Şimdi Ara

The Last Guardian (ANA KONU - PS4 / PS4 Pro Enhanced) [Türkçe Altyazı Destekli]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
957
Cevap
8
Favori
31.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • The Last Guardian (ANA KONU - Playstation 4)

    The Last Guardian (ANA KONU - PS4 / PS4 Pro Enhanced) [Türkçe Altyazı Destekli]


    Geliştirici: Japan Studio / gen DESING
    Yayıncı: Sony Interactive Entertainment
    Oyun motoru: Bilinmiyor
    Platform(lar): PlayStation 4 / Playstation 4 Pro
    Çıkış Tarihi: 7 Aralık 2016
    Dil: Türkçe Altyazı / İngilizce

    Sıra dışı yol arkadaşları
    Sevgi ve dostluk

    Tuhaf ve gizemli bir diyarda yoldaşlık, güven ve sıra dışı maceralar üzerine unutulmaz bir hikâye, Japan Studio'dan geliyor.

    Genç bir çocuk, Trico adında devasa, gizemli bir yaratıkla tanışınca çökmekte olan harabeler ve etraflarını saran kötü tehlikelerle yüzleşen ikili arasında hayatta kalmalarına yardımcı olacak derin, kırılamaz bir bağ oluşur.
    Hayatta kalma üzerine bu dokunaklı ve duygu yüklü hikâyede sıra dışı ikili birlikte çalışarak tehlikeli engellerin üstesinden gelmek ve bu son derece güzel fantastik dünyanın sırlarını ortaya çıkarmak için birbirleriyle iletişim kurmak zorundadır.



    Fumito Ueda ile Soru&Cevap

    The Last Guardian (ANA KONU - PS4 / PS4 Pro Enhanced) [Türkçe Altyazı Destekli]


    İtalyan Community Managerımız geçtiğimiz haftalarda The Last Guardian'ın yaratıcısı Fumito Ueda ile tanıştı ve kendisine oyun ile ilgili merak ettiğimiz soruları yöneltti.

    S: The Last Guardian'ı ICO ve Shadow of the Colossus oyunları ile beraber kronolojik bir sıraya koymak istesek, oyun içerisinde bize yardımcı olacak ipuçlarını bulabilir miyiz?

    C: Üç oyunun birbiriyle bağlantılı olduğuna dair kesin bir kanıt yok. Oyunların aynı evrende geçtiğini hayal etmek tamamen oyunculara kalmış. Bu durumda The Last Guardian'ı da diğer oyunlar ile kronolojik sıraya oturtmak oldukça zor. Ama soru gerçekten enteresan. Oyuncuların bu konudaki düşüncelerini ve teorilerini duymak heyecan verici olabilir.

    S: 2009 yılında The Last Guardian'a online unsurları eklemek istediğinizden bahsetmiştiniz. Oyunda online özellikler beklemeli miyiz?

    C: Evet, o zamanlar böyle bir düşüncemiz vardı. Çünkü tüm oyunlar online gaming perspektifine kayıyorlardı. O zamanlar bu bana oldukça ilgi çekici gelmişti. Diğer oyuncularla oyun içerisinde iletişim kurabilmek eğlenceli bir unsurdu. Ancak şu an online oyunların popüleritesi arttı. Biz de tek oyunculu moda odaklandık ve online özellikler eklemekten kaçındık. The Last Guardian'ı alacak tüm oyuncuların, oyun içerisindeki tüm elementlerle etkileşim içerisinde olmalarını istiyoruz. The Last Guardian, tek başınıza keyfini çıkartacağınız bir oyun.

    S: Yıllarca üzerinde çalıştığınız bir oyunu sonunda bitirmiş olmak nasıl bir duygu?

    C: Oyun tamamen geliştirildi ve tamamlandı, ama aklında sanki hala bitmemiş gibi hissediyorum. Aynı duyguyu ICO ve Shadow of the Colossus'u tamamladığımda da yaşamıştım. Genelde üzerinde çalıştığım bir projenin bittiğine inanabilmem için üzerinden birkaç ay geçmesi gerekiyor.

