Şimdi Ara

Sokak kavgasında işe yarayan dövüş sporu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
5
Favori
57.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.

    Arkadaşlar sokak ortamında sopalı kişilere karşı veya 2-3 kişinin saldırısına karşı koyabilecek düvüş sporu olarak ne önerirsiniz?. şimdiye kadar öyle kavga etmişliğim yok kavgayla falan işim olmadı hiç bana bulaşanda olmadı. en son ne zaman kavga ettiniz diye sorsanız hatırlamam yani. Ama artık biyerden başlamak lazım ( savunma anlamında ). Bende biraz dövüş filmleri izledim ne tür dövüş sporları falan var diye IP MAN filminde Wing Chun ilgimi çekti. ve gerçekden güzel bi stile benziyor bayan tarafından geliştirildiği için insanı öyle yormayan ama karşı tarafıda etkisiz hale getiren bi spor gibi. Wing Chun'a alternatif olarak ne önerirsiniz. karate demeyin hiç sevmem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CriticalWave -- 1 Eylül 2010; 2:18:21 >







  • Arkadaşım sokakta silahlı saldırılara karşı öğrenebileceğin en iyi sistem Escrima'dır. Hem silahlı hem de silahsız stilde çalışmaları vardır. Öncelikle bunu öğrenmeye çalış. Ek olarak buna ekleyeceğin herhangi bir dövüş sanatı senin yararına olacaktır. WT olur, sevmesen de Shotokan Karate olur ya da Muay Thai... Aikido olabilir bu tarz saldırılara karşı etkili bir sistemdir. O da sana kalmış.

    Ip Man filminde gördüğün şey Wing Chun'dur. WT, geleneksel Wing Chun-VingTsun'dan oldukça farklıdır. Ancak temeli aynı şeye dayanır tabi ki. Eğer Wing Chun eğitimi almak istiyorsan Sifu Aydın Erdem ya da Nedret Kılıç gibi hocalara danışmanı öneririm. Ama dediğim gibi Escrima + herhangi dövüş sanatı seni oldukça iyi hale getirecektir.
  • Escrima yı ilk defa duydum biraz araştırayım.

    Wing tsun ile Wing Chun farklımı? ne tür farkları var
  • Klasik geleneksel Wing Chun'da öğrenci seviyeleri yoktur. Sizok Sifu gibi şeyler kullanılır ama WT'de bu farklıdır. Leung Ting ve Keith Kernspecht'in ticari zekaları sayesinde Wing Chun artık WT olarak ticari bir sömürü aracına dönüşmüştür. Örneğin 12 öğrenci seviyesi çıkarılmıştır. Bundan sonra ise TG ve PG seviyeleri konulmuştur. Tabi bu seviyelere gelene kadar çuvalla para ödeniyor organizasyonlara. Wing Chun'da en geç 7 senede sistemi tamamen öğrenip usta olabilirken, Wing Tsun'da ise 7 senede 1 TG ya da 2 TG anca olabilirsiniz. Wing Chun'da 7 seneden sonra kendinizi mükemmelleştirmek sizin elinizdeyken WT'de ise 20 yıl sonra bile hala öğrenmediğiniz teknikler vardır. Kısaca anlatmak gerekirse farkı budur. Eğer vaktin değerliyse WT'ye değil de daha çok Wing Chun ya da Ving Tsun dersleri alabileceğin yerlere yönelmeni öneririm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CriticalWave

    Escrima yı ilk defa duydum biraz araştırayım.

