Şimdi Ara

IPhone 4 Iphone 3GS ile karşılaştırma / Inceleme (GPS, Batarya, GYROSCOPE vs )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
15.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Forumu sıklıkla takip ediyorum ve hala bazı arkadaşların iphone 4 ile ilgili soru işaretleri olduğunu görüyorum. Bazı arkadaşlar da inceleme yapıp sunuyorular eminim yararlı oluyordur bende önceki kullandığım cihaz olan 3GS ile kıyaslama yapıp kafasında 3GS i satıp 4 alsakmı değer mi tarzında soru işareti barındıranlar için yararlı olacaktır diye düşünüyorum..

    Telefonu yaklaşık bir buçuk ay önce fransa/paris/opera apple store dan aldım. Belki bazılarınız Iphone 4 Alacağım diye fransa da yaşadıklarrm adlı konumu okumuştur bilirler. kısaca özetleyecek olursam opera mağazasından unlock olarak 630 euro ya alınmıştır cihaz. Önceden 3GS kullanıyordum ve türkiye ye dönene kadar iki telefonu birlikte kullandım bi hafta kadar ve döndüğümden beri de 1 aydan uzun süredir Iphone 4 Kullanmaktayım. Gelelim iyi kötü farklarına..

    -diğer incelemelerde de değinildiği gibi Anten sorunu falan yok, belki 3G açıkken bir iki bar düşürürsünüz ama sarıp sarmalayın kucaklayın telefon kesilmesi gibi bir durum yok.

    -Ayrıca size tavsiyem Bu cihazı kılıfsız kullanmayın 3GSe göre çok daha hassas bir cihaz olduğnu internetteki Drop Test Videolarından anlayabilirsiniz. elinize aldığınızda da size narin bir cihaz olduğunu hissettirecektir.

    -(öneri) alacaksanız Silikon tarzında yumuşak kılıflar alın. Pek çok arkadaşımın yaşadıklarından ve mantık olarak da doğru bulduğum kadarıyla yumuşak kılıf herhangi bir düşmede darbeyi herhangi bir plastik kılıfın olduğu gibi direk telefona iletmiyor, emiyor. Bu konuda bana güvenin. yada araştırmanızı yapın haklı olduğumu göreceksiniz.

    -(öneri)Kılıf konusunda TAMAMEN KORUMA istiyorsanız OTTERBOX (15 ağustosta çıkıyor) HEM KORUSUN HEM DE ŞEKİL OLSUN diyorsanız Iskin alın. (3GS de iskin kullandım veŞimdi de iskin için uğraşıyorum)

    -Video kalitesi ve tabiki Fotoğraf Kalitesi saygı duyulacak cinsten. Gerçekten çok başarılı..

    -3GS te 4.0 yükledikten ve multitasking özelliğine kavuştuktan sonra ufak ta olsa BATARYA problemleri yaşadım. Aynı şekilde Çok belirgin olmaksızın yaklaşık 15-20 program açık iken küçük çaplı yavaşlama da gözlemledim. fakat 4 te BATARYA kesinlikle en azında %30 Daha kuvvetli ve Nekadar program açarsanız açın ( ben en çok 25 program açıkken denedim ) kasma falan da olmuyor.

    -3GS te daha yüksek olan hoperlör ses çıkışı Iphone 4 te daha düşük. Aynı şekilde kulaklık çıkışı da daha düşük. Bilginize.

    -Ekran çok farklı retina falan deninldi. İnanın bunu çok net farkedersiniz ve Iphone 4 Ekran kalitesini tattıktan sonra 3GS ipod touch falan kullanmakta güçlük çekersiniz, keyif alamazsınız. Herhangi bir internet sitesi açın. IP4 yüklesin Siz elinize büyüteç alıp okuyun isterseniz o derece kaliteli bir ekranı var.

    -Facetime çok keyifli birşey Arkadaşım ile denedim bağlanması 15 20 saniyeyi buluyor ama çok kaliteli.. ama kaç tane tanıdığınızda Iphone 4 olabilirki bu özellik sizin için vazgeçilmez olsun..?

    -3GS te bir iki kere açıp sonrasında beni açık alanda 40 50 metre sapma ile göstermesi üzerine hiç kullanmadığım GPS Iphone 4 ile fevkalade. Oda içinde olmama rağmen beni hiç sapma olmaksızın metre şaşmadan buluyor. kapalı ortamda bile gösterdiği performans beni çok şaşırtıyor.

    -3GS ele daha iyi oturuyor sanki. 4 köşesi bulunan IP4 Bu konuda 3GS ten daha iyi değil kanımca.

