Şimdi Ara

Ab'ye girmek İstiyormusunuz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
6.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki

Ab'ye girmek İstiyormusunuz?


(En Son Oy Tarihi: 19.8.2011)
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Atatürk bizim şu anda yaşadığımız memleketin kurulmasında çok büyük rol oynamış büyük bir insandır ama tapınırcasına bağlanmamız gereken doğaüstü bir kişilik değildir. İlkeler korunarak pekala AB üyesi olunabilir. Olunamaz diyenler faşist, örümcek kafalı, işkenceci insanlardır... Bu açıklamamdan sonra beğenmiyorsan si.ir git başka memlekette yaşa diyecekler ise son derece sığ, düşünme fonksiyonunu yitirmiş, koyun psikolojisine sahip insanlar olacak... İzleyin...


    sana saldırmayacağım çünkü Atatürk ilkelerinden haberdar bile değilsin. Hatırlatayım ilkeleri

    1 Cumhuriyetçilik
    2 Halkçılık
    3 Devletçilik
    4 İnkılapçılık
    5 Milliyetçilik
    6 Laiklik

    şimdi de avrupa birliğinin özelliklerini yazayım

    1 Avrupa birliği bir ülkeler birliğidir. bu nedenle egemenlik milletin değil, brükselindir. merkezi yönetimlerin gücü azalmaktadır.

    2 Avrupa birliği bireycidir. anayasaları, kanunları bireyi odak alır. halkçı veya sosyal devlet olan ülkelerin sosyal güvenlik sistemine yüklediği yükler nedeniyle sosyal devlet olma özelliği istenmemektedir.

    3 Avrupa birliği ekonomisi kesinlikle liberalizm ilkelerine göre yönetilmektedir. devletin sadece düzenleyici olduğu piyasalarda serbest rekabet söz konusudur.

    4 Avrupa birliği yenilikçilik, inkılapçılık konusunda Atatürk ilkeleriyle çatışmamaktadır. hatta bizden oldukça ciddi yenilikler, kanunlar, anayasalar beklemektedir.

    5 Avrupa birliği milliyetçilik fikrini reddetmektedir. ulus devlet sisteminin artık bittiğini iddia etmektedir. fransa gibi yapısını koruyan devletlerin sayısı azalmakta, bu durum avrupa ilkelerine ters düştüğü için birlik içinde kriz nedeni olmaktadır.

    6 Avrupa birliği laiklik konusunda Atatürk ilkeleriyle yakın görünmekle birlikte Hristiyan klübü olma özelliğini de korumaktadır. yani din işleri tamamen göz ardı edilmiş değildir, her zaman müslümanlara karşı bir önyargı bulunmaktadır.

    Gelelim sonuca: Biz Avrupa birliğine girmek istediğimize göre ilkelerinden taviz vermek zorunda olan biziz. Açıkladığım gibi oldukça zıt olan bu ilkeleri koruyarak avrupaya gireceğimizi kimse sanmasın. 2.cumhuriyetçiler vardır belki bilirsiniz. Atatürk ilkelerini gözardı edip Avrupa ilkeleriyle yeni bir sistem kurulmasını isteyenler. İşte avrupanın istediği de bu. İlkelerde reform, modernleşme denildiğine bakmayın, istenenler tamamen Atatürk ilkelerine zıt, uzlaşmaz ilkeler.




  • avrupa birliğine ister girer ister girmeyiz bu değişmez ama derler ya su testisi su yolunda kırılır çok önemli bir sözdür eğer biz bu yoldan dönersek bize TÜRKLÜĞE yakışmaz
    ancak ya iş bitecek yada hiç olmayacak bu iş olmazsa yolun sonu olmaz çünkü iş olmayıncada karadeniz birliği devreye girer yani değişen bişey olmaz [
    not:kardeniz birliği türkiye rusya bulgaristan gibi karadenizde kıyıları olan ülkerin imzalamış olduğu bir ekonomik yardımlaşma topluğudur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firari55 -- 28 Eylül 2005, 13:10:05 >




  • ab türkiye ye fazla katkı yapacağını sanmıyorum..adamlar anayasamıza bile karışıyor..ekonomik olarakta refaha ulacağımızıda sanmıyorum..

    ama serbest dolaşım hakkı verileckse abye girmeyi istiyorum..verileceğinide sanmıyorum..çünkü 75milyon gibi çoğu genç nüfusu bulunan bir ülkede bu yaşam standartlarında çok az kişi kalır.vize uygulaması kalkarsa nüfusun yarıdan fazlası,işi olmayan kısmın tamamına yakını avrupaya göç eder..bu durumda başlarda avrupya ekonomik konuda zorluklar çıkarabilir..