    Wing tsun ile Wing Chun farklımı? ne tür farkları var


    Prensipte aynı şeyler.
  • sokak için hepsinin faydası olur, kiminin az kiminin ise çok olur, ama olur.
    Heathen'ın yazdığı şeyler doğru.
    Boks Kickboks, ving tsun, muay thai, tam vuruşlu karate çeşitleri (genel olarak tanınan shotokan'a pek benzemezler, sokağa daha uygundurlar)
    sırf sokak için self defans öğrenilmemeli.
    spor olan AMA aynı zamanda musabakası vs. olan ve yine aynı zamanda sokaktaki şansını da arttıran sporları tercih et derim.
    Ankara'daysan KUDO yu bir araştır, Japon MMA'idir, öğretenler de hepsi beyefendi ve de okumuş kişiler.
    Bu da çok güzel bir daldır; tekme, yumruk, atmalar, yer dövüşünü bünyesinde barındıran sağlam bir spordur.
    BJJ de süper olur.
    Wushu-Sanda da çok iyidir.
    Judo da aslına çok iyi bir self defans aracıdır, bu yönü maalesef hem bilinmez hem de hafife alınır. Adamı da anında fit yapar.
    ekle: escrima-arnis-kali aşağı yukarı aynıdır, filipin dövüş sanatları. aslında bıçak ve sopa dövüşü diye bilinir ama çıplak el uygulamalrı da çok etkilidir, BRAVO heathen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derkrieger -- 1 Eylül 2010; 15:18:45 >




  • nunçaku hangi dövüş sporunda öğretiliyor?

    birde şunu buldum
    Wing Chun Neden WT Oldu?
  • VT oldu, WT olmadı.
  • peki sayokan nedir?
  • Hocam bize ansiklopedi muamelesi yaptığınızı hissetmeye başladım Google'dan çok güzel bilgilere ulaşabilirsiniz.

    Kendi düşüncemi söylemem gerekirse, uzak doğu savaş sanatlarından oluşturulup bir kaç farklı teknik eklenip, unvanları Öz Türkçe yapıp milli duyguları sömürmeye çalışan ama japon gi'leri giyilen derme toplama disiplindir. Türk Savaş Sanatı diye pazarlanmaya çalışılır, ben samimi bir olay olduğunu düşünmüyorum. Kurucusu ise Aikido, Kung Fu gibi savaş sanatlarıyla kendimizi koruyamayacağımızı iddia eden biridir. Hiç ciddiye almadım bu Sayokan'ı, bundan sonra da almam herhalde. Çok yapmacık ve yapay geliyor, gerek tavırları gerek kendilerine taktıkları garip isimler, gerek uzak doğu sanatlarından direkt copy past yapmışlıkları...

    Ekşi sözlük'teki Sayokan başlığının 2. sayfasına yazan arkadaşlar benim düşüncelerimi okumuşlar sanki.




  • yanlış anlamayın,önce araştırma yapıyorum..
    ama hangi tekniği araştırıp sayfasına vs. ulaşsam herkes kendini övmekle meşgul..
    herkesin stili öğrenilmesi gereken yegane stilmiş gibi?
    yani yoğurdum ekşi diyen yok ben de ne kadar gerçek olduklarını kavrayabilmek için bu konuda zamanını harcamız ve tecrübe kazanmış siz ve diğer arkadaşların fikirlerini almak amaçlı soruyorum sorularımı :(
    haşa,hazıra konmak gibi bir düşüncem asla yoktur..
  • Yok canım estağfurullah şakasına söylemiştim. Evet dediğiniz şeyde haklısınız, bir çok okul kendi sanatlarını öve öve bitiremez, hatta yanlış bilgiler de verir. O yüzden tecrübesi olan bilen birilerine danışmayı istemekte sonuna kadar haklısınız. Ben de bir sanata başlamadan önce detaylı araştırmaya falan girişmiştim, elbet olacak bunlar herkes yapar yani. Bizler de birbirimize yardımcı olmak, bilgi paylaşımı yapmak için buradayız. O yüzden aman çekinmeyin bir şey sorarken

    Başka sorularınız varsa yardımcı olmaya çalışırım. Konu Dışı'ndaki sorunuza cevap vermeye çalıştım gerisi kişinin kendi ideallerine kalıyor.:)

    Saygılar,




  • neler neler okudum.. soyağaçları nasıl geliştiği vs. vs. kafam bulandı vesselam..
    videoları da izledim nartube,youtube vs. vs. hepsi iyi yapılınca göze hoş ve etkili geliyor sadece izleyerek ya da okuyarak benim seviyemdeki biri için karar vermek güç oluyor..
    ama karar verdim sayenizde.. karate + aikido
    teşekkürler..
  • sokak için olmayan iki disiplin seçmişsiniz tebrik ederim.

