Şimdi Ara

Hrdiskimdeki ana sürücü E olarak görünüyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar harddiskimi 2 ye böldüm vew bilgisayarımdaki ana sürücü C olması lazımken E diğer sürücü ise o olarak görünüyor bunu nasıl düzeltebilirim ayrıca işletim sistemim winxp yardımlarınızı bekliyorum şimdiden saolun eyvallahhhh...



  • Bölümlemeden sonra cd-rom, cd-rw'lerin karışıklık çıkardığını duydum ama HDD'i ilk defa duydum..
    Bölümleme yaparken etkin bölümü ikinci bölüm olarak seçmiş olabilir misin?
    Cd sürücüyü ve ide denetçileri, disk sürücüleri (yada buna benzer birşeylerdi) aygıt yöneticisinden kaldırıp xp'yi yeniden açsana. Belki sorunun düzelebilir.
    Yanlız bu bilşenleri tekrar eklemek için xp cd'sini isteyebilir. Eğer xp cd'si yoksa bu işlemi tavsiye etmem.
  • Denetim masasındaki yönetimsel araclardan bilgisayar yönetiminde sürücü harfi degiştir gibi bir secenek olması lasım bir bak bakalım oralardan belki bişiyler yapabilirsin ...
  • Xp sisteminin bulunduğu sürücüye gir.
    sırasıyla Windows/sysyem32 klasörlerine gir
    Burada "diskmgmt" isimli bir dosya var. Onu çalıştır. yalnız dikkat et fazla karıştırma. sadece disklerin sürücü harflerini değiştir.
    başarılar. sonra da bana bir zahmet haber ver.
  • denetim masası/yönetimsel araçlar/bilgisayar yönetimi/depolama/disk yönetimi/ yaptıktan sonra bilgisayarının tüm disk bölümleri sağda ayrı bir pencerede açılacak buradan değiştirmek istediğin sürücünün üzerine gelip sağ klik yap oradaki menüde sürücü harfi ve yolunu değiştir diye bir ibare var orada a dan z ye tüm harfler çıkacak istediğin harfi seçerek onaylayarak çıkmalısın ama dikkat etmen gereken seçeceğin harfin daha önce bilgisayar tarafından başka bir sürücüye atanmamış olması bunu aşmak için ise eger cd rom un D onu ilk önce alakasız bir harf atayıp sonra ana dizin, 2.bölüm sonrada cd sürücülerin varsa sırayla onları harflendir .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.