Şimdi Ara

Laptop'ım kilitleniyor. Lütfen yardım...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar babama işyerinden eskiden verilen eski model bir laptop ı zimmetime geçirdim fakat laptop ta bir sorun var. Laptop'ın markası IBM 390E pentium 2 333mhz bir işlemcisi neomagic 256av yazan bir ekran kartı, 10gb hdd i, ve 128mb ram i var. Problemim, bilgisayarı açtığımda 5-10 dk sonra ısındığı zaman ekranda mavi hata mesajları çıkıp kararıyor ve kilitleniyor. Bir aygıt hatasından dolayı bilgisayarınızda problem oluştu filan diyor. Biraz soğuduktan sonra bilgisayarı tekrar açtığımda, windows da "sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı, grafik kartınız bir çizim işlemini tamamlayamadı" diye hata veriyor. Laptop'ın altına no frostta soğuttuktan sonra metal tava filan koyduğumda yaklaşık 1 saat filan işimi görüyor, tava ısınınca tekrar kilitleniyor.

    Babamın dediğine göre bilgisayarcıya götürdüğünde fanı bozuk demişler ve değiştirmişler. Fana baktım çalışıyor ama arıza devam ediyor. Başka monitöre bağladım durum aynı, ram lari değiştirdim durum yine aynı. Bir tek ekran kartından şüpheleniyorum şu anda ama ona da çok para isterler diye bi yere götüremiyorum. Lütfen yardım edin, önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden herkese teşekkürler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naz_eg -- 25 Eylül 2005, 23:02:58 >



  • fanı ne kadara değiştiriyorlar acaba bende değiştirmek istiyorumda? ekran kartı gibi duruyor sorun ama ısınmadan olmuşta olabilir. fanı yeni değiştirdiysen ekran kartındandır ona da gerçekten çk para isterler bence sen bırak o laptopu
  • Valla fanın fiyatını bilmiyorum babam değiştirtmiş. Bilgisayar ısınana kadar hiç bi problem yok, belli bi süre geçince gidiyo, çok garip bi olay ya, kafayı yiyecem..
  • o zaman senin ısınınca oluyorsa fandadır problem gene değiştirmen gerekiyor veya seen fan çıkışlarını falan kontrol et bir de sorar mısın ne kadar vermiş fana?
  • Pek sanmıyorum ama inşallah fandandır bi daha kontrol ediyim, fanın fiyatını da sorar söylerim sana.
  • ısı ölçme programları var laptoplar için.o programlardan kur...gözlemle gerçektende ısındığı için mi? yoksa ekran kartında mı var bi sorun.öyle karar ver
  • fan ne kadarmış sordun mu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.