Şimdi Ara

2500 bartonumda sıcaklık ve ses

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar. bir bilgisayar alayım dedim ve amd aldım ama ne olduysa işte o an oldu. bir defa bu alet çok fazla gürültü çıkarıyor. üzerinde orjinal sogutma aygıtları var. sonra sıcaklık 47-57 dereceyi buluyor. sonra birde dışarı çıkmayı sevmeyen birisi olarak okul açıulmadan bira oyun oynayayım dedim ama nafile. oyun yüklemeyi denedim ama age of empires harici değer oyunları çalıştıramadım. (2 işletim sistemi degiştirdim vga vice city i 2 kez aldım vs. vs.-ayıpta oldu oyun satan amcaya-) neyse bunlarada tolerans gosterebilirim ama şu gürültü ve sıcaklık meselesini ne yapacagım :( sessiz ve iyi performasnlı bir fan+heatsink onerebilirmisiniz. bu arada bunlar ne kadar hava uflerler yada kac db gürültü yaparlar bunlarıda yazarsanız sevinirim. bu arada yakında okul açılacak malum yurt parası harçlar falan yani demek istiyorumki ben en fazla 20 dolar fala ayırabilirim bu işe. zaten bizimkileri zor kandırdım bilgisayar için:) hepinize iyi ve mavi günler :) bu arada ocerclock falan yapmıyorum, nasıl yapacagım bilmiyorumda







  • güzel arkadasim o sıcaklıklar normal benim islemci 70 de calısıyor hemde overlock yapmadıgım halde bu arada eğer xp kullanıyorsan service packini yükle oyunlarla ilgili sorunun çözülmüş olur .... fan olaraktan sessiz ve etkili soğutma istiyorsan su soğutma derim ama onlarda 100 dolar civarinda 20 dolara termaltake fanlardan alabilirsin....
  • tamam ama ben burada 30 derece civarında çalıştıranları okudum??? tamamda bu ses işini ne yapacagız. ben çok sessiz bir bilgisayar istiyordum:( . su soğutma!!! tama az çok tornavida tutabiliyorum ama o işi beceremem galiba. yani hortumlar su motorlaro vs biraz zor görüktü gözüme. seni önerdiğin fan sessizmi? tamam arkadaşlar 20 dolar az oldu galiba sessiz bir bilgisayar için 40 dolar daha verebilirim.çünkü hem müzik dinleyip hemde kitap okumak istiyorum ben bu arada benim adımın yanına kim er yazmış :) hemen genelkurmay yapsın beni :)
  • aslında ben bunları alıpta yine ugultular içinde bilgisayar kullanmaktan korkuyorum. bunlar yeterince sessiz degil mi? ama yinede ben biraz bekleyeyim ve bu foruma gelen cevapları inceleyeyim. tşk
  • bu arada bu kuzey köprüsü güney köprüsü falan nedir ve bunlarıda sogutmalımıyım?(nasıl sogulutur?) konuyu dagıtmayalımda konumuz benim fatih ürekten bile daha kötü ses çıkaran bar(t)onum ve onun yüksek ateşi :) bakın mesala şu anda hmonitor adlı program bulundugum internet cafede celeronun sıcaklıgını 27 derece olarak gösteriyor anakart sıcaklıgı ise 32 derece gosteriyor.(aslında bir 47 gosteriyor oteki dakika 27 gosteriyor garip!!!) arkadaşlar yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum. tşk
  • Eğer OC yapmıyorsan CoolerMaster HSC-V62 15$+kdv civarı .Senin için yeterde artar bile.Bu HSF kendi devir sayısını ısıya göre değiştiriyor.Sen işlemciye yüklenmedikçe Yani Heatsink Fazla ısınmadıkça fan düşük devirde çalışıyor sen işlemciye yüklenip Cpu kullanımını ve ısıyı arttırdıkça fanda devir sayısını arttırıyor.
    2500 bartonumda sıcaklık ve ses


    Yok kendim el ile ayarlayacağım devir sayısını diyorsan sana iki seçenek sunuyorum

    1. CoolerMaster AERO 7+ 32$+KDV Fan devir ayarını kasanın önüne Floppy yuvasına yada arka slota takacağın famate ile yapıyorsun ve yeni teknoloji fan kullanıyor.
    2500 bartonumda sıcaklık ve ses


    2. CoolerMaster HAC-V81 16$+KDV fan devir ayarını kasanın arkasındaki Slotlardan birine takacağın fanmate ile yapıyorsun.
    2500 bartonumda sıcaklık ve ses


    Birde devir ayarsız ama kaliteli bir kit var Thermalright SK6+ Tmd fan Pro 30$+kdv
    Ben denemedim Ama bundaki fan 5600 devir ve sesin düşük olma ihtimali çok az.

