Şimdi Ara

Samsung Wave Soru ve Cevaplar (SON GÜNCELLEME 26 MART 2011)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.977
Cevap
16
Favori
487.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • 26 MART GÜNCELLEMESİ İLE EKLENENLER:
    1: 25 Mart tarihli yeni Social Hub Premium lu FW nin linki ilgili msj a eklendi.

    2: Soru 85 eklendi.

    3: Soru 86 eklendi.


    23 MART 2011 GÜNCELLEMESİ İLE EKLENENLER:
    1: "Uygulama Açıklamaları ve öneriler" kısmına Wave in çözünürlüğü için editlenmiş Opera Mini 6.0 (son sürüm) eklendi.


    20 MART 2011 GÜNCELLEMESİ İLE EKLENENLER:
    1: Uygulamalar kısmında Ndrive ı Türkçe yapma eklenmiştir (msj sahibi: Fuxin)

    2: Soru 84 eklenmiştir.


    NOT: Soruların içeriği ve mevcut sorulara olan yeni cevaplar 15 Mart 2011 de komple güncellenmiştir.



    Wave Kullanıcıları lütfen tüm soruları okuyunuz. Mutlaka işinize yarayacak bilgiler bulacaksınız. Ayrıca konudaki soru cevaplarının içeriği yeni bilgiler paylaşıldıkça düzenleniyor. Sık sık konuyu ziyaret edip soruları kontrol etmeyi unutmayın.

    CTRL + F TUŞ KOMBİNASYONU İLE ARAMA YAPABİLİRSİNİZ.

    Konu sürekli güncelleniyor ve güncellenecektir. Zaman zaman tüm kullanıcılar ilk msj a bakabilir. Son eklenen sorular ve bilgiler genelde en altta son soru olarak paylaşılacaktır. Ayrıca aynı soruya yeni çözümler bulundukça mevcut sorunun altına ekleniyor.

    Bu konuyu neden açtığıma gelirsek,

    Öncelikle ana konuda sürekli aynı sorular dönüp duruyor ve asıl paylaşım yapan arkadaşlar yada yeni haberler güncel bilgiler konu kirliliği yüzünden farkedilmiyor.

    Bende şimdiye kadar bu forumda okuduğum cevapları zaman zaman derlemeler ile düzenledim ve bu konuyu açmaya karar verdim.

    Bu bilgileri paylaşan ve cevapları yazarak bir çok kişinin ve benim sorularıma cevap veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Kusura bakmayın mesaj sahiplerinin kullanıcı adlarını tek tek yazamadım. Ancak şu sorudaki cevap benim diye bana bir özel msj atarsanız sorunun altına alıntı sahibini hemen eklerim.

    Tüm Wave kullanıcıları mutlaka kendileri için bir şeyler bulacaktır. Ayrıca eklemek istediğiniz soru ve çözümü varsa lütfen yazın gördükçe ilk msj a eklerim. Ayrıca yanlış olduğunu düşündüğünüz cevap varsa da yazın hemen düzeltelim.

    Öncelikle kullanım kılavuzunu lütfen okuyun.







    İPUCU 1: Rehberdeyken herhangi bir ismi sağa kaydırırsanız arama yapar sola kaydırırsanız mesaj gönderme ekranı açılır.

    İPUCU 2: Ayarlar, genel, hareketler de ters çevirmeyi aktif yaparsanız, eğer biri sizi aradığında telefonun ekranını yere bakacak şekilde çevirirseniz telefon kendini sessiz e alacaktır.

    İPUCU 3: Müzik çalardayken ekranı yan yatırın. CD ler çıkar. Biraz kurcalayın çok güzel kısayollar bulacaksınız.

    İPUCU 4: Arada bir menü tuşuna uzun basın arka planda çalışan progragramları kontrol edin.

    İPUCU 5: Menü tuşuna iki kez hızlıca arda arda basınca telefonda içerik arama menüsü çıkıyor. Mesela restorm yazdınız. Restorm ile ilgili tüm rehber kayıtlarını veya dosyaları veya mailleri gösteriyor. İstediğinizi seçip işlem yapabilirsiniz.

    İPUCU 6: telefon görüşmesi sırasında .... yazan yere tıklayınca sağ tarafta sesi kaydet var görüşme esnasında kayıt yapabiliyorum,sol taraftada parazit önleme aç-kapa tuşu var. Bada 1.2 de ses kayıt mevcut değil.

    İPUCU 7: Ayarlar-genel-harekerler-çift dokunma. Aktif yaparsanız telefonun arkasına pışpışlar gibi 2 kere vurunca ayarladığınız program yada klasör açılır. Çift tıklama yazısına tıklarsanız da kısayolu seçebilirsiniz.

    İPUCU 8: Ayarlar-genel-harekerler-Aşağı indirme. Aktif yaparsanız telefonla konuşurken telefonu masaya koyduğunuzda telefon otomatik olarak handsfree moduna geçer. Yanınızdakilerin konuşmayı duymasını sağlayabilirsiniz.

