Şimdi Ara

Yeni Kia Sportage Alanlar ve Alacaklar (1298. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
27.258
Cevap
186
Favori
2.711.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12961297129812991300
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • thaff T kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Sportage Alınacaksa Cam tavanlı alınmalı yoksa yüzüne bakan olmaz... Olur da 10 kişide 1 i bakar oda cam tavanı sevmez :). Sportage satılmasının nedeni donanımı yada şekli yoksa motoru direk enjeksiyon öyle çok fazla performansıda yok gerçekler bunlar :)
  • Zaten spo alanların zaten kriterleri bellidir. Uygun fiyata güzel görünümlü, donanımlı, içi geniş suv sahibi olmak. Bu aracı alan kesimin zaten aşırı bi performans beklediğini zannetmiyorum.
  • atayerel A kullanıcısına yanıt
    Makyajlı kasanın tork konvertörlüsü kesinlikle daha iyi zaten daha öncede yazdım ceed ve i30dakinden 1 tık daha iyi diye.

    Hatta kardeşi ix35tende yarım tık daha iyi çalışıyor aracı zorladığınızda hemen vites düşürüp aracı ivmelendirme konusunda yani o yüzden yenisinde de aynı olucaktır aynı şanzımanlar.


    Tork konvertörlülerin zaten şimdi hepsi hemen hemen aynı yani çok fark yok.Mesela ben 2013 kuga otomatik ve 2013 dsg tiguan sahibiydim kugadakine göre daha iyiydi kesinlikle sportagenin şanzımanı o da 2013 model olan bir modeldi yeni kasa kuga o sene çıkmıştı

    Ama bunun nedeni otomatik şanzımanın 2014te sportageye konulmuş olması ceed ve i30daki hataları düzeltiyorlar tabi mühendisler.
  • Bu arada arkadaşlar bende yeni sportageyi bu haftasonu test ettim yaklaşık 20 km görüşlerimi sizlere aktarmak istiyorum eski bir spo sahibi olarak tabikide

    Normalde Kialar daha iyi oluyor genellikle ix35/spo olayında spo çok daha iyiydi i30 ve ceed araçlarında da durum böyle.
    Hyundaiden ama bu araçta bence birşeyler ters sürüş keyfini ben tam olarak alamadım bu araçta belkide tasarımından ötürüde olabilir.
    İlk öncelikle tucsonda 177 bg ama kesinlikle perfr. olarak 177 beygiri tucsona göre daha az hissettim o his kesinlikle daha azdı.

    Mesela daha önceden turbo benzinli 160 bg ve 180 bg kuga sahibi olduğumdan da biliyorum bu araçlarda beygir güçlerine göre büyük kasa olduğu için o beygir gücünün hakkını tam olarak veremiyorlardı özellikle kuga başarısızdı
    Bu konuda ama tucson hepsinden iyi olmuş bunu daha iyi anladım test sürüşünde.1.6 135 bg otomatik spo ile karşılaştırırsam 135 bg 10 üzerinden 7 ise bu 10 üzerinden 8.Kuga ve tiguan ile karşılaştırırsam ikiside 7.5,tucson 8,5 ve spo 8 puan veririm on üzerinden.

    Süspansiyonlar sert olmuş konfor gitmiş sportagenin konforu çok iyidir normalde huzur bulursunuz içinde bunda bu olay gitmiş tucsonda daha fazla bu olay.
    Aracın birde burnu uzamış sürerken tam bir Suv havası yok araçta tucsonda yine bu olay çok daha iyi.Hatchback bir araç gibi sürüş pozisyonu falan.

    Şanzıman olarak tucson ile hemen hemen aynı.Dct çok pürüzsüz tak diye atıyor vitesleri gecikme ve sarsıntı yok.
    Kavraması gayet iyi ama ilk kalkışı biraz zayıf şanzıman olarak.Birde bazen yokuş yukarı kafası karışabiliyor o kadar ama iyi bir şanzıman dsg ile beraber en iyi çift kavramalı şanzıman diyebilirim diğerleri fos kalır yanında.

    Yol tutuş zaten harikaydı adjustable bir araçtır spo espsi yine kapanabiliyor.Ve 19 jant 45 yanak,spo cont.5 ve daha sert süsp. ile beraber eski kasaya göre yarım tık daha iyi ama lastik çok önemli tabi bu konuda Kia yine çok iyi iş çıkarmış burada yol tutuş olarak şasi dengesi muhteşem zaten bunda da devam etmiş.
    Ama tabi çok zorlıyanlar anlayabilir dediğim olayı ben fazla zorluyordum araçları viraj delisi olduğum için tabi normal kullanıcılar böyle şeyleri yapmayacaktır suv araç olmasa bile ben keyif aldığım için yaptım test sürüşü emanet araba olsada limitleri öğrenmek önemli.