    (gerçi karate derken, hangi stili kastediyorsunuz?)
    Şimdi orada: karate derken ashihara veya kyoksuhin veya enshin veya muay thai veya kickboksu (:) ) kastediyorsanız sorun yok.
    aikido yerine de judo veya BJJ'i monte dersek o zaman tadından yenmez bir karışım ortaya çıkardı. yanlış anlamayın aikido da güzeldir, shotokan da ama bunların hiçbirinin sokak etkinliği noktasında iddiası bulunmamaktadır.

    yine de:
    karate + aikido da güzel olur. önemli olan hareket etmek, spor yapmak, yeni arkadaşlıklar kurmak olmalı zaten. hayatta ne zaman kavga edeecğiz? belki de hiç!!!
  • Öğrendiklerini sparring veya maçlarla uygulayabileceğin dövüş sporlarını tavsiye ederim. Önce el yumruğu yemek lazım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Düşünen Adam -- 5 Eylül 2010; 16:01:15 >
  • Bence krav maga şu anda Türkiye'de öğrenebileceğiniz ve sokakların kuralsız ortamına en uygun sistem. Diğer başka ne yapsanız bir tarafınız açıkta kalıyor.


    Sparring zaten maç, müsabaka demek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 5 Eylül 2010; 16:33:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ata

    Bence krav maga şu anda Türkiye'de öğrenebileceğiniz ve sokakların kuralsız ortamına en uygun sistem. Diğer başka ne yapsanız bir tarafınız açıkta kalıyor.


    Sparring zaten maç, müsabaka demek.

    Sparring ile müsabaka aynı şey değil. Sparring antrenman maçıdır, fazla sert vurulmaz. Öğrendiklerini uygulama amaçlıdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Düşünen adam


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ata

    Bence krav maga şu anda Türkiye'de öğrenebileceğiniz ve sokakların kuralsız ortamına en uygun sistem. Diğer başka ne yapsanız bir tarafınız açıkta kalıyor.


    Sparring zaten maç, müsabaka demek.

    Sparring ile müsabaka aynı şey değil. Sparring antrenman maçıdır, fazla sert vurulmaz. Öğrendiklerini uygulama amaçlıdır.


    Düzeltmek için yazacaktım eksiği yazımışsın




  • aikido sokakta neden işe yaramasın?
    karate de neden işe yaramasın?
    kavga etmek,dövüşmek zaten içgüdüsel ve yeteneksel bir özellik.. amaç spor yapmak,güçlenek,hızlanmak ve tabiki de bir iki teknik öğrenmek.. bunlar olduktan sonra zaten sokakta herhangi bir olumsuzlukta en azından kaçacak kadar yeterli teknik,hız ve güce sahip olacağımı düşünüyorum..
    diğer taraftan;
    muay thai ya da kickboks da zaten çok az sayıda teknik yok mu? vuruşları belli değil mi,gerisi hız ve güce bakmıyor mu?
    ama juijutsu ya da judo kısmına katılıyorum amam ben istemiyorum onlarıda :(
    bahsettiğim karate goju-ryu
  • işe yaramaz denilmedi, sokak hakkında iddiaları yoktur denildi.
    hakikaten gidin bir aikido hocasına sorun, ben sokakta bunu kullanacağım diye, bakalım nasıl tepki veriyor.
    aikido çalışan insanlar ile konuşun bu konuyu.
    muay thai ve KBnin teknikleri en az karate kadar vardır merak etmeyin, bir insana zaten en fazla 30-40 teknik yeter. önemli olan bunları iyi çalışmak.

    Goju süper olur. benim de çalışmak istediğim bir dal, maalesef çok yaygın değil. :( bir karate hocası arkadaşım bana goju'yu öve öve bitirememişti zamanında, shotokan hocası bir Alman, o günden beri goju çalışmak istiyorum aslında biraz :)
    goju+aikido güzel olur.

    hayırlı olsun.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.