Şimdi Ara

türkiyedeki silah gücü sizce ne durumda (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
228
Cevap
0
Favori
34.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hep nükleer olsa ne yazar adamlar bizi osmanlı gibi içten vuracaklar şimdiden ülke yahudi kaynıyor siz neden bahsediyorsunuz!
  • Doğru, Türkiye'nin gidişatı içten göçme, savaşsız parçalanma yolunda.
    Ama tabi konuyu dağıtmayalım, alışık olduğumuz tartışmalar başlamasın.
    Ordu da çok önemli şüphesiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 26 Eylül 2005, 23:20:34 >
  • Arkadaşlar birkaç gün önce bu konuyla ilgili bir anket açtım ama unutuldu gitti oylayalım sonuçlara bakalımSavunmaya ayrılan para azmı çokmu?
  • Amaan G-3 ler yeter bize.
  • Kayseri de kanat ve gövde fabrikası vardı..Amerika ben sana ucuza satayım dedi fabrikayı kapattık.Belkide şimdi kendi uçağımızı kendimiz üretiyor olurduk.
    Geçen 15 tane teğmen mi ne savaş uçaklarını biz burda toplayalım yazılımınıda kendimiz yapalım demişler..Masraflı olur diye adamlara cevap bile vermemişler...İnanın bazı ülkeler sandığımızdan bizden çoooooook fazla ileride..Artık nükleerim var demekle olmuyo.Sıkıysa at bir yere direk insan hakları cart curt üşüşüyorlar beynine...
  • arkadaşlar bir asker ailesi ferdi olarak şunu söylüyorum..biz TÜRK üz..osmanlının torunlarıyız...adamlar eskiden ayak seslerimizi duyunca kaçarlarmışş.beli etmeselerde hala korkuyolar...çanakkale zaferinde de gördük....o kadar geride olmamıza rağmen yenemediler bizi....biz parayla asker tutmuyoruz..hepsi inançları için savaşıyor...emin olunki meleklerde bzimle.....osmanlı zamanında cephede namaz kılarken hiçbir askeri birşey olmamış....1 kurşun bile saplanmamış.....hepimizin dini güçleri tam .....askerlerşmiz inandıkları şey uğruna savaşıolar...savaşmak için savaşmıyolar...ordumuz sağlam..uçaklarımız war...biz sadece gördüklerimile çok güçsüzüz dioruz..peki ya görmediklerimiz????devlet herşeyi göstermek zorunda deil...-Allah korusun- bir savaş çıksa askeri gücmüzün ne kadar fazla olduğunu göreceksiniz....nelere sahip olduğumuzu göreceksiniz....ama farkında olduğumuz bişi warki TÜRKİYE CUMHURİYETİ günden güne zayıflıyor...sebeb??gayet açık...kendini lider sanan bazı kişilerin ülkeyi ferdi amaçlar için kullanması....bizim ihtiyacımız olan tek şey sadece bir insan...kendi çıkarlarını göz ardı edecek sadece milleti için savaşacak 1 insan....aramızdan biri......onu bulmak çok zor deil ama hepimiz uyuyoruz....

    bazı arkadaşlarımızında sölediği gibi:adamlar bizi içten bölmeye çalışıyolar...tarih boyunca yaptııkları taktik...böl ve yöneet....sadece bu...heer zamanda bunu yemişiz...uyanmanın vakti geldi arkadaşlar....TÜRK gençliği olarak buna bir son vereceğiz....daha fazla şehit weremeyiz..kendi ülkemizde esir gibi yaşayamayız....bilinçsizleri bilinçlendirmek gerek....kendinize bunu görev haline getirin...ben öle yapıyorum..lütfen sizlerde öle yapın..ülkeyi magazin haberleri kurtamıcak...biz kurtaracağız...bizler,bablarımız,abi ablalarımız,çocuklarımız ölecek....lütfen duyarlı olalım...herkeside bu yöne davet edelim arkadaşlar...sizden ricam budur....batıya asla özenmeyiz zira onlar bize özeniolar..TÜRKİYE yi avrupalılaştırmayın...uygarlık şebekklik deildir...