    İç mekan malzeme kalitesi iyileştirilmiş.Tucsona göre 2 tık daha iyi hissettiriyor.Hyundailerin direksiyon ve kadran tasarımı berbattır hiç sevmem önem veririm iç mekan tasarımında direksiyon ve kadranlara Kia bunu gerçekten iyi yapıyor.
    Kuga ve eski kasa sportageye görede daha iyi olmuş diyebilirim ben malzeme kalitesi takıntılı değilim bakarım ama çok üstünde durmam bunu iyi yapmış adamlar hakkını vermek lazım.
    Ben yeni tiguanı bekliyorum araçsızım 6 aydır emanet araçlarla dolaşıyoruz.

    Yeni tiguan çok büyük bir beklenti yarattı bende vwnin tasarımlarından ziyada çok hoşuma gitti takip ediyorum.
    1.6 tdı manuel kesin gelicek yürüyen teneke qashqaiyi tahttan indireceğini düşünüyorum fiyat konusu önemli tabi 1.4 tsı+dsgde seçenek var.

    Bu segmentte işler çok kızışıyor gerçekten.Ama tucsonmu sportagemi dersen çok daha uygun fiyatı,konforu ve yakışıklılığı ile yeni tucson derim ben.Tabi yeni tiguanıda bekliyorum kararımı ona göre vericem.




  • Forumdaş10 F kullanıcısına yanıt
    Güzel bir yazı olmuş bende test ettim aynı fikirlerdeyiz diyebilirim tucson daha iyi.Ama yeni tiguan ayrı tabikide onu bende merakla bekliyorum gerçekten umutluyum beğendim yani aracı.Bu arada kuga tiguan ve spo sahibiymissiniz yazilarinizdan anladigim kadarıyla bende araçları biliyorum uzun süreli kullandım ama sahip olmak başka kısa süreli kullanıp sattiniz begenmediginiz için mi ? BİRDE hangisi daha çok hoşunuza gitmişti 3 tane yeni suv sahibi olup satmissiniz sonuçta fikirlerinizi bekliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobil alemi -- 29 Mart 2016; 20:52:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • otomobil alemi kullanıcısına yanıt
    Evet zamanında hepsini alıp satmıştım daha önce yazdım zaten 2013 tigu ve kuga 2014tede spo aldım hepsi otomatik versiyonları kuga 4x4dü ama.
    Çok fazla km yaparım yılda en az 20 bin.Bunlarda şehir içi 10 litre aşağısı yakan araçlar değil benzin fiyatları falan filan derken incir ocağı hesabı oluyor maddi durumum iyi olsa satmazdım.
    Ama az yaksa bile bir aracı en fazla 2 yıl kullanırım haydi bir şey daha olsun 2.5 yıl diyelim.

    Çok çok sevip sıkılmassam biraz daha fazla olabilir ama sanmıyorum hem yakıt hemde çabuk araç değiştirme hastalığım olduğu için sattım kötü bir şey bu aslında ama tecrübe kazanıyorsunuz araçlar hakkında.
    Şimdi üçünü sormuşsunuz kullandıysanız bilirsiniz tabide benim fikrim üçüde çok güzel araçlar bunların çok heybeti Suv araçlar.

    Ben genel olarak sportageyi daha keyifli buldum kuga ve tiguana göre aldığım keyfin iki katını alıyordum sportagede daha değişik bir araçtı.Kuganında kendine göre değişikliği ve keyfi vardı.Tiguanında öyleydi.Birisi alman,birisi Amerikan birisi kore aracı hepsinin karakteristiği farklı.
    Ondan sonra ardından tiguan gelir o da keyifli araçtır kugada keza öyle.

    Ama Kuga 4x4 olduğu için spo veye tiguanı daha yakışıklı buluyorum kugaya göre kuga çok tipsizdir.Şimdi araçlar yakışıklı olunca diyelim araziye giriyorsunuz 4x2 oldukları için tabiri caizse mal gibi kalıyorlar ama tipsiz tasarımı ile kuga gelip hepsini ezip geçiyor o yönden psikolojik üstünlüğü vardı gözümde kuganın.
    Ama sevmediğim için satmadım yakıtlarının fazla geleceğine zaten biliyordum yaptığım kmye göre.

