Şimdi Ara

Bir futbolcu nasıl kazanılır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bu soruya Şenol Güneş Ve Lucescu çok güzel, uygulamalı bir cevap veriyor.
    YOk hıncal şöyle iyi yazıyor böyle mantıklı yazıyor diyenler hiç olayların bu yönlerini görmüyorlar.

    Tuncay’ın yeri, İlhan’ın dönüşü

    Geçtiğimiz hafta sonu bana göre en çok dikkat çeken futbol oluşumları içinde Fenerbahçeli Tuncay’ın bir 60 dakika Milli takımda rüzgar gibi esişi ve de Beşiktaşlı İlhan’ın müthiş dönüşü idi. Şimdi bu iki olayı ayrı ayrı inceleyelim.

    Önce Tuncay’dan başlayalım. Sezon başından beri yazıp, çizip, söylüyoruz. Tuncay’ı oyun sahasının çizgilerine hapsederek oynatmak hem takımının futbolunu olumsuzlaştırmak hem de bu çocuğu iyi bir performansdan uzaklaştırmaktır. Daum, elimde oyuncu olmadığından öyle oynatmak zorunda kalıyorum diyor ama bu sözleriyle de çok ciddi çelişkiler yaşıyor. Madem ki, ileri uç sol kanatta adamın yok diye Tuncay’ı oraya hapsediyorsun, o zaman transferde neden savunmaya yığınak yaptın diye adama sormazlar mı? Daum, Tuncay’ı körelte dursun Milli Takımlar Teknik Direktörü Şenol Güneş’in de onu tam futbolculuk özellikleriyle bire bir bağdaşan konumda yani serbest oynatmaktadır. Mücadeleci, girişken, cesur ve atak olan Tuncay da Konfederasyon Kupası’ndan sonra Liechtenstein’da da nerede ve nasıl, hangi görevle doğru oynatılırsa neler yapabileceğini sanırım bir kere daha Daum’a göstermiştir. Şimdi en büyük merakım ilk lig maçı olan Gaziantepspor’a karşı Tuncay’ın hangi kılıfta karşımıza çıkacağıdır. Milli Takımlar’da Avrupalılar’dan transfer teklifleri alan bir oyuncu Milli Takıma çıkış sebebi olması gereken kendi takımında gözden düşmektedir. Böyle bir çelişkiye futbol dünyasında az rastlanır doğrusu.

    İlhan Mansız’a ne demeli? Uzun bir ayrılıktan sonra bir futbolcu o iki şık golü nasıl atabilir ki? Bunda en büyük pay hiç kuşkusuz yönetimi santrafor almakta engelleyen ve İlhan’a 3 aylık bir marj tanıyan Lucescu’nundur. Üstüne üstelik aynı Lucescu, İlhan’ı kendi tanıdığı İtalyan doktorların eline teslim ederek teknik adamlığının ötesinde bir de başarılı futbol danışmanlığı gerçekleştirmiştir. Yönetimin özellikle medyadaki baskılar yüzünden pahalı santrafor almaktaki ısrarını, “Ben İlhan’ı bekliyorum. Ayrıca Ahmet ve Sinan da var. Paranızı sokağa atacağınıza futbolcularıma dağıtın” diyerek, Bursa maçındaki İlhan’ı yeniden takımına, Milli Takıma, futbolseverlere ve de özellikle medyadaki Beşiktaşlı olup, gizli Beşiktaş düşmanlığı yapanlara sunmuştur

    Kemal BELGİN / Milli Gazete



  • yav bu Kemal Belgin,ülkemizdeki aklı başında olan ve spordan gerçekten anlayan bir iki spor yazarından biridir bence. yorum dediğin ancak bu kadar isabetli olur(buı yazıyı okumadım bundan öncekiler için söylüyorum). bravo valla helal olsun!!!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.