Şimdi Ara

piramitler

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Chrales Piazzi Smith, 1864'te yayınladığı (Büyük Piramitteki Mirasımız) adlı kitabında, çok ilginç ve önemli bilgiler vermektedir. Piramitler) üzerinde yıllarca araştırma yapan bu uzman yazar:

    Piramidin yüksekliğinin 1 milyarla çarpımının, güneşli dünya arasındaki uzaklığa denk düştüğünü,

    Piramidin taban çevresinin, yüksekliğinin, karaları ve denizleri tam iki eşit parçaya böldüğünü,

    Piramidin taban çevresinin, yüksekliğinin iki katına bölümünün “pi” sayısı olan 3,14'ü gösterdiğini,

    Piramitte, dünya ağırlığını gösteren hesaplar bulunduğunu,

    Piramidin, çöl ortamında az rastlanan çok özenle belirlenmiş kayalık bir zemin üzerine kurulduğunu,

    2 Milyon 600 bin dev blok taşın, ocaklardan böylesine düzgün kesilmesinin, nakledilmesinin ve hele santimetrenin binde biri gibi yakınlıkla birleştirilip yerleştirilmesinin, bugünkü teknolojiyle bile mümkün olmadığını söylemektedir.

    Ve yine Güney Amerika kıtasındaki, Bolivya'daki Taahianka'da öylesine dev saraylar, sütunlar, surlar ve tapınaklar yapılmıştır ki, bunların bir kısmı yekpare taştan çıkarılmıştır. Hatta bu tek parça granit taştan oyulan bir kapı ve pencere boşluğu, 200 ton ağırlığındadır.

    Yine bu antik şehirde bulunan Venüs yılına ait bir takvim taşı 225 günü ve Güneş yılına ait bir takvim 365,2422 günü göstermektedir ki tahminen 170 bin yıl kadar önceki bu hassas hesaplar, bu günkü en son bilgisayar teknolojisi sonuçlarıyla aynıdır.



  • [b]“Onlar, yeryüzünde gezip dolaşmadılar mı ki, kendilerinden öncekilerin akıbetlerinin nasıl olduğunu görsünler! Halbuki onlar (her çeşit) kuvvet bakımından olsun ve yeryüzündeki (teknik ve uygarlık) eserleri bakımından olsun, bunlardan daha üstün idiler”.

    “Görmediler mi, onlardan önce nice nesilleri helak ettik ki, onlara size vermediğimiz imkân ve kudretleri vermiş ve onları yeryüzüne yerleştirmiştik”


    Mealindeki ayetler, bugünkü medeniyetten çok daha güçlü ve gelişmiş medeniyetlerin, On binlerce yıl önceleri yeryüzünde yaşadığını ve bunların bıraktıkları tarihi eserlerden de anlaşılacağını açıkça haber vermektedir.

    mısır pramitleri de bu uygarlığın izleridir...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: armagedon2001

    [b]“Onlar, yeryüzünde gezip dolaşmadılar mı ki, kendilerinden öncekilerin akıbetlerinin nasıl olduğunu görsünler! Halbuki onlar (her çeşit) kuvvet bakımından olsun ve yeryüzündeki (teknik ve uygarlık) eserleri bakımından olsun, bunlardan daha üstün idiler”.

    “Görmediler mi, onlardan önce nice nesilleri helak ettik ki, onlara size vermediğimiz imkân ve kudretleri vermiş ve onları yeryüzüne yerleştirmiştik”


    Mealindeki ayetler, bugünkü medeniyetten çok daha güçlü ve gelişmiş medeniyetlerin, On binlerce yıl önceleri yeryüzünde yaşadığını ve bunların bıraktıkları tarihi eserlerden de anlaşılacağını açıkça haber vermektedir.

    mısır pramitleri de bu uygarlığın izleridir...





    Katılıyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set -- 24 Eylül 2005, 18:38:01 >
  • YA BU BİLGİLERE NE DEMEL.İ...

    *Piramitlerin her biri 20 ton olan taşlardan inşa edilmiştir.

