Şimdi Ara

Samsun-sahra sıhhiye okulu..337. DÖNEM (Aralık-2010)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
20.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar samsun için bilgi verebilecek olan var mı acaba.diş hekimiyim.sınav hakkında ve yedek subaylık çıkma olasılığı hakkında bilgisi olan arkadaşlar bizi aydınlatırlarsa sevinirim.teşekkürler...



  • bilgi verebilecek olan yok mu arkadaşlar??
  • samsun'u bilmiyorum ama diş-tıp-eczacılık %100'e yakın yedek subay olarak yapıyor askerliğini..
  • merhabalar ;

    ben samsun hakkında bilgi vereyim, adres tarif etmekle başlıyabilirim :) Sıhhıye okulu ve kışlası var kağıda dikkatli bakın eğer otobüs ile samsuna gelecekseniz otogara 2 side yakın bir taksiye atlayıp max 10 dakikada (10-15 lira taxi parası vererek ) ulaşabilirsiniz Eğer uçakla gelecekseniz yol biraz sürecek çünkü havaalanı ilçe yolunda yaklaşık gideceğiniz yere uzaklığı 30 35 km var ama uçakla gelirseniz HAVAŞ'ın şehre servisi var oda 6 tl civari ama sizi merkeze kadar bırakır merkezde tekel sapağında inip 1.hat dolmuşuna binip kiliside inin 20 metre kadar ilerde 3.hat dolmuşları var şöföre rica edersiniz o sizi bırakır ama dediğim gibi okulu mu yoksa sahra sıhhıye gökberk kışlasımı buna dikkat edin 2 si farklıdır genelde gelen askerler karıştırıp sorun yaşıyabiliyor (not bu msj samsuna askerliği düşen arkadaşlarada yardımcı olur umarım googleden arayınca cıkıcak elbet .D )

    ne alakaysa tarif etmiş oldum işte belki işinize yarar :) sınavı falan bilemicem ama askerliğinizi samsunda yaparsanız rahat şehir,insanlar konusunda kuşkunuz olmasın gayet sıcak kanlı ,ılımlı,ws övmeye gerek yok :D




  • cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.daha fazla bilgisi olan arkadaşlar fikirlerini paylaşırlarsa sevinirim.özellikle sağlıkçılar:)
  • arkadaşlar bende samsuna düştüm. sülüs kağıdında sah.sıhh. ok. ve egt mrk k.lığı / samsun /samsun merkez / samsun yazmakta. bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim. 1 aralıkta teslim olucam. teşekkürler.
  • ben de samsun'a düştüm acemilik için. henüz sülüsümü alamadım kalabalıktan dolayı. pazartesi günü alıcam artık. telefonda yalvar yakar ögrenebildik samsun oldugunu. 1 aralıkta teslim olmayı düşünüyorum. timsah83 meslegin doktor vs gibi mi ?
  • ekibi topluyoruz yavaştan devrelerim

    artik demir almak gunu gelmisse zamandan
    mechule giden bir gemi kalkar bu limandan

    2 aralıkta ben de oradayım.
  • arkadaşlar orda haberleşelim bari. yabancılık çekmeyelim :) okuduklarıma ve çevremde bilgisi olan insanlara sorduguma göre çok güzel bir yermiş. acemilik için en güzel yer diyorlar. bakalım inşallah en güzeli olur hepimiz için
  • sağlıkçı, sınav günü aynı zamanda teslim olup tekrar çıkmayacak devrelerim, kaçta gitmeyi düşünüyırsunuz? sabahın köründe mi teslim olacağız sınav erken olur diye yoksa öğleden sonraya mı sarkıtacaksınız? Malum çantalarla girişi yapıp yerleşmeden saatin 6sı 7si sınav sıra kuyruk bayaa saçma geliyor
  • bende ayın 3.de samsundayım anlaşılan sıra olayları çok gibi allahım sırada beklemekden nefret eden bir insanımdır sırf bunun için devlet hastanelerine gitmedim gebersemde gidecek gibi değilim yani okadar sıkılırım beklemekden.
  • arkadaşlar ben size biraz tavsiyelerde bulunayım. çok değil bizde ağustosta oradaydık :) öncelikle Türkiyenin en rahat acemi birliği olduğunu söyleyebilirim. Rütbeliler size değer veriyor en güzeli. 2. gün samsuna gelip gezmenizi,3. günde öğlene doğru teslim olmanızı öneririm,hiç sıkışıklık falan olmuyor kafanıza takmayın. İnternet kafe dahil,kütüphane,sinema,basketbol sahası,cami,voleybol salonu yani sosyal yönden faydalanabileceğiniz olanaklarınız çok güzel. Ayrıca yemekleri çok güzeldi,sabah kahvaltısı orta derece yemek fabrikasından geliyor. 1 ay boyunca emret komutanımdaki gibi askerlik yapacaksınız :) kendimi bedelli askerlik yapar gibi hissettim ben. eğitim olarak bol bol yürüyeceksiniz yemin töreni hazırlığı için. uzun dönemler belli olduktan sonra dershane salonlarında dersler göreceksiniz hep,orada bol bol uyursunuz :) 1 ay hiç dışarı çıkamıyosunuz sadece revir aracılığla sevk falan olursa anca öyle. Ben almıştım 15 gün sonra gelişten müthiş rahatlamıştım. Tavsiyem yazıcı olmak isteyen var mı derlerse olun. Ayrıca Revir görevlisi olmakta güzel iş. Şimdi bilecikte asteğmen olarak görev yapıyorum inanır mısınız.Samsundaki askerliğimi özledim. Hele akşamları samsun manzaralı 5. barakanın önünde saz eşliğinde canlı müzik keyfi yapardık müthişti.
    Hz.Allah yardımcınız olsun kardeşler.