    İPUCU 9: Müzik çalarda alttaki 3 noktaya basarsanız müzik tanımlayı görürsünüz. Ortamdaki müziği dinlettiğinizde size müzik hakkındaki bilgileri gösterir. Türkçe parçalarda çok başarılı olmasada yabancı parçalarda çok başarılı. Size ücret gerektirebilir diye uyarı verecektir wi-fi ile bağlansanız bile bu uyarıyı verir ancak yine de wi-fi ile bağlanır. Uyarı sizi yanıltmasın. Ücretli bir servis değildir.

    İPUCU 10: Müzik çalarda üstten parça listeleri yada sanatçıları seçip dilediğiniz liste yada sanatçıyı parmağınızla sola kaydırırsanız liste yada sanatçıya ait tüm şarkılar çalmaya başlar.

    İPUCU 11: Müzik çalarda şarkı çalarken ekrana 1 kere dokunun üstte seçenekler çıkacak. 5.1 ses efecktini aktif yapabilirsiniz. Şarkıları karışık çaldırabilirsiniz vs.

    İPUCU 12: Telefonla konuşurken menü tuşuna basarsanız menüye girer konuşma devam eder. İsterseniz internete girip bir yandan sörf yapabilirsiniz.

    İPUCU 13: Ortam tarıcısına girerek alttaki 3 noktaya basıp filmler oluşturabilirsiniz. Resimlerinizi düzenleyebilirsiniz. Resim düzenlemesi oldukça başarılıdır.

    İPUCU 14: Tuş kilidindeyken herhangi bir çağrıda yada msj da ekran puzzle gibi olur. Mevcut çağrıyı yada msj ı parmağınızla puzzle daki boşluğa götürürseniz direk msj yada çağrı yapan kişi açılır.

    İPUCU 15: Rehbere girin üst tarafta rehber - guruplar - favoriler yazar. Rehber yazısının üstüne basılı tutun ve sıralamayı istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Bunun gibi üstte sekmeleri olan hemen hemen her menüyü bu şekilde değiştirebilmeniz mümkün.

    İPUCU 16: İnternet tarayıcısında girdiğiniz bir siteyi adres barındaki yıldıza basarak sık kullanılanlara eklerken "ana menüye ekle" yi aktif yaparsanız sayfa normal bir uygulama gibi ana menüye eklenir.

    İPUCU 17: Klavyede yazarken istediğiniz harfe basılı tutarsanız diğer harflerde çıkar. Mesela "i" ye basılı tutarsanız "ı" çıkar. Space yani boşluk tuşuna basılı tutarsanız nokta vs çıkar.

    İPUCU 18: Kamerada fotoğraf çekerken foto tuşuna yarım basın ortadaki kare yeşil olsun yani sabitlesin daha sonra tam basın aksi taktirde bulanık çıkacaktır.

    İPUCU 19: Telefonunuzda yüksek kalitede müzik dinleyebilirsiniz. Flac dosyalarını destekler. (bada 1.2 de)

    İPUCU 20: Telefonu yeni aldınız ve ilk yapmanız gerekenler:
    -Ayarlar-Bellek-kullanılan bellek hepsini hafıza kartı seçin.
    -Samsungapps.com dan Kiesi kurup güncelleme varmı kontrol edebilirsiniz. Güncelleme için aşağıdaki sorularda yazılı olan maddelere bakabilirsiniz. (ctrl+f ile arama yapabilirsiniz.)
    -Ayarlar-bağlantılar-USB kısmında bilgisayara hangi mod ile bağlayacağınıza bakabilirsiniz. Mesela dosya atmak için USB yığın bellek seçin(daha hızlı atar ayrıca bilgisayar telefonu flash disk gibi görür.)
    -Bunlar dışında yapmanız gereken pek bir şey yok zaten samsungapps a girip istediğiniz uygulamayı indirebilirsiniz ve facebook mail hesaplarınızı eklersiniz. Sorunla karşılaşırsanız alttaki sorularda cevap bulabilirsiniz.
    -Ayarlar --> Uygulamalar --> Yükleme ayarları --> Hafıza kartı seçili olmalı.






    SORULAR


    Öncelikle bir sorunla karşılaştığınız zaman ilk yapmanız gereken şey telefonu kapayıp yeniden açmak olsun. Telefonu kapayıp açmak faydalıdır. 2 yada 3 günde bir yaparsanız sistem daha sağlıklı çalışacaktır. (NOT: Bu kişisel tecrübe ile yazılmıştır.)


    1- MSN i nasıl kullanabilirim?

    Msn kullanmak için isterseniz samsungapps ta sosyal ağlar katagorisi içinde msn widgeti bulunuyor onu kullanabilirsiniz.

