Şimdi Ara

335. dönem ankara il jandarma komutanlığı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
11.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar burada askerlik yapanlar var mı ne gibi bilgler verebilrler? kısa dönemler eğitmlerini burada tamamladktan sonra sadece ankara ili içinde mi atanyrlar?



  • banada burasi cikti internette arastirdim hemen normalde cevre karakollara ataniyomussuz hatta evren diye bir karakol varmis o en uzakmis diyerlere hepsi iyimis gecen seneki albay kura ile dagitmis herkesi sen cekiyomussun torbadan ama bende netin yalancisiyim artik gidecez gorucez
  • Ben acemiliğimi Ankara İl Jandarma'da yaptım. Çok rahat ve güzel bir yer. Torpilli yeri diyenler var. Komutanı çok iyi bir insan. (Değişmediyse Kurmay Kıdemli Albay Necdet Güngör). O yüzden genel olarak herşey iyi. Tabii askerde olduğunuzu unutmamanız lazım. Dağıtım sadece Ankara ilçelerine yapılıyor. İlçe Jandarma komutanlıklarına yani. Kura çekimi falan yok. İdari işler kendisi çekiyorsa bilemem. Mümkün olduğunca dağıtıma torpil karıştırmak istemiyor komutan, ama sonuçta bir albay. Generallerden selam getiren olursa uymak zorunda kalıyor sanırım.

    Ulaşımı da çok kolay. Ankara metrosunun "demetevler" durağında inerseniz yürüyerek bi 5-10 dk yolu var.

    Kocaman bir kantini var. Çok fazla fast food çeşidi var. Dış hayata yabancı kalmazsınız yani. Hem de baya ucuz. Ama çok fazla alışmayın bu lükse. Zira ilçe jandarma komutanlıkları o kadar iyi değil. Hatta dış ilçeler köy gibi yerler oluyor.

    Benim söyleyebileceklerim bu kadar. Sizin sorunuz varsa yanıtlayabilirim.
  • bilgilerin için çok teşekkürler. genel olark ii bir yer gibi görnyr.
  • merhaba devrelerim ben de buraya çıktım. Güzel bir yere düşmüşüz çok şükür. İnsaşşalh gidince de fikrimiz değişmez. Geçen yıl ki yazılanları kopyalıyorum buraya faydalı olması babında.


    Orijinalden alıntı: bestercan
    Acemilik Ankara il jnd. k.lığı. Çok kebap yer. Şafak 36 Torunlar....
    İhtiyacın olacak şeylerin bir çoğu kantinde mevcut. İç çamaşırını bol almanı öneririm. Botlarını yeni aldığında kademe bölümündeki askerlerde çekiç alarak ezmeni tavsiye ederim. Bot boyasından diş fırçasına kadar herşey sana orada veeriliyor. traş köpüğü jel orada 2 ytl.

    Sizi eğitecek komutanları adı
    Hakan başçvş(kıdemli). Standart kullandığı bazı kelimeler vardır argo dahil. bizim çok sevdiğimiz bir insandı. Disiplinden taviz vermez. "At y...ğı" ve "karagözlüm" çok kullandığı kelimlerdir.
    Mustafa üst çavş(sniperci) biraz sert gibi görünsede iyi biridir.
    Ömer uzman jand. çok komik bir insan ama fazla samimi olmayı semez.
    Diğer Mustafa uzman(kilolu olan) çok iyi bir insandır. Herkese arkadaş gibi davranır. İyi niyetini suistimal etmeyiniz.

    Ankara il jandarmaya düşenlere genelde torpilli insanlar gözüyle bakılır.
    Dağıtımlar çevre ilçelere yapılıyor. Özellikle beytepe denilen yere çok dağıtım yapılıyor. Bu yere düşmenizi tavsiye etmem. Çünkü devrecilik var. Düşseniz bile beytepede 2.takıma düşmeye çalışın(TORPİL). Çünkü 2 takım il jandarma alayında kalıyor ve diğer askerlere göre daha rahat.
    Eğitimi ağır değil. biz 323 olarak ağustos sıcağında bile çok rahattık. Komutanlarımız sağolsun. Dikkat etmeniz gereken nokta akşam olunca sizin komutanlar eve gidiyor. Kalan nöbetçiler diğer askerlerin komutanları oluyor ve kısa dönemleri hiç sevmiyor. Bu nedenle akşam içtimalarında dikkatli olmanızı tavsiye ederim. Kısa dönemlerden İsmail üsteğmen sorumluydu. Büyük ihtimal yine size o bakacak. Biz onu fazla görmedik en fazla 8 defa geldi. Yoğun insan.

    Eğitimde yapılanlar: uygun adım, tören adımı, selam verme, sıra açıl sıra yanaş, Keleşle alakalı birkaç hareket...vs. Atışlara keleşle gidiliyor ve hepsini vursanızda birşey ifade etmiyor sadece aferim alıyorsunuz. Hakan başçvş gazına gelmeyin .
    Törende ilk gelen askere, başarılı olan askere ve atışlarada başarı gösteren askere ödül veriliyor. Bence üçündede başarılı olmayın. sebebini zamanı gelince göreceksiniz.

