Şimdi Ara

Online alışverişte farklı bir yöntem: Shop & Ship

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Online alışverişte farklı bir yöntem: Aramex ile posta kutusuna sonra evinize

    ÖNEMLİ NOT: Bu yazıyı içeriğinden dolayı ana sayfaya haber olarak koymuyorum ama pek çok kişinin işine yarayacağını düşündüğüm için de boşa gitmemesi için buraya postalıyorum ! Ayrıca bu sistemi kendimin denemediğini de belirtmek isterim ! Sistem sağlıklı gibi görünse de herhangi bir servis hizmetini satın almadan olduğu gibi şartları iyice incelemeli ve ondan sonra karar verilmelidir ! Yazı özet bilgi içermektedir ayrıntı için Aramex'le irtibata geçmeniz gerekli.

    Aramex yaklaşık 20 sene önce kurulmuş Amman, Ürdün ve New York'ta ofislerle başlamış bugün ise Türkiye dahil 34 ayrı ülkede ofise sahip hisseleri Nasdaq'ta işlem gören uluslararası taşıma yapan bir firma. Firma geçen yıl Institute of Transport Management tarafından Ortadoğu bölgesi için akreditasyon almış.

    Firmayı burada anlatacağım yöntem vesilesiyle henüz tanıdığım için sizin de duymamış olmanız ihtimalinize karşı veriyorum.

    Şimdi sıra geldi yazıyı yazma nedenime: Biliyorsunuz yurtdışında pek çok elektronik hem buraya göre daha uygun fiyatla satılıyor hem de çeşit daha bol. Pek çok ithalatçı bu ilginç ürünleri Türkiye'ye getirmiyor getirse de fiyat oldukça yüksek oluyor. Bu durumda bu tarz ürünleri nette satış yapan güvenilir Online dükkanlardan almak önemli bir seçenek oluşturuyor. Burada da kargo sorun oluyor. Bazı firmalar Amerika ve İngiltere dışına nakliyat yapmıyor !

    İşte Aramex bunun üstesinden gelecek ilginç bir çözüm sunuyor: Shop & Ship

    Shop & Ship 35$ bir kere ödenen bir ücretle size Amerika ya da İngiltere'nin herhangi bir yerinde posta kutusu sağlıyor (Tabii bu belli kurallara bağlı:http://www.aramex.com/shopnship/subscribe.asp !!! ).

    Aldığınız adres adınız ve onların New York/London adreslerinden oluşuyor.

    Daha sonra siz gidip yabancı Internet sitelerinden alışveriş yapıyor ve o sitelere teslim adresi olarak önceden aldığınız bu Aramex posta kutusu adresini veriyorsunuz.

    Bu şekilde örneğin İngiltere ya da Amerika içindeki lokal posta kutunuza ücretsiz olacak olan ya da çok düşük fiyatlı olan teslim ücretlerinden faydalanabiliyorsunuz ve ürününüz buraya oldukça hızlı biçimde geliyor.

    Daha sonra posta kutunuza gelen ürün firmanın aşağıda içinde Türkiye'de bulunan temsilcilikleri aracılığıyla yaklaşık 3 günde evinize ulaştırılıyor.

    Burada ikinci maliyet olayı devreye giriyor. İngiltere ve Amerika'daki posta kutunuzdan Türkiye'ye nakil sırasında kargonun ağırlığına bağlı olarak (Örn: 0-0,5 kg - 8$, 0,5-1 kg 15$ gibi ).

    Ayrıca Eğer siparişiniz gümrüğe takılırsa yüzdelik değerden kesin emin olmamakla beraber %18 vergi ödemeniz gerekebilir ama örneğin bir DVD yazıcı veya benzeri gibi hacimce ufak teslimatlarda böyle bir sorun yaşanmayacağı varsayılıyor.

    Tabii bu oldukça havada bir bilgi olduğu için bunu Aramex'le konuşmalı mevcut uygulamayı iyice öğrenmeli tahmini maliyete bunu da eklemelisiniz kötü bir sürpriz yaşamamak için.

    Aramex web sitesi:http://www.aramex.com
    Aramex Türkiye ofisi:http://www.aramex.com/country_offices.asp?country=TR&biz=COMCOM

    Firmanın ana ofisi İstanbul'da olup Ankara ve İzmir'de yerleri var.







  • forumda bu hizmeti veren başka bir firma hakkında konuştuğumuzu hatırlıyorum adresini tam hatırlayamadım şimdi.
  • gayet mantıklı gozukuyor
  • Ama yine de karışık. Önce posta kutusu hizmeti sonra kargo hizmeti bayağı iş..
  • Bir arkadaşım vardı hemen ona bu linki gönderiyorum..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.