    S: Tokyo Games Show'da TLG Demosunu oynama şansım olmuştu. Fark ettiğime göre, oyunda bazı değişiklikler yapılmış. Özellikle Trico ile etkileşim olan kısımlarda. Bu değişikleri yapmanızda nelerin etkili olduğunu öğrenebilir miyiz? Ne gibi geri bildirimler aldınız?

    C: Evet, oyundaki kontrolleri değiştirdik. İlk başta tamamen farklı bir kontrol mekanizması üzerinde çalışıyorduk. Farklı methodları barındıran ve oyuncuların kendilerinin seçeceği bir kontrol mekanısması... Ancak, hem zaman kısıtlaması, hem de teknik sebeplerden ötürü tek bir kontrol mekanısması üzerinde karar kıldık. Şu an oyunda bulunan kontrol mekanızması herkesin kolayca kavrayacağı bir mekanızma. Böylece daha fazla oyuncuya ulaşacağımızı düşünüyoruz.

    S: ICO ve Shadow of the Colossus oyunlarının birbirleriyle olan bağlantısını düşündüğümde hikayesinden çok kontrol mekanızması yönünden benzediklerini düşünüyorum. Aynı bağlantıyı The Last Guardian için de beklemeli miyiz?

    C: Ne demek istediğinizi anlıyorum. Önceki oyunlarda ana aksiyonlar ICO için tutunma, Shadow of the Colossus için ise yakalamaktı. Her iki aksiyon da R1 ile gerçekleşiyordu. The Last Guardian'da ise ana aksiyon Trico'yu yönetmek ve yine aksiyon R1 tuşu ile gerçekleşiyor. Yani yine R1 tuşu oyundaki ana tuş diyebiliriz.

    S: Yaratım süreci oldukça uzun sürdü. Merak ettiğim; The Last Guardian'ı ilk kez tasarladığınızda oyun için kafanızdaki düşüncelerin, geçen zaman ve gelişen teknolojiden ne kadar etkilendiği. Ayrıca teknoloji konusu açılmışken, PlayStation VR için de bir oyun geliştirme planınız var mı? VR hakkındaki genel düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?

    C: Oyunun orjinal fikri hala oyun içerisinde mevcut. İlk hali ile şu anki hali arasında çok büyük değişiklikler yok. Geçen yıllar pek de bir farklılık yaratmadı bu açıdan. Tabii donanım PS3'ten PS4'e değişti. Bu değişiklik bazı yönlerden biraz tramvatik olabilir fakat bu durum beni daha önceden PS3'te erişemeyeceğim şeyler denemeye yönlendirdi. Böylece kendimi daha özgür olarak ifade edebildim. Uzun zaman almış olmasına rağmen oyunun son halinden oldukça memnunum.
    PlayStation VR oldukça ilgimi çekiyor. Bu teknoloji ile neler yapabileceğimi düşünmem lazım.

    S: Trico'nun bir kaç hayvanın karışımından olduğunu biliyoruz. Siz Trico'yu tanımlamak için hangi hayvanı seçersiniz?

    C: Trico'nun en yakın olduğu havan kedi, ancak köpek, kuş ve kedigillerden diğer hayvanların özelliklerini de taşıyor. Oyunun geçtiği mekanlara baktığınız zaman Trico'nun bu alanlarda kolayca hareket edebilmesi ve yönünü bulması oldukça önemli. Kedi de bunu kolayca yapabilen bir hayvan. Eğer ana karakter bir köpek olsaydı, tırmanma ve sıçrama gibi hareketleri yaptığında doğal durmazdı.

    S: Karakterler arasındaki ilişkiyi düşündüğümüzde, Çocuğun Trico ile iletişim kurmak için ona seslendiğini görebiliyoruz. Oyunda ilerledikçe aralarındaki bu ilişkinin de gelişeceğini beklemeli miyiz?

