Şimdi Ara

Gayrimenkul Danışmanlığı İşi Hakkında Düşünceleriniz !!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
24.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugün meşhur Century 21 firması ile görüştüm.Kendi bölgemde danışmanlık işi için konuştuk.Ancak iş çok garip geldi.Bir kere standart bir maaşınız yok,sigortanız yok.Size sadece 3-5 günlük bir eğitimi periyodik aralıklarla veriyorlar.Müşterinizi siz bulmak zorundasınız,satışı siz yapacaksınız alacağınız komisyonun %52 si onlara %48 si size kalacak. Şimdi bölgemde emlak sektörü hareketli ancak satışlar İstanbuldan getirtilen müşteriler aracılığı ile oluyor.( Mütahitler İstanbul dan komisyon firmaları ile bağlantıdalar).Şimdi benim bölgemden müşteri bulmam zor,benim İstanbul a gidip müşteri getirmem mümkün değil ( bu masraflarda tamamen size ait).Şimdi bu iş yapılır mı yapılmaz mı yada yapılırsa nasıl yapılır bu konuda kafam karışık bilgisi tecrübesi olan varsa bir şeyler yazarsa sevinirim.

    Saygılar



  • Nasıl bir is anlamadım valla
    her ısı sen kendin goreceksen onlar senin neyin. Olcak
    hem de parayı cepten koyacaksann kendi emlak Ofisi'ni ac daha iyi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Saahin

    Nasıl bir is anlamadım valla
    her ısı sen kendin goreceksen onlar senin neyin. Olcak
    hem de parayı cepten koyacaksann kendi emlak Ofisi'ni ac daha iyi



    İşte bende bunu çözemedim.Yani herşeyi ben yapacaksam sana ne gerek var diyorum kendi kendime !!! Yani sen marka olabilirsin ama ben çalışıcam,müşteriyi ben bulucam,satışı ben yapıcam,cebimden ben para harcayacam ama sen komisyon alacaksın !!! Şaşırmamak elde değil !!!
  • Büyük gayrimenkul firmaları bu prensiple çalışır. Vakti zamanında bir gayrimenkul firmasında birkaç aylık bir deneyimim olmuştu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kyran

    Büyük gayrimenkul firmaları bu prensiple çalışır. Vakti zamanında bir gayrimenkul firmasında birkaç aylık bir deneyimim olmuştu.



    Çok saçma geldi bana her şeyi senin sırtına yüklüyorlar destek yok senin satışından onlar para kazanıyor.bu iş değil sömürmektir.tüm emek benim sen oturduğun yerden markayım diye komisyon alacaksın.Bu çalışma olamaz !!!
  • Genelde bu aracılık-komisyonculuk işini zaten benim bulunduğum firmada emekliler yapmaktaydı. Çoğu da banka emeklisi...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kyran

    Genelde bu aracılık-komisyonculuk işini zaten benim bulunduğum firmada emekliler yapmaktaydı. Çoğu da banka emeklisi...



    Zaten aylık garanti para geliri olmayan birinin yapacağı bir iş değil.Bende görüşmüş oldum işte içeriğini öğrendik bu vesileyle.Ancak iş kolu olarak asla düşünülemez !!!


    Saygılar
  • Türkiye'de zaten illa century 21 emlakçısı diye heveslenen hemen hemen hiç kimse tanıdığım
    gayrimenkul bakanlar mümkünse arada emlakçı olmasın bosuna komisyon odemeyelim diyorlor
    tabi emlak danışmanlığı farklı şey marka olabilmissen gelcekte is yapar.
  • Hocam adamlar tamamen isimlerini satıyorlar. Şimdi şunu düşün, bi tarafta Century21 adında, tanınmış bir firma var. Diğer tarafta ise mahallede dükkan açmış, EnÖzTruvalılar Emlak.
    Yatırım yapacak adam tanınmış firmaya güvenir.
  • Marka olmak kolay değil sonuçta.
  • Eh bir bakıma Franchising sözkonusu tabii.
  • Ben ev arıyorum şu sıralar.Emlakçıdan bir defa ev aldım baya bir zorladı beni.Dediğim rakama geldi ama nerdeyse onun yüzünden alımı yapmayacaktım.Artık hep sahibinden bakıyorum.Araya biri girince 1 e 10 katılıyor.Hepsi için geçerli değil elbette ancak genel manada ne yazık ki böyleler.

    Emlak sektöründe kimler var Istanbuldan.Biraz sohbet etsek
  • Gayrimenkul Danışmanlarına Öneriler

    HEDEF KOYARAK CALIŞMALISINIZ.

    Zorlukları alt etmek icin, amaç belirlemelisiniz. Cok calışıp hedefe yaklaştığınız ama ulaşamadığınız donemler olacaktır. Ama bu bize yeni bir amaç koyacak enerjiyi sağlayacaktır. Bundan hic vazgecmeyin.

    KENDİNİZE ROL MODELİ SECMELİSİNİZ.

