Şimdi Ara

H4 SOKETLİ LED FARLAR İÇİN GÖRÜŞLERİNİZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
28.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar geçen günlerde nerden gördüysem ebayda bişeyler alırken led farlar gördüm. Bilindiği gibi xenon vs. birçok seçenekler var konu ile alakalı araştırmalar yapıp hiç bilmediğim şeyleri öğrendim nedir bunlar mercekler kelvin lümen değerleri ralamlarının anlamı vs. neyse konuya girelim.
    Benim araçta normal H4 soketli Osram 12V 100/90W P43T yazan klasik ampuller var. Xenon sistemi için fazladan malzemeler voltaj ayarlayıcı (şu an ne ile tabir ediliyordu unuttum) mercek vs. şeyler gerekli çalılması olarak önce yüksek voltajda daha sonra ampul ısınınca da 85 V civarlarında xenon farı süren devresi var kısacası hem fiyat olarak hemde araçtaki orjinalliği bozmamak adına bu iş pahalı ve zahmetli oluyor. Alternatif olarak sitede resimlerini koyacağım ampullerden gördüm aynı soket tipine sahip ampuller. Bende 2 tane deneme yapmak için xenon diye yazıyor ama görünümü kullandığım ampulle aynı benziyor dış camı biraz daha koyu mavi renkli yanış şekli ile resimde görülen daha beyaz ışık veren vede 60/55W 95/85LM değerine sahip ampullerden 2 tane sipariş verdim gelince takıp denicem sonuçta soket gövde kısmı aynı olduğu için ayar yüksekli vs. kısmında fazla sorun çıkmaz diye düşünüyorum. Ampulu takıp verdiği ışığın rengine uzun kısa göz alma durumu ve ışık şiddetini test edicem eğer şu an lullandığım ampule göre daha güzel olursa yeni aldıklarımı takıcam. Esas kafama takılan yine çok seçeneği mevcut olan bunların ledlerden yapılmış olanları internette görüyorum power ledlerden oldukca başarılı bir şekilde aydınlatma sağlanmış motosikletlere vs. kullanılmış farlar var. Üstelik günümüzde ledlerin geldiği teknolojide göz önünde bulundurulursa verdikleri parlaklık ışık şiddetine karşılık harcadıkları enerji bir ampule göre kıyaslanamaz bile. Şimdi kafama takılan 2 adet de bu led olan H4 soketlilerden alsam harcadıkları enerji malum o konuda tereddütüm olmaz ama bu ledlilerimde birçok çeşidi mevcut acaba bunlar için ayrı bir far içinde değişikli yapmamıza gerek varmıdır? çünkü direkt karşıya bakan uclarındada ledler var. Uzun kısa olayı herhalde belirli guruplaı yakmak suretiyle sağlanıyordur. İşin özeti bu led ampuller hakkında bilgisi olan varmı resimlerin hepsinde birer örnek koyacam. Bu ledlerin parlaklıkları nasıldır ışık şiddeti vs yeterli olurmu acaba birde bunların led sayısı olarak farklı tipleri mevcut kimisinde az ama buyuk ledler kisinde çok ama ufak ledler vs. çeşit çok acaba hangisi daha sağlam bir seçim olur az ledli veya fazla ledlini birbirine göre avantajı vs nedir. İlk defa böyle led far gördüm H4 soketli. Sizlerden satın aldığım normal görünümlü fakat xenon diye gecen daha parlak beyaz ışık veren ampul ve bu led ampuller hakkında yorumlarınızı bekliyorum.


     H4 SOKETLİ LED FARLAR İÇİN GÖRÜŞLERİNİZ







  • diğer resimleride parça parça koyacam hepsini bir koyamadım kusura bakmayın

     H4 SOKETLİ LED FARLAR İÇİN GÖRÜŞLERİNİZ


     H4 SOKETLİ LED FARLAR İÇİN GÖRÜŞLERİNİZ
  • Üsttekiler satın aldıklarım gelince denicem. Şimdide diğer ledli olanları tek resimde topladım(sanırım böyle daha iyi oldu) Burada çok ledliden az ledliye led boyu sayısına göre değişiyor farklı çeşitleri mevcut yorumlarınıızı bekliyorum.

     H4 SOKETLİ LED FARLAR İÇİN GÖRÜŞLERİNİZ
  • Yokmudur konu ile ilgili bilgisi olan??
  • Yaklaşık 1 senedir nette satışını görüyorum ama alıp ta kullananı görmedim.Özellikle halojen farda nasıl bir aydınlatma sağlayacak merak ediyorum.

    Ama siz de ledli ampul almamışsınız.Gösterdiğiniz normal tip gibi.(aldım dediğiniz..)

    Ledli olanları da deneme imkanınız varsa sonuçlarını bekliyorum.
  • Ebay'de satılan halojen soketli üzeri led dizili ampullerden performans beklemeyin. Günümüz teknolojisiyle alınabilir fiyat aralığında tek başına led ile aydınlatma mümkün değil.

    Sizin aldığınızı söylediğiniz ampul ise mavi kaplamalı standart halojen ampul. Aydınlatma performansı kaplama yüzünden zayıftır. Renk görece xenona yakındır.

