Şimdi Ara

iphone 4 kullananlardan şarj hakkında bilgi istiyoruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
31.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ben 2 gündür kullanmaktayım ve bir çok arkadaş benim gibi 1-2 günlük iphone 4 sahibi sayılır. aldığımda şarjı mevcuttu bende bitirene kadar uğraştım durdum sonra şarja taktım çok kısa bir sürede batarya doldu (2-2.5 saat) bataryayı nasıl daha uzun süre kullanabilirz ve şarj doldğu zaman hemen çekip alalım mı yoksa biraz daha bekletmekte fayda var mı ya da sizler ne önerirsiniz ?



  • bunu bende merak ediyorum dolduıktan sonra biraz daha tutmak gerekiyo diye bişi okumultum biyerlerde ama aslı astarı var mıdır
  • Kullanmadiniz surece wireles ve 3 g kapali olsun ve ekran parlakligini yariya getirin, sarji doldugunda iphone zaten sarji kesiyor fazla tutmanizin bi anlami yok
  • Benim dusuncem Apple urunleri sarj olurken pil doluyor gostergesi oluyor, doldugunda ise ac gucte vs gibi birseye donusuyor gosterge. Yani pili tam doldugu zaman sarj etmiyor. Pili doldurduktan sonra kullanabilirsiniz diye dusunuyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: prooge

    bunu bende merak ediyorum dolduıktan sonra biraz daha tutmak gerekiyo diye bişi okumultum biyerlerde ama aslı astarı var mıdır

    Dolduktan sonra şarj olmayı kesecektir.
    Nasıl yaptığını bende bilmiyorum
  • BatteryDoctor diye bir program var...

    bununla şarj yaklaşık 3-4 saat sürüyor... Sanıyorum daha iyi şarj oluyor...

    Bunu kullanıyorum.
  • Yahu arakadaşlar ben ip4 aldım bugun şarja taktım hem iphone hemde şarj aleti çok ısındı yaklaşık 2 saat filan kaldı şarjda.Sonra priz degiştirdim elimde 3gs vardı onlrlada değiştirdim şarj aletlerini bu sefer 2 si de ısındı problem nedir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetjanx

    quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetjanx

    Yahu arakadaşlar ben ip4 aldım bugun şarja taktım hem iphone hemde şarj aleti çok ısındı yaklaşık 2 saat filan kaldı şarjda.Sonra priz degiştirdim elimde 3gs vardı onlrlada değiştirdim şarj aletlerini bu sefer 2 si de ısındı problem nedir?


    Isınması normal ne kadar enerji depoluyor:)
  • Yaklaşık bir saattte yuzde yuz doldu ama iphone biraz şarj aleti çok ısnıyor korkmaya başladım ilk şarj edişim.
  • ilk 5-6 sarj ettikten sonrA tam performans aliniyormus. birde ilk sarj etmeler pil seviyesi %20e dusunce yapilmaliymis. bir kac kezde tam bosaltip doldurma islemi yapmak gerekiyormus(senede bir iki) bazi forumlarda 4-5gun pili gidenler var tabi kullanima gore 1-2 gun gidende var. en guzeli ayarlar ekraninda kullanim diye bi sekme var orada beklemede ve kullanim diye sureler yaziyor onu yazalim birde su anki pil yuzdesi ile bu kullanim suresinde neler yaptik onu yazarsak kiyaslama yapabiliriz mesela benim:
    beklemede: 7:55 sa
    kullanim: 3:14 sa
    pil yuzdesi: %51
    40 dk internet ,2saat oyun ,30dakika telefon gorusmesi
    bu sekilde yazalim kiyaslayalim
    not: ilk 5-6 dolumdan sonra tam performans beklemek gerekiyormus



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayyare1234 -- 25 Eylül 2010; 23:32:47 >
  • Dayanma problem değil ama ortalama 1-2 sAatte dolması çok ilginç bnm nokiam yaklaşık 6 saatte şarj oluyor ayrıca ne teelfnda nede sarj aletınde skıntı var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetjanx

    Dayanma problem değil ama ortalama 1-2 sAatte dolması çok ilginç bnm nokiam yaklaşık 6 saatte şarj oluyor ayrıca ne teelfnda nede sarj aletınde skıntı var.