  • 2 aralık sabahı Sahra sıhhıyede görüşmek üzere :)

    7 sene samsunda okudum. Yine samsunda uzun dönem kısa dönem sınavına giricem. Bir türlü kurtulamadık samsundan :)
  • ayın 3unde sabah gorusmek uzere pdrcıyız :)
  • benim de acemilik Sahra Sıhhiye Okulu Eğtim MErkez Komutanlığı
    Topçu Er olarak çıktı.

    Hangi kışlaya gidicem napıcam?
  • Kuvveti Kara Kuvvetleri Komutanlığı
    Sınıfı PİYADE
    Statüsü Kısa Dönem Er
    Branşı P. Er.
    Gideceği Sınıf Okulu /
    Eğitim Merkezi Sahra Shh. Okl. ve Eğt. Mrk. K.lığı
    SAMSUN
    Katılış Tarihi 12.12.2010

    Buraya gidiyorum arkadaşlar eskilerden bilen biri var mı kısa dönem piyade erler acemilikten sonra burada mı kalıyor ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: diroix

    Kuvveti Kara Kuvvetleri Komutanlığı
    Sınıfı PİYADE
    Statüsü Kısa Dönem Er
    Branşı P. Er.
    Gideceği Sınıf Okulu /
    Eğitim Merkezi Sahra Shh. Okl. ve Eğt. Mrk. K.lığı
    SAMSUN
    Katılış Tarihi 12.12.2010

    Buraya gidiyorum arkadaşlar eskilerden bilen biri var mı kısa dönem piyade erler acemilikten sonra burada mı kalıyor ?


    merhaba tertip, benimde aynı yer aynı sınıf çıktı. Abim de burda yapmıştı askerliğini, o yine samsunda çavuş talimgaha alırlar sizi diyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fearalive -- 10 Aralık 2010; 11:22:57 >
  • sınıfı: ikmal
    branşı: ikmal er


    Sahra Shh. Okl. ve Eğt. Mrk. K.lığı
    SAMSUN


    bekle bizi samsun:))
  • Şöyle birşey buldum tertipler.


    samsun sahra sıhhiye okulu

    kısa dönem olarak buraya düşenler ne yapar ?

    bütün kısa dönemler acemilik için önce gökberk kışlası 'na gelir. burada 20-28 gün arası süren acemilikten sonra bir kısmı aşağı kışla olan, asıl sıhhiye okulunun bulunduğu 19 mayıs kışlasına geçer.

    peki neye göre aşağıya geçilir veya gökberk'te kalınır ?

    gökberk'te kalan kısa dönemlerin yüzde 80 'i eğitim çavuşu olur. burada kendilerine verilne mangaların ya da takımların - ki bu takım veya mangalardaki askerler hep uzun dönemdir - acemilik eğitimlerine yardımcı olurlar. geri kalan yüzde 20 yazıcı, kantinci, internetçi, sinemacı, nizamiyeci gibi işlere dağıtılırlar. eğitim çavuşu olsun olmasın hemen hemen hepsi, özellikle de denetleme öncesi dönemlerde yoğun bir biçimde spor ve eğitim yaparlar. çapraz nöbete çıkarlar, nöbetçi onbaşılık, nöbetçi çavuşluk yaparlar. rahatları genelde iyidir ama " insanla uğraşmak " eyleminden hoşlanmayanların gökberk 'te kalması pek tavsiye edilmez.

    19 mayı kışlası 'na gidenler ?

    burası sıhhiye okulu için gelen tıpçı, eczacı, pdrci, fizik tedavici, psikolog, dişçi, kuşçu ... gibi meslek gruplarından asteğmen adaylarını barındırır. kısa dönemler ise ; gösteri tatbikat bölüğü* , subay kurs taburu* , bölge bando komutanlığı* ve lojistik destek komutanlığı* arasında pay edilir. loj. des. kom. kendi içinde karargah bölüğü, hizmet bölüğü ve emniyet muhafız bölüğünden oluşur. eğer mesleğinizle ilgili birşeyler yapma planınız olursa, karargah veya hizmet bölüklerine geçmelisiniz. muhabere, elektrikhane, ısıtma, inşaat, makine, çevre düzenleme, revir ... gibi işe yarar kısımlar bu iki bölüktedir. askeriyenin işine yaramayan elemanlar da emniyet muhafıza verilir.bu bölüğün işi gücü nöbet tutmak ve törenlerde boy göstermektir.

    gökberk kışlası 'ndan tezkere alan kısa dönemlerin sesinde gürleşme, vücutlarında gelişme, karakterlerinde sertleşme görülürken; 19 mayıs'tan tezkere alanlarda, her önüne gelene komutanım deme, sivile alışmada zorluk, işleri yetiştirememe korkusundan kaynaklanan paranoya belirtileri görülmüştür.

    sonuç olarak, " ben sert mizaçlıyım arkadaş, askerlik tam bana göre " diyenler için gökberk, diğerleri için ise rütbeli sayısının asker sayısından daha fazla olduğu 19 mayıs kışlası önerilir.




  • Sahra Shh. Okl. ve Eğt. Mrk. K.lığı
    SAMSUN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selcuk_kfy -- 10 Aralık 2010; 11:33:57 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.