiz ve kesinlikle daha kolay :) sadece doğru kompanent'leri kullanmak yeterli.




  • ok tesekkurler
  • "gun" ben bu fan, soğutucu işlerine yeni giricem, cooler master ı falan bilirdim de zalmanı ve yanındaki componentleri daha yeni yeni öğreniyorum bu işlere uzak olduğum için. tavsiye ettiğin ürünleri inceleyebileceğim ve fiyatları hakkında bilgi alabiliceğim bi site var mı ?




  • Bu gidişle ısı nasıl yenilir diye bir yazı mı hazırlasam acaba demiyor değilim şahsen.

    Ama şimdilik en iyi bilgiyi bu forumlarda yazılanları okuyarak edinebilirsin. Buda sadece cevap yazdığın topicleri değil tüm topicleri şöyle bir sindirerek olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.