    ''osmanlı bir avrupaya hamile,avrupa bi r osmanlıya hamile'' demiş ünlü bir zat...görüoruz doğru çıkyor...ama bunu engellememiz lazım...bilinçsiz gençlik olmayın....ülkenizle övünün ona yararlı olmaya çalışın.....bu vatan 30 kupona alınmadı beleşe verilmez....
    daha yazarım ama buraya sığmaz....önemli olan yazmak deil anlamaktır....




    saygılarımla inş kendimi güzel anlatmışımdır....
  • bilgi birikimim bu konuda yorum yapmaya yetmiyo. ama demek istediğim bi şey var. bana göre son günlerde konu dışındaki en güzel topik bu oldu. zevkle okuyorum. bilgilerini ve yorumlarını paylaşan herkese çok teşekkürler ...
  • bizim durum şundan ibaret
    ayranı yok içmeye atla gider zıcmaya
    kendimizi pohpohlamak çözüm değil
    çözüm bilime teknolojiye önem vermek
    bu konulara para ayırmak
    ama maalesef biz hala faiz ödüyoruz
    osmanlı dönemi bitti
    geçmişimizle övünmek bence gereksiz
    bunlar siyasetçi lafları
    bırakın bunlarıda nasıl adam oluruz onu konuşalım
  • Türkiye de ki silah teknolojisi KAĞITTAN KAPLAN misali , ABD ,AB izinli ve patentli üretimdir

    ,

    Türkiyedeki zihniyet bunu yapmaz geliştirmez ,sadece satın almayı bilir onlarda batıda ıskartaya çıkmış modellerdir
    (bkz. M60 tankı 1950 de çıktı piyasaya yani babamdan daha yaşlı ama biz bu hurdaları israile modernize ettirecez diye milyonlarca dolarcık vericez , ulen bundan ne köy olur artık ne kasaba , Apache'ye karşı mı koyacak 55 lik dede )

    ,

    bizim göğsünü siper etmekten çekinmeyen Askerimiz ve sivilimiz var o kadar , ondan başka hiçbirşeye güvenmem

    not: bu asker tabiri içine " ne yapsam da israile bir ihale patlatsam arada cebimi de doldursam "diyen şerefsizler takımı ,ve 10.000 ytl lik kuruyemiş yiyen ihale takipçileri dahil değildir
  • İlk beşteyiz diye böbürleniyoruz ama teknolojik açıdan dışa bağımlıyız.Savaş zamanında da elimizdeki teknolojiyi ne derece kullanabileceğiz onu da Allah bilir..
  • kendi silahlarını üreten ve teknolojide ileri olan ülkeler(amerika,fransa,ingiltere,rusya)bu ülkelerle savaş yapamayız zira adamlar sana 1000,2000 km den sana füze yolluyor.senin bütün gücünü kırıyor,düşün senin bütün rafinelerini,fabrikalarını,yollarını bombalıyor,isterse aylarca vuruyor,sen kimlen savaşacan karşında kimse yok
    öyle lafla peynir ekmek gemisi yürümez
  • türkiye de silah gücü enteresandır ki askerdekinden çok sivilde silah vardır. yegane ülkeyiz bu konuda :) darbe olunca sivilde silah kalmaz o ayrı.

    ha başka ülkelere göre silah gücü diyorsak, bence asker gücü var ama nüklüer programlara bile girmediğimizden kimseyi ağam şaam tehdit etme gücümüz yok. yunanistan hatta ermenistanı bile. Allah'tan bazı müttefikliklere üyeyiz nato gibi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dartannyan

    Türkiye deki F 16 ların hiçbiri (Silah sistem bilgisayarındaki yazılım nedeniyle)nato ülkelerinin uçaklarına kilitlenemez,yani yunanistan a yada diğer nato ülkelerine karşı savaşta makineli tüfeğinden başka hiç bir şeyi yoktur.



    Ustam sen biraz fazla uçuyorsun. Ege üzerindeki veyahut Amerikadaki Redflag tatbikatlarında kitlenen uçaklar sapanlamı kitleniyorlar. Yapmayın etmeyin. Sizler iyice dolduruşa gelmişsiniz..

    IFF sistemi nedir sen biliyormusun?
  • Dahada basit bir örnek vereyim size arkadaşlar.Mesela kıç kadar bulgaristan bize elektrik satıyor.Nükleer reaktörlü santralleri var bizdeyse bir tane bile yok garip değilmi?
  • burada insanlar ciddi ciddi birşeyler tartışıyor senin imzan 14 satır aralarda maydonoz...
    düzeltirsen iyi olacak bu makinada 800x600 de imzan yarım sayfa oluyor.

    quote:

    Orjinalden alıntı: DARTHNAZi

    İlk beşteyiz diye böbürleniyoruz ama teknolojik açıdan dışa bağımlıyız.Savaş zamanında da elimizdeki teknolojiyi ne derece kullanabileceğiz onu da Allah bilir..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: GORGEOUS

    Naughty peki ismini tam bilmediim ve sanırım bordo bereliler grubu olan bir türk askeri grubu nasıl olurda sade sağa dön sola dönle mekik çekle dünya da yapılan dayanıklılık yarışmasında organizasyonunda birinciliği göğüsleyebilir???


    SAdece Özel kuvvetle savaşa girilmez özel kuuvet dediğin grup taş çatlasa 200-300 kişdir tam eğitmili olanlar zaten tüm techizatlarıda türk malı değil dir.
    Bu arada YBA Arkadaşımın Arkasındayım gerçekleri söylüyor...

