Şimdi Ara

WinDVD'de DOlby Digital sesler neden kesik geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • WinDVD'de Dolby Digital yada DTS film seyredekren ses 2-3 saniyede bir durarak geliyor.PowerDVD'de ise hiç ses çıkmıyor.S/PDIF çıkışını kullanıyor.Hem optik'te hemde coaxial'de aynı sorunla karşılaşıyorum.Acaba win98 kullanıyorum diyemi?Şu ana kadar sadece BlazeDVD diye bir programla sağlıklı ses alabildim.WinDVD 4'ü de 5'i de bilgisayarıma yükledim ama ikisindede olmadı.
    Sorun ne olabilir?



  • Eğer decoderli ses kartın ya da hoperlör setin yoksa sorun bilgisayarın performansı, çünkü digital decoding software üzerinden yapılıyor ve bunun realtime sorunsuz gerçekleşmesi için CPU ve RAM'in iyi olması gerekir.Senin PC demek ki orta karar, biraz daha ağır olsaydı aynı kesilmeleri görüntüde de alacaktın.Yok eğer decoderli bir sistemin varsa sürücü güncelleme v.b. gibi çözümler önerebilirim.W98 sorun yaratmaz çünkü herşeye rağmen Microsoft'un hala en uyumlu işletim sistemi o.
  • Ses kartım winfast 6x yani decode yapmıyor.Fakat decode işlemini zaten SONY485 amfim yapıyor.Bende daha önce SONY475 amfi vardı.O zaman böyle bir sorun yaşamıyordum.Aradan 1 yıl geçti daha üst model amfi aldım ama bu sefer windvd ve powerdvd olmuyor.Anlamadım gitti.Kıçı kırık BlazeDVD diye bir program ile mükemmel ses yakalıyorum ama benim istediğim kaliteli bir program kullanmak.Sorunun hardware'den kaynaklandığını hiç sanmıyorum.Bence kesinlikle Software bir sorun var.ama ne?
  • power dvd nin hangi versiyonunu kullanıyorsun?
  • power dvd nin hangi versiyonunu kullanıyorsun?
  • 3.0 versiyoununu denedim sadece.s-pdif çıkışını aktif hale getirince ses gelmiyor.
  • Sorunu buldum ama düzeltemiyorum.BlazeDVD programında biraz contrast oranını arttırınca ses hemen kesik kesik gelmeye başlıyor.WinDVD'de de renk ayarlarını eski haline getirince düzelme oldu.Yine kesiliyor ama daha nadir.Anlamadım gitti, renk ayarlarıyla sesin ne gibi bir alakası olabilir ki?
  • Arkadaşlar lütfen yardım edin arkadaşlar.Ses kartı mı alim.Eğer ses kartım bozulmadıysa boşuna Creative Live için 60 milyon vermim.Xp'yide yükledim ama yine olmadı.İşlemcim 1200 celeron 128ram.bence dvd için yeterli ama sesler sürekli kesik kesik geliyor.Hatta bazen gelmiyor.Bunu sadece S/PDIF olduğu zaman yapıyor.Yardımlarınızı bekliyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.