Şimdi Ara

elektrik sürekli gidip gelirse

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • hakkarinin köyünde ögretmenim . diz üstü bilgisayar1m var . b1kt1m artik. sürekli elektirik gidiyor. kesin günde 1 defa gidip gelir . bazen olur 1 saatte 6-7 defa gider gelir. ve KISIN bu hergü oluyor. ben bu elektrik kesintilerinden notebook umu nasil korurum. bunun için bir ups yada baska bir sey varmidir.



  • mrh öğretmenim hiç onu almnıza gerek yok çünkü notebook larda şarj olayı vardır elektrik gitiğinde devreye giriyo eğer onu denemek istemiyorsun onun ayrı bir ücret ödemeniz gerecek ben hiç lazım olmaz bide notebook içise hiç almayın zaten memur maaşı zor yetiyo boşuna masragfa girmeyin benim düşüncem
  • notebook'un pilinin ömründen başka etkisi olmayacaktır. zira elektrikler gidince notebook fişten çekilmiş elektrikler gelince de tekrar şarja girmiş gibi olacak ve bitmeden şarja konan pilin ömrünün kısalması gibi etkisi olacaktır. notebookunuz eğer yeniyse hala piyasadayken, yani yedek pil bulma problemi çekmeden bir tane yedek almanızı öneririm. ileri de ihtiyacınız olabilir.
  • Eğer elektrik kesiliyorsa sorun değil notebook bataryası ile devam edebilirsin. ama voltaj dalgalanması varsa o zaman bataryanın voltaj regulasyonunun yeterli olmadığını düşünüyorum. Yani aşırı voltaj değişmelerinde notebookta batarya takılı olsa bile problem çıkabileceğini düşünüyorum.

    hocam bende şu anda Erzurumda görevdeyim aynı şekilde problemim vardı ve kendime basit bir ups aldım. Orda durum nasıl bilemiyorum ama burda voltaj çok dengesiz ve yıldırım, şimşek çok sık görülüyor

    Notebook için 1 milyardan fazla para vermişsindir 60 milyon civarına UPSler var al onlardan bir tane rahat bir şekilde kullan. Ben evdeyken bataryayı çıkartıyorum ve UPS e takılı kullanıyorum. Haftada 1 batarya ile kullanıyorum.

    Ayrıca UPS ile çalışırken daha hissetmediğim voltaj oynamalarını, UPS sesinden anlayabiliyorum.

    Karar senindir hocam.
  • fişe takılı kullanırsan bataryaya yazık edersin hocam.arkadaşın dediği gibi küçük 60-70 ytl civarında maliyetle bi ups işini görür.hem bataryayı çıkarır öyle kullanırsın.ömrü uzun olur
  • gökdenize katılıyorum 60 70 ytl cik ver iş olsun bitsin bataryaya yazık
  • SORMAK İSTEDİĞİM Bİ SORU VAR. LAPTOP KULLANILIRKEN BATARYA NIN İÇİNDE KALMASI GEREKİYOR MU GEREKMİYOR MU? LAPTOP U YENİ ALDIM İÇİNDEN YEDEK PİLDE ÇIKTI SİZCE PİRİZ KULLANIRKEN İÇİNDE PİL BULUNMALI MI?
  • Madem notebook için kullanılacak, piyasadaki en ucuz UPS alınsın. İşinizi görür.
  • evet cevap yazan olmadı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.