Şimdi Ara

Kriz var kriz hemide ekonomik kriz-->

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .C.O. -- 10 Eylül 2007; 18:44:40 >



  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .C.O. -- 10 Eylül 2007; 18:45:02 >
  • Bir prof. söylemişti.Bir aile için enflasyonu aile fertlerinin sayısıyla çarpmak lazımmış.Yani 4 kişilik bir aile için herbir fert doğal olarak aynı elbiseyi giymediği,aynı diş fırçasını vs. kullanmadığı için %50 enflasyon aslında %200 hissediliyormuş.

    Ne bilg. ne hesap m. ne de parmak hesabı hiç farketmez kafkafım için
    [url][/url]www.kafsinkaf.org
  • evet bornFLOWS işte diyorum yani tv'de enflasyonu %12 %13 diyolar ama saçma dediğin gibi gerçek enflasyon %100 %200 hatta 300 (biraz attım)

    **-**-
  • Onlar zaten yüksek bir rakam söylemekten korkuyorlar. Söyleseler medya etlerinin başını yer

    Lord^Of^Nights
    ejder@zxmail.com
  • Düzeltme:
    Onlar zaten yüksek bir rakam söylemekten korkuyorlar. Söyleseler medya başlarının etlerini yer.

    Lord^Of^Nights
    ejder@zxmail.com
  • baba enflasyon tabi %12-%13 çıkar onlara göre, beyefendiler enflasyonu hesaplarken dikkate aldıkları ürünler lüks tüketim eşyaları oluyor veya telep esnekliği (yani fiyata yüksek tepki veren ürünler)den seçiyorlar. Yani o enflasyon toplumun %20'sinin (aynı zamanda bu kesim toplam gelirin %80'ine sahip) enflasyonu. Enflasyonu hesaplamada benzin niye kullanılmıyor ithal olduğu için mi, dediğiniz gibi, enflasyon düşmüyorrrrr. Türkiye'nin gerçek anlamda yapısal reforma ihtiyacı var, diğer bazı konu başlıklarında belirttiğim gibi, kemer sıkarak Türkiye'de CAvit Çağlar gibi Halil Bezmen gibi adamları zengin ediyoruz, talebi kısmıyoruz yani anlayacağınız. Ben ölünceye kadar savunacağım görüş şu olacak DEVLET = MİLLİ EĞİTİM + MİLLİ SAVUNMA + SOSYAL GÜVENLİK. Daha diyecek söz bulamıyorum hep aynı şeyleri söylüyorum, elimizdeki doları bozmayla hiçbir şey olmaz, yukarıdakilerin değişmesi lazım ama yerlerine geleceklerin zihniyeti onlar gibi olursa yine birşey değişmez. Türkiye iyi yönetilirse dünyada kendi kendine yetecek, parmakla sayılacak kadar az ülkelerden biridir. Türkiye ucuz diye bazı tüketim malzemelerini dışarıdan getirtiyor buğday gibi. Tabi size mantıklı geliyor bu ama şunu düşünün, buğday stratejik bir üründür bizim için, iktisattaki karşılıklı üstünlükler teorisi bu ürün için geçerli değildir. Çay üretiyoruz, çaycımız parasını alamıyor, Sir Winston Tea, Lipton ülkemizde reklam yapıp çay satıyor sebep: Çaykur devlet işletmesi. BESİM TİBUK çok akıllı konuşuyor ama bilmiyorum uygulamasını yapabilir mi?

    Astek
  • Milli Savunma dedinde aklıma birşey geldi.
    Devlet, gelirlerin büyük bir kısmını habire orduya ayırıyor.Diğer işlere ise (eğitim,hukuk,sağlık) ise 1000'de 1lere varan para ayırıyor.


