Şimdi Ara

Pro Evolution Soccer 2011 Ön İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
27.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Açıklama: Buz dağının görünen kısmı..

         Futbol, şüphesiz artık yaşamımızın en büyük parçalarından biri haline geldi. Özellikle ülkemizde büyük bir izleyici kitlesi bulunan futbol sporu için deyim yerindeyse her ağızdan bir laf çıkıyor. Yani bu kadar rağbet gören bir spor dalı için doğal olarak eleştiriler ve fikir sunumu da bir hayli fazla oluyor. Turnuvaları ve büyük maçları bir kenara bırakın, artık her hafta sonu gerçekleşen müsabakalar sonrasında, ertesi günün mutlaka bir sohbet bölümünde futbol muhabbeti de kendisine yer edinmeyi başarıyor.

         Sizi bilmem ama şahsen futbol izlemekten son zamanlarda biraz soğumuş durumdayım. Bunun en büyük nedeni de tabi ki her spor organizasyonunun ayrı bir kanal ve kuruluşta şifreli olarak yayınlanması oluyor. Bu kuruluşların hepsine sahip olmayı bir kenara brakın, maçların bile hangi gün oynandığını, takım kadrolarını bile takip edememeye başladım. Muhakkak aranızda bu duruma katılan veya garip bulan okuyuclarımız olacaktır. Kendimle ilgili bu tür bilgileri bir kenara bırakıp asıl konumuza dönelim. Kısacası son dönelerde beni futbola bağlayan en büyük unsur futbol oyunları olmaya başladı.

    ''



         Futbol seven her oyunsever muhakkak hayatında bir kez bile olsa Pro Evolution Soccer ile tanışmıştır. Hatta öncesinden, yani Goal Storm veya Winning Eleven'dan bile bahsedebiliriz. Hal böyle olunca PES serisinin her oyunu da büyük bir merakla beklenmeye devam ediyor. Serinin bir çok hayranı hala PES serisinden kopamasa da, seri bir çok fanını, özellikle son yıllardaki en büyük rakibi olan FIFA serisine kaptırmış durumda. PES serisindeki bu düşüşün en büyük nedeni ise oyundaki oynanış öğelerinden kaynaklanıyor. PES 6 ile zirvede bulunan seri, malesef son oyunları ile bir türlü bekleneni veremedi. Daha doğrusu kaliteli bir görünüm sergilese de malesef bir çok eksi yönü ile de ön planda kaldı. Eski serilerde özelikle PSOne'daki Winning Eleven serilerinde tek derdimiz Japonca isimleri İngilizceye çevirmek iken, serinin son oyunlarında ise oynanıştan dert yanmaya başladık.

         Şüphesiz her yıl olduğu gibi bu yılda bir çok yenilik içerecek olan PES ve FIFA serileri, gene son bahar aylarında karşımıza çıkacak. Peki PES 2011 bu sene tam anlamı ile bekleneni verebilecek mi? Her sene tekrarlanan bu soru için Konami oyunun duyurusu ile birikte çok farklı (gene) açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalardan ilki ve en dikkat çekici olanı ise tabi ki serinin en baştan yaratılıyor olduğu idi. Onların sözlerine yer verecek olur isek kısaca bu sene futbol evrim geçirecek deniyor.

    ''



         PES tarhindeki en büyük değişimin bu sene yaşanacağını söyleyen Konami Avrupa PES lideri Jon Murphy sözlerine şöyle devam etmişti ; "PES’in değişim geçirmesinin zamanı gelmişti, PES 2011 serinin tarihindeki en köklü tasarım değişikliğine sahne olacak. Gerçek futbolda olup da PES’te yansıtamadığımız şeyleri tespit etmek için hayranlarımızla birlikte çalıştık. Önceliğimiz sınırsız özgürlük sağlamaktı ve yeni animasyonlar da şarttı. PES 2011 bunların ikisini de gerçekleştiriyor – gerçekten de bu iki özellik de doğrudan birbirine bağlı; yeni oyunun bir PES olduğunu bilecek, ama çok ciddi değişiklikler geçirdiğini de göreceksiniz."

         Şimdi gelin bizce de değişimin zamanı gelen PES serisinin yeni oyunu Pro Evolution Soccer 2011'in başlıca değişen ve öne çıkan yeniliklerine geçelim.

