Şimdi Ara

2005 Ford Fiesta geri vites cartlama sorunu...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar birkaç gün önce 2005 model Fiestamın Baskı-Balata-Bilye Motorcraft marka orjinal malzemeyle değişti 1-2-3-4-5. viteslerde hiçbir sıkıntı yok ancak arabayı boştan geri vitese atınca cartlama sesi yapıyor. Herhengi bir vitese takıp daha sonra geri vitese atınca hiçbir sorun yok. Baskı balatayı değiştirmeden önce böyle bir sıkıntı yoktu. Birkaç arkadaş Debriyaj Üst merkezininde değişmesi gerektiğini bundan dolayı o sesi yaptığını söylüyor. Sizin fikriniz nedir acaba yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.



  • Öncelikle söyleyeyim: Benim arabam, Albea. Aynı sorun bendede vardı. Yaklaşık 3-4 ay servislere gittim ama bulamadılar. En son, alakasız bir şekilde bir ustayla karşılaştım,da o buldu. Sekmanları dağıtmışım. Sonrasında 500TL. ye patladı bu iş...

    Neler söylemediler, balata, debriyaj, debriyaj takımları, debriyaj merkezi filan... Ama sorun ordaymış. Çok şükür, artık problemim kalmadı.
  • bu ses geri vites dişlisinin aşınmasından dolayı çıkıyor. Örneğin 2000 model polomda da arada bu ses çıkardı fakar 2. vitesten geriye taktiğimda çıkmazdı. Aracı geri vitese takarken aracın tamamen durmasını beklemeden taktığımızda zamanla bu sorun ortaya çıkıyor. Çözüm ise şanzımanın açılması.(Debriyaj sistemi aracın motorla şanzıman arasındaki bağlantısını keser eğer debriyajda sorun olsa idi diğer vites geçişlerinde bu sorunu yapar. her ustaya güvenmeyin)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vwag

    bu ses geri vites dişlisinin aşınmasından dolayı çıkıyor. Örneğin 2000 model polomda da arada bu ses çıkardı fakar 2. vitesten geriye taktiğimda çıkmazdı. Aracı geri vitese takarken aracın tamamen durmasını beklemeden taktığımızda zamanla bu sorun ortaya çıkıyor. Çözüm ise şanzımanın açılması.(Debriyaj sistemi aracın motorla şanzıman arasındaki bağlantısını keser eğer debriyajda sorun olsa idi diğer vites geçişlerinde bu sorunu yapar. her ustaya güvenmeyin)


    Aynen, katılıyorum. Bu durum debriyaj ile alakası yok. Sorun, vites dişlileri ile ilgili...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.