    C: Oyundaki en basit komut Trico'yu çağırmak. Tıpkı diğer hayvanlarla olduğu gibi. Oyun devam ettikçe aralarında ilişki gelişecek ama detaylara girmek istemiyoruz. Çünkü oyuncuların oynarken bunu kendilerinin keşfetmesini istiyoruz. Kısacası, bir çocuk bir hayvanı eğitirken onun bir haraketi gerçekleştirmesini istiyorsa, çocuğun önce o haraketi kendisinin yapması gerekir ki hayvan da onu taklit edip ve hareketi öğrensin. Öte yandan Trico bir robot da değil, bir hayvan. Bu nedenler onun söylenilen her şeyi yapmasını da beklememeliyiz. Bu Trico'yu gerçek bir canlıymış gibi hissettirmekle ilgili bir durum.






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Source -- 6 Aralık 2016; 14:55:30 >







  • Bu arada 10 sene önceki incelemeyi yapan editörler ile şimdiki velet editörler arasında baya bir fark var. Şimdiki editörlerin bir çoğu fps ve multiplayer manyağı şahsiyetlerdir. Onlara göre böyle oyunlar kafadan 20-30 düşük puan demektir. Multiplayer yoksa zaten mutlaka 80 puandan aşağı not verilmesi lazımdır. Shadow of colossus şimdi çıksaydı , bu veletler yine aşağı yukarı aynı puanı verirdi. Kısacası çöpçü fps ve multiplayer manyağı editör müsveddelerinin yaptığı incelemeyi kaaleye almıyoruz. Kendimiz oynayıp , kendi puanımızı veriyoruz.
    Dün ve bugün reddit,neogaf ve youtube'da yüzlerce yorum okudum şu forumda bahsi edilen hiç bir konunun konuşulduğuna şahit olmadım. Adamlar hikayenin ve hayal gücünün tadını çıkarıp ne kadar duygulandıklarından bahsederken bizde konuşulan meseleler FPS ve oyun süresi. "Oyunculuk" konusunda tam zıt bir anlayış farkı var.

    Oyun süresi demişken, sürede bir sıkıntı yok, sıkıntı yapılan her oyunun aynı basma kalıp standartlarda oyuncu odaklı geliştirilmek zorunda olduğunu sanmak. Bu oyun ve Ueda'nın daha önce geliştirdiği oyunlar kişisel bir hayalin eseri. Adamın amacı oyuncu çekmek,daha fazla satış yapmak, yer edinmek, beklenti karşılamak, oyunları süresinden, daha fazla oyalanıcak fazladan içerikten ibaret olduğunu sananları tatmin etmek değil yalnıca yarattığı hikayeyi oyuna çevirip oynatmak. Eğer muazzam bir hayal gücü örneğini sadece süreye göre değerlendirebilcek biriyseniz bence bu oyunu bedava bile verseler oynamayın. Call Of Duty'ye yönelin, Fifa'da kariyer oynayın multiplayer'da var üstelik çok daha mantıklı bir tercih olucaktır
    Yorumları okudukça hayrete düşmemek elde değil. Bu hayvan geralt'ın roach'ı değil ki bir tuşla dibinizde bitiversin. Oyun ilerledikçe, aradaki o duygusal bağ güçlendikçe triconun davranışları daha bir anlamlı hale gelecek, tıpkı bir hayvanın evcilleşme süreci gibi trico bize adım adım yaklaşacak. Hırçınlığını yerini yoğun bir sevgi ve koruma duygusu alacak. Sanal bebek mi bu önüne attığımız her varili yutuversin.



    Üstte yazdıklarım hiçbir anlam ifade etmiyorsa zaten hiç kurmayın bile oyunu.
  • Böle konumu olur kardeşim sadece resim sahni görsel videolar :)

    Şaka Şaka haber için teşekkürler vede oyunun kapağını görünce aşık olmamak mümkün mü soruyorum sana mümkün mü?

    Sabır taşı olsak kırılırızda sony oyuncuların değerini bilmyor..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zack06

    Böle konumu olur kardeşim sadece resim sahni görsel videolar :)

    Şaka Şaka haber için teşekkürler vede oyunun kapağını görünce aşık olmamak mümkün mü soruyorum sana mümkün mü?