    Yada telefondanwww.palringo.mobi ye girip adımları izleyin. Palringo(IM) son sürüme yükselecektir. (daha sonra settings.bin i silersiniz. Silmek için altta yazan 4 ve 5. maddeyi okuyun)

    Yada aşağıdaki adımları izleyip telefonun menüsünde bulunan IM den de msn i kullanabilirsiniz.

    1-Aşağıdaki Palringo"yu indirin, yığın bellek modunda telefona atın. Hafıza kartında yada telefon belleğinde herhangi bir yere atabilirsiniz.

    2-Telefondan o klasöre girin ve yükleyin.

    Palringo 2.1.7:http://www.mediafire.com/file/vvtqdzfye5enbqf/palringo-2.1.7.jar (modifiyeli sürüm)(Bendeki daha yeni sürüm diyenler için: yeni sürümlerde arka planda çalışma olmuyor yada ekranı yan yatırınca algılanmıyor vs gibi sorunlar mevcut bu yüzden editlenmiş bu sürümü şuan en sağlıklı çalışan sürümüdür. Daha iyisi çıkınca buraya da eklenecektir. Şuan son sürüm 3.küsür ancak bunun kadar sağlıklı çalışmıyor.)

    Bu sürümden verim alamazsanız:http://hotfile.com/dl/100408273/eb5a2b2/palringo_2.2.2.rar.html şu linkten 2.2.2 versiyonunu da yükleyebilirsiniz. İkiside iyi çalışıyor ancak 2.1.7 den daha çok memnun kaldım ben.

    3-Telefonu USB Hata ayıklama modunda bilgisayara bağlayın.

    4-Daha sonra sTune yi açıp; Browser sekmesine gelin -> AppEX -> User -> Java -> Hidden Games -> Palringo -> appdb bölümüne girin.

    5-Burada sağ taraftan settings.bin dosyasının üzerine sağ tıkla ve delete deyin. (settings.bin i silerek programın arka planda çalışmasını sağlıyoruz)

    sTune"yi indirmek için:http://ul.to/9zsbtc

    İlk yüklemede yazılar normalden büyük veya küçükse 2. ye üstüne yükleyin. olmazsa 3. cüye yükleyin. Düzelecektir.

    6-Daha sonra menüdeki IM den giriş yapılır. YENİ BİR HESAP AÇILIR. Yeni oluşturduğunuz kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılır. Bağlandıktan sonra ekranın sol altında + işaretine basılır ve istenilen servisler buradan eklenir.


    2- Facebook chat i nasıl kullanabilirim?

    Telefondanwww.palringo.mobi ye girip adımları izleyin. Palringo(IM) son sürüme yükselecektir. (daha sonra settings.bin i silersiniz. Silmek için üst mesajda yazan 4 ve 5. maddeyi okuyun)

    Yada ilk olarak modifiyeli sürüm palringo 2.1.7 yi yükleyin. (üstteki mesajda son seçenekte anlatılıyor)

    1-Önceliklehttp://www.facebook.com/username/ buradan bir kullanıcı adı oluşturmanız gerekiyor.

    2-Daha sonra yine bilgisayardan girdiğiniz facebook ta ayarlar kısmında hesap güvenliği ve giriş bildirimleri ni açın ve kaydedin.

    3-Şimdi palringoya giriş yapın mevcut facebook chat varsa onu silin ve yeniden facebook chati ekleyin. Username kısmında oluşturduğunuz username i yazacaksınız.

    4-Hepsini küçük harflerle yazın. Büyük harf kullanırsanız olmuyor.

    5-Hesap bilgilerini girin ve kaydedin. Telefonunuzda hesaplarım a tıklayın facebook hesabını silin yeniden eklersiniz. Şimdi bilgisayardaki facebook hesabından da çıkış yapın(logout)

    6-Sonra telefondan palrigoya girin.(IM)

    7-Daha sonra yine bilgisayardan facebooka kullanıcı adı şifre yazarak yeniden giriş yapın.

    8-İzin verilsin mi diye bir ekran gelebilir. izin verilsin deyin ve devam edin.(ekran gelemeyebiliyorda bazen sorun yok)

    9-Palringodan çıkın telefonu kapayıp açın ve yeniden girin.

    Artık facebook chati de msn ile birlikte üstelik arka planda çalışır durumda kullanabilirsiniz.

    Yine de yapamazsanız Palringonun kendi sitesinden PC için olan versiyonu indirin ve önce onda ekleyin daha sonra telefonda kendinden gözükecektir zaten gözükmese bile telefondan ekleyebilirsiniz kolayca.

    Başka bire yolu isewww.facebook.com a giriş yaptıktan sonra en altta tam sürüm e geçiş vardır ona basın. Siteyi tam sürüm olarak kullanın yani üstteki adres barı www. ile başlasın. Normal bilgisayardaki gibi buradan da sohbet edebilirsiniz.

    3G ile bağlanmaya çalışırsanız operatörünüzden 3G yi aktif etmelisiniz. Operatörünüzün internet sitesinde gerekli açıklamaları görebilirsiniz.


