Şimdi Ara

ÖSS ===YATAY VE DİKEY GEÇİŞ MUHABBETİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ya bu yatay ve dikey geçiş konusunu hiç anlamam yatay ve dikey geçişi ayrı ayrı açıklarmısınız...



  • Dikey Geçiş: 2 yıllık bir okulu okuduktan sonra 3. ve 4. yıla devam etmek için sınava girersin eğer geçersen okursun. buna dikey geçiş denir

    Yatay Geçiş: Örneğin İnşaat Mühendisliğinde okuyorsun. Ama Bilgisayar Mühendisliği okumak istiyorsun. Bunun için aynı ya da farklı bir üniversitenin bilgisayar müh bölümüne yatay geçiş yapmak için başvuruyorsun ve eğer ortalaman yeterli ise seni alırlar yoksa almazlar.

    sevgiler
  • teşekkür ederim dostum verdiğin bilgiler için[frndsp]
  • rica ederim ne demek...
  • Yanlız 2 senelik üniversite okuduktan sonra 4 yıllı fakülteye geçtiğin zaman geriye kalan 2 yılını okumuyorsun. 4 yıllık fakülteye sıfırdan başlıyorsun.
  • arkadaşlar malesef hepinizde biraz yanlışlıklar,
    Dikey geçişte arkadaşınm dediği doğru, 2 yıllık bitirince 4 yıllığa geçiyorsun. Bunun için iyi bir ortalama ve DGS ( dikey Geçiş Sınavı)den iyi bir puan almak gerekiyor ve tabiki önlisansı (2 yıllığın akademik ismi) bitirdiğiniz bölüme uygun lisans ( 4 yıllığın ismi) programına girebiliyorsunuz. eğer geçişi başarabilirseniz lisansın 2. sınıfından başlıyorsun. Bu seneye intibak senesi denmektedir. İntibak senesinde aldığın bütün dersleri vermek zorundasın. Herhangibir desten kalırsan okuldan atılırsın.
    Yatay geçişte de arkadaşım bayağı yanlış yapmış. yatay geçiş aynı bölüm için başka üniversitelere geçiş içindir.
    Mesela inşaattan inşaata; bilg. Müh den bilg. Müh 'ne. Malesefki şuandaki Yök yasası bölümler arası geçişe izin vermemektedir. Ama isteyen yine kendi üniversitesinde çift anadal ya da yan dal yaparak iki farklı bölümü birden bitirebilir.
  • Evet her yeni öğrencinin ağzındaki laftır bu yatay geçiş muhabbeti ama 100 kişi der 1 kişi geçer :)
  • merhaba arkadaslar

    ben endustriyel elektronik II.ogretim II.sinif ogrencisiyim. bende bu yil sonu dgs sinavina girmek istiyorum. okudugum bolumun 4 yilligi ne oluyor? kime sorduysam tam cevap alamadim. ilk donemden 2 tane ikinci donemde 3 tane alttan dersim var, bu yil alttan dersleri ve iki donemi iyi basari ile bitirip sinava girmek istiyorum. ayrica dgs sinavina nasil hazirlanicam onuda bilmiyorum? beni dgs ile 4 yilligi kazanma sansim nedir? ayrica univ. sinavina girip acik ogretimi okumak icin en az 185mi almaliyim? askerligi ertelemek icin kazanmak zorundayim okul bitince eger univ. kazanamazsam askere alirlar degil mi? yani baska turlu erteletme imkanim var mi?

    tesekkurler,
  • asistan hocam bende bu sene marmaraya dgs ile geçiş yaptım elektrik gece görüşürüz artık :))
    @creative
    dostum senin geçiş yapabileceğin bölümler şunlar:
    elektrik ve elektronik mühendisliği
    elektronik mühendisliği
    elektronik öğretmenliği
    elektronik ve haberleşme müh.
    elektronik ve haberleşme öğre.
    endüstri tasarımı
    endüstri ürünleri tasarımı
    endüstriyel tasarım
    endüstriyel teknoloji öğretmenliği
    enerji öğretmenliği
    evet bu bölümlere geçiş yapabilirsin ama önemli bi nokta sadece elektrik olan bölümleri seçemiyosun
    bu arada nasıl hazırlanıcam demişsin dgs ye hazırlık kitapları satılıyor kendin çalışabilirsen onlardan al çalış yada istanbulda dgs ye kurs veren tek bir dershane var tasarı dershanesi oraya git ama matematik alt yapın iyiyse dershaneye gerek yok çünkü sınavda sadece matematik ve türkçe var sınavdaki çoğu soru mantık sorusu birazda geometri başka bişe yok 80 sayısal 80 sözel soru var süre 3saat.Bu arada ortalamam düşük diye üzülme çünkü sınavda yapacağın netler çok önemli mesela bu sene tanıdığım bi sınıf birincisi bayağı düşük bi puan alarak geçiş yapamadı ben bu sene 71 sayısal 74 sözel doğruyla girdim Umarım yardımcı olmuşumdur.
  • merhaba lord

    ayrintili verdigin bilgiler icin cok tesekkur ederim. yardimi olmak ne kelime cok sagolasin. soyledigin gibi o zaman dgs hazirlik kitaplari temin etmeli ve calismaya baslamaliyim. matematik alt yapim cok da iyi sayilmaz. bu yil kazanmak tek carem. insallah basaricam.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by creative</i>
    <br /> askerligi ertelemek icin kazanmak zorundayim okul bitince eger univ. kazanamazsam askere alirlar degil mi? yani baska turlu erteletme imkanim var mi?

    tesekkurler,
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    askerliği, okul bittikten sonra 2 yıl daha erteleyebiliyosun galiba...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.