Şimdi Ara

2 yıllığa mı, dershaneye mi gidiyim!!!!...???

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar şimdi şöyle oluyor...Okul puanım 95 civarı meslek lise çıkışlıyım.4 yıllık programı ucu ucuna kaçırdım.Şimdi benim önümde 2 seçenek var.Yaa ek kontenjandan 2 yıllık yada 1 sene daha dershaneyle hazırlanmak.Yeni sistem vede meslek liselerinin ek puan katsayısının düşürülmesi beni dershaneye olumsuz baktırıyor.YAni 1 sene daha o stresten korkuyorum.Ama 2 yıllıklarada gidersem(Bilgisayar programcılık istiyorum bölümümde oydu zaten) ki puanım yüksek; sonucunda bitirdiğimde 2 yıllığı ne olucam.Yani aileme boşu boşunada masraf yaptırmak istemiyorum.Çok karasızım bu konuda.Çevremde kimsede takmıyor beni ilgilenmiyor.Açıkcası sizden başka akıl alacağım kimse yok etrafımda..Evet sizce ne yapmalıyım...



  • Ulen işe bakyaa...Arada kaynayıp gitcek topic..YArdım beyler yaa.Benim için çok önemli...
  • Bence dershaneye gitmelisin.
  • eğer yeni mezun biriysen kesinlikle tekrar hazırlan... ama mezun olalı çok olmuş ise zaman senin için bir mesele oluşturabilir ozaman düşün derim 2 yıllığı
  • Bence de dershaneye gitmelisin. Bilgisayar bölümü mezunusun bilgisayar bölümü tercih edersen bu senin için bir dezavantaj değil avantaj olur. Ama yeni sınav sistemi herkesi zorlayacak. Üniversite okumak herşey demek değildir. Önemli olan kendini geliştirmen.
  • DERSANEEE
  • valla meslek liselerinin katsayıları oldukça düşük bildiğim kadarıyla.herşeye rağmen 4 yıllık bölümleri kazanabileceğine inanıyorsan dersaneye git derim.
  • M.Y.O da okuyan biri olarak kesinlikle dershane yi öneririm
  • Bencede kesinlikle Myo ya gitmelisin DGS de sansin en azindan % ile olculuor %.00 larla degil.
  • Sen en güzeli MYO na yani 2 yıllığa git başla bir yandan okusun bir yandan da seneye yeni sınava hazırlanırsın... kazanırsaaannn yeni üniversiteye gidersin kazanamazsan iki yıllığın 2 ci sınıfına gidersin tabi sınısı geçersen gidersin...biz öyle yaptık bayada iyi oldu yani ilerde DGS.ile devam etme şansın var tabii notlarını yüksek tutarsan
  • Seneye sınava giremez girerse puanı düşer bu sene gittiği için.

    Ayrıca önerim bence ne yap ne et bu sene git programcılığa seneye ne olacağı hiç belli olmaz.Seneye girdiğinde hep aklında şu olacak "ya bu senede kazanamazsam" ve sınavda acayip stres olacaksın.Zaten sistemde allak bullak oldu.Sonuçta dgs diye bir şey var 4 yıllığa gitmek istersen kendini kasarsın biraz geçersin 4 yıllığa.
    quote:

    Orjinalden alıntı: Kara_Dayı

    Sen en güzeli MYO na yani 2 yıllığa git başla bir yandan okusun bir yandan da seneye yeni sınava hazırlanırsın... kazanırsaaannn yeni üniversiteye gidersin kazanamazsan iki yıllığın 2 ci sınıfına gidersin tabi sınısı geçersen gidersin...biz öyle yaptık bayada iyi oldu yani ilerde DGS.ile devam etme şansın var tabii notlarını yüksek tutarsan
  • önce, 2 yıllığı bitir, sonra tekrar sınava hazırlanmak olabilir, arkadaşım öyle yapmıştı. Aynen senin gibi bilgisayar okudu, şimdi ise işletme okuyor ve gayet memnun.
  • Aynı durum benim başımada geldi gerchi benim öss puanım düşüktü ama yinede tereddüt yaşadım. Bende senin gibiydim. Ama bence dershaneye gitmek yerine 2 yıllığa yerleşmen senin için daha hayırlı olur arkadaşım.. Ordan DGS hazırlanıp 4 yıllığa geçersin ben öle yapcam çünkü..
  • Mesleki kariyerini + elindeki şu ana kadar olan mesleki tecrübe + eğitimin ve elindeki paranın oranını düşünüp ona göre karar ver.

    Zira kimisi üstü vasıflıdır , 2 senelikten sonra atölyelerde parça başına girer sonra para biriktirir alım satıma girer, becerisi ve şansı da iyiyse kendini kurtarır hatta biraz para yapar.

    Ama kimileri vardır ki, ne elde sermaye vardır, ne mesleki tecrübe vardır.

    Onlar için kafadan 4 + 2 şarttır. 4 sene lisans 2 de yüksek lisans sonra da biraz daha kasarsa okulda yüksek rütbeli devlet maaşı.

    Ya da diğer arkadaşların dediği gibi, zamanın ve paran çoksa 2 yıldan sonra ya DGS de şansını denersin ya da 2 sene yi bitirdikten sonra bir daha öss ye girip bir 4 yıllık kazanırsın 6 -7 sene sonra da çift diplomalı yetişmiş biri olursun.



    Bunları düşün bence.
  • bence iki yıllık ordan dgs ile 4 yıllıka geciş yaparsın...

    ha şunu unutma dgs öss seden kat kat kek sadece mat ve türkçe var..
    80türkçe 80 mat var...

    ama senin okudugun bölümlerin puanı cok yüksek oluyor...iyi bir sekilde hazırlanırsan neden olmasın...

    bende dgs ile marmaraya gectim...70sayısal 45 türkçe net yaptım...

    sen 70 say 70 sözel cıkar kazanırssın büyük ihtimallleeeee.....

    ama son karar seninnnnnnnnnnnn
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.