    3- Telefonda film izlerken altyazıları nasıl açıyorum? Türkçe harfler desteklenmiyor ne yapabilirlim?

    -Altyazı uzantısı .srt olmalı. Video izlerken alttaki ok a basın. altyazılar açık deyin. Altyazılar gelecektir. Sadece film ile altyazı aynı isimde ve aynı klasörde olmalı okadar.

    -Şimdilik Türkçe harfler desteklenmiyor. O yüzden altyazıyı önce not defteri ile açın. Düzen e tıklayın ve değiştir e tıklayın. Aranan kısmına tek olarak Türkçe harfleri yazın (ç,ı,ğ,ö,ü) diğer kısma da yine tek tek İngilizce olanları yazın(ç,i,g,o,u) tümünü değiştir e tıklayın. Sonra dosya ya basın ve kaydedin. Yada şuradan(http://www.cepking.com/forum/altyazi-cevirici-treng-t89.0.html) küçük bir eklenti ile işinizi halledebilirsiniz.

    -Appstore da Napi Player diye bir uygulama var onunla da Türkçe altyazılı izleyebilirsiniz. Tabi 5.1 ses efekti olmadan.


    4- Samsungappsten indirdiğim oyunlar telefonun hafızasına iniyor. Ne yapmalıyım?

    -Ayarlar>Uygulamalar ve en altta Yükleme yeri /Hafiza Karti Secili olmali. Ilave olarak sunuda belirtim Eger cihaziniz PC"ye Depo modunda yada KIES olarak bagliyasa ve o sirda cihazdan Apps"a girip herhangi bir uygulamayi indirmek istediginizde cihaz size sormadan Otomatik olarak Telefon hafizasini seciyor daha sonra PC"den ayirsaniz bile Yükleme ayari Telefon hafizasi olarak kaliyor. Bu ayari degistirme sebebi sadece cihazinizin üzerinden Apps ugulamasindan Ve cihaziniz PC"ye bagliyken uygulama indirmek isteginizde gerceklesir. cihazinizi her bagladiginizda ayari degistirmiyor.


    5- Kieste ürün satın aldım ancak telefona yüklerken hafıza yetersiz uyarısı veriyor. Ne yapmam gerekiyor?

    -Öncelikle ayarlar-bellek kısmındaki yükleme yerini kontrol edin hafıza kartı olması gerekiyor. Eğer öyleyse programı kiese indirin. Daha sonra telefonu tekrar kiese bağlayın ve appstore da indirilenlere basın. Şimdi telefonum kiesten çıkarabilirsiniz. Telefondan appstora girin. Alttaki 3 noktaya basın oturum açın. Daha sonra sayfam a tıklayın ve indirilenler e basın. Oyunu orada göreceksiniz. Al deyin ve bekleyin telefondan indirsin. Kiesten yüklenmeyen uygulamalar telefondan sorunsuzca yükleniyor. Tabi bu işlemi yaparken wi-fi ile internete bağlı olun.

    (msj sahibi: aydink_1903) Eğer hala yüklemede hata veriyorsa ve yeterli hafıza yok diyorsa bunun sebebi yükleme sırasında geçici yükleme alanı olarak telefon hafızası kullanılması gerekliliğidir. 250MB lık bir oyun indirecekseniz bunun için telefonda 650MB lık yer olması gerekmektedir. Asphalt 5 telefon hafızasından silinerek uygulamalar için kullanılabilir hafıza 920MB a çıkarılmıştır. Asphalt ı silerek sorunu komple yok edebilirsiniz. Asphalt ı sonradan hafıza kartına yüklemek mümkün yani kaybedilen birşey yok. Ancak şuan Aspahlt ücretli olduğu için zaman zaman kontrol edin bazen ücretsize dönebiliyor.


    6- Hafıza kartımda yeteri kadar yer olmasına karşın Kies üstünden 2-3 GB lık filmleri hafıza kartına atamıyorum ne yapmalıyım?

    -Ayarlar bağlantılar kısmında bağlantı modunu USB yığın bellek olarak ayarlayın. Böylece atabilirsiniz. Ve Kiese göre daha hızlı atacaktır.


    7- Samsung Wave ile Route 66 programını nasıl aktive ederim?

    -http://www.66.com/samsung/index.php?cid=TR&act=2&cat=2&scat=9 talimatları yerine getirdiğinizde Route 66 programınızı aktive edebilirsiniz. Daha sonra telefondan navigasyona girin. Diğer e basın ve içerikler e girin. Lisans şifrelerini senkronize et i tıklayın.
    Harita ve sesler ücretsizdir.Fakat sesli navigasyon 1 aylık kısıtlı kullanımla sınırlıdır.Daha sonraki kullanım için ücret ödeyerek tam lisanslı kullanıma geçebilirsiniz.Veya gelecek yeni navigasyon uygulamalarını bekleyebilirsiniz.