    Bunlarada lpg taktırmak istemedim özel nedenlerimden dolayı.Sportageyi 1 yıl,kugayı 9 ay,tiguanı 8 ay kullanıp sattım sorunuz olursa cevaplayabilirim araçlarımdan memnundum ama yani güzel araçlardır fiyatları belli sonuçta Suvlar keyifli oluyor yüksekten gitmenin keyfi başka tabi
    Yeni tiguanı bekliyorum 100 bine kadar comfortline 1.4 tsı+dsg gelirse ilk sipariş verenlerden biri olabilirim aracı bekliyorum




  • uzun zamandır takip ettiğim ama yazmadığım bi forum burası çünkü sportagemiz yoktu. geçen hafta itibariyle spo sahibi ettik babamızı. 2015 eski kasanın consept plus olanını aldık yeni kasa o fiyata boş vardı tercih etmedik tipinide çoğunuzun beğenmediği gibi bende beğenmedim zaten. bu araçla ilgli bi sorum olacaktı aldığımız araç otomatik olduğu için CC yok malum çelik motor politikası. forumlarda araştırdığım kadarıyla sadece tuşlarla halledilecek bişey bu daha önceden de tartışıldığı için çok uzatmadan kesin olarak tuşla hallediliyor dimi bu olay?
  • niksek54 N kullanıcısına yanıt
    Toyota'da bu imkan var. Kia'da yapilabiliyor mu bilmiyorum.

    Yalniz buradaki sorun aracin otomatik vites olmasindan kaynakli olabilir. Bazi kisitlar olabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: niksek54

    uzun zamandır takip ettiğim ama yazmadığım bi forum burası çünkü sportagemiz yoktu. geçen hafta itibariyle spo sahibi ettik babamızı. 2015 eski kasanın consept plus olanını aldık yeni kasa o fiyata boş vardı tercih etmedik tipinide çoğunuzun beğenmediği gibi bende beğenmedim zaten. bu araçla ilgli bi sorum olacaktı aldığımız araç otomatik olduğu için CC yok malum çelik motor politikası. forumlarda araştırdığım kadarıyla sadece tuşlarla halledilecek bişey bu daha önceden de tartışıldığı için çok uzatmadan kesin olarak tuşla hallediliyor dimi bu olay?

    Hocam kia forumlarında linkteki ürünü alıp montajını sadece direksiyonu sökerek yapıp, kullananlar olmuş. Hiçbir problem de yaşamamışlar.

    http://www.ebay.com/itm/231506938271?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

    Ben de aracı yeni aldım. En kısa zamanda sipariş vermeyi düşünüyorum.




  • Forumdaş10 F kullanıcısına yanıt
    Araçları çabuk alıp satmak dediğiniz gibi zevk işi.Ben sıfır alırsam araç gerçekten bana keyif veriyorsa 4 yıl kullanirim begenmezsem sorun cikarirsa 1 yıla kadar satarım tabikide telefon değiştirir gibi araba değiştiren arkadaşlarım var. Spoyu daha çok beğenmeniz şaşırtmadi beni kuganın 4x4 olayinda haklisiniz ama tiguan olayında katılmıyorum size sürüsü keyifli bir araç değil ruhsuz.Kuga da 4x4 haricinde çok iyi değil zaten öyle düşünüyorum ben.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2015 Nisan'da aldığım Sportage Trafik Sigortasi'ni bir yıl önce 231 TL ye yaptırmıştım AXA Sigortadan
    Bugün 680 TL fiyat verdiler...
    Kime küfredeyim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: c a g a t a y

    2015 Nisan'da aldığım Sportage Trafik Sigortasi'ni bir yıl önce 231 TL ye yaptırmıştım AXA Sigortadan
    Bugün 680 TL fiyat verdiler...
    Kime küfredeyim?

    Ben biliyorum aslinda da, forum karisabilir. Sportage disinda muhabbetler doner.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • otomobil alemi kullanıcısına yanıt
    Tiguan kötü bir araç değil gayet konforlu kugaya göre daha iyi mesela.Spo ve kugada olmayan autohold var 2007 üretimli bir araç neredeyse 10 senesi dolucak bu onun kötü olduğu anlamına gelmiyor yeni kasası geliyor zaten.
    Yani sürüş dinamiği olarak gayet iyi ama tabi kuga ve spo seviyesinde değil yinede keyifli yani konforu güzel bir araç.
    Kuga 4x4 arazi kabiliyeti dışında evet çok iyi bir model değil.Bence tiguan yol tutuş haricinde kugaya göre daha iyi her yönden yol tutuş derken o da yarım tık falan büyük fark yok o da 4x4 ve daha sert süspansiyondan kaynaklanıyor kötü araç değiller yani bende size katılmıyorum tabikide fikir ayrılıkları olabilir iyi forumlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: c a g a t a y

    2015 Nisan'da aldığım Sportage Trafik Sigortasi'ni bir yıl önce 231 TL ye yaptırmıştım AXA Sigortadan
    Bugün 680 TL fiyat verdiler...
    Kime küfredeyim?