    En son Ucuz ve sessiz olarakta CoolerMaster CP5-7JD1B-0L 10$+KDV bu ürün oldukça sessiz ve kullanışlı

    Bunlara ek olarak sistemin genel anlamda ısısını düşürmek için kasa içi hava sirkülasyonununda iyi olması gerek kasada birkaç düşük devir fan olmalı ve kablo karmaşası olmamalı.Bunlarda sistemin genel ısısını oldukça fazla etkileyebiliyor..




  • hsc-v62 yi boşverçç sessiz istiyorsan bir volcano 11 ya da hac-v81 al istediğin devirde düzeyinde kullan
  • En sessiz ve verimli soğutucu SLK-900U + ZM-F2 fan
    Ama daha ucuz bişi istersen SLK-700+TMD+ Fan Mate olabilir.

    Aero 7+'da sessiz olacak diye kıstığında hava akışı acaip az olduğundan sıcaklığın yine 60 C'ların üzerine çıkacaktır.

    En hesaplı çözüm ise bence SK-6+ TMD ve Fanmate çözümü sana 35$'a mal olur ve TMD fanıda 3500 rpm'de kullanırsan sessizliği yaşamış olursun.

    Dediğim gibi bir çok çözüm var ama kasandaki ana ses kaynağından sonraki ses kaynaklarıda senin için sorun çıkartabilir mesela ekran kartı fanı, kuzey köprüsü fanı, güç kaynağı fanı, kasa fanları bunlarda zaman zaman çok gürültü çıkartabiliyor.

    Bence bu işten anlayan bir firmaya gitmende fayda var yoksa senin işin uzarda uzar benim imzama bakabilirsin bayağı bir para harcayarak en iyilerini kullanıyorum ama tamamende sessiz bir pc'ye sahibim.

    Forumdaki başka topicleride okumanda fayda var.

    2500 bartonumda sıcaklık ve ses


    2500 bartonumda sıcaklık ve ses




  • nahahahhahaha bayan mıdır olabilir mi ümidiyle yardımlar bol olmuş...
    büyük ihtimalle buluşup alalım ben takmaya yardım ederim olayı da başlar!!!
    forumu açan arkadaşım sen ilk aldığın yere götür sorunlarını anlat çözmeye çalışsınlar olmazsa extra fan olayına girersin ayrıca yazdııın sistemin age of dan başka oyun çalıştırmaması çok ilginç o sistemle unreal bile oynarsın
    saygılar.........
  • bilgisayarına bravo helal olsun oyununu tanıyor çünki age of gelmiş geçmiş ve hala devam eden en iyi strateji oyunu çok iyide oynarım kendisini :) he konu açılmışken varsa iyi oynayan biri ip den oynarız her türlü.
    sessizlik diyosan tek çözüm su soğutmadır eğer hazır olarak alırsan onu pc ye monte etmek çok kolay olur hiç zorlanmazsın merak etme hemde çok zevkli olur ama ben fan kullancam dersen bencede gun'un dediğini al en sessiz ve en iyi çözüm bencede o artı ben ben ilave olarak su soğutmaya geçmeden önce kullandığım vantec airflowuda önericem oda çok iyi fan 3200+ da kullandığım halde o en sıcaklarda bile 54 dereceyi geçmedi yük altında 40+kdv fiyatı ama slk 900u +tdm bundanda iyi tabiki
  • merhaba [flag]
    benim gibi bilgisayar cahiline bu site çok şeyler kattı[spr]. yardımlarınız için teşekkurler. bu arada age of empires oynayalımmı diyen arkadaş "tamam" derim[:P] ama ben hiç internet üzerinden oynamadım yani hep bilgisayar karşı oynadım.(softwarecilik bu olsa gerek okulda birazcık java ögrettiler ya[wand]). hepiniz gercekten yardım sever arkadaslarsınız ama sizlerden bir ricam var: yukarda birsuru oneri var ve herkes ayrı şeyleri soyluyor. siz üst rütbelerim en optimum sogutma+ en az ses + en az $ olan bir yada iki soğutucuyu şecip bana bildirseniz[dntw] çünkü buradaki bilgisayar satıcıları biraz para düşkünü galiba bana şimdi anlamadığım bişeyi satarlar(alış veriş bana göre bişe deyil). tabiki bunların teknik verilerinide verebilirmisiniz. ayrıca ben internete devamlı baglı deyilim onun için fazla okuyamıyorum. (telefon faturasını görünce babannem beni evden kovar kesin [bwlng]). bu arada bayan olmadığımı idda eden arkadas: çok ayıp[gitar] yani kendi adım dururken mahmut hasan huseyin matrix neo confussion falan yazmak aklıma gelmedi. ama alınma hemen sanada teşekkürler[flag] herkese iyi ve mavi geceler




  • Şule bak ilk önce sana tavsiyem şu olacak genelde herkese aynı şeyi tavsiye ediyorum. Bilgisayarının kapağını aç ve şu anda çalışan işlemci fanını elle yavaşça ortasından bastırarak durdur. Bu fan durunca sana sessizlik yetecek mi diye bak eğer başka yerlerden kıl bir ses geliyorsa onu tesbit edip tek tek yok etmek gerek.