    Ayni cihaz 5800 bende de var 1bucuk-2 saatte sarj oluyor sizinkinde bir sorun var kanimca
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Warfeet
    BatteryDoctor diye bir program var...

    bununla şarj yaklaşık 3-4 saat sürüyor... Sanıyorum daha iyi şarj oluyor...

    Bunu kullanıyorum.


    Battary doc. Açık şarj yapıyoruz degilmi .
  • zaten telefon kapalı şarj olmuyor ki takınca anında açılıyor kapalıyken bile taksam anında açılıyor ama sim kilitli oluyor pin kodunu girmem gerekiyor.
  • iphone 4 kullananlara en büyük tavsiyem şarj süresinin uzun gitmesi için spsettings programını kursunlar ve gps, 3g, edge, bluetooth ve wifi gibi şarjı bitiren işlermleri kullanamdıgınızda kısayol ile kolayca kapayabiliyorsunuz. Diğer türlü ayarlardan uğraşıp durursunuz.

    cihazınızın pilinin uzun ömürlü kullanım mantığı hiçbir zaman pili %100de uzun süre tutmamanız mantığıdır. hatta samsung notebook kullananlar bilir batt life ex. programında bile bilg. her zmn fişte dursun %80'den yukarı şarj etmiyor yani pili bir şekilde korumak istiyorsanız tam dolum olduktan sonra şarjı çıkartın ya da %90%100 seviye aralıgında çıkartın.

    bilginize saygılar...
  • Bence siz tavsiye vermeden önce sbsettings'in şarjdan ne kadar yediğini araştırın..
  • Ya benim bi sorum olacaktı ip4 bazen şarz %30 daydeken şarz ediyorum batarya ya zararı olurmu???
  • Arkadaşlar şarj süresini ölçüp yazacağım ancak bir sorunumu paylaşmak istiyorum. İphone 4ü şarja takdığım zaman %98' kadar aynı tempoda şarj ediyor ancak %98'de takılıyor bir süre duruyor. Şarjı çıkarıp tekrar takınca birden %100 oluyor acaba diğer telefonlarda yaşadığım sorunun aynısını mı yaşıyorum yani batarya bozuldumu telefonumu alalı 15 gün kadar oldu
  • Birincisi sbsettings asla önermem çünkü kendisi şarz yiyor baya.

    TAVSİYEM MUTLAKA BATERY DOCTOR KURMANIZ

    Normal şarj yapınca % 100 olsa bile pil tam şarj olmaz en fazla %80 olur.

    Apple ın önerdiği normal şarjdan sonra da 10 dakika DÜŞÜK ORANDA ŞARJ YAPMANIZ.

    Bu program bunların hepsini gerçeklektiriyor .EĞER ŞARJINIZI BU PROGRAMLA YAPARSANIZ KESİNLİKLE ŞARJ DAHA UZUN GİDİYOR.DEFALARCA DENEDİM.EN AZ % 20 FAZLA.

    İSTERSENİZ APPLE ÖNERDİĞİ NORMAL ŞARJDAN SONRA 120 DAKİKA DÜŞÜK ORANDA ŞARJ DA YAPABİLİRSİNİZ.BUNA DERİN PİL BAKIMI DENİYOR.AYDA 1 DERİN BAKIM İYİ OLUR PİL İÇİN.
  • şimdi ben anlamadım cihazı kapattım sarja taktım .cihaz kwndiliğinden açıldı sonra ben tekrar kapattım cihaz bu sefer açılmadı acaba şarj oluyor mu ya da sıkıntı olur mu
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.