    -GYROSCOPE nekadar kullanılabilr diye düşündüm ilk aldığımda ama daha sonrasında internette arattım bakalım developerlar bir oyun falan yapmışlarmı diye. Ve ELIMINATE GUN RANGE adında bir oyun yükledim AMA hislerimi betimleyecek kadar türkçe kullanma yeteneğim yok. Fevkaladenin FEvkinde diyip geçeceğim. Daha neler çıkacak kim bilir....


    Umarım kafasında soru işareti bulunanlara yardımcı olmuştur bu yazı. Aklıma geldikçe ekleyeceğim ve sizde istediğiniz soruyu sorun cevap vermeye çalışacağım..

    (şuana kadar Fransadan nasıl alırım nasıl rezerve ederim unlockmu nekadar tarzı çok PM aldım ve sabırla cevapladım fakat lütfen fransadan iphone 4 alacağım diye yaşadıklarım adlı konuyu okuyun, daha fazlasını bilmiyorum. bu konu ile ilgili PM atmazsanız sevirim..)


    Saygılarımla...







  • teşekkürler
  • Teşekkürler güzel bir inceleme,

    Bir iki konu da eklemek istediğim şeyler var müsadenle,

    1. 3GS te hoperlör sesi iPhone 4 ile aynı bence tahmin ediyorum 3GS inde Sound Amplifier gibi bir program yüklüydü. Henüz göremedim ama bu tarz bir program 4 e de çıkar ve hoperlör sesi yükseltilebilir. Çok kaliteli diyemem hoperlör ü için ama zaten müzik seti de değil :)

    2. Facetime gerçekten müthiş, bir de 3G ile bağlanma programını yükledik arkadaşımla o Bağdat Caddedi nde Kanal D Canlı Yayın gibi yürüyor ben de arabada giderken inanın bir kere takılma olmadan 3G üzerinden konuştuk kelimeler kifayetsiz kalıyor.

    3. Gyro söylediğin gibi süper, o oyunudan daha da etkilendiğim bir program Gyro Air Drums dır bildiğin etrafında bateri seti var ve dönerek iphone u bir sopa olarak kullanıyorsun iPhone 4 kullanan herkesin indirmesi gerekir.

    İyi günler.




  • Oda içindeyken çalışan gps özelliği iyiymiş.
  • Evet GPS oda'da çalışıyor süper ötesi resmen

    Bu arada Gyro için H.A.L.O. ve AirDrum uygulamalarını deneyin kesinlikle. İnanılmaz bir şey yapmış adamlar cidden.

    AirDrum'da iphone baget (davul çubuğu) görevi görüyor ve çevrenizde sanki davul seti varmışçasına sağa sola salladıkça resmen bateri çalıyormuşsunuz gibi hissediyorsunuz. Cidden aşmışlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ejlover -- 11 Ağustos 2010; 23:11:00 >
  • Öneriler için teşekkürler erybar, ejlover...

    Gyroscope gercekten oyun olayını çok deistirecek gibi gözüküyor. Ayrıca evet ip4 gps i felakett :))
  • slm beyler ben bir şey sorcaktım ıphone 4 de ıphone 3 ve 3gs oyunları oynanıyomu çalıştırıyormu oyunları merak ettimde ıphone almayı düşünüyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: volverine_007

    slm beyler ben bir şey sorcaktım ıphone 4 de ıphone 3 ve 3gs oyunları oynanıyomu çalıştırıyormu oyunları merak ettimde ıphone almayı düşünüyorum




    Evet oynanıyor tabiiki aynı cihaz bunlar neticede...
  • bence en önemlı şeyı yazmışsın. batarya. I4'ün kat ve kat fark açtığı, 3gs'ye oranla en büyük özellığı batarya süresı.
  • Merhaba.İphon4 de 3g ile görüntülü görüşme yaptığınızı,bi program eklediğinizi yazmışsınız.bu programı tam olarak nasıl indirebilirim?yardımcı olursanız sevinirim.
  • incelemen için teşekkürler. Emeğine sağlık..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabatay -- 2 Ekim 2010; 7:09:29 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sithode

    Merhaba.İphon4 de 3g ile görüntülü görüşme yaptığınızı,bi program eklediğinizi yazmışsınız.bu programı tam olarak nasıl indirebilirim?yardımcı olursanız sevinirim.



    http://forum.donanimhaber.com/m_41799383/tm.htm
  • inceleme icin tesekkurler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Error 404

    bence en önemlı şeyı yazmışsın. batarya. I4'ün kat ve kat fark açtığı, 3gs'ye oranla en büyük özellığı batarya süresı.


    Çok da abartmamak gerekir ,

    3g tüm gün açık iken iphone 4 ' ümün bataryası bir günde bitiyor ,

    iphone 3 dede 1 günde bitiyordu , tek fark %10 ile %20 arası diyebiliriz sanırım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.