Şimdi Ara

Banka hesap açmak? (Ziraat B.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
97.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Ziraat Bankasından hesap açtırmak istiyorum. Vadesiz (Faizsiz) olacak. Bir kaç sorum olacaktı bu konuda.

    1- Hesap açtırırken hangi evraklar gerekiyor?
    2- Yıllık kullanım ücreti alıyorlarmı? (Öğrenciyim, Tüketici hakem heyetinden iptal ettirebilirim).
    3- Hesap açmak için ya da geri ödemek şartıyla bir ücret alıyorlar mı?
    4- Hesabı 2 kişinin kullanabileceği şekilde açmak istiyoruz yani ikimiz de istediği zaman para yatırıp çekilmemiz lazım bunun için ikimizede banka kartı çıkartmamız mı gerekir yoksa kartsız işlemle hesap numarası ile bunları yapmamız mümkün olurmu? (Para yatırırken yada çekerken hiç bir kesinti olmaması lazım).
    5- Şaunda istanbuldayım yarın konyaya okuluma gidicem burdan açsam kartı oraya gönderirlermi? Ana şubenin burda olması lazım.
    6- Kaç gün içinde açılır ya da kaç gün içinde kartımı gönderirler?

    Not: Yaşım 19







  • Hesap açtırırken ziraat bankasında ikametgah , öğrenci belgesi gibi evrak istenmiyor , sadece tc kimlik numarasıyla açabiliyorsun , yıllık ücret falan yok , hesabı açarken ilk bakiye için 10 lira veriyorsun , sonra kartın çıktığında çekebiliyorsun o 10 lirayı yani 10 lira güme gitmiyor.hesabı iki kişi kullanacağız derken anlamadım , aynı hesap için 2 farklı kişiye kart çıkarılmaz , kart olmayınca da kartsız olan kişi para falan göndermeye çalıştığında kesinti oluyor diye biliyorum , kart 10-15 günde falan çıkıyor , sen istanbulda hesabını açtır , ben konyadan almak istiyorum bankomat kartımı de , sana istanbuldaki şube sadece hesap cüzdanı verir , sonra gidersin konyada herhangi ziraat şubesine , hesap açtırdım bankomat kartımı burada çıkarmak istiyorum dersin.yaşın zaten 18 üstü açtırabiliyorsun.benim bildiklerim daha doğrusu zamanında açtırdığımda hatırladıklarım böyle.git bi ziraat şubesine orada da sor hemen bugün açtır hesabı.




  • Çok sağol ya allah razı olsun. 2 kişi derken arkadaşımla ben ortak hesap açıcaz o manada yani kart bende olursa ondan para kesilcek onda olursa benden para kesilcek yatırdığımızda bunu önlemek için demiştim 2 kart çıkarabiliyormuyuz diye. Bugün gideyim hemen açtırayım.
  • Bugün gittim açtırdım sorduğum soruların cevaplarını kendim vereyim başka arkadaşlara lazım olabilir belki.

    1- Sadece T.C. Nüfus cüzdanı istiyorlar olursa birde fotokopisi (beninkini kendileri çekti).
    2- Öğrenci olsam dahi hesap işletim ücreti alıyorlarmış 3 ayda bir 9 TL'ymiş. Tüketici hakem heyetine dilekçe versem iptal olmazmı dedim. olur ama çok uğraşman gerekir dedi. Vaktim olsa uğraşırdım ama yoktu.
    3- Hesap açarken hiç bir ücret talep etmiyorlar.
    4- Ortak hesaplardan bütün kişilerin o an orda bulunması gerekiyormuş. Başkasının para yatırması ya da çekmesi durumunda ise tam net birşey söyleyemicem çünkü, vezneye sorduğumda alınıyor dedi üst kata çıkıp sorduğumda ise alınmıyor dedi deneyip görcez.
    5- Nereye gönderilmesini istiyorsan o şubeye gönderilirmiş.
    6- 15 gün içinde gönderilmesini istediğin adrese geliyormuş.




  • Dostlar konuyu hortlatmak gibi olmasin ama birsey soracagim bu is hala ayni sekilde mi yurutuluyor ? Yani 3 yil gecmis degisen birsey var mi yoksa hala ayni mi var mi bilen ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • edit:fail



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Limonen -- 14 Mart 2013; 10:23:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ShinoLexTazy

    Dostlar konuyu hortlatmak gibi olmasin ama birsey soracagim bu is hala ayni sekilde mi yurutuluyor ? Yani 3 yil gecmis degisen birsey var mi yoksa hala ayni mi var mi bilen ?

    Akbank'tan internetten hesap açtım. Evraklar kapıma geldi imzaladım. 1 hafta sonra kart geldi bankaya hiç uğramadım. Başka böyle hizmet veren banka bulamadığım için Akbank'tan hesap açtım. Fotokopi, fotoğraf, para vs. hiçbir şey istemediler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lwd -- 14 Mart 2013; 10:31:29 >
  • Ziraatten soruyorum:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ShinoLexTazy

    Ziraatten soruyorum:)

    hocam sordun mu ziraatten?? hesap ücreti falan kesiyomu ?? işletim veya işletimsizlik ücreti gibi bi saçmalık var mı bu bankada da???
  • Ziraati bilmem ama Kuveyttürk hesap işletim ücreti kart aidatı yok üstelik çoğu havale eft gibi hizmetlerde ücretsiz

    Bulunduğun yerde var mı bilmiyorum ama sadece kimlikle gidip 5 dakika içinde kart çıkarabiliyosun. Diğerleri gibi adresine 15 günde postalamıyolar anında şubeden kart alabiliyosun
  • Konuyu hortlatıyorum ama yazayım dedim, bir kaç gün önce ziraatte hesap açtırdım memur herhangi bir hesap işletim ücreti yok bankamızda dedi
    ama internet sitelerinde hesaptaki miktar 800 tl altında kalırsa 3 ayda bir para kesiliyor falan gibi bi takım açıklamalar var emin olamadım yaşayıp göreceğiz artık :)
    Hesap açılırken bir dünya şey imzalanıyor hoşuma gitmedi pek hesap açılımıyla ilgili olay imza örneği alıyorlar sisteme işlenmesi için taklit durumları olursa diye sanırım.
    Kimliği taratıp kopisini sisteme atıyolar ne kadar güvenli bilmiyorum genelde nereye veriyorsam üzerine yapılan işlem yazdırırdım,
    kafa karıştı o an unuttum siz hesap açarsanız israrla bu kimlik kopyası sadece hesap açılma işlemi içindir diye belirtin derim. Ziraat gibi yerde sorun çıkacağını sanmıyorum da işte.
    Sonra hesap cüzdanını ve hemen hazır isimsiz bir bankamatik kartı verdiler orda pos makinasından şifre tanımlatıp, üzerinde isim yok ama ilk etap da iyi bir şey.
    Hesabı açarken de 10-20 lira bile yeter dediler ilk seferde hesap cüzdanına işlemek için. işlem o kadar bakalım ilk defa ziraat bankası ile işim oluyor sıkıntısız kullanırım hesabı inşallah.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.