    *Bu taşlar temin etmek için en yakın mesafe yüzlerce kilometre uzaklıktadır. Bu taşların nasıl getirildiği bilinmemektedir.

    Piramit kimin adına yapıldıysa, onun bulunduğu odaya, yılda sadece 2 kez güneş girmektedir.(Doğdugu ve tahta tahta çıktığı günler)

    * Mumyalarda radyoaktif madde bulunuyor. Bu yüzden mumyaları ilk kez bulan 12 bilim adamı kanserden ölmüştür.

    * Piramitlerin içerisinde ultra sound, radar, sonar gibi cihazlar çalışmamaktadır.

    * Kirletilmiş suyu, birkaç gün piramit'in içine bırakırsanız suyu arıtılmış olarak bulursunuz.
    * Piramit' in içerisinde süt birkaç gün süreyle taze kalır ve sonunda bozulmadan yoğurt haline gelir.
    * Bitkiler piramit' in içinde daha hızlı büyürler.
    * Piramit' in içine bırakılmış su 5 hafta süreyle bekletildikten sonra yüz losyonu olarak kullanılabilir.
    * Çöp bidonu içindeki yemek artıkları hiç koku yapmadan piramit içinde mumyalaşır.
    * Kesik, yanık, sıyrık gibi yaralar büyükçe bir piramit' in içinde daha çabuk iyileşme eğilimi gösterir.

    *Piramitlerin bazı odalarının içinde ne olduğu hakkında bir bilgi yoktur araştırmacıların çoğu ya içinde kayboldu ya da aynı yerde birkaç tur attılar. Ancak içlerini göremediler.

    *Piramitlerin içi yazın soğuk, kışın sıcak olur.


    ATALARIMIZ OLAN MAYMUNLAR NASIL OLUYORDA BU ÖZELLİKTEKİ PRAMİTLERİ

    İNŞAA EDEBİLİYORLAR HAYRET DOĞRUSU?

    EVRİM HEP BASİTTEN KARMAŞIĞA DOĞRU YA O BAKIMDAN ...

    BİZDEN İLKEL OLAN ATALARIMIZ BİZİM 20.YY TEKNOLOJİSİYLE ERİŞEMEDİĞİMİZ YAPILARI İNŞAA ETMİŞLER...

    KUTLAMAK LAZIM MAYMUN ATALARIMIZI...

    BELKİ DE EVRİMLEŞMİŞTİR PRAMİTLER . O KOCA KOCA KAYALAR RÜZGAR HAVA SU SEL GİBİ DOĞAL OLAYLARIN ETKİSİYLE TESADÜFEN ÜST ÜSTE BİR ARAYA GELMİŞLER DOĞAL SELEKSİYONLA DA SEÇİLMİŞLER VE ORTAYA PRAMİTLER ÇIKMIŞTIR..
  • evrim ve pramitler alemsin armagedon 2001
    benimde katkım olsun konuya.. bi dergi haberinde pramitlerin nasıl inşa edildiği sorusuna cevap aranmış ilginç iddialar ortaya atılmış....



    'Sır Dünyası' dergisi, esrarı yüzyıllardır çözülemeyen firavun mezarlarıyla ilgili yeni bir iddiayı gündeme getirdi: Mısır piramitlerini, Firavun'un kölesi olan cinler yaptı!

    Medyum Memiş yönetiminde çıkan Sır Dünyası, bu haftaki sayısında, yine birbirinden ilginç gerçekleri okuyucuyla yüzleştirerek, bilinmeyen dünyanın kapılarını aralıyor. Yayın hayatına farklı bir açılım getiren haftalık "Sır Dünyası" dergisi, aklın sınırlarını zorlayan olayları gündeme getirmeye devam ediyor. Ünlü medyum Mehmet Memiş yönetiminde çıkan derginin bu sayısındaki en dikkat çeken konu, Mısır piramitleriyle ilgili.

    UZAYLILAR DEĞİL...
    İnsanoğlunun yüzyıllardır araştırmasına rağmen esrarını çözemediği piramitlerle ilgili olarak ortaya atılan yeni iddia, olaya farklı bir boyut getiriyor. İddiaya göre, dünyanın 7 harikasından biri olan piramitleri, ne insanoğlu ne de uzaylılar yaptı. Piramitlerin asıl mimarı, firavunların emrindeki 'cinler ordusu'.