    kısacası ülke için çok bişi kazandırmaz kendim içinse iyi olur..(tipik bi kapitalist düşünce örneği oldu ama neyse)
  • yaw kardeşim avrupaya girmek ekonomik açıdan iyi olacak ancak girene kadar bizden çok fazla taviz vermemizi istiyolar. girmek avantaj ama giremiyoruz anasını satim. çok fazla kasmanında anlamı yok. adamlar kürtleri sürüyolar önümüze rumlardan bahsediyolar sürekli. ulan biz bu adamları kurşunamı dizdik elinden ekmeğinimi aldıkta cani gibi gösteriyo bizi bu şerefsiz avrupa. bu kadar taviz yetti. kürtler ayaklanıyo bursaya gitmeye kalkıyo polis insan hakkından dolayı bişey yapamıyo. insanmı ki onlar hakkı olsun .!!!! bi avuç çapulcu şerefsize dokunamıyosun. neden?? ab ye gircekmişik. olmıcak kardeşim bugün izledim adamlar yine pürüz çıkardı ucu açık diolar tarih yine yok.
    yaw kardeşim kendi vatanımda türk genci bayrak açıyo dayak yiyor nerde bu polis?? adamın elinden aldın ki yetksini neden ?? ab ye gircekmişik ab nin a.q

    TÜRK'ÜN TÜRKTEN BAŞKA DOSTU YOKTUR




  • Ya şurdan 38 kişinin girmek istiyoruzu oylamasına şaştım kaldım. Bir de ülkenin en teknolojik gençleriyiz. Tek bir tuşla bütün tarihi bilgilere ulaşabiliyoruz. Yapmayın allahaşkına. Şimdi sayacak o kadar çok şey var ki. Gerçekten hangi birinden başlayacağıma karar veremiyorum. Neyse siz biraz araştırın en iyisi. En güncel örnek bugün ap'de çıkan karar.
  • kim ne derse desin ülkemizin yarıdan fazlası @George Costanza gibi kapitalizmi destekliyor..ab ye girmeyi ülke çıkarları için değil kendi çıkarları için istiyor..

    @George Costanza bide bişi sorcam siz seinfield ailesi olarak birbirinizi tanıyomusunuz...bi anda konu dışında seinfield karakterleri hortladı...
    bide ekipte newman warmı..en bombası newman
  • bu kadar asabi olma corc..
    üste baq daa önce yasdığımı okursan anlarsın
    ayrıca kapitalistliktede ülke yoktur senin dediğin gibi ben vardır..senide accaip bi kapitalistlik içinde gördüm işinden felamı oldun
  • Hayır
  • Aslında girsek çok iyi olur. Gelecek vaadeden bir şey ama artık girmek istemiyorum.

    Bu kadar mı oyalanılır bir ülke, bu kadar mı uğraştırılır?
  • tmm george bişi dediğim veya seni bi ithamla suçladığım yok..
    sadece senin görüşün kapitalizmle uyuşuyor dedim..

    bu arada kapitalizmde kötü bişey değildir..şuan ünilerde okuyan çogunluk kominist faşist değildir kapitalisttir

    ver baqim şindi mikrofonu..bide newman harbiden varmı yaw



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RccP -- 28 Eylül 2005, 19:27:37 >
  • bu kadar şeyden sonra hala yüzde 40 evet çıkayorya bizim milletimiz adam olmaz.
  • quote:

    kardeşim şundan ödün verecez bunu yasaklıycaklar falan diyosunuz.. İlkeleriniz mi daha önemli yaşam kaliteniz mi ???? Biraz gerçekçi olun.. ilkeler yıpranırmış.. türklük yıpranırmış.. hayal aleminde yaşıyosunuz siz.. Bazı şeylere öylesine bağlanmışsınız ki başka pencereden bakamıyosunuz.. Avrupa birliğine dahil değiliz şimdi peki ilkeler karnımızı mı doyuruyo !!!! böyle yapay bi kutsalllık yaratmışsınız bazı şeylerde.. Bir de dinci kesime gerici falan dersiniz.. asıl batıl inanç sahibi olanlar ilkelere ülkülere tapan insanlar.. afrika yerlileri gibi tanrı yaratıp tapılıyor bu memlekette.. Şu dünyaya yaşamaya geldik biz.. refah içinde yaşamaya.. ilkeleri yaşatmaya gelmedim ben.. böyle sanal kavramlara takılıp bütün benliğinizle bağlanmayın bu kadar...

