Şimdi Ara

Focus II Direksiyon Pompası Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
17.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2007 Focus II dizel aracım var. Aracımı çalıştırınca sağ farın arkasından çok ince ve sürekli bir ses geliyor. Direksiyonu çevirdikçe bu ses artıyor. Sesin ilk duyduğumdan bu zamana kadar 1000 km yol yaptım. Bugün bir mahalli ford tamircisine gittiğimde bana sesin direksiyon pompasından geldiğini söylediler. Servisten bu direksiyon kutusunun değişimi için 1900 + KDV istediler ve tamirini yapmadığını söylediler. Böyle bir sorunu nasıl halledebilirim. Bu Direksiyon kutusunun tamiri yapılıyor mu? önerileriniz nedir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilk3r -- 30 Kasım 2010; 15:48:06 >



  • Merhaba, Direksiyon kutusu, tamiri en zor olan parçalardan biridir. Geçici çözüm bulunabilir, ancak bozuk bir direksiyon kutusu mutlaka yine belirli bir süre sonra ses yapar. 2007 Model Ford Focus 1,6 TDCI aracın orjinal sıfır direksiyon kutusu elimizde bulunmaktadır, Fiyatı 1300 TL (KDV DAHIL) dır.

    Bilginize Sunarım.
  • çözümü bilen yokmu
  • Sayın ilk3r ;

    2007 Ford Focus 1.6 TDCI aracınızdaki asıl sorunun direksiyon pompasında olduğunu belirtmiştiniz. Bu direksiyon pompasının çıkması elimizde mevcut fiyatı 450TL , ancak üründe çatlak var. Çatlak bir ürünü kesinlikle tavsiye etmiyoruz, sıkıntı yaratabilir, başka amaçlar için tamirci arkadaşlara veriyoruz. Eğer temiz çıkma bulabilirseniz kullanabilirsiniz.
    Direksiyon pompası, mazor pompası, beyin, direksiyon kutusu, şanzuman... gibi parçaları piyasada tamir eden birçok usta var. Ancak onlar bile garanti veremiyebiliyorlar.

    Sıfır direksiyon pompası fiyatı PM ile tarafınıza gönderildi.

    Bilginize, iyi çalışmalar dileriz.
  • sağolun ilk fırsatta direksiyon pompasını tamir yoluna gideceğim eğer tamiri mevcutsa ne ala kullanırım eğer tamiri mevcut değil yada hepten bozulursa zaten pompayı değişim yaptıracağım içi bir kaybım olmayacak.
  • mrb lar benimde 2006 focusumda aynı sorun oldu.Servisi aradığımda banada 1900+işçilik istediler.Benim ustamın bulduğu çözüm direksiyon pompasını tprnacıda söktürüp keçelerini tamir etirmekti olmadı.İkinci ve nihai çözüm çıkma bir d.pompası bulup onu kullanmaktı.Ankara ostimde bu bana 300 tl ye patladı.
  • 2006 tdci focusumda aynı ses var ( sağ önden ince tiz bir ses) ama servise sorduğumda focuslarda bu sesin olabileceğini söylediler sesede power sesi dediler
    sesin focusunda sesin haricinde direksiyon yönlendirme veya tepki sürensindemi bir problem var
  • genelde direksiyon pompası park esnasında aracın direskiyonu düz bırakmamamızdan kaynaklanıyor bazı markalarda bu soruna çok rastlanılıyor
  • Konu açılalı 3 ay olmuş insafff.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fordfocus

    Konu açılalı 3 ay olmuş insafff.

    konunun ne zaman açıldığı önemli mi?aynı arızayı yaşayan arkadaşlara yardımcı olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilk3r

    Arkadaşlar 2007 Focus II dizel aracım var. Aracımı çalıştırınca sağ farın arkasından çok ince ve sürekli bir ses geliyor. Direksiyonu çevirdikçe bu ses artıyor. Sesin ilk duyduğumdan bu zamana kadar 1000 km yol yaptım. Bugün bir mahalli ford tamircisine gittiğimde bana sesin direksiyon pompasından geldiğini söylediler. Servisten bu direksiyon kutusunun değişimi için 1900 + KDV istediler ve tamirini yapmadığını söylediler. Böyle bir sorunu nasıl halledebilirim. Bu Direksiyon kutusunun tamiri yapılıyor mu? önerileriniz nedir?

    direksiyon pompası arızası olabilir lakin direksiyon kutusunada baktır .www.hidrolikdireksiyon.com adresinde bu konuyu çok güzel değerlendirmişler umarım yardımı dokunur
  • Vay be bu konu yu açtığımda ford focusum vardı. Şimdi cliom var ama focusu unutamıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilk3r

    Vay be bu konu yu açtığımda ford focusum vardı. Şimdi cliom var ama focusu unutamıyorum.

    Hayırlı olsun .Ford her zaman başkadır
  • arıza başka da olabilir direksiyon kutusu kolay bozulmaz iyi baktır
  • merhaba, bende 99 fiat poalio sahibiyim. benim araçta da direksiyon pompası (diğer adıyla power'ı) bozuktu ve inanılmaz rahatsız edici bir ses oluoyrdu arabada.

    arabayı 2500 devirle sürdüğümde sanki 3500 devirle gidiyormuş gibi bir ses oluyordu. 3 tane ustadan fiyat aldım ve pompa (yan sanayii)+ onun yağı+ işçilik= 400-450 TL fiyat verdiler.
    yaptırdım ve rahatladım. şuan Allaha şükür bu ses gitti.
  • Geçmiş olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.