    İNSAN ÖMRÜ YETMEZ!
    Sır Dünyası, insanoğlunun bilimle açıklayamadığı, binlerce ton ağırlığıyla Mısır'- daki en büyük piramit olan Keops Piramidi'ni, Firavun Khufu'nun emrindeki cin ordusunun M.Ö. 560 yılında yaptığı belirtiyor. En büyüğü 146 metre olan bu piramitler öyle olağanüstü yapılar ki, tonlarca ağırlığındaki taş blokların nereden ve nasıl getirildiğini, nasıl inşa edildiğini, ancak bu iddia açıklıyor. Milimetrik hesaplarla yapılmış bu piramitleri inşa etmeye, insanoğlunun gücünün ve ömrünün yetmeyeceği ifade ediliyor.

    MÜHENDİSLİK MUCİZESİ
    Keops Piramidi için, her biri 2.5 ton ağırlığında yaklaşık 2 milyon 300 bin taş bloğun kullanıldığı biliniyor. Her gün 10 taş blok üst üste konulsa, piramidin bitirilmesi için yaklaşık 650 yıl gerekiyor. Bu da, inşaat için gerçekçi olmayan bir zaman dilimi demek. Ayrıca taş blokların birbirine yakınlığının santimetrenin binde 1'i düzeyinde olması da, olağanüstü bir mühendislik olayı olarak yorumlanıyor.

    İNANILMAZ OLAYLAR
    O günün şartlarında bu blokların nasıl oraya getirildiği de hala esrarını koruyor. Piramitlerde yaşanan akıl almaz olaylar da konunun ayrı bir boyutu. Bu ve bunlara benzer gizemlerden hareket eden iddia sahipleri, piramitlerin ancak cinler tarafından yapılmış olabileceğini belirtiyor.
  • asıl tartışılan ve benim daha çok kafamı kurcalayan Kral TUT un tabutu kii hala çözülemeyen ve kimsenin açıklayamadığı bir olay..

    Adamlar altın tabutun o kadar ince kesitler halinde olduğunu görmüşler ki buna şaşırmaya fırsat bulamadan tabudun üstündeki hiyegrolif yazıları görünce şoka uğramışlar...

    Ayrıca uzmanları başka düşündürücü etken ise...MAya,Japonya vs.. gibi yerlerdede piramid yapılarının bulunması..."""

    Sizce piramid şeklindeki bir Maya tapınağının aynı zaman dilinde tıpatıp aynısının uzak doğudaki bir ülkede inşa edilmiş olması bir rastlantı mı?..."""
  • quote:

    Sizce piramid şeklindeki bir Maya tapınağının aynı zaman dilinde tıpatıp aynısının uzak doğudaki bir ülkede inşa edilmiş olması bir rastlantı mı?..."""


    çok doğru armagedon

    Dünyanın en büyük piramiti mısırda değil endonezyadadır ve o kadar eskidir ki aşınma sonucu dış yüzeyi toprak haline gelip üzerinde neredeyse orman oluşmuştur, yıllarca insanlar piramiti tepe olarak bilmişler fakat yakın zamanda bilinen yoldan ayrılıp en tepesine çıkan kişiler burda yüzeye çıkan alt katmanı görünce araştırılmış ve piramit olduğu ortaya çıkarılmıştır...

    Alın bir örnek daha: Çine ve halkına adını veren çin isimli zat da bir piramit yaptırıp devasa ordusunun her bir askerinin bire bir heykelini gülümsemesine varıncaya kadar yaptırmış.

    Piramitin kalbine mezarını koyudurmuş ve etrafına heykelleri diktirmiş.