    Lord^Of^Nights
    ejder@zxmail.com
  • Eğer Türkiye savunmaya büyük bir yatırım yapmazsa Türkiye diye bir ülke olmaz bunu hatırlatayım. Bir de açıklanan enflasyon oranları aylıktır. Yıllık geğil. Bu yüzden yorum yaparken bir daha düşünerek yapalım.
    Ben sadece bu söylediklerinizi düzeltiyorum. Gerisine bir şey dediğim yok.

    selamın aleykum
    www.donanimhaber.com
  • Sonuçta açıklanan enflasyon rakamlarına inanmıyorum, hatta DİE'nin yaptığı birçok araştırmanın samimi olduğuna inanmıyorum, ben reel rakamlara bakarım. Bana kim %2,5 zammın geçerliliğini açıklayacak, aylık enflasyon %2,5'mi, ben elimdeki aynı miktardaki gelirimle, aynı harcamalarımla aylık olarak marjinal tasarrufum açıklanan aylık enflasyon oranından daha fazla düşüyor.

    Astek
  • Milli savunmaya Türkiye yaklaşık %3,5 ayırıyor.Bu fazla değil bence hele hele böyle kaynayan bir konumda iseniz.Gene bir prof. demişti ki dewleti deprem felaketi kurtardı.Alınan ek vergiler,harçlar falan krizi 2 sene geciktirdi.Ama hortumlayan hortumlayana olduğu için kalmadı birşey artık.Onca kredi alıyoruz dışarıdan,ben merak ediyorum nasıl ödenecek onlar geri?Gazetede okumuştum bir Amerikan show programında kızlara soyunma teklif ediyorlardı ve bunun karşılığında "sizi milyoner edeceğiz" diyorlardı,soyunanlara da 1milyon TL veriyorlardı(tek para).Daha ben ne diyim bilmiyorum ki.Diyecem ama Powerstorm kırpacak sonra...

    Ne bilg. ne hesap m. ne de parmak hesabı hiç farketmez kafkafım için
    [url][/url]www.kafsinkaf.org
  • EE abi bunun Adi tescilli KRİZ milleti maafetmek için elinden geleni yapıyor bi CPU alcaktım Bi kriz geldi vazgeçtim<img src=icon_smile_sad.gif border=0 align=middle>
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .C.O. -- 10 Eylül 2007; 18:45:24 >
  • İyi hoş da sonra bu memleketin hali ne olacak?Mühim olan zoru başarmak.Ulan şeytan diyo gir partiye,çalış geç başa.Ama olmayacağını biliyorum çünkü yağcı değilim,adam kayırmam,ayıya dayı demem.Son DSP kongresinde Sema Pişkinsüt Ecevite rakip oldu.,adaylığını ortaya koydu doğal olarak.Ama sonra noldu?Demokrasi,insan hakları demesi gereken sol bir partinin üyeleri topyekün kadının oğlunu tekme tokat dövdü dışarı attı,Pişkinsütü kürsüde konuşturtmadı.Kadıncağız oğlunu kurtarmak için kendini parçaladı.Bunların üzerine bana en çok koyan ise Ecevitin sonraki basın toplantısı oldu.Adam dedi ki "Pişkinsütü disipline yollamayacağız".Yani resmen demokratik hakkını kullanan bir şahısı disipline vermeyeceğini söyleyerek merhamet gösterisi yapıp milleti etkilemeye çalıştı.

    Bu dikta bu hizipçilik bu hiyerarşı olduktan sonra DSP gibi bir partide varın gerisini siz düşünün.Bugün de Mesut Yılmaz çıktı ve basın toplantısında Ersümeri savundu.Sistem böyle,Türkiyede ne yazık ki böyle şeyler oluyor gibi vatandaş edebiyatı yaptı.Senin asıl görevin hükümet olarak zaten sistemi düzeltmek.Sen kime yakınıyorsun ki?


    Ne bilg. ne hesap m. ne de parmak hesabı hiç farketmez kafkafım için
    [url][/url]www.kafsinkaf.org
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .C.O. -- 10 Eylül 2007; 18:45:36 >
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .C.O. -- 10 Eylül 2007; 18:45:45 >
  • Ban yermiyim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: .MstF.

    Ban yermiyim


    nıyetlıysen yemezsın
  • vaşşşşşş bu nasıl hort böyle
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Guest

    Onlar zaten yüksek bir rakam söylemekten korkuyorlar. Söyleseler medya etlerinin başını yer

    Lord^Of^Nights
    ejder@zxmail.com



  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.