    Ön İncelemenin devamı için tıklayınız






  • Animasyon konusunu her konuşmada belirtiyorlar.Gerçekten köklü bir değişiklik olacak gibi.
  • Oyun değişime uğramış bir şekilde geliyor. Futbol tutkunları için güzel gelişmeler. Daha doğrusu simulasyona doğru gidiyor oyun.
  • Taktiği fare ile ayarlıyoruz sanırım hoşuma gitti o.
  • İsterse değiştirmesin sistemini. Ölümüne bir pesçi olarak Pes 2008 ile idare ederiz adam gibi bir Pes yapılana kadar.
  • Gelmiş geçmiş en iyi yapay zeka olsa gerek? animasyonlarda cabası . . . Pes 4 ever
  • videosunu izledim yine rezalet yine rezalet.insan utanır walla fifa serisinin bu kadar çok gerisinde kalmaya.artık fifaya temelli geçeceğim.elveda pes
  • pes 2008 oynamadigm onun digerlerinde farki ne?
  • Pes 2008 , 3D Futbol Oyunlarında bir çağ açtı. Farkı burdan geliyor. Become a Legend zaten başlı başına bir çağ . . .
  • Hadi bakalım adam gibi olsada oynasak bu sene
  • değişim dediler ama kötüyönde değişeceğini beklemezdim o topu fiziği ne öyle hele messi yi hiç sormayın süpermen gibi olmuş :)))
  • KÖklü değişim dediler ama oyuncuların motion capture olayı yine aynı galiba. Yine maç öncesi muhtar gibi kafası öne eğik kambur yürüyen oyuncular görüyorum. Ayrıcana menü kontrolleri dışında öyle ahım şahım bir değişim yok gibi. Pes 2009 dan beri süregelen ayağına top gelen adamın birden sırtında çimento torbası taşıyormuş gibi yavaşlaması hızlanamaması dönememesi topu kaptırması, yine yılın en iyi 3 futbolcusunun süpermen olması... Oooof of...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cooler_king -- 9 Ağustos 2010; 19:18:27 >
  • Başlıktaki yorumlara bak ya.
    Hıc mı saygınız yok sızın ? Yok kör fanatıkler yok bılmemne.Sadece oyuna ve oyunu sevenlere hakaret etme ve dalga gecme amaclı bı suru mesaj.
    Adam gıbı teknık yorum yapan yok herkes bastan şartlanmış pes adını gorunce ofkesını kusuyor resmen.Zaten hakaret etmdegınız,dalga gecmedıgınız pes ıle alakalı baslık kalmadı forumda ve gelıp bır edıtorun emek vererek hazırladıgı bır baslıga bıle hemen üşüşüp sevıyesız yorumlarınızı 1000. ye tekrarlıyorsunuz.
    Usandık yemınle.

    Insanları salak yerıne koymaya bayılıyorsunuz. Eksık olmayın sızın yorumlarınız cok onemlı zaten
    Oyun dunyasına yon veren sahsıyetlersınız ya hepınız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi previlla -- 9 Ağustos 2010; 19:29:56 >
  • iki oyunuda seven bir oyuncu olarak yapılan bu gereksiz saldırıları görünce cidden canım sıkılıyor çok sağlam bir oyun geldiğine inanıyorum sağlam bir rakip istemeyen fifa sever arkadaşlar ben fifa seviyorum demesin kötü bir pes olursa fifadan gelişme beklemeyin bu rekabet kafa kafaya gitmezse oyunseverler kaybeder
  • Adamların oyunun gelısımı ıle derdı yok kı derdı oyunu sevenlerle ve pes ısmıyle
    yazdıklarını gormuyor musun gozu kor fanatık, onune ne koysan yıyenler vs.

    Cıddı bır forum sıtesınde cıddı bır oyun ınceleme baslıgında mıyız yoksa youtube da vıdeo altı yorumları mı okuyorum bazen ben de karıstırıyorum nerde oldugumu.
    Adam gelmıs oyle hakaret ve sevıyesızlık ıceren mesaj atmıs arkasından bu konunun nasıl selametle devam etmesını beklıyorsun ?

    Etmıyor halıyle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi previlla -- 9 Ağustos 2010; 20:06:33 >
  • Bu oyun nex gen konsollarda ve pcde yani kısacası yeni dönemde resmen hayal kırıklığı yaşattı bana
    çok net cafelerde oluyorum yurt dışında bile ps3ler bom boş herkes ps2de pes oynuyor kısacası bu oyunun bence
    son şansı yoksa fifa tahtı ele geçirmek üzere..
  • Eskiden Fifa Pes'in yanına yaklaşamazdı şimdi ise tam tersi pes fifa'nın yanına yaklaşamıyor.
  • Pek bi değişiklik sezemedim ama oynamak ta lazım tabii.
  • pes 10 u çıktığı günden beri deli gibi oynayan biri olarak eminim bunuda seveceğim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Win River Win

    Eskiden Fifa Pes'in yanına yaklaşamazdı şimdi ise tam tersi pes fifa'nın yanına yaklaşamıyor.


    Pes fifanın yanına yaklaşamıyor derken hangi konuda? Burası yanılmıyorsam PC bölümü yani FİFA 10 mu PES 10 'dan iyiydi yada FİFA 09 mu PES 09 'dan iyiydi yada FİFA 08 mi PES 08 den iyiydi yoksa FİFA 07 mi PES 6 dan iyidi hadi bir tane daha yazim FİFA 06 mı PES 5 den iyiydi yoksa PES 4 den yada PES 3 den iyi bir serisimi vardı aynı yıllara denk gelen oyunlar içinde. Forumlar kullanıcıların bilgi edinmelerine yarıyan yegane araçlardır yorum yaparken tutarlı ve yanıltıcı olmuyan yorumlar yapmamız DH sitesinin daha çok faydalı bir site olmasını sağlar kullanıcılar için.
    Şimdi ise Pes Fifanın yanına nasıl yaklaşamıyor daha oyunların demosu çıkmadı Fifa gameplay yok ortada fake sayılan videolar ve şeşitli fanboy ların yorumlarını yansıtan rivayetler var. Tabi gönül isterki her iki oyunda mükemmel olsun ve biz kullanıcılar orjinal oyun alarak hem destekliyelim hemde kayfini çıkaralım dimi?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.