    @dartanyan
    Türkiye deki F 16 ların hiçbiri (Silah sistem bilgisayarındaki yazılım nedeniyle)nato ülkelerinin uçaklarına kilitlenemez,yani yunanistan a yada diğer nato ülkelerine karşı savaşta makineli tüfeğinden başka hiç bir şeyi yoktur.
    "
    ARkadaşım Nerden duyduysan bu hikayeyi hepsi palavra yok öyle bişey... Kaynağım TAİ Deki bi ucak mühendisi arkadaşım....

    ---
    Bu arada Rusların bizimle helikopter ve diğer askeri araçlar için yapmak istediği anlaşmayı Geri tepmemiz büyük bi aptallık oldu dünyanın en iyi savaş araçlarını üreten bi ülkeyi geri cevirdik yazık oldu bize..


    ARGE şart...
  • Bu kilitlenmeme olayını duydum,ama gerçekmi bilmiyorum,ama şu gerçek ki mısır israil savaşında 1 israil uçağına karşılık 10 mısır uçağı düşmüştü,mısır uçakları israil uçaklarını göremeden israil uçağının füzesini yiyiyordu.Awacs lar ve uydu sistemleri ile israil uçakları daha mısır uçaklarını görmeden füzeyi atıp mısırlıları indiriyordu.
  • Ya başka bi ülkeden silah almak kadar saçma bi olay varmıdır??
    Tarih hocamızın bi lafı vardı ''sınır komşusu yoktur sınır düşmanı vardır!!' Yani ülkeler birbirlerinin (her ne kadar dost görünsede..) potansiyel düşmanıdır.. E akıl var mantık var adam ilerdeki muhtemel düşmanına neden iyi bi silah satsın?? Adamlar zatan silahların her sırrını biliyo..Bi savaş çıksa o silahı alt edecek silahlarıda var..Ama biz hala ''gururla'' o silahları almaya devam ediyoruz..Yani lafın kısası; kendi silahlarımızı yapmadıkça , malesefdirki ; bu iş yaş..

    Ayrıca ülkemizi içten çökertme olayında M.i.T. devreye giriyo..Kimse konuşamamış ama mit elemanlarının burda göstereceği performans ve başarı türkiyenin bekası için çok önemli!!Şu anda kimbilir ülkede kaç tane ülkenin kaç tane casusu cirit atıyodur..Bu iç savaşa gaz verecek olanlar casuslardır...

    Neyse...Orduyada M.İ.T. 'e de başarılar...
  • sadece medyaya yansıyan ya da bildiğinizi sandığınız şeylerle konuşmayın......hiçbirimiz genelkurmay deiliz...hiçbirşeyi tam olarak bilmiıoruz...ama mit ve ordu bilio..eskiden şimdiye kadar olan herşeyi emin olunki çok zekiler ve kendi silahımız mutlaka wardır...ufak bi devlet deiliz...sağdan soldan duyma bilgilerle yorum yapmayın....belki siz sadece bizde f-16 war sanıosunuz sadece ama bugün bizde bu uçağının kat kat ii modellerinin olduğunu biliomusunuz???silahlarda keza aynı şekilde...
    yunanistanla aramızda geçen ada probleminde 3 tane radarlı botun arasından TÜRK askerleri nası karaya ayak bastı..bu normal bişimi???diorum size ordumuz güçlü hemde baya bi...size sağdan soldan öğretilen yanlışi bilgilerle yorum yapmayın....mit ve ordumuz warken bize kolay kolay bişi olmaz...binlerce yıllık bir milleti kimse asla çökertemez.....saygılar....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: deligadir

    sadece medyaya yansıyan ya da bildiğinizi sandığınız şeylerle konuşmayın......hiçbirimiz genelkurmay deiliz...hiçbirşeyi tam olarak bilmiıoruz...ama mit ve ordu bilio..eskiden şimdiye kadar olan herşeyi emin olunki çok zekiler ve kendi silahımız mutlaka wardır...ufak bi devlet deiliz...sağdan soldan duyma bilgilerle yorum yapmayın....belki siz sadece bizde f-16 war sanıosunuz sadece ama bugün bizde bu uçağının kat kat ii modellerinin olduğunu biliomusunuz???silahlarda keza aynı şekilde...
    yunanistanla aramızda geçen ada probleminde 3 tane radarlı botun arasından TÜRK askerleri nası karaya ayak bastı..bu normal bişimi???diorum size ordumuz güçlü hemde baya bi...size sağdan soldan öğretilen yanlışi bilgilerle yorum yapmayın....mit ve ordumuz warken bize kolay kolay bişi olmaz...binlerce yıllık bir milleti kimse asla çökertemez.....saygılar....


    Gerekirse vatanımız için savaşır ölürüz. Ötesi yok...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.