Şimdi Ara

Wireless de bağlantı hızı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iki kartta 54 mbps yi destekliyor ama 11 ile bağlanıyor çözümünü bilen varmı



  • dostum sorununun cozumunu bilmiyorum ama benimde bir sorunum var ve sanirim gelecek cevap ikimizin kine de yanit olacaktir bendede 54 ile 1 mbps arasinda degisiyor bir bakiyorum 5.5 bir bakiyorum 1 bir bakiyorum 54 nasil is anlamadim
  • modeme uzaklığınız ne kadar?
    benimki 54 mbps çekiyor aynı odada,birde wi-fi ile kabloya göre hız biraz düşüyor
  • modeme uzaklikla alakasi varmi bunun benim bazen signal strenght low oluyor baglanti 54 bazen good signal strenght hiz 2
  • benım bağlantı gücü mükemmel yazıo hemen yan yanalar
  • Modame olan uzaklık bağlantı hızını etkiliyor.Sonuçta bir alıcı verici olayı.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: XzibiT

    Modame olan uzaklık bağlantı hızını etkiliyor.Sonuçta bir alıcı verici olayı.



    yok hocam yan yana makinalar
  • Alıcı verici ayın marka mı?
  • birçok etken olabilir aynı odada olsalar bile wi-fi sinyalleri diğer sinyallerden etkilenmekte mesela telsiz telefonlar yada wi-fi aletiniz monitör veyahut kasanın tam yanında ise sinyal bundan da etkilenebilir.
  • modemden uzaklaştıkça sinyal seviyesi ve download olayı düşer.

    eğer aynı odada isen 54 mbps çekmesi lazım. çekmiyor ise antenler jack a temas etmiyor. yada yakınca telsiz veya cep telefonu var. ortamdan bunları yok et. bluetooth var ise kapat.

    yine de 54 mbps ı yakalayamazsan ya modem de yada senin wireless kartında sorun var. ikisini de dene. eğer ikiside aynı marka ise modemin ayarlarını kontrol et. ayarlarda ki wireless bağlantı hızını auto değilse auto yap. başka çözüm yolu yok. bunun çözümü bu kadar.
  • Eğer modemle bilgisayarın arasındaki mesafe fazlaysa sinyalin düşmesi normal. ancak her ikiside yanyana ve sinyalde düşme varsa ortamda sinyal gürülütüsü yapan başka bir şey yada şeyler olabilir(telsiz telefon gibi). ya da wireless kartınla modemin uyuşmuyor olabilir.

    Airties ve Usr bu işin kralı, başka modem tanımam wireless'da...
  • arada hiç bişy yok değişken değil hız sabit kıpırdamıo
    D link ikiside
  • hatta 108 lik özel yazılımı cıkıo ama ayarlayamadım onu
  • modemin antenini çıkardım gine 54mbps çekiyor
  • Arkadaşlar bendede aynı sorun var ben uninin wireless ağına bağlanıyorum arada tahminen 1.5 km mesafe var bazen çatır çutur giriyo nete bazen görmüyor yada görüyor ama 10 sn de bir düşüp yeniden bağlanıyor çok lag oluyor 54 mbps yi daha göremedim u.s.r 5416 pcı kullanıyorum arkadaşımın laptopuna benimkisi kadar sorun olmuyor şimdi benim sormak istediğim bu bilgisayarın kasası ve crt monitörler sinyali etkiliyormu ? eğer öyleyse bnm anten kasa arkasında kalıyor kim ne zmn monitörü çevirsem kasayı oynatsam bağlantı gidiyor bi anten uzatma kablosu yaptırsam sorunu büyük ölçüde halledebilirmiyim dahamı verimli olur ? ayrıyetten bu uzatma kablolarını ve bağlantı noktalarını nerde bulabilirim ? ve ne kadar tutar
    şimdiden teşekkürler....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: utkuzu

    iki kartta 54 mbps yi destekliyor ama 11 ile bağlanıyor çözümünü bilen varmı



    Eger sinyal gucu yuzde yuzse Sorun modemden kaynaklaniyor
  • Bir ay geçmiş ama genede yazalım. Modem ve wi-fi aygıtın, 802.11-b(11Mbps) olarak birbirleriyle bağlantı kurmakta. Her ikiside destekliyorsa; 802.11g(54Mbps) olarak bağlanmak için, ayarlarını değiştirip rahatlıkla 54Mbps bağlantı kurabilirsin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: powerstorm

    birçok etken olabilir aynı odada olsalar bile wi-fi sinyalleri diğer sinyallerden etkilenmekte mesela telsiz telefonlar yada wi-fi aletiniz monitör veyahut kasanın tam yanında ise sinyal bundan da etkilenebilir.


    Bu konuda, bu Forum'da ancak başka bir topic'de faydalı genel bilgiler verildi bir başka arkadaşımız tarafından. Onları burada tekrarlıyorum...

    ALINTI:

    *vtarhan@zyxel.com.tr* -> / Cevap: Us roboticsmmi Yoksa Zoom mu ? /
    (10 Kasım 2005, 18:38:27)

    ZyXEL Wireless network'te en başarılı firma olan TI'ın en gelişmiş chiplerini kullanıyor. 125mbps super speed teknolojisinin de ilk uygulandığı ve duyuran firma ZyXEL. Bu sektörde olduğum için daha iyisini inanın görmedik bilmiyorum class markaların kullandığı chipset yine TI. TI tüm ADSL veya Wireless chip çalışmalarını ZyXEL ile yapıyor. Ayrıca ZYXEL'İn eklediği güvenlik ve routing yazılımlarıyla ürünler mükemmel veya rakiplerine göre daha iyi diyelim.