    Gelin görün ki adam o kadar zalimmiş ki ölümünden sonra halk, adamın piramitini toprağa gömmüş. Zamanla unutulmuş bu olanlar ve yeni ortaya çıkmış daha. Şimdi heykelleri çıkarıyorlar. Dediğim gibi sayıları şu anda 10 bini geçen bu heykellerin hiçbirinin yapısı ötekine tıpa tıp uymuyor.

    kiminin boyu kısa kimi şişman ve yüzler hep farklı...

    not:bu arada evrimin dışındaki meselelere alakalı olman şaşıttı
  • dünyanın çeşitli yerlerinde aynı zaman diliminde pramitlerin inşa edilmesi rastlantı mıdır?

    pramitlerin kökeni bazılarının iddia ettiği gibi uzaylılar mı?

    inşa sında cinler mi kullanıldı?
    ışınlama teknolojisi mi?

    yoksa zalim fravunlar mı?
    fravunlarsa 2500000 blok taş 50 60 yılda nasıl cm nın 1000 de bir yakınlığında birleştirildi?

    tesadüfen oluşamıyacağına göre mimarları kimler?

    en gizemli konu ların başında gelmektedir pramitler...
  • armagedon....

    BEN YAPTIM !!
    desem de kimse inanmaz
    uzaylılar yaptı desem de kimse kanıtlayamaz

    o yuzden bunun cevabını herkes istedigi yere çekiyor..

    "Ra Metarial" adlı kitap ta piramitlerin Ra adlı toplumsal bellek bileşimi tarafından dunyanın manyetik dengesini korumak amaçlı yapıldıgı söyleniyor..

    hatta piramitin düşünce gücüyle bir anda olusturuldugu söyleniyor. Ve hatta piramiti sabah karşı bir saatte "imhotep" adlı mimarın mısıra geleceği gun yapmışlar. halk sabah bi uyanmış.. imhotep gelmiş..

    birde bakmışlar kocaman piramit.. böyle bir yapıtı bir gecede kimse yapamaz demişler ve imhotep i tanrı ilan etmişler..

    Mumya filmindede dikkat ederseniz imhotep adlı karakterin tanrısal bir takım güçleri var..,
    Bu ortaya atılan goruslerden yalnızca bir tanesi..

    diger bir deyişle piramitin insanların yaptıgını farzetsek bir hesap yapmak durumda kalacaz.


    Diyelimki hani o primitleri yaparken kullanılan ağır taşlar varya hani ağırlıgı 2 ton olan.. diyelim ki bu 2 tonluk taşlardan 1 insan gunde 2 tane TEK BASINA kaldırsa.

    ve bu olayı yapmakla yukumlu 2milyon tane insan çalışsa piramitin yapımı tam 650 yıl suruyor !.

    düşünün.. 1 insan normalde bırak 2 tonu 100kiloyu zor kaldırır.. hadi farzedelimki 2 tonu kaldırıyor.. e kardelim allahın çölünde sen 2 milyon insanı nasıl doyuracan 650 yıl boyunca ? Bu da çok ilginç hesaplardan birisi.. (bence nil nehri o kadar insanı yıllarca doyurmaya yetmez)


    Çok eski yıllarda ÇİN de yaşamış bir araştırmacı var.

    Bu adam bir yazı yazmış. bu yazı hala duruyor ve içeriğinde restmen saçmalamış (!). Demişki.. çindeki büyük piramitin gölgesinde 10.000 kişilik bir ordu. Kralı korumaktadır !. millet inanmamış..
    Dunyanın dört bir yanından 150 den fazla piramit var demiş..

    inanmamışlar..
    Mısırdaki Giza piramitlerinin alt taraflarında bir bilgi odası var. piramitlerin nasıl yapıldıgı kim tarafından hangi yılda yapıldı ne amaçlı yapıldıgı hersey orda gizli demiş. tahmin edersinizki yine kimse inanmamış !.

    Sonra bir bakmışlar yapılan arkeolji çalışmaları sonucunda çindeki piramitin gölgesinde 10.000 kişilik bir ordu buldular.. !! TAŞTAN ASKERLER.. HEPSININ TIPI BIRBIRINDEN FARKLI !! millet şok oldu.. acaba bu adamın diğer dedikleri de doğrumu ?. demeye basladılar..
    Sonra dunyanın dort bir yanında suan kesfedilmiş 72 den fazla piramit var zaten !..