    Dağıtımlar önceden albay tarafından yapılıyordu. Yeni albay gelince kura sistemine geçildi. Biz çok torpil yaptırmak istedik ama olmadı. Kura çekildiği için kısmetine razı olacaksın. Bu arada İl jand. kmt. Kurmay albay nejdet güngör olduğunu unutmayın. Acemilik dönemi çok güzel bir dönem ilerde göreceksiniz. Burada geçirdiğiniz 20 gün usta birliğindeki 4 aydan daha kıymetli olduğunu göreceksiniz. Bilgisyaracı, mimar, Öğretmen...vs yaklaşık 20-25 kişi alayda kalıyor. Bunlar çok şanslı insanlar. Kalma şansınız varsa kalın. Günde 2 saat nöbet haricinde bir vazife veriliyor. mesela kütüphaneci, çamaşırhaneci...vs.

    Çevrede en rahat karakol altındağ karakolu. Dağıtımın olacağı zaman yine yardımcı olurum. görüşürüz


    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bestercan -- 11 Aralık 2008; 11:49:36 >






    Orijinalden alıntı: bestercan
    323 kd. askerlikiğim Ankara il jandarma komtanlığında yapıyorum. Belki Türkiyedeki en rahat birliklerlerde birisi. Eğitim alanımız çok küçük. Toplam 128 kişiyiz. Teslim olmadan önce forumdan İstanbuldan akif adında bir arkadaşla tanıştım. Orada görüştük. İyi bir insan. Biz 84 kişilik koğuşta kalıyoruz . Herkes malum üniversiteli ama aramızda ilkokul mezunu gibi olanlarda yok değildi. Herkes birbirine çok saygılıydı. Herhangi kötü bir olmadı(kavga, hırsızlık...vs). Ankara il jandarmaya düşerseniz yanınıza iç çamaşırı, ayak kremi ve mevsime göre güneş kremi dışında birşey almayın hepisini fazlasıyla veriyorlar. Kantin ve Fast food bölümünde oldukça geniş ürün yelpazesi mevcut. Maçların hepsini izleyebiliyorsunuz. Lig tv ve Dsmart mevcut. Kaynaşma arkadaşlık süper. Herkes kardeş gibi. Oruç tutan tutmayan, kürt, çerkez..vs. hiç ayrımcılık yok. Diyorum ya herkes kardeş gibi. Alayımız çok büyük değil. Komutanlarımız mükemmel ötesi. 321kdler bize buraya torpilli insanlar düşer diyorlar . Acemilik Eğitimimize gelince genelde 1 saat çalışma 30dk. istirahat. Sıcak havalarda 30 dk. çalışma 1 saat istirahat. Hafta sonları 11den sonra veya öğleden sonra genelde boş oluyoruz. Yasaklarda en çok çiğnen kurallar çimlere uzanmak ve yatakhane koridorunda sigara içmek. En çok uğraştığımız eğitim selam verme. Dirsekler düz duracak, avuç içi gözükmeyecek...vs.

    Sonunda bizde yeminimizi ettik ve Ankaranın turistik mekanı olan Beypazarı ilçesine düştüm. Herkes çok iyi diyor. Çoğu arkadaş ve komutanlar dahil güzel bir yer diyor. Çankaya, altındağ, sincan, ceza evi, çubuk, gölbaşı, evren, beytepe ..gibi yerlerlere dağıtım yapılıyor. Şehir dışı dağıtım yok. Özelliklede Beytepeye çok kişi gönderiliyor. Evrene 1-2 kişi düşüyor(şansız) merkeze en uzak ilçe olduğu söyleniyor. Artık kura çekiminde şansınıza neresi çıkarsa. İlkdefa bu sene kura çekimi yapılmış. Yeni albayın talimatıyla yeni sistem bu şekilde işleyecekmiş. Yani torpil yok. En geç 10 Eylüle kadar yeni birliğimize(karakol) bizi götürecekler.

    Herkese hayırlı teskereler almak nasip olur inşallah.
  • Var mı arkadaşlar buraya çıkan? Aralıkta er olarak gideceğim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mtnei

    Var mı arkadaşlar buraya çıkan? Aralıkta er olarak gideceğim.
    hocam bana da Ankara İl jandarma kom. Yenimahalle çıktı aralıkta gidicem bende iletişime geçelim istersen :D
  • leviathan57 L kullanıcısına yanıt
    Aynı yerde aynı tarihteyiz hocam.

    Mesaj atıyorum hocam özelden.
  • Selamun aleykum banada burası çıktı aralıkta gidiyorum şimdiden tanışmak isteyen olursa tanışalım arkadaşlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mtnei kullanıcısına yanıt
    Bende aynı yerdeyim 2 aralıkta gidiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar benim de 2 Aralık sevk gözüküyor buraya hadi hayırlısı bakalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam beni de alır mısınız wp grubuna 2aralıkta ben de geliyorum
  • leviathan57 L kullanıcısına yanıt
    selamın aleyküm arkadaşım bende 2 aralık sevk tarihi gözüküyo benide whatsap grubuna alır mısınız ?
  • 0542 7204110 ozelden bir turlu gonderemedim ekleyiver sana zahmet :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.