Şimdi Ara

Foto Mak. alacağım. Ne alayım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Dijital fotoğraf makinası almaya karar verdim ama ne alayım bilmiyorum. Profesyonel SLR istiyorum ama bir de SLR'den sonra çıkan bir üst teknoloji varmış. Aynasız mıymış neymiş. O da olabilir. Beni bu konuda bilgilendirebilir misiniz? Hangi marka iyidir?



  • Kimse ciddiye almadığına göre sanırım bu tür sorular forumda pek hoş karşılanmıyor. Yine de teşekkürler.
  • Tam olarak nasıl birşey istiyorsunuz biraz ayrıntılı anlatın.
  • Nasıl bir şey istediğimi ifade edemiyorum çünkü fotoğraf makinalarıyla ilgili teknik bilgim sınırlı. Ancak profesyonel bir makina istiyorum. 1500 TL'ye kadar olabilir.
  • Aynasız dediğiniz bu şekilde  Foto Mak. alacağım. Ne alayım? lensleri değişebiliyor.
    Birde DSLR var böyle  Foto Mak. alacağım. Ne alayım? bunlarda ayna var lensleri değişebiliyor.
    Birde ileri seviye Compact lar var onları yazmıyorum profesyonel dediğiniz için. Bunlardan hangisini istediğinizi ne için aldığınızı söyleyin mutlaka tavsiye gelecektir.




  • 1500 TL'ye kadar Pentax K-x olabilir Nikon D5000 olabilir.

    Ancak fotoğraf konusunda teknik bilgilere sahip değilseniz D-Slr almayın derim kompakt bir makina alın ama ben araştırmayı(araştırdığınızda sıkıldıysanız bu işe hiç bulaşmayın derim.) ve fotoğraf çekmeyi seviyorum diyorsanız bol bol(2-3 aylık bir süreç) araştırmayla baya birşey öğrenirsiniz o zaman D-Slr alabilirsiniz.

    Birde şu seçenek var:bir kompakt alın ve bakın gerçekten fotoğraf çekmeyi seviyor musunuz? Eğer seviyorsanız ve her an yolda yürüken,cafede yada evde oturuken gözünüz gerçekten çekecek birşeyler arıyorsa araştırma yapıp Slr makina alın.
  • Compact denilen şey tam olarak nedir kısaca açıklayabilirseniz sevinirim. Sadece eşi dostu çekmek istemiyorum tabi ki, kendimce, güzel, sanatsal, estetik bulduğum kareleri yakalamayı istiyorum. Elbette bir Ara Güler olacağım gibi bir iddiam yok ama çektiğim resimlere daha sonra bakmak, arkadaşlarımla paylaşmak belki de ileride çocuklarıma bırakmak isterim. Günümüzde eline her makine alanın kendini fotoğraf sanatçısı zannettiğini biliyorum. Ben sadece bu konuda kendimi geliştirmek, insanların ve doğanın güzel anlarını yakalamak istiyorum. Yani amaç sadece zevk almak ama bunu da hakkıyla yapmak istiyorum. o yüzden kaliteli bir makine arıyorum. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
  • sonyden vazgeçme derim alcaksan sony al
  • bende yenii bir mak. almayı düşünüyorum canon g11 ile sx1 arasında kararsız kaldım teknik özelliklerden pek anlamıyorum ama sx1 de zoom ve hd kalite dikkatimi çekti ama g11 e göre daha hantal bir makine. kararsız kaldım anlayacağınız hangisi almak daha mantıklıdır

    genel anlamda doğa çekmek istiyorum bu açıdan sx1 daha avantajlı gibi geldi ama bilemedim..?????
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fenebahce_10

    sonyden vazgeçme derim alcaksan sony al

    ne kadar cahilce ve bilinçsizce bir cevap ... körü körüne bir markaya bağlanmak gerçekten cahilce..


    @Gerilla

    Profesyonel makinalarda lense yatırım yapamadıktan sonra ,makinayı almak yersiz. eğer yatırım yapamayacaksınız SLR-like yada üst düzey compactlardan alabilirsin (Panasonic LX3 - 5 ,Samsung TL500/EX1 , Canon S95 , Canon G11/12 , Fuji F200EXR gibi cihazlar , bunlar compacttır.
  • Sony yada canon baska alma bnce en iyisi onlar fotoraf makinelerinde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 3.kullanıcıadım

    Sony yada canon baska alma bnce en iyisi onlar fotoraf makinelerinde

    evet bir cahil daha
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.