    Zamanında mısırı ingilizler ve baska uygarlıllar istila ettiler. ve piramitleri talan ettiler.. benim şahsi görüşüm bunlar bu bilgi odasına girdi ve herseyi alıp gittiler ve kendilerine saklıyorlar.. insanlıga bildirmiyorlar gizledigi gibi..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DA VİNCİ -- 24 Eylül 2005, 19:49:19 >
  • tek bildigim adamlar m.ö. 10500 yılında acaıp muhendıslık zekasına sahıplermıs

    pıramıtlerden takvımı gorup saatı hesaplıyolarmıs

    golgeler ısıklar sadece yılda 2 kere falan olusuyo,

    hadı tasları kayaları dıyelımkı 100000 kısı tuttular tasıttılar ama o ınce hesapları nasıl yaptınız kardesım?

    ya kumun ustune nasıl oturttunuz nasıl denge sagladınız bunu anlamak mumkun dııl,

    bıcok konuda eskı mısırlı mimar ve muhendısler cağımızında otesınde fıkır,proje yapmıslar,yıl oldu 2005

    bız hala acıklayamıyorz nasıl oldugunu!!!

    helal olsun adamlara...
  • Açıklıyorum:
    Pramitleri, Primatlar yapmıştır.


    Bi de kararsız kaldım Piramit mi Pramit mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cosmo Kramer -- 24 Eylül 2005, 21:18:28 >
  • Piramit
  • Bu ne kadar güzel bir konu nekadar güzel açıklamalar konuyu açanada bu güzelim yazıları koyanlarada herkese teşekkürler.
  • Bu piramitlerin yapımında onbinlerce köle çalışmış ve muhtemelen kölelerin çok büyük bir bölümü iş kazalarında vs.lerde ölmüşler. Tabi kimin umrunda. Geriye sadece piramitlerin ihtişamı kalmış.

    "Bir de güçlü olan ayakta kalır, doğanın kanunu budur" deyince, bazılarının zoruna gidiyor, rencide oluyolar. E öyle ama, yalan sanki.
  • armageddon öncelikle kutlarım. piramitleri maymunlar yapamaz demişsin. Evrim süreci milyonlarca yıllık bir süreç oysa piramitler birkaç bin yıllık. Milyonlarca yılın yanında birkaç bin yıl, dün gibi kalır.

    Ayrıca piramitlerin nasıl yapıldığı hakkına bir çok teori var. İzlediğim bir belgeselde tek tek açıkladılar. Mesela taban ile yüksekliğinin oranının pi sayısını vermesi ile ilgili olarak piramitin tabanında şilindir şeklinde bir fıçı yuvarlıyorlar ve kaç tur attı ise yüksekliğini ona göre yapıyorlar.

    Aryıca nasıl yapıldığı ile ilgili olarak hayret etmeye gerek yok. Adamlar bir şekilde yapmışlar işte nasıl yapmışlarsa yapmışlar. Ayrıca eski mısırlıya götürün gösterin bakalım bilgisayarı, aklı alacak mı? Muhtemelen büyü-sihir felan diyecek, Oysa bilgisayar bize göre normal bişey. Biliyoruz ki bilgisayar bir şekilde yapılmış bir şekilde çalışıyor, aynen o hesap.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaotika -- 25 Eylül 2005, 21:32:31 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kaotika

    armageddon öncelikle kutlarım. piramitleri maymunlar yapamaz demişsin. Evrim süreci milyonlarca yıllık bir süreç oysa piramitler birkaç bin yıllık. Milyonlarca yılın yanında birkaç bin yıl, dün gibi kalır.

    Ayrıca piramitlerin nasıl yapıldığı hakkına bir çok teori var. İzlediğim bir belgeselde tek tek açıkladılar. Mesela taban ile yüksekliğinin oranının pi sayısını vermesi ile ilgili olarak piramitin tabanında şilindir şeklinde bir fıçı yuvarlıyorlar ve kaç tur attı ise yüksekliğini ona göre yapıyorlar.