    -Samsung Wave (GT-S8500) cep telefonu için SAMSUNG LBS

    http://www.66.com/static_media/updates/sync9/samsung/ROUTE%2066%20Sync%20setup.exe

    Kurulum aşamaları

    1) İndirmeyi başlatmak için bağlantıya tıklayın.
    2) Dosyaları PC"ye kaydedin.
    3) Dosyaları PC"nize kaydettikten sonra, çalıştırmak için dosyaya çift tıklayın.
    4) Sihirbaz tamamlanana kadar talimatları takip edin.
    5) PC"nizde ROUTE 66 Sync başladı.
    6) Cihazı bilgisayarınızın USB girişine bağlayın ve cihazda "Yığın bellek" modu seçin. Bunu şu şekilde yapabilirsiniz: "Menü > Ayarlar > Bağlantılar > USB" ardından "Yığın bellek > olarak Ayarla".
    7) ROUTE 66 Sync programında, önce hesap oluşturun, sonra programda sol tarafta "MAĞAZA > ROUTE 66 Mağazası" na gidin. İhtiyacınız olan ürünleri tanımlayın ve alışveriş sepetine ekleyin.
    8) Tüm ürünler alışveriş sepetinde olduğunda, "Kontrol" öğesini seçin. Kredi kartı ayrıntılarınızı girin ve "Gönder" öğesini seçin.
    NB: içerik önce PC"ye indirilir ardından telefona aktarılır.
    9) Telefonun PC ile olan bağlantısını kesin.
    10) Ana menüdeki "Navigasyon" öğesini seçerek telefon üzerinde dolaşmaya başlayın.

    -Bu da olmaz ise şu yolu deneyin daha kestirmedir hem:

    Route 66 yı açın.
    Alttaki menüden diğer e basın ve içerikler e girin.
    Sür ve yürü ye girin ve oradan Türkiye yi bulup indirin.
    Sesler e girin ve Türkçe sesi indirin.
    Haritalara girin ve bakın harita mevcutmu. Mevcut değilse yine ordan Türkiye haritasını indirebilirsiniz.
    En son en üstteki lisans şifrelerini senkronize et e basın.

    Programdan çıkın ve telefonu kapayıp açın.

    Ayarlar-bağlantılar-konum-konum servislerini etkinleştir aktif olsun yine aynı yerde gelişmiş GPS aktif olsun. Telefonda internet ayarları varsa ağ konumunu da aktifleştirebilirsiniz.

    Programa yeniden girin. Eğer olmazsa programdan çıkın telefonu kapayıp açın ve yeniden girin. ilk tanımlama 2. yada 3. girişte olabiliyor.


    -Route 66 ömür boyu kampanyası hakkında tüm bilgiyi kampanya bitiş tarihini hepsini şuradan görebilirsiniz:

    https://secure.66.com/samsung_wave/?cid=TR


    8- Navigasyonda üstte yazılan her türlü şeyi denedim yine de aktive edemedim?

    --(Msj Sahibi: Walkeer) 444 34 66 route call center dan dahili 105 ile Özkan Beye ulaş durumu anlat ve imei numaranı ver(bu tavsiyeyi samsung müş.hiz. den aldım)
    sana gerekli yerlerle görüşüp ertesi gün döneceğini söyleyecek. sonraki gün cihazına lisans kaydı gerçekten yoksa (benim gibi)
    30 günlük kullanım için bir belge kodu verecek o kodu girerek 30 günlük aktifleştirmeyi yapmış olacaksın...


    9- Navigasyonu kullanmak için internet gerekli midir?

    -Öncelikle ayarlar-bağlantılar-konum da "ağ konumunu etkinleştir" i aktif yaparsan operatörden çok küçük boyutlarda veri alışverişi olur. Bu uyduya daha hızlı bağlanmasını sağlar. Bunu kullnacaksanız altındaki profiller e de basın orada bende seçili olan "Turkcell ISP" dir. Sizde kendi operatörünüze uygun olanı seçin. yani kısaca internete girmiş olursun. İnternet paketin yoksa ya kontörün düşer yada faturana yansır. Ancak çok ta önemsenecek boyutlarda değildir. Bu telefonu kullanan tüm arkadaşlara tavsiyem zaten 100 mb lık bir internet paketi almaları. Telefonu hakkıyla kullanmak için bu şart. Turkcell de hatta şuan kampanya var 3 ay boyunca 5 TL. 3 ay sonunda da isterseniz iptal edebiliyorsunuz. Tabi daha önce de iptal edebilirsiniz. Daha sonra route a girdikten sonra, Diğer-ayarlar-navigasyon da çevrim içi harita indir aktif olursa yüklediğiniz haritayı siler ve internetten bulunduğunuz konuma göre haritayı çevrim içi indirir. Harita daha detaylıdır. Ancak konumuzda kaymalara sebep olabilir. Ben şahsen tavsiye etmiyorum bu özelliği. Şuan internet hızları ile alakalı bir durum olabilir bu bilmiyorum ancak yolculuk ederken nadir de olsa konumunuzda kaymalar ve gecikmeler yaşanabiliyor. Eğer dediğim yer aktif değilse indirdiğin haritayı kullanır. Daha sağlıklıdır ve konumda gecikme gibi bir şey hiç başıma gelmedi şimdiye kadar. Aynı şekilde internete de girmez. Kısaca "ağ konumunu etkinleştir" ve "çevrim içi harita indir" aktif olmazsa internete girmeden de navigasyonu kullanabilirsiniz.


