Şimdi Ara

Nforce2 sistemde driver problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Soltek 75MRNL (O.B. VGA)
    AMD 1800+
    256MB DDR-RAM PC2700
    30GB Harddisk

    Yukarıdaki sisteme Windows 98 altında "nforce2 All in one driver"ları kurdugumda benden Win98 CD'sini yerleştirmemi istedi diyor. Yerleştirdikten sonra bir kaç cab dosyasını extractleyip devam etti. Ardından sonlara doğru "arp.exe..... cab" bulunamadı deyip windows98 CD'si içinde size manuel olarak bulmamı istedi. Bende dosya atla demek zorunda kaldım. Kur tamamlanıp restart edildikten sonra Win98 logosu göründükten sonra "sisteme bağlı bir aygıt çalışamıyor. Şu şu dosya eksik eğer bilerek sildiyseniz tekrar yükleyin" gibisinden 3 dosya(vnetsup.vxd, vredir.vxd, dfs.vzd) için 3kere aynı uyarı veriyor.

    Hepsini enterla geçip tam windows açılırken "Devingen Bağlantı Kitaplığı yüklenemedi..... msnp32.dll bulunamadı.....Aşağıdaki aygıtlara çalışmayacak: Microsoft Network" diye bir Error daha çıkıyor.

    Windowsa girdikten sonra herşey normal çalışıyor. Kilitlenme falan yok. fakat başlarken çıkan errorlar can sıkıyor. Format atıp tekrardan kurdum yine bir şey çıkmadı. Acaba XP kursam düzelir mi?
    Önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden Teşekkürler







  • Selamlar

    Evet en iyisi WinXp kurman olur.

    Saygilar...
  • RAM'lerin de yeterli iken XP kurman senin yararına olacaktır
  • nforce2 ler xpde problemsiz sanırım.Bu ram sorunuda ortadan kalkıyor galiba.
  • Kur XP yi başın ağrımasın.
  • ya bir kurulum yaparken eh atla o dosyayı demek ne demek ya bu mantığı anlamıyorum hele birde sürücü .... o bahsettiği dosyayı büyük ihtimalle sürücü klasörleri içinde bulacaktın... XP kurmayı gözün alıyorsa(bu zamana kadar kurmadığına göre bazı sebeblerin var) kur yoksa sürücü kurulumu sırasında bütün dosyaların eksiksiz kurulmasını sağla...
  • +1 guffy

    Giga,
    PC açılınca o bulamadığı "arp.exe..... cab" dosyasını manuel arattır. Yerini belirle. Eğer w98 cd sinde yoksa anakartın cd sinin içerisindeki driver dizininde olabilir.
    Bir de sana tavsiyem PC açılınca hiç driver ı kurmadan "nforce2 all in one" sürücülerini kur.
    Başka bir öneri. Eğer diskinde yer sorunun yoksa w98 cd sini hdd e (tavsiyem işletim sisteminin olmadığı bir partion a) kopyala cd sorunca o dizini göster. Bundan sonra herhangi bir aygıt yükleyeceğin zaman her seferinde sana 98 cd si sormasın. Gitsin hdd den alsın dosyaları.
    2 gün önce yeğenim için almış olduğum Asus A7N8X-X board lı sisteme double boot (98se ve XP) kurdum. Şu an hiç bir sürücüsünde sorun yok. Ses, lan, USB2 hepsi OK!
    kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.