    Aryıca nasıl yapıldığı ile ilgili olarak hayret etmeye gerek yok. Adamlar bir şekilde yapmışlar işte nasıl yapmışlarsa yapmışlar. Ayrıca eski mısırlıya götürün gösterin bakalım bilgisayarı, aklı alacak mı? Muhtemelen büyü-sihir felan diyecek, Oysa bilgisayar bize göre normal bişey. Biliyoruz ki bilgisayar bir şekilde yapılmış bir şekilde çalışıyor, aynen o hesap.



    Bu duruma göre şu anda piramitleri inşa edebiliyor olmamız gerekmez miydi?Ki şu anda 1000 işçiye yetebilecek araçlarımız,makinalarımız var.Evrim teorisine bir kaç binyılda hiçbirşey değişmediyse buyrun birlikte bir kaç piramit yapalım
  • Yaw gene mi maymunizm - antimaymunizm çatışması

    Arkadaşlar yapmayın, etmeyin Cervantes eline sağlık ne güzel bulmuş, paylaşıyor.

    Burada evrimlen falan bağlamayın, evrimin bu konuyla ne alakası var yaw....

    Saygılar...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Cosmo Kramer

    Açıklıyorum:
    Pramitleri, Primatlar yapmıştır.



    Primat ne demek lo ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: remote


    quote:

    Orjinalden alıntı: kaotika

    armageddon öncelikle kutlarım. piramitleri maymunlar yapamaz demişsin. Evrim süreci milyonlarca yıllık bir süreç oysa piramitler birkaç bin yıllık. Milyonlarca yılın yanında birkaç bin yıl, dün gibi kalır.

    Ayrıca piramitlerin nasıl yapıldığı hakkına bir çok teori var. İzlediğim bir belgeselde tek tek açıkladılar. Mesela taban ile yüksekliğinin oranının pi sayısını vermesi ile ilgili olarak piramitin tabanında şilindir şeklinde bir fıçı yuvarlıyorlar ve kaç tur attı ise yüksekliğini ona göre yapıyorlar.

    Aryıca nasıl yapıldığı ile ilgili olarak hayret etmeye gerek yok. Adamlar bir şekilde yapmışlar işte nasıl yapmışlarsa yapmışlar. Ayrıca eski mısırlıya götürün gösterin bakalım bilgisayarı, aklı alacak mı? Muhtemelen büyü-sihir felan diyecek, Oysa bilgisayar bize göre normal bişey. Biliyoruz ki bilgisayar bir şekilde yapılmış bir şekilde çalışıyor, aynen o hesap.



    Bu duruma göre şu anda piramitleri inşa edebiliyor olmamız gerekmez miydi?Ki şu anda 1000 işçiye yetebilecek araçlarımız,makinalarımız var.Evrim teorisine bir kaç binyılda hiçbirşey değişmediyse buyrun birlikte bir kaç piramit yapalım


    Bugün yüzlerce katlı gökdelenler yapılıyor. İnsanoğlu mimari olarak piramitleri çoktan aşmış durumda, neden durupdururken piramit yapsınlar. O zaman senin mısırlıların bir uzaymekiği yapsın bakalım, hadi uzay mekiğini geçtim bir tek transistör yapsınlar da görelim mısırlılar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kaotika
    Bugün yüzlerce katlı gökdelenler yapılıyor. İnsanoğlu mimari olarak piramitleri çoktan aşmış durumda, neden durupdururken piramit yapsınlar.


    Kaotika şu anda kimse piramit yapmakla uğraşmıyor zaten, yapmaz da.

    Ama eğer yapmak isteseler yapılamaz deniyor. Piramit diye google'da arat, çıkan sayfaların hepsi aynı şeyi söylüyor, "bugün bile yapılması çok zor belki imkansız olan bu piramitleri o zaman nasıl yapmışlar?"


    Yoksa mesele acaba şimdi yapılır mı yapılmaz mı, değil.

    Asıl mesele bin yıllar önce o insanlar nasıl yapmış? O teknolojiye şimdi ulaşılsa bile...

    Saygılar...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.