    seninle tartışmaya bile değmez aslında. hiçbir şeyden haberdar değilsin ki. dünyayı etkilemiş ideolojilerin anlamını bilmeden tartışmaya çalışmaktasın. ülkenin geçmişi, kuruluş ilkelerinin anlamı, kurtarıcının amaçları gibi konuları da bilmemezlikten geliyorsun. üstelik bir de beni hayal dünyasında olmakla suçluyorsun. asıl rüyada yaşayan sensin.
    refah istiyorum diyorsun. avrupa birliğinin ekonomik yardım yapmayacağını, serbest dolaşıma izin vermeyeceğini bile bile avrupada mı refah arıyorsun?
    avrupanın ülkemize ermeni soykırımını tanıtması, kıbrısı tanıtması, ülkenin içinde bir ayrılık hareketini desteklemesi refah mı kazandıracak sana?
    Atatürk ilkelerini toptan reddetmek, tarihini reddetmek sana ne kazandırıyor? 81 sene önce bağımsızlık savaşını yaptığın adamların birliğine girmeye çalışmaktasın. onların senin kara kaşına bayıldığını mı sanmaktasın? yıllarca üye olmamamızın nedenini düşündün mü hiç?




  • buram buram siyaset we kabalık kokuyo...
  • bıktım ulen istemiyom ab ye grmek


    yok soykırımmış, güney kıbrısmış


    istemiyom ab yi filan
  • Ab ye arkadan girmek istiyomm....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Carew

    Ab ye arkadan girmek istiyomm....



    hakyolu varken neden pok yolu
  • Memleketim insanı pek güzel pek samimi.. pek dürüst.. Avrupalı bizi bozar di mi ? Dokumuzu bozarlar.. Biz kendi içimizde çok özgürlükçü çok dürüstüz.. sonra biz TÜRKÜZ.. onlar bizi alamaz.. ancak biz onları alırız ! TÜRKÜZ biz.. İlkelerimiz var bizim.. tabi.. olmaz.. giremeyiz.. TÜRKLÜĞÜMÜZE bi zarar gelir.. naaparız sonra.. millet açlıktan kıvransın, yolsuzluklar artsın önemli diil.. aman TÜRKlüğümüze bişiy olmasın..
  • quote:

    buram buram siyaset we kabalık kokuyo...

    konumuz siyaset zaten. parti propogandası yaptığım da yok, nesi rahatsız etti?
    üslubum bence sert ama kaba değil olması gereken gibi. bana hayal dünyasında geziyor diyen adama bu seviyede hitap ederim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: George Costanza

    Memleketim insanı pek güzel pek samimi.. pek dürüst.. Avrupalı bizi bozar di mi ? Dokumuzu bozarlar.. Biz kendi içimizde çok özgürlükçü çok dürüstüz.. sonra biz TÜRKÜZ.. onlar bizi alamaz.. ancak biz onları alırız ! TÜRKÜZ biz.. İlkelerimiz var bizim.. tabi.. olmaz.. giremeyiz.. TÜRKLÜĞÜMÜZE bi zarar gelir.. naaparız sonra.. millet açlıktan kıvransın, yolsuzluklar artsın önemli diil.. aman TÜRKlüğümüze bişiy olmasın..


    Hocam yanlışl anlıyorsun olay türklükte kan da falan değil... olay "BAĞIMSIZLIK".. AB bizi alırsa bile sadece askerlerimiz için ister yani güvenliklerini sağlayalım onlara yeter, yoksa kültürümüz için mi alacaklar yoksa ekonomimiz mi??




  • quote:

    Memleketim insanı pek güzel pek samimi.. pek dürüst.. Avrupalı bizi bozar di mi ? Dokumuzu bozarlar.. Biz kendi içimizde çok özgürlükçü çok dürüstüz.. sonra biz TÜRKÜZ.. onlar bizi alamaz.. ancak biz onları alırız ! TÜRKÜZ biz.. İlkelerimiz var bizim.. tabi.. olmaz.. giremeyiz.. TÜRKLÜĞÜMÜZE bi zarar gelir.. naaparız sonra.. millet açlıktan kıvransın, yolsuzluklar artsın önemli diil.. aman TÜRKlüğümüze bişiy olmasın..

    çarpıtacak güzel bir konu bulmuşsun. ama yine de olmamış. çünkü yazılarımda hiçbir zaman Türk kelimesini övmedim, savunma aracı olarak kullanmadım. Ben türkçü, ülkücü, kafasçı, ırkçı falan biri değilim. Sadece Atatürk milliyetçiliği denen kavrama inanıyorum.

    Sorularımı sordum, çarpıtmak dışında bir cevabın varsa beklerim.




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.