    Elbette her zaman her ortamda problemsiz olacak şeklinde iddiamız olamaz. Son kullanıcı olarak genelde sonuca bakarız ürün çalışmıyor elbett birçok faktor olabiliyor. Aşağıda bazılarını sıralıyoruz. Bizim teknik arkdaşlardan aldığım notlar.

    Wireless problemiyle ilgili elimizde tek problem olarak geçebilecek kayıt ,1997 model Intel 802.11b card. Muhtemelen sizin elinizdeki pcmcia card veya notebook eski jenerasyon 802.11b. Intel'i muhtemelen firmware problemi var olsaydı düzeltip çözerdik sanırım. Yanlız Intel Centrino ve diğer test ettiğimiz tüm ürünleri harika çalışıyor.

    Özel olarak P662hw 5dbi anteniyle binada komple wireless servisi de sunabiliyor. Yine şayet wireless kartınızı ilk alacaksanız ZyXEL 'Lerde kendi ürünü olan superspeed wireless teknolojsiini destekleyen G162 Pcmci card, G360 PCI kullanmanızı önermekteyim. Ya da driverı içinde olan USB 220F olabilir.

    ===============

    KABLOSUZ NETWORKLERDE KARŞILAŞILAN GENEL PROBLEMLER :

    Radyo dalgaları gerçekte bütün yönlerde aynı mesafeye erişemezler. Duvarlar, kapılar, insanlar, asansör boşlukları ve diğer engeller, radyo frekansı yayılma paterninin bozulmasına ve düzensiz olmasına neden olurlar.

    Performansı etkileyen temel kriterler:

    Kablosuz cihazlar arasındaki mesafe, Erişim noktası ile kablosuz ethernet kartı arasınki mesafe.
    Transmisyon güç seviyesi
    Bina ve evdeki materyaller
    Radyo frekanslarının birbirine karışması
    Sinyal yayılımı
    Anten tipi ve yerleşimi

    Kablosuz network uygulamalarından iyi bir performans alabilmek şu noktalar göz önünde bulundurulmalıdır:

    1- Kablosuz uygulama alanında, AP ( Erişim Noktası), ile kullanıcılar arasındaki mesafe performansı doğrudan etkiler. Mesafe arttıkça transmisyon hızı düşer.

    2- Kablosuz cihazların yerleşimi ve doğrultusu da önemli bir etkendir.

    3- Uygulamanın yapıldığı binanın yapısı, bina malzemesi, konstrüksiyon tipi sinyal kalitesini ve sinyal hızını etkiler.

    AP ile kullanıcı arasındaki duvarın yapısına göre zayıflama değerleri* :

    Her 3 dB zayıflama sinyal gücünün yarıya düşmesine neden olacaktır !!!!

    Engel Tipi Zayıflamalar:

    Alçı Duvar 3dB
    Tuğla Duvar 4dB
    Metal Çerçeveli Cam Duvar 6dB
    Cam Çerçeve 3dB
    Metal Kapı 6dB

    4- Fiber duvarlar, alüminyum yüzeyler, boru ve elektrik kablolaması, mikrodalga fırınlar ve kablosuz telefonlar ise kablosuz sistemin etkin olabileceği mesafeleri ve kaplama alanını olumsuz etkiler.

    Elektromagnetik Etkileşim :

    2.4Ghz radyo frekans spektrumunda çalışan diğer kablosuz cihazlar, 802.11b kablosuz cihazlarla aynı ortamda kullanıldığında elektromagnetik etkileşime neden olabilir.

    2.4GHz kablosuz telefonlar, mikrodalga fırınlar, yakın mesafedeki fluerosan aydınlatma sistemleri ve yakın mesafedeki başka bir 802.11b kablosuz network bunlara örnek olarak verilebilir.

    Güvenlik :

    Kablosuz sistemlerde dikkat edilmesi gereken en önemli özellik güvenliktir. Standart güvenlik sağlayan ürünler yerine kendi gelişmiş güvenlik algoritmalarını kullanan ürünler tercih edilmelidir. Ancak Paketlerin yüksek seviyede (128bit, 256bit) kodlanması ve alıcıda tekrar kodların çözülmesi, iletişimde gecikmeye neden olduğundan network perfor-mansında azalmaya neden olur.
    Gemi gibi yapılarda dikkat edilmesi gereken ilave noktalar :

    1- Etraftaki metal yapıların çokluğu göz önüne alınarak , doğrudan veya dolaylı çoklu yansımalarla oluşabilecek transmisyon hatalarından kaçınmak için, Erişim Noktaları ( Access Point ) uygun bir şekilde yerleştirilmelidir.

    2- Katlar arasındaki alüminyum kaplama malzemeleri, erişim noktaları arasındaki transmisyonu zayıflatacağı için Erişim noktaları kablo bağlantısı ile haberleştirilmelidir.

    3- Gemilerde navigasyon ve haberleşme amacıyla kullanılan telsiz, radar gibi elektronik cihazlar, Erişim Noktaları (Acces Point'lar) ile etkileşebileceğinden, bu tür Erişim Noktaları mümkün olduğunca bu cihazlardan uzak noktalara konumlandırılmalıdır.

    4- Metal esaslı pencere jaluzileri, Elektromagnetik dalgaları döngüye sokarak sönümlemektedir. Bu nedenle kablosuz uygulama yapılmak istenen ortamlarda bu türden malzemeler kullanılmamalıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 18 Kasım 2005, 23:30:00 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: utkuzu

    benım bağlantı gücü mükemmel yazıo hemen yan yanalar


    modemin içine gir wireless ayarlarından bağlantı türünü 802.11g yap sendeki büyük ihtimalle 802.11.b dir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.