Şimdi Ara

Meslek Lisesi Alan Seçimi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Meslek Lisesi Elektrk. Elektro. Bölümünde Okuyorum ve Lise3' Geçtim, Alan Seçmimi Sizce Nasıl Yapmalıyım?


    Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı Programında;
    1. Bobinaj,
    2. Büro Makineleri Teknik Servisi,
    3. Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü,
    4. Elektrikli Ev Aletleri Teknik Servisi,
    5. Elektromekanik Taşıyıcılar Bakım Onarım,
    6. Endüstriyel Bakım Onarım,
    7. Görüntü ve Ses Sistemleri,
    8. Güvenlik Sistemleri,
    9. Haberleşme Sistemleri,
    10. Otomasyon Sistemleri,
    11. Yüksek Gerilim Sistemleri dalları yer almaktadır.


    ALANIN ALTINDA YER ALAN DALLAR

    1. BOBİNAJ
    Tanımı : Bobinajcının sahip olması gereken elektrik motorlarının bakımı, onarımı ve transformatörlerin imalatını yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
    Amacı : Çeşitli, elektrik motorlarının bakım onarımını yapma ve transformatörlerin imalatını yapma yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek.
    2. BÜRO MAKİNELERİ TEKNİK SERVİSİ
    Tanımı : Büro makineleri teknik servisi elemanının sahip olması gereken, fotokopi, priport, faks makineleri,nokta vuruşlu yazıcı, yazarkasa, yazıcı, para sayma vb cihazlar kullanma, elektrik-elektronik, mekanik arızalarını tespit etme ve onarımını yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
    Amacı : Büro makinelerinin kullanımını, bakımını ve her türlü arızasını bulup hatasız onarabilme yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek.
    3. ELEKTRİK TESİSATLARI VE PANOMONTÖRLÜĞÜ
    Tanımı : Elektrik tesisatları ve pano monitörlüğü meslek elemanının sahip olması gereken, bina içi ve dışı elektrik tesisatının ve tüm elektrik panolarının kurulumunu ve bakım onarımını yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
    Amacı : Elektrik-elektronik sektöründe; bina içi ve dışı elektrik tesisatının ve tüm elektrik panolarının kurulumunu ve bakım onarımını yapabilecek yeterliklere sahip meslek elemanları yetiştirmek
    4. ELEKTRİKLİ EV ALETLERİ TEKNİK SERVİSİ
    Tanımı: Elektrikli ev aletleri teknik servis elemanının sahip olması gereken, ev ve iş yerlerinde; soğutma,ısıtma, pişirme, temizlik ve kişisel bakım cihazlarının bakım, onarım ve montajını yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
    Amacı: Soğutma, ısıtma, pişirme, temizlik ve kişisel bakım cihazlarının bakım, onarım ve montajına yapma yeterliklerine sahip teknik elemanlar yetiştirmek.
    5. ELEKTROMEKANİK TAŞIYICILAR BAKIM ONARIM
    Tanımı : Elektromekanik taşıyıcılar bakım ve onarım elemanının sahip olması gereken, canlı, cansız materyali kapalı ya da açık alanda düşey, yatay veya eğimli olarak taşıyabilen asansör, yürüyen merdiven,yürüyen yol ve vincin emniyetli ve sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlama yeterlikleri kazandırmaya yönelikeğitim ve öğretim verilen daldır.
    Amacı: Elektrik-elektronik sektöründe her tür canlı, cansız materyali kapalı ya da açık alanda düşey, yatay veya eğimli olarak taşıyabilen asansör, yürüyen merdiven, yürüyen yol ve vincin emniyetli işlemesini sağlayacak, bakım ve onarımını yapabilecek yeterliklere sahip meslek elemanları yetiştirmek.
    6. ENDÜSTRİYEL BAKIM ONARIM
