Şimdi Ara

tercih yapmayanlar ekten tercih yapabilirmi...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
11.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bu sene tercih yapmadım ek kontenjanlardan yapma hakkım varmı?



  • tercih yapıpta yerleşenler ek tercihte tekrar yapabilirmi ?
  • @base : evet, tercih yapmadıysan ekten tercih yapabilirsin.

    @bekir14: tercih yapıp kazanırsan oraya kayıt yaptırmasan bile ek yerleştirme yapamazsın.
  • İkinizin de cevabı HAYIR!
  • Benim bildiğim tercih yapıp hiçbir yere yerleşmemiş olman gerekiyor.Yani ilk tercihi yapmalıydın ama sen yinede araştır ek kontenjan kılavuzunda mutlaka şartlar yazıcaktır.
  • Tercih yapıp bir yere yerleşen arkadaş malesef tercih yapamazsın.

    Tercih yapmayıp ikinci tercih yapmayı soran arkadaş sende ikinci tercihe katılamazsın.

    İkinci tercihlere katılabilmek için ya ilk tercihte yerleştirilememiş olacaksınız ya da açık öğretimin kontenjansız(burada emindeğilim) bir bölümüne yerleşmiş olmalısınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onr4249

    Tercih yapıp bir yere yerleşen arkadaş malesef tercih yapamazsın.

    Tercih yapmayıp ikinci tercih yapmayı soran arkadaş sende ikinci tercihe katılamazsın.

    İkinci tercihlere katılabilmek için ya ilk tercihte yerleştirilememiş olacaksınız ya da açık öğretimin kontenjansız(burada emindeğilim) bir bölümüne yerleşmiş olmalısınız.

    Adaylarımızdan gelen sorular neticesinde yaptığımız gözlemler adaylarımızın anlamlı bir bölümünün ek yerleştirmeler konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığını göstermektedir. Özellikle ek yerleştirmelerde tercih yapabilme konusunda önemli yanlışlar ve çelişkilerle karşılaşılmaktadır. Bu durum, “Ek Yerleştirmelere Kimler Müracaat Edebilir?” başlıklı yazımızı kaleme alarak sadece bu konuya yoğunlaşan ve netlik kazandıran bir çalışma oluşturmayı ihtiyaç haline getirmiştir. (Üniversite ve bölümlere göre boş kalan lisans (4 yıllık programlar) kontenjanlarının tam listesine ulaşmak için buraya tıklayınız.)

    Öncelikle adayın ek yerleştirmelere müracaat edebilmesi için, sınava girmeyip sadece sınavsız geçiş için başvurmuş adaylar da dahil olmak üzere YGS”ye başvuru yapılmış olunması gerekir.

    Bununla birlikte ek yerleştirmelere müracaat edebilmek için merkezi yerleştirmelerde (birinci yerleştirmeler) tercih bildirmiş olma koşulu aranmıyor. Yani merkezi yerleştirmelerde (birinci yerleştirme) herhangi bir tercihte bulunmamış adaylar da ek yerleştirmeden yararlanabilirler.

    Sınavsız geçiş dahil olmak üzere merkezi yerleştirmede (birinci yerleştirme) herhangi bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş aday, kayıt yaptırmamış dahi olsa ek yerleştirmelere müracaat edemez. Fakat açıköğretimin kontenjan sınırlaması olmayan programları bu kuralın dışındadır. Yani birinci yerleştirmede açıköğretimin kontenjansız programlarına yerleştirilmiş adaylar ek yerleştirilmelere müracaat edebilir.

    Bazı adaylarımızın aklına “Peki o halde birinci yerleştirmede yerleşen aday, ek yerleştirmede sadece açıköğretimin kontenjansız programlarını tercih edebilir mi?” sorusu gelebilir. Merkezî Yerleştirmede (ilk yerleştirme) bir örgün yükseköğretim programına yerleştirilmiş adaylar ile kontenjan sınırlaması olan açık öğretim programlarına yerleştirilmiş olan adaylar; ek yerleştirmede, kontenjan sınırlaması olmayan açık öğretim önlisans programları için başvuru yapabilirler. Özetle yerleşmiş aday ek yerleştirmede açıköğretimin kontenjansız önlisans programları için tercihte bulunabilir.

    Ek yerleştirmedeki istisnalardan biri de özel yetenek sınavı ile yerleşmiş adayların ek yerleştirmelere müracaat haklarının bulunmasıdır. Bu adaylar ek yerleştirmelerde de bir örgün yükseköğretim kurumuna yerleştirilmeleri halinde iki programı da okuyabilirler.

    Belirttiğimiz konular çerçevesinde koşulları uygun olan bütün adaylar ek yerleştirmelere müracaat edebilirler. Adaylarımıza ek yerleştirmelerden en etkili şekilde faydalanmaları dileği ile başarılar dilerim.

    Sinan ÇAĞIRAN
    Psikolojik Danışman / Rehberlik Uzmanı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.