    Onun için sadece işlemci soğutucusu ile kurtulacağını sanma bazen o sadece bir başlangıç olabiliyor [dntw]

    Sana tavsiyem bulabilirsen SK-7 ve ZM-F1 kombosunu alıp 34$'a sessiz modda çalıştırman olacaktır. Eğer yok bulamazsan TMD+SK-6+ ve Fan mate yine yaklaşık aynı fiyata mal olur sana.

    Tahminimce 746F tam bir sessiz board'dır benim bir sistemde de ondan var kuzey köprüsünde fan yok onun için ordan yırttın. Samsung diskler FSB yani sıvı tabanlı mil sistemi kullanır oda sessizdir ondan yırttın. GF4 440'ın fansızlarıda var acaip gürültülü fanlılarıda var ordan meçhul.

    Birde kasanın güç kaynağı merak konusu Aopen filan değilse büyük ihtimal ısı duyarlı olmadığından gürültü yapacaktır.




  • anakarta bağlı fanı çalışırken durdurursa o fan slotu bozuluyor
    TECRÜBEYLE SABİTTİR
  • SULE snin ne demek istediigni anladim sen deli sessiz bir sistem istiyorsun bartonun sicakligina bakma cleeronla barton bir degil cekirdegi on bellegi hizi herseyi daha fazla ve daha iyi ve heresin dedigi gibi bartonda okadar sicakliga bakma overclock yapmadigin surece takur tukur calisir hic merak etme bu arada butceyi zorlama o 30dereceleri falanda birak en kiyagindan bitane coolermaster cp5-OL al deli sessiz bir sistmein olur muzik dinlerken kitap okursun ben benim v11in faninin sesini duymamak icin 5.1i kokluodum[gitar]Bide klasik muzuk falan dinlesem nese bi sure sonra alt kattakiler gelmeye baslar :) Volcano 11den uzak dur[evlol] hele xdream hic alma dusuk devirde hic uflemio ama bas bas bario[dont]Amma velakin cp5de kullandim bi arada arkadasim ducky saolsun(kulakllari cinliodur isallah[evlol])CP5den vaz gecme yada benim yaptigim gibi (hos suanda satiyorum o parcalari ama is bizden gecti cunki :)) volcano 11 alip fanina parmagini soktukrtan sonra fan kirilinca yeirne blue eye takarsin ve ses mes gelemz bu arada ben kasa fanlarimida susturuodum sadece dd sesi gelmeye baslar sonrada sana tavsiyem pahaliya kacmadigindan ve performansida cok iyi oldugundn 7-10$arasinda degisen fiyatiyla MISS COOLERMASTER CP5-OL [evlol] Manyak anlattim bea [gitar][gitar][gitar][gitar][evlol][evlol][djsm]




  • Montaj dahil 90$ a su soğutmaya geçebilirsin.tabii ankaradaysan.linki inceleyerek resimleri görebilirsin<font size='3'>http://members.fortunecity.com/erginates/overclock/ekip.htm</font id='size3'>
  • diger arkadaslar cooler master için pekde iyi sey soylemediler? aranızda bir performans + ses yogunlaşması farkımı var acaba? ayrıca benim istedigim optimum bir sistem. nisbeten ucuz bir heatsink+fan ayrıca sessiz ve mutlaka orjinal fandan daha iyi sogutan bir fan. yardımcı olan arkadaşlara tek tek teşekkür ediyorum. bizim karşı apartmanın altında marangoz var, ondan zımpara istedim amca verdi ama bence bu biraz dişli bir zımpara???:) zımparanın faydası olurmu. arkadaşlar cooler mastermi yoksa slk mı? yada baska ucuz sessiz ve performanslı sogutucularda varmı? guzel gunler :)
  • bende senin gibi sesten ve ısıdan şikayetçiydim biraz araştırdım ve vantec aero flow diye fan ve heatsink birlıikte aldım zaten öyle satılıyor şimdi hem sessiz hemde düşük ısıda çalışıyor mübala etmiyim ama en az 10-12 derece fark etti mesela şimdi 36 derecede çalışıyor. ses minimum .ama paraya gelince biraz tuzlu 40$ +kdv neyse sana kolay gelsin güzel günler...
  • olaya bak yaaa....Birazdan kasayı getir biz üfliyelim sogur diyenler çıkacak alalalaaaaaaa.
  • Dracul uçma olum sende...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.