    Araştırın, zirvedeki muşteri temsilcilerini inceleyin, iclerinden birini ya da birkacını rol modeli olarak belirleyin ve mutlaka onlarla tanışın. Muhtemelen narsizmin doruklarında geziyorlardır. Onemli değil, Onlarla yapacağınız sohbetler ve bir kahve cay molası, size olağanustu bilgilerin ipuclarını verebilir. Kullandıkları pazarlama dilini, sunumlarını, yontemlerini inceleyin ve gozlemleyin. Cok faydasını goreceksiniz. Bir sure sonra arkadaşlıklar ve paslaşmalarla diyaloğunuzu kalıcı hale de getirebilirsiniz.

    CALIŞMA ARKADAŞLARINIZI İYİ SECMELİSİNİZ.

    Bir emlak ofisinde calışmaya başladığınızda pek cok değişik satışcıyı birlikte goreceksiniz. Onları dikkatlice analiz edin. Kendi sınırlarınızı iyi cizin. Emlak ofisleri cok eğlenceli olmakla birlikte gercekten ciddi ciddi işinizi yapmak istediğiniz anlarda sizi bloke edecek kadar karmaşık ve gurultunun pek de eksik olmadığı ortamlardır. O nedenle kendiniz icin konsantre olup calışabileceğiniz bir ortam oluşturmalısınız. Dedim ya cok ceşit insan goreceksiniz. Aynı frekansı yakalayabileceğiniz satışcılarla arkadaş olun. Kucuk işlerle yetinenlerden, durmadan her şeyi eleştirenlerden, kucuk cakallardan ve ambar farelerinden uzak durun… Ne Sebeple bu tanımları yaptığımı iş ortamını yaşadıkca daha iyi anlayacaksınız.

    Kaynak Linki :http://www.emlakdanismanlari.com/gayrimenkul-danismanlari-115/gayrimenkul-danismanlarina-oneriler-710.html#.Uod5YtKGrJI
  • Marka bir ofis çatısı altında gayrimenkul danışmanı olduğunuzda size maaş ödemezler. Kendi çalışmanız ile para kazanabileceğiniz bir altyapı sağlarlar. "Ben bu işi biliyorum, cebimde de bol para var" diyorsanız gider kendi ofisinizi kiralar, ofisi döşer, sekreter tutar, ilan sitesi abonelikleri alırsınız. Yok "Ben bu işi bilmiyorum" diyorsanız bir marka ofise girer ve para harcamadan işi öğrenirsiniz. Eğer çok iş yapmaya başlarsanız 50/50 gelir paylaşımından 80/20 gelir paylaşımına geçersiniz. https://premaryali.com/gayrimenkul-danismani-ne-is-yapar// yazısında kurumsal bir ofiste danışmanın neler yapması gerektiği anlatılmış. https://premaryali.com/gayrimenkul-danismani-ne-kadar-kazanir// sayfasında ise yüksek kazanç elde etmek için nasıl bir ofiste çalışmanız gerektiği anlatılmış. Bu yazılar bu işle ilgilenenlere faydalı olabilir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: htman

    Marka bir ofis çatısı altında gayrimenkul danışmanı olduğunuzda size maaş ödemezler. Kendi çalışmanız ile para kazanabileceğiniz bir altyapı sağlarlar. "Ben bu işi biliyorum, cebimde de bol para var" diyorsanız gider kendi ofisinizi kiralar, ofisi döşer, sekreter tutar, ilan sitesi abonelikleri alırsınız. Yok "Ben bu işi bilmiyorum" diyorsanız bir marka ofise girer ve para harcamadan işi öğrenirsiniz. Eğer çok iş yapmaya başlarsanız 50/50 gelir paylaşımından 80/20 gelir paylaşımına geçersiniz. https://premaryali.com/gayrimenkul-danismani-ne-is-yapar// yazısında kurumsal bir ofiste danışmanın neler yapması gerektiği anlatılmış. https://premaryali.com/gayrimenkul-danismani-ne-kadar-kazanir// sayfasında ise yüksek kazanç elde etmek için nasıl bir ofiste çalışmanız gerektiği anlatılmış. Bu yazılar bu işle ilgilenenlere faydalı olabilir.

    Bir şey dikkatimi çekti.Son mesajın üzerinden tamı tamına 7 yıl geçtikten sonra konuyu nereden ve nasıl bulabildin de cavap yazdın ??? İnan ki çok merak ettim    



    Saygılar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • universteli U kullanıcısına yanıt

    Ekonomik durum ve işsizlik çok kişinin ortak derdi.. Böyle dönemlerde emlak sektörüne olan talep artıyor. Forumlarda gezerken konuyu gordüm, ilgilenenlere faydası olur diye yazdım. Yazarken sorunun tarihine bakmadığımı da itiraf edeyim bu arada 😂

  • quote:

    Orijinalden alıntı: htman

    Ekonomik durum ve işsizlik çok kişinin ortak derdi.. Böyle dönemlerde emlak sektörüne olan talep artıyor. Forumlarda gezerken konuyu gordüm, ilgilenenlere faydası olur diye yazdım. Yazarken sorunun tarihine bakmadığımı da itiraf edeyim bu arada 😂

    Cevap dedin de, aklıma Uzay Yolcuları filmi geldi. Adam uyku kapsülünden erken uyanıyor ve uzay gemisinden dünyaya mesaj yolluyor. Bilgisayar, mesaj bilmem kaç yıl sonra gider diyordu.


    Senin ki tam da böyle bir şey olmuş.



         


    Saygılar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.