Şimdi Ara

en iyi 17 ve 19 flat monitör hangileri? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
1.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • samsungta verilen nokta aralıgıdır.Dot pitch diye geçer 0.20 dir.Shadow mask teknolojisinde aralık dendiginde Dot pitch akla gelir.Fakat Aperture Grill Teknolojisinde(sony tarafından ilk olarak geliştirilen bir teknoloji. Trinitron olarak biliniyor.)dot pitch olmadıgından dikey tutturulmuş tellerin aralıgına bakılır.0.24 nokta aralıgı dot pitch in 0.20 sinden çok daha iyi dir.Zaten dünyadaki en iyi monitorler AG(aperture grill) kullanırlar.109P de aynı şekilde AG dir.Samsung AG teknolojisinin üretimini azaltıp kendi tüpünün üretimini arttırdı(Dynaflat tüpü, DFX).
    Ayrıca Samsungun geometrisi ii demekle bütün samsungları iyi yapıp Philips in 109p modelini daha kötü yapmışsın yanlış.[baris][stop]
    Philips 109p Digital Signal Processor kullanıyor.Bu sayede geometrisi digerlerine kıyasla çok daha iyi.VE çok dahada basit ayarlanıyor.Samsunglar ise analog geometri ayarlarıyla çalışıyor.
  • 107p50 nin 17p40tan farkı nedir bi üst modelimi
  • Peki Dracul Samsung monitörlerin özelliklerinde 0.20mm dot pitch(nokta aralığı) yazısını görenler sence nasıl düşünüyorlar? Ayrıca Samsung'un Dyna flat tüpü de aynı Sony'deki gübü dikey nokta aralığı olarak 0.24-25mm arasında değişen bir değere sahiptir ki bu bir çok monitörde böyledir. Philips 109P'de geometri ayarlarıyla kesinlikle tam bir dikdörtgen görüntü elde edilemiyor. Buna karşın Samsung'da dikdörtgene oldukça yakın çok güzel bir ince ayar mevcut. Tabi normalde kullanıcıların birçoğu iyi ayarlanmış bir Philips'deki geometri bozuklukluklarını farketmezler. Saygılar...
  • bu arada phlips o belirtiğiniz modellerde Sony Trinitron tüpü değil APERTURE GRILLE
    tüpü kullanıyor bi yanlışınız var.
  • Samsung gibi buyuk bir sirketin dpi ayatrlarini yanlis verip kullaniciyi dunyanin dort bir tarafinda yaniltacagina hic inanmiyorum. Adamlari tefe kor oynatirlar.
  • Boraxas'a katılmamak elde değil. çocuk oyuncağı değil bu
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by MaTaDoR</i>
    <br />Samsung'da 0.20mm diye verilen değer monitörün yatay nokta aralığıdır. Önemli olan dikey nokta aralığıdır ki, Samsung'da da dikey nokta aralığı diğer monitörler gibi ortalarda 0.24, kenarlara gidildikçe 0.25 olarak değişir. Samsung'un geometrisi Philips'in P serisine göre biraz daha iyi olsa da, görüntü parlaklığının zamanla %50'ye varan oranlarda azalması ve bu yüzden bikaç sene sonra karanlık bir monitör haline gelmesi bu monitörü Philips'e göre kıyaslanamayacak derecede kalitesiz bir ürün haline getiriyor. Bu yüzden piyasada 19"'te Sony'den sonra tavsiye edilebilecek en iyi monitör Philips 109P40'tır. Saygılar...
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    +1 MaTaDoR

    Philips 109P

    kullandim, memmun kaldim Sony alamayacak arkadaslara kesinlikle tavsiye edebilirim.
  • Asagida 3 ayri markanin 17 inch monitorunun ozellikleri var Samsung dpi'in Horizontal(yatay)oldugunu vermesine ragmen diger firmalar dpi'in yatay mi dikey mi oldugunu vermemis? Sorun iki oraninda bilinmesiyle cozulebilir.

    http://www.consumer.philips.com/global/b2c/ce/catalog/product.jhtml;jsessionid=XOU4OISUKZONECRQNE2RYVQKGBUCWHD0?divId=0&groupId=CONNECTION_GR&catId=PC_MONITORS_CA&subCatId=16_18_CRT_MONITORS_SU&productId=107B4374


    http://www.samsung.com.au/samsung.asp?cat=53&obj=648


    http://www.lgeus.com/Product/Monitor/E700S.asp
  • 19 INÇTE ISE PHILIPS 109P40
  • 17" ve 19" de lg veya philips
  • matador kardeş.Samsung ta daha çok ayar var dedigin gibi.Bi çok ayarı bizim elle ayarlamamızı bekliyorlar.Philips 109p de ise dedigin gibi degil.Nasıl dikdörtgen görüntü alamıyosun.Benim şu an karşımda bir tane 109p4 mevcut.Ve idda ediyorumki bundan ii geometri sadece EIZO monitorlerde var.Ben karşısına geçip oyun oynayanlardan degilim.CAD ve animasyon işleri yapıyorum.Ve en ufak geometri hatası gözüme batıyor ve kendimi rahatsız hissediyorum.(karşısında her saniye kareler gören birisi küçük hataları bile hemen farkeder)


