Şimdi Ara

iPhone 4 kullanıcıları FaceTime a dikkat edin.!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
1
Favori
48.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    FaceTime için bilgilendirmek amaçlı ve sizinde bu anlatacağım olayla ilgili FaceTime kaynaklı yaşadığınız problemler ve yaşadığınızdan belki haberiniz olmadığı için bu başlığı açtım. Yaşadığım 2 problem vardı bunu paylaşmak istiyorum.

    1. Cihaz İngiltere den alındı ve ilk olarak cihazı açıp iTunes e bağlayıp Vodafone sim kartım takılı bir şekilde aktivasyon işlemini gerçektirdikten sonra anında 0.60 TL gittiğini gösteren bir bilgi mesajı gelmişti. O zaman pek bunu dikkate almadım belki aktivasyon için yurtdışına sms göndermiştir diye tahmin edip geçirdim. İlerleyen zamanlarda cihazı kurcalamaya başladığımda Ayarlar > Telefon sekmesinden FaceTime'ı kapatıp tekrar açtım birde baktım tekrar 0.60 TL bakiyemden düştü.

    Bunun üzerine hemen Vodafone Online İşlemlere girip Detay Görüntüleme ye baktım. Cihaz İngiltere den alındığını için detaylardan gördümki her kapatıp açtığınızda İngiltere ye 00447786205094 numarasına FaceTime aktive edildiğine dair bir sms atıyor.

    Diğer iPhone 4 sahibi arkadaşlarım merak ettiğim bir kaç sorum var bu olayla ilgili.

    Telefonu hangi ülkeden aldığınızı ve böyle bir olay yaşadıysanız eğer benim yaptığım işlemleri yapabiliyorsanız diğer arkadaşlarımızın da bilgilenmesi amacıyla sms gönderme işlemini Türkiye den alınan iPhone 4 ler için hangi numaraya gönderdiğini paylaşamanız ve diğer ülkelerden alınan iPhone 4 ler içinde hangi numaraya sms attığını paylaşırsanız sevinirim. Yurtiçine mi yolluyor yoksa yurtdışına mı yolluyor? Bunu bilelim ve buna göre gereksiz FaceTime kapatıp açmalarında paramızın gitmesini önleyelim.

    2. FaceTime la ilgili olduğunu sonradan öğrendiğim bir problem daha var. Cihazım genelde PC başına geçtiğimde hoparlörlerin yanında duruyor ve biliyorsunuz ki şebeke ile haberleşmeye geçtiğinde dıt dıdı dıtıdıııı diye bir ses çıkartır. Bu normal olarak her telefon da 5-10-15 dk. lık periyotlarda şebeke ile haberleşir ve kısa bir dııt lama sesi çıkarır. Fakat iPhone 4 ü aldığımdan beri şebekeyle anormal bir ileşim içinde olduğunu gördüm. Herhalde internete bağlı olduğundan dolayı böyle uzun bir iletişim halinde olduğunu düşündüm ve Hücresel Veriyi kapattım. Fakat hala aynı bir bağlantı içerisinde. Ardından aklıma gelen bütün şebekeye bağlanabilecek herşeyi kapattım (Hücresel Veri, Bildirimler, Konum Servisleri, 3G). Fakat değişen bir olmadı. Ne zaman FaceTime ı kapattım herşey normale döndü ve batarya süreside ciddi bir şekilde arttı. Başlığın birinde bununla ilgili bir şey okumuştum ve o arkadaşın internet paketi olmadığı için bu yaşadığım olayı o arkadaş telefonundan bakiyelerinin kendi kendine düştüğünü görerek anlamıştı.

    Yeni iPhone 4 alacak olan arkadaşlara tavsiyem FaceTime fabrika çıkışı açık olarak geldiği için batarya sürenizin uzun olması ve radyasyonun etkilerinden fazlasıyla maruz kalmamak için FaceTime'ı kapatın. Telefonunuzu kurcalayan arkadaşlarıda FaceTime'ı gereksiz yere açmaması için uyarın... Paranız için :)

    Kalın sağlıcakla...