    Otomobil aydınlatmasında kesin çözüm mercekli xenon fardır.
  • Evet ilk olarak denemelik normal ampullerden sipariş verdim. Sonuçta fazla bişey beklemiyorum fiyatları çok uygun dediğiniz gibi ebay vs sitelerde çok çeşitli miktarda bulunmakta. Sipariş verdiklerim gelsin deneyip izlenimlerimi burada paylaşacağım inş. Diğer bir yandan ledli olan farlardanda pek bişey bende beklemiyorum fakat küçük ledlerle 68 led ve üzeri belki pek bi aydınlık vermez ama 1W power ledler gerçekten boyuna göre iyi iş çıkarıyor. Aslında uygun fiyatını bulup 1 tane az ama büyük ledli olandan 1 tanede çok ledli olandan almak istiyorum. Sadece meraktan alıyorum yoksa denildiği gibi bunlarla pek güvenipte yola çıkılmaz çoğu çin üretimi ama ne bilim işte şu anki ledlerin geldiği nokta gayet başarılı bellimi olur belkide boyuna göre iyi iş çıkarır. Led ampullerin ne kadar aydınlatacağını bilemem ama (Sipariş gelince onlardanda vericem) elektrik harcamasında araç içinde büyük bir tasarruf sağlayacağı kesin. Ben burada hiç görmedim ledlerden o yüzden belki kullanan vardır dedim ama dediğim gibi çeşit çok var sizin bahsettiğiniz performans sağlamaz dediğiniz az ledlimi çok ledlimi acaba? Aslında burada birinde görmüştüm gerçi nettede yapanlar var örnekleri adam power ledlerden güzel bir far yapmış aydınlatması ise çok başarılı tam olarak gece görmedim aydınlatması nasıl işığın kırılması yola dağılması nasıl görmedim ama uzaktan bayağı kendini belli ediyor o yüzden belki küçük ledli ampullerden pek bir umudum yok ama belki büyük ledli olanlar bize bir sürpriz yapabilir. Gerçi ampule göre tasarlanmış olan far içinde ne kadar doğru işık verir bilmem ama eğer beni şaşırtıp iyi bir performans sağlarsa ona göre de far ayarı yapılabilir. Olmadı bu led işi iyice kafama yattı kendim bir ampulu parçalayıp soketi üzerine birşeyler yaparım. Siparişler bir gelsin helede deneyeceğiz inş. şansımada bayram+yılbaşı yaklaşıyo yoğunluk var inşallah fazla uzamaz kargo süreleri. Bilgiler için teşekkürler.




  • Evet halojen ampuller elime ulaştı hemen test ettim. Tahmin ettiğim gibi ışık olarak diğer ampulle aynı biraz daha kelvin değeri yüksek yada dışındaki laplamadan dolayı diğerine göre daha beyaz performans olarak aynı diyebilirim. En kötü ihtimal zaten fiyatı çok ucuz al kenarda bulunsun yedek ampul niyetine. Son olarakda ledli olanlardan büyük leli olanları almaya karar verdim onlar biraz daha pahalı uygun bulursam denemek için onlardanda sipariş vericem yine sonuçları burada paylaşırım. İyi akşamlar.
  • youtube dan şu video ya bi göz atın derim.Performans çok etkileyici

    http://www.youtube.com/watch?v=jPKy1KAz8OM&feature=related

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaplan.42

    youtube dan şu video ya bi göz atın derim.Performans çok etkileyici

    http://www.youtube.com/watch?v=jPKy1KAz8OM&feature=related



    önemli olan karşıdan gelenin gözünü alıyor mu almıyor mu, yoksa herkes bilir 10 tane far takmayı

    aslında taktıracaksın bunları, çakma xenon'la gelenin, ayarsız farla gelenin karanlık dünyasına güneş gibi doğacaksın




  • led ampullerin en iyi ve son model olanından e buy dan aldım gelince deneyip sonuçları yazacam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadiyu

    led ampullerin en iyi ve son model olanından e buy dan aldım gelince deneyip sonuçları yazacam

    dötgözle bekliyorum mümkünse fotoğraf ve videoda ekeleyebilirmisiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadiyu

    led ampullerin en iyi ve son model olanından e buy dan aldım gelince deneyip sonuçları yazacam

    Eee sonuç yazmamışsın ?
  • sonuç facia ledden araba farı olmaz gündüz farı belki.

    ışığı odaklayamıyor heryere dağılıyor, parlak ama yetersiz ışık.
  • Halogen , led ya da xenon ...
    Her ampül bir şekilde ışık veriyor ama bu ışığı yola aktarmak reflektörün görevi.

    Malesef reflektörü hiç düşünmüyoruz. Halogen ampüle göre tasarlanmış reflektör , farklı bir tip aydınlatma kaynağıyla verimli çalışmıyor malesef.

    Fotoğraflardan da görüldüğü üzere isterse 100 tane led olsun. O 100 ledin 5 tanesi yola aktarılıyor. Ayrıca ledlerin kalitesi de tartışılır.

    Audi yada mercedeste gündüz farı için kullanılan topu topu 5 - 7 adet ledin bile sigara paketinden daha büyük elektronik devresi ve de soğutucusu var.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Osram Bilux Off Road kullanan var mı?
  • İnternette uzun süre araştırdıktan sonra H4 Led ampül aldım. Beyaz 6000K renk. uzun 4500lm - kısa 4500lm..Montajı çok kolaydı servise gitmeden montaj videosunu izleyerek kendim yaptım.https://www.youtube.com/watch?v=80DNOUpwwHg Aldığım ürünün markası Edison LDS içerisinde 12 tane philips led kullanmış gerçekten çok kaliteli ışık veriyor.. öneririm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.