    Sabır taşı olsak kırılırızda sony oyuncuların değerini bilmyor..


    Hocam rica ederim.

    Kapak tasarımı mükemmel valla büyük bir merakla beklediğim bir yapım. Bu oyuna hayran kalmamak dediğin gibi mümkün değil. Birkaç ay sonra demosu falan gelse ne süper olur.
  • Bu oyunun konusu yok muydu zaten hocam?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GencayA

    Bu oyunun konusu yok muydu zaten hocam?


    Arama kısmında baktım Ereneren'nin açtığı bir baslık var birde yanlıs hatırlamıyorsambir baska konu daha var ama o arkadaşlar yoklar. Bende devamlı güncellenecek bir baslık olsun istedim daha öncedende aklımdaydı ama ev tasıma işleri falan girince kaynamıştı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_Rahip -- 8 Eylül 2010; 17:40:47 >
  • Haber foruma eklediğim zaman BSC boş durmamış.
  • The Last Guardian (ANA KONU - PS4 / PS4 Pro Enhanced) [Türkçe Altyazı Destekli]
  • Gerçek efsane.. Köpek gerçek ötesi duruyor ama çocuk plastik gibi :)) Sondzn bir önceki foto muazam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rick dangerous

    Gerçek efsane.. Köpek gerçek ötesi duruyor ama çocuk plastik gibi :)) Sondzn bir önceki foto muazam.


    köpekmi o yaa :D garip bişey baksana bacaklara
  • Bu oyunun özelliği konusu nedir? Daha önceki oyunlarını oynamadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GoldPunch

    Bu oyunun özelliği konusu nedir? Daha önceki oyunlarını oynamadım.



    o zaman çok şey kaçırmışsın ......
  • Yeni trailerdan anladığım kadarıyla fantastik bir hikaye havasında geçecek.
  • The Last Guardian, 7 Ekim'de mi Çıkacak ?

    İngiltere'nin sayılı satıcılarının listelemelerine bakılırsa The Last Guardian bu senenin sonuna doğru gerçekten de çıkışını yapabilir gibi görünüyor.The Hut, ASDA, Tesco, Woolworths ve Zaavi gibi satıcılar tek bir Last Guardian çıkış tarihinde ortak buluşmuşlar: 7 Ekim! GAME, Play ve Amazon ise henüz The Last Guardian'açıkış tarihi vermedi.2011'in en çok beklenen yapımları arasında bulunan The Last Guardian, Playstation 3'e özel yapılıyor. Bu bahsi geçen tarih için ise Sony yorum yapmaktan kaçınıyor. Gerçekten oyun, 7 Ekim'de çıkacak mı? Sanırım şimdiden E3'ü beklemekte yarar var.

    http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-The_Last_Guardian_7_Ekimde_mi_Cikacak-12817.htm


    Not : The Last Guardian gibi bir bas yapit oyununun konusuna Eylul ayindan bu yana mesaj yazilmamis olmasi hayret verici.




  • Hadi inşallahh.
  • Emin olun ki bu oyunlari (ICO-Shadow of the Colossus-Last Guardian) benden daha cok seven olamaz. Hele ciksinda Platin kasarim(z).
  • Ayrica su Team ICO gercekten kapak yapmadada usta. ICO ve Shadow of the Colossus un kapaklarinindaki o anlami baska hangi oyun vermistir? Bu yukardaki kapak oyunun gercek kapagimi? Eger oyleyse gercekten cok dogru bir secim. Insallah tum bolgelerde su Japonca yazilar olur. Oyuna farkli bir hava katiyor bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SiPAHi_

    Not : The Last Guardian gibi bir bas yapit oyununun konusuna Eylul ayindan bu yana mesaj yazilmamis olmasi hayret verici.

    Fps değil ondandır.
  • ilk oyunu hiç oynamadım.videolar etkileyici fakat o müzikler nedir öyle yahu ilk oyundada böylemiydi .
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.