  • Garip, baska bu sorunla karsilasan?
  • her format tan sonra 60 kuruş gidiyordu.sonradan anladım facetime yüzünden olduğunu.şu an hazırkartımda -5 tl bakiye kaldı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoNneCtinG_04 -- 3 Ekim 2010; 17:15:10 >
  • Teşekkürler hocam paylaşım için.
  • bu iphone'a bilerek faturalı hattımı takmamıştım
  • nereden kapaniyor anlamadim. ayarlar> telefon sekmesinde facetime yok. ayarlar>genel>sinirlamalarda bitek facetime var. orayi mi kapatmak gerek ?
  • teşekkürler uyarı için. aldığımda dikkat ederim ben de.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EmR_3153

    her format tan sonra 60 kuruş gidiyordu.sonradan anladım facetime yüzünden olduğunu.şu an hazırkartımda -5 tl bakiye kaldı


    Cihazin yurt disi mi


    Cihazi nerden aldiginizi soylerseniz bide
  • facetime ingiltere'deki bir merkeze SMS gönderiyor.

    bende yaşadım aynı problemi.

    işin garibi bu mesaj için para alınıyor olması.

    Taşıyıcı şirketin bunu karşılaması veya apple'a fatura etmesi gerekir, çünkü bilginiz ve isteğiniz dışında arka planda gerçekleşiyor.

    ikinci sorun pille ilgili.

    facetime ve lokasyon servislerini kapalı tutmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

    pil ömrü gözle görülür bir biçimde artıyor.

    Selamlar..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deagle100

    Teşekkürler hocam paylaşım için.

  • Bilgilendirme için çok teşekkürler hemen kapattım
  • Aboo 2 gündür faturalı hattımla kullanıyorum giren girdi ozaman şimdiye kadar.

    hemen iptal ediyorum. Ama buna bir çare bulunmalı görüntülü konuşmak istediğimiz heran bize girecekse işimiz var.
  • Benim su an kullandığım iPhone ingiltereden alınma
  • Benimkide ingiltere malı. e bu durumda jb çıktığında her türlü 3g tel ile görüntülü görüşmeyi yapmak istediğimizdede bu sms muhabbeti olacak sanırım dimi ?
  • Arkadaşlar bir kere için açabilirsiniz.Burada husus açıp kapatmamak.Sadece 1 kere açıp,açık bırakırsanız sorun olmaz.
  • Bundan emin olmak lazım. Tırstım valla ben birde benimki faturalı ay sonunda feleğim şaşar :D Birde kapalı iken şarjı deneyelim bakalım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Natsukaw.S
    Bundan emin olmak lazım. Tırstım valla ben birde benimki faturalı ay sonunda feleğim şaşar :D Birde kapalı iken şarjı deneyelim bakalım.

    Hocam açıklanmış ya ilk mesajda.En azından ben öyle anladım.:)
    Konuyu açan kişiye de sorabiliriz.:)
  • Yok arkadaşla alakalı değil sıkıntım bu operatörlerin ne yapacağı belli olmuyor ya onlara eleştirim yani. heleki faturalı olanca dahada korkuyor insan.
  • garip bu numarayı nerden kontrol ediyoruz bilen varmı birde türkiyede voda ve turkcell in sattığı cihazlarda aynı numarayamı mesaj atıyor acaba varmı bir bilgisi olan önemli bir konu bu arkadaşımada teşekkür ederim paylaştığı için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Natsukaw.S
    Yok arkadaşla alakalı değil sıkıntım bu operatörlerin ne yapacağı belli olmuyor ya onlara eleştirim yani. heleki faturalı olanca dahada korkuyor insan.

    Haklısın;ama o kadar da yapmazlar.Yaparlar mı?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.