    http://www.eizo.co.jp/
  • 107P5/107P4 ve 109p4, philipsden şaşmayacaksin
  • LG F700P KULLANIYORUM HARİKA BİR MONİTÖR TAVSİYE EDERİM
  • Dracul kardeş, ben de 3ds max ile uğraşıyorum ve Sony E430 marka monitörümün alt ucunda neredeyse milimetrenin üçte biri büyüklüğündeki ufak bir geometri hatasını bile çok rahat farkediyor, düzeltilemediği için gıcık oluyorum. Philips 109P40'taki geometriye baktığımda ise, benimkinden daha fazla düzeltilemeyen bozukluk görüyorum. Bu arada aklında soru işareti kalmış arkadaş için, Aperture Grill = Trinitron demeliyim. Saygılar...
  • Boraxas arkadasım.Samsung ciidi yanıltma taktigi uyguluyor.Verdigi degerler diger monıtor ureticilerin veridgi kıyaslama degeri degil.onlarla hemen hemen yanı nokta aralıgı.
    Bu arada philips 107 x gumus renkli monıtor aldım.Ekranın sagına dogru yukarıdan ve asagıdan ayarlarla duzeltilemeyen daralma var.İlk kez rastladım oda bana cıktı varmı boyle sans.Samsung mb serisi iyi bir monıtor.Kaldiki 240 $ ise 19" modeli bunu satıp onu alabilirim heralde.Bunu 169$ almıştım.Ne dersiniz.
  • 19" HYUNDAI monitor kullanıyorum tek kelime ile iğrenç bir monitor alma derim.. şimdi kimse hyundai dan bahsetmemiş... Ben de ucuz monitor alayım diye başıma neler geldiğini anlatayım dedim. monitor 1024*768 ve 800*600 ve 1600*1200 çözünürlüklerde kullanırsan çok iyi hatta 1600*1200 de 85Hz de çalışma desteği var.. Eğer monitoru koruma tickini kaldırırsan 100Hz de bile çalıştırıyosun walla bazıları 100Hz de ses yapıyormuş ama benimkisi yapmıyor.

    Diğer çözünürlüklere gelince tek kelime ile berrbat yatay çizgiler daha doğrusu dalgalar çıkıyor. Ama dediğim çözünürlüklerde kullanmak zorunda kalıyorsun..

    Geometri bozukluğu ile falan karşılaşmadım ki kullandığım programlar RHINO, 3DMax, AutoCAD vs.. Tam flat bir monitor düz kare..

    Birde bilgili arkadaşlardan HYUNDAI'ın kullandığı teknoloji nedir yazarsanız sevinirim..
  • Bende yorum yapayım eksik kalmayayım[bgdnc2] Bende 109p4 kullanıyorum acayip memnunum.Bir şey sormak istiyorum monitorun renklerinin canlılığı ekran kartına göre değişirmi?Çünkü benim bir arkadaşım daha 109p4 kullanıyor onun söylediklerine göre onun renkleri benim monitordeki kadar canlı değilmiş, bende birşey diyemedim walla?bilgilerinize sunarım.Buarada birşey daha bence bilgisayar alırken tek rahatlıkla para verilecek donanım monitor.
  • Monitörlerde kalite sıralaması; Sony>Iiyama>NEC>Philips>Viewsonic>Adi>Eizo>HP>CTX>Acer>Samsung>LG>Hyundai>Vestel
  • Bende 17" Flat Philips Brilliance 107P4 var mükemmel.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by alex</i>
    <br />
    19" HYUNDAI monitor kullanıyorum tek kelime ile iğrenç bir monitor alma derim.. şimdi kimse hyundai dan bahsetmemiş... Ben de ucuz monitor alayım diye başıma neler geldiğini anlatayım dedim. monitor 1024*768 ve 800*600 ve 1600*1200 çözünürlüklerde kullanırsan çok iyi hatta 1600*1200 de 85Hz de çalışma desteği var.. Eğer monitoru koruma tickini kaldırırsan 100Hz de bile çalıştırıyosun walla bazıları 100Hz de ses yapıyormuş ama benimkisi yapmıyor.

    Diğer çözünürlüklere gelince tek kelime ile berrbat yatay çizgiler daha doğrusu dalgalar çıkıyor. Ama dediğim çözünürlüklerde kullanmak zorunda kalıyorsun..

    Geometri bozukluğu ile falan karşılaşmadım ki kullandığım programlar RHINO, 3DMax, AutoCAD vs.. Tam flat bir monitor düz kare..

    Birde bilgili arkadaşlardan HYUNDAI'ın kullandığı teknoloji nedir yazarsanız sevinirim..
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    monitörün Q990 mı?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.