    Tanımı : Endüstriyel bakım ve onarım elemanının sahip olması gereken, fabrika, atölye vb. işletmelerdekielektrik elektronik sistemlerin bakım ve onarımını yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
    Amacı: Fabrika, atölye vb. işletmelerdeki elektrik elektronik sistemlerin bakım ve onarımına ilişkin işlemleri, yapma yeterliklerine sahip nitelikli meslek elemanları yetiştirmek.
    7. GÖRÜNTÜ VE SES SİSTEMLERİ
    Tanımı: Görüntü ve ses sistemleri teknik servis elemanın sahip olması gereken, Görüntü, ses ve ışıklandırma sistemlerinin kurulum, bakım ve onarım işlemlerini yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
    Amacı: Görüntü ve ses sistemleri ile ışıklandırma sistemlerinin kurulum, bakım ve onarım işlemleri için gerekli mesleki yeterliklere sahip teknik elemanları yetiştirmek.
    8. GÜVENLİK SİSTEMLERİ
    Tanımı : Güvenlik sistemleri servis elemanının sahip olması gereken, yangın algılama, CCTV (kapalı devre güvenlik sistemleri), soygun alarm, geçiş kontrol sistemleri ile ilgili tüm işlemleri yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
    Amacı: Binalara ait yangın algılama, CCTV (kapalı devre güvenlik sistemleri), soygun ihbar, geçiş kontrol sistemleri tesisi, kurulum, bakım ve onarımına ilişkin işlemleri yapma yeterliklerine sahip nitelikli meslek elemanları yetiştirmek.
    9. HABERLEŞME SİSTEMLERİ
    Tanımı: Haberleşme sistemleri servis elemanının sahip olması gereken, mobil iletişim cihazları, telli haberleşme sistemleri, uydu ve yerel anten sistemlerinin bakım ve onarımını yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
    Amacı: Elektrik-elektronik sektörünün haberleşme sistemleri dalında ihtiyaç duyulan yeterliklere sahip kalifiye teknik elemanlar yetiştirmek.
    10. OTOMASYON SİSTEMLERİ
    Tanımı : Otomasyon sistemleri servis elemanının sahip olması gereken, otomatik kumanda, hidrolik- pnomatik, PLC , servo motor, robot kolları, mikro denetleyici ve scada sistemlerinin bakım ve onarımını yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
    Amacı: Elektrik-elektronik sektöründe, otomasyon sistemlerinin bakım ve onarımını yapma yeterliklerine sahip nitelikli teknik elemanlar yetiştirmek.
    11. YÜKSEK GERİLİM SİSTEMLERİ
    Tanımı: Yüksek gerilim sistemleri servis elemanının sahip olması gereken, yüksek gerilim tesislerinin, iletim, dağıtım ve koruma sistemlerinin kurulumu ve bakım onarımını yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
    Amacı: Elektrik-elektronik sektöründe yüksek gerilim sistemlerinin güvenli ve emniyetli bir biçimde kurulum,bakım ve onarımını yapabilecek yeterliklere sahip nitelikli meslek elemanları yetiştirmek.
    Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;
    1. Elektrik makineleri bobin sarım atölyelerinde ,
    2. Büro makineleri teknik servislerinde,
    3. Elektrik tesisatçılarında,
    4. Elektrik pano kurulum atölyelerinde,
    5. Asansör ve yürüyen merdiven teknik servislerinde,
    6. Elektrikli ev aletleri teknik servislerinde,
    7. Güvenlik sistemleri teknik servislerinde,
    8. Haberleşme ve iletişim cihazları teknik servislerinde,
    9. Televizyon ve radyo tamir atölyelerinde,
    10. Seslendirme ve ışık sistemleri teknik servisinde,
    11. Endüstriyel fabrika ve atölyelerde,
    12. Yüksek gerilim proje taahhüt firmalarında,
    13. Elektrik tesisatı proje taahhüt firmalarında vb.yerlerde çalışabilirler.



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.