    10- GPS konum bulmuyor ne yapabilirim?

    -Ayarlar - bağlantılar - konum. En üstten 3 tanesi aktif olsun.

    -Sensör yardımını etkinleştir i aktif etmeye gerek yok. Ağ konumunu etkinleştirirsen operatörden küçük boyutlarda internete girme olur ancak konumunu daha hızlı bulur. İnternet paketiniz varsa onu da işaretleyin.

    -Ayrıca kapalı alanlarda konum bulmaz genelde. Hava kapalıysa bulutluysa 5 ila 10 dk arasında, hava normalse 2-3 dk arasında arabadaysan eğer konum bulunur.(en geç sürelerdir) Yaya iseniz yine 5 ila 10 dk arasında konum bulunur.

    -Eğer dediğim gibi ağ konumunu etkinleştirirseniz bu süreler kısabilir. Ayrıca bu süreler benim kişisel tecrübelerimden yazılmıştır. Ağ konumunu etkinleştirdikten sonra altta profil e tıklayın. Mesela ben Turkcell kullanıyorum ve bende Turkcell ISP seçili. Sizde ona göre seçin.

    -(msj sahibi: aydink_1903)Altta yazan ayarıda uygulamanızı şiddetle tavsiye ederim. Aydın usta paylaşmıştır. Açık alanda 15-20 sn içinde konum bulunur. Kapalı alanlarda (pencere yanı vs gibi) 45 sn içinde konum bulunur. Bir çok kişi tarafından onaylanmış ve kesin sonuç sağlayan bir işlemdir.

    İşlemin mantığı: GPS+ verisi indirmek. GPS+ verileri uyduların pozisyonlarını içerir. 7 günlüktür. Ayrıca telefon kapatılınca gider.

    Bağlantı hızında kesin artış sağlanır.

    *#4097*4097# girin

    2. seçenek aplication settings"e girin

    GPS device typer kısmını yandaki oktan BUILT-IN yapın

    Time Out kısmındaki 60000 i silin ve yerine 128 yazın.

    sonra geri ve 6. seceneğe girin delete gps data yapın.

    sonra 4 e girin. GPS+ ya ve download data get pos test olarak test et diyor dışarda veya cam kenarında bu kadar. (40 kb lık bir veri indirimi yapar. Paket veriniz olmasa bile çok cüzi bir miktarda wi-finin olmadığı yerlerde bu işlemi yapabilirsiniz.)


    11- GPS hep açık mı kalacak kapamanın bir yolu yok mu?

    - menü ayarlar-bağlantılar-konum yeşil olan hepsini kapatın.


    12- Samsung Wave ile e-postalarımı Wi-Fi bağlantısı olmadan nasıl alabilirim?

    -Menü/Ayarlar/Bağlantılar/Paket veri kullan


    13- Facebook"ta bildirimleri görebilmemiz için yapabileceğimiz bir ayar var mı? - Facebook bıldırımlerı anında dusmuyor ayarlarını nasıl yapabılırım ?

    -Henüz direk facebook bildirimlerini alma şansınız yok. Şu şekilde hallediyoruz genelde. İlk önce ya mevcut mailinizi (hotmail push desteği en sağlıklı çalışan maildir) yada yeni bir mail alın hotmailden. Daha sonra onu hesaplarımdan hesap ekleden exchange olarak ekleyin. Facebook tan da bildirim mail adresi olarak o adresi gösterin. Bildirimler anında cebinize düşer. Altta soruların devamında bazı mailler için gerekli ayarlar bulunuyor.


    14- Push mail wifi da çalışıyor ancak 3g ile bağlantı hatası veriyor. Ne yapmalıyım?

    -Anamenüden eposta ya girin. Alttaki 3 noktya basın. Ayarlara girin. E-posta profilleri var. Ona girin. Bendeki Turkcell ISP olarak ayarlı. Sizde kendinize göre olanı seçin ve telefonu kapayıp açın.

    -Avea da ISP seçeneği yoksa operatörnüzle görüşüp 3G ye abone olmalısınız. Yada Aveanın web sitesinden 3G ye abone olmayı araştırın 3G yazıp bir yerlere mesaj atıyorsunuz. Ya avea ISP olması gerekiyor yada Avea internet olması gerekiyor.