    2 hafta önce aldım ben de. Trafik sigortam 1150 TL. Kaskom da 1700 TL çıkmıştı ki kasko da premium yerine concept plus yazdıklarını farkettim. Düzenleme için 600 TL daha fark istediler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: barantula


    quote:

    Orijinalden alıntı: c a g a t a y

    2015 Nisan'da aldığım Sportage Trafik Sigortasi'ni bir yıl önce 231 TL ye yaptırmıştım AXA Sigortadan
    Bugün 680 TL fiyat verdiler...
    Kime küfredeyim?

    Ben biliyorum aslinda da, forum karisabilir. Sportage disinda muhabbetler doner.

    Hocam adres belli ama sevgili dostum @barantula nın dediği gibi konu başka muhabbetlere döner. Bir yerde bize müstehak desek yeterli olacaktır.

    Bize müstehak demiş olmam yanlış anlaşılmasın, siyasi olarak müstehaklık ayrı konu. Trafik sigortasını, kasko sigortası suistimal edersen, haksız kazanç sağlamaya kalkışırsan sigortalar birliği buna göre sana fiyat çıkarır.




  • celebic kullanıcısına yanıt
    Siz bu piyasanin icinde olan birisi olarak bir cok sey yasiyorsunuzdur.

    Ama bu artik cok buyuk bir sorun olmaya basladi. Acil cozum lazim.

    Ozellikle sizin gibi bu sektorden ekmegini kazananlara allah kolaylik versin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • celebic kullanıcısına yanıt
    hocam bence edc ile tork konvektörlü tam otomatik arasındaki farklılık performansta ve yakıt tüketiminde 15% lik avantaj saglamıştır megan a ... agırlıklarını bilmiyorum ancak sanıyorum i 30 atmosferik motor a sahip ve biraz daha agır bir araç olmalı ki test ettiginiz megan da 1,5 dci olmalı ve meganın turbo destekli dizel motorunun torkunun yüksekliği i 30 un yanında daha iyi ivmelenmesini acıklar .. yalnız sanıyorum son hız ve özellikle 4500 devir üzerinde iken i30 megan ı her halukarda ezer ... :)))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: soundofthesea

    hocam bence edc ile tork konvektörlü tam otomatik arasındaki farklılık performansta ve yakıt tüketiminde 15% lik avantaj saglamıştır megan a ... agırlıklarını bilmiyorum ancak sanıyorum i 30 atmosferik motor a sahip ve biraz daha agır bir araç olmalı ki test ettiginiz megan da 1,5 dci olmalı ve meganın turbo destekli dizel motorunun torkunun yüksekliği i 30 un yanında daha iyi ivmelenmesini acıklar .. yalnız sanıyorum son hız ve özellikle 4500 devir üzerinde iken i30 megan ı her halukarda ezer ... :)))

    Hocam bahsettiğim Megane 110 hp diğer araç i30 ise 136 hp. İkiside turbo motor ve i30 motoru 26 beygir daha güçlü olmasına rağmen benim test sürüşümde bu yönde bir farklılık görmedim. Bu nedenle i30 da sanırım aktarma organlarında veya şanzımanda güç kaybı var şeklinde yorum yaptım.

    Şimdi siz son hızda "ezer" deyince bakma gereği hissettim. 26 beygir fazla olmasına rağmen i30 gerçekten eziyormuş ( 187-200 )




  • celebic kullanıcısına yanıt
    hiiii ben i30 u atmosferik benzinli motor sandımdı :)) o yüzden 4500 devrin üzerinde demiş idim ama 200kg lık bir fark var i30 burda dezavantajlı ama 0- 100 ve son hızda cidden i30 iyi megana göre .. yani teoride öyle ben ikisinide kullanmadım sonucta selamlar ...
  • Tamirci onerisi okan varmi?? 2011 aracim icin rutin bakimi ve klima gibi bazi mekanik sorunu icin anadolu yakasinda sportage den anlayan bir tamirci onerisi olan varmi. Servis cok maliyet cikardi. Her tamirciyide istemiyorum. Kia dan ozellikle spodan anlayan olsun istiyorum. Yardim edeceklere simdiden tesekurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12961297129812991300
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.