    -Telsimde sanırım İnternet diye bir seçenek çıkıyor onu seçmelisiniz. Yine telsimde de 3G ye abone olmanız gerekiyor. Bunun için yine operatörün sitesinden faydalanabilir yada telefon ile görüşebilirsiniz. 3G ye abone olmadan 3G bağlantısı kullanamazsınız.


    15- Hotmail hesabını exchange activesync olarak nasıl kullanabilirim?

    - ayarlar şu şekilde oluyor:

    Hesaplarim

    Hesap ekle

    Exchange activesync

    Eposta: xxx@hotmail( msn veya live).com

    Kullanici adi: xxx@hotmail( msn veya live).com

    Sifre: sifreniz

    sunucu urlsi: m.hotmail.com

    Ssl: aktif

    Resimleri sırası ile takip edin.
    1-http://yukleresim.com/images/79053741883545455636.jpg
    2-http://yukleresim.com/images/43700758056825551890.jpg
    3-http://yukleresim.com/images/03484018460533099143.jpg
    4-http://yukleresim.com/images/60166857596580740892.jpg
    5-http://yukleresim.com/images/29881571888377970838.jpg

    Daha sonra karışına bir ekran çıkacak. Ekranın üst kısımlarında sağda ayar simgesi olacak. Ona basın ve yoğun günlerinizi ve saat aralığını seçin.


    16- Gmail i exchange olarak nasıl eklerim ?

    Hesaplarim

    Hesap ekle

    Exchange activesync

    Eposta: xxx@gmail.com

    Kullanici adi: xxx@gmail.com

    Sifre: sifreniz

    Etki alanı:Birşey yazılmıyor.

    sunucu urlsi: m.google.com

    Ssl: aktif


    17- Yahoo yu exchange mail olarak ayarlamak istiyorum ayarları bilen var mı?

    -Yahoo da Exchange servisi özel bir abonelik gerektirir ve ücretlidir. Elbet Gmail ve Hotmail de ücretli midir diye sorun olacaktır onlar ücretli değildir.


    18- Exchange mail ekledim ancak bu yoğun günler de neyin nesidir?

    -Yoğun günlerden kasıt; Gelen mailleri hangi günler, hangi saat aralıkları sana anında bildireyim demek. Mesela yoğun günleri hafta içi ve saat 09:00 ile 18:00 arası seçtiniz, Cumartesi Pazar dışında hafta içi o saat aralığında mail kutunuza gelen tüm mailler anında telefona da gelecek. Durgun dönemde de haliyle cumartesi Pazar kaldı. Durgun dönemi de ayarlıyorsun defult olarak manuel dir. Yani cumartesi pazar ancak siz indir derseniz mailler gelir anlamında.



    19- E-postalarımı manuel/otomatik olarak almak istiyorum, hangi ayarları yapmam gerekir?(Web Hesapları için.)

    -Menü>Hesaplarım>Web Hesapları>Ayar simgesi>İstediğiniz seçeneği belirleyin.

    -Ayrıca telefonun kendinden yüklü olan "eposta senkronizasyon" widgetide çok başarılı bir widgettir, tek tıklamayla istediğinizde push aktif yapabilir yada istediğinizde senkronize yada mail indirme işlemi yapabilirsiniz.


    20- İnternet ayarı yaptırdığım halde internete giremiyorum neden ?

    -İnternet ayarınızı yaptıktan sonra telefonu kapatıp açarsanız ayarlarınız aktif olmuş olacaktır.


    21- Youtube ve diğer sitelerde operatörden internete girdiğimde videolar açılmıyor. Wi-fi ile açılıyor ancak 3G ile açılmıyor. Ne yapmalıyım?

    -Ayarlar, Uygulamalar, medya oynatıcı, Vod ayarları, Bende Turkcell ISP açık. Sizde kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Ya ISP olan seçilecek yada Gprs olan seçilecek. Telefonu kapayıp açın düzelmiş olacaktır. Vodafone da farklı isimler bulunuyor. Onua göre birini seçersiniz. Bende sadece 1 tane seçenek var diyorsanız operatörünüz ile görüşün ve internet ayarlarını isteyin. Yada operatörünüzün web sitesinden yardım alabilirsiniz. 3G ye abone olmanız gerekiyor.


    22- Telefondaki Browser ile Youtube, dizi siteleri gibi sitelere girince videoları göremiyorum ama kendi Youtube uygulamasından girince videoları oynatabiliyor ve seyredebiliyorum. Acaba neden benim telefonum da bir arıza mı var, servise mi göndermeliyim?

    -Hayır telefonlarınız arızalı değil Browser üzerinden seyredememenizin sebebi telefonda Flash 9.1 versiyon yüklü olduğundan dolayıdır. Samsung Bada"nın yapacak olduğu Firmware güncellemesinden sonra(2011 ortaları gibi bekliyorum şu anki güncel firmware de veya beta olanlarda henüz yok) Flash 10.1 desteği Bada 2.0 ile gelecektir. Ancak yine full flash desteği değil, mobil versiyonu olan Flash Lite 4 gelecektir ve flash 10.1 destekli videoları izleyebileceksiniz. Samsung açıklama yapmıştır. Bada 1.2 de flash 10 yoktur, yine bada 1 gibi flash 9 vardır.


    23- Telefonumdan hiçbir videoyu izleyemiyorum. Kendi youtube uygulamasından girmeme rağmen izleyemiyorum.

    -Ayarlar, Uygulanmalar, İnternet ayarları, Tercihler, Siyah üzerine beyaz dışında hepsini seçin.


    24- Adaptif Menü Sıralaması nedir ?

    -Bu özellik menüdeki uygulamaların her menüye girdiğinizde ikonların yerlerinin otomatik olarak değişmesini sağlar. İsterseniz ayarlardan kapayabilirsiniz.


    25- Samsung Wave ile sesli görüşme yaparken seste dalgalanma ve duyulmama problemi var, nasıl çözülür?

    -Sesli görüşme esnasında ... tuşuna başarak "Parazit azaltma açık" hale getirin. Yada telefonu son sürüme güncelleyin. Bu her konuşmada oluyorsa servis ile irtibata geçin.


    26- Samsung Wave ile çekilen fotoğraflarda pembelik sorunu oluşuyor, nedeni nedir, her Wave böyle bir soruna sahip midir?

    -%90 gibi bir oran vereyim ben(çünkü elbet bende yok diyenler olacaktır). Bu bir sorun değildir aslında. Normal fotoğraflarda bu durum olmaz. Loş ışıkta beyaz bir yer çekerseniz olacaktır. Mesela loş ışıkta beyaz duvar çekerseniz görebilirsiniz. Servise vermek %99 çözüm olmaz. Çözümü aslında basittir. Altta alıntı bir msj var okuyunuz.

    ( Msj sahibi: sunsun ) Satürasyon(Doygunluk):
    Bu temelde renklerin yoğunluğu anlamına gelir. Daha önce kompakt bir "odakla ve çek" tipi makine kullandıysanız, kompakt fotoğraf makineleri genellikle daha yüksek bir "normal" satürasyon seviyesine ayarlanmış olduklarından dolayı, dijital bir SLR"dan aldığınız sonuçların beklediğiniz kadar renkli olmadığını görmüş olabilirsiniz. Kontrastta olduğu gibi, seçenek gerçekten de çektiğiniz resim türüne bağlıdır. Örneğin bol bol renkli süslemelerin ve kağıt şapkaların olduğu bir çocuk partisi için genellikle daha yüksek bir satürasyon ayarı faydalıdır, oysa ki vahşi hayat resimleri çekiyorsanız, sıklıkla orijinal renklerin mümkün olduğunca uyuşmasını istersiniz. Satürasyon seçiminizi bilgisayarınızda resimler üzerinde çalışarak belirlemeniz büyük önem taşır...
    Wave belki kamera yazılımında bu satürasyon durmunu çok iyi hayata geçirememiş. Ama aynı zamanda 1 cm incelikte bir cep bilgisayarı olduğunu hatırlarsak bu çok mu ayıp?

    Sonuç: Düşük ışıkta satürasyondan kaynaklanan kırmızı-pembe renk artışı.

    Çözüm: Şikayet edenler ""0"" değerindeki Satürasyonu ""-2"" yapabilirler. (fotograf-video)
    Daha kusursuz olması için ""İso"" değerini kapalı-az ışıklı ortamda arttırıyoruz (50-100 yerine 400-800 gibi)
    Daha da kusursuz olması için ""Beyaz dengesini"" bulunduğumuz ortama göre ayarlıyoruz (Günışığı-sarı ampül-florasan...)

    10.000 Liralık pro. dijital fotograf makinalarının bile bir bilgisayara-fotograf işleme yazılımına ihtiyacı vardır. Kusursuz fotograflar istiyorsanız bir kaç dakikanızı da bunun için ayırın-keyiflidir.


    27- Facebook hesabımdaki kişileri rehberimle senkonize edemiyorum.Nasıl yapabilirim ?

    -Öncelikle facebook"a menüdeki ikondan girişinizi yaparak hesap oluşturun.Daha sonra hesaplarım>facebook hesabınızın üzerine tıklayın.Oradaki kişi senk."nu aktif edin.Bundan sonraki işlemi basit anlatmak için; facebook"tan ekleyeceğimiz kişiye x, rehberdeki kişiye y diyorum.Rehber>...>Arkadaş edin"i tıklayın.Arkadaşlarınız arasından x"i seçin.Rehbere döndüğünüzde x"i bulacaksınız.x"in üzerine uzun basın "bağlantılı kişiler seçeneği" çıkar.Bağlantılı kişi olarak y"yi seçerseniz y"nin rehber kaydına x"in bilgileri eklenir.


    28- Facebook ile rehber senkronizasyonu yaptım ancak arama yapıldığında kişinin Facebook resmi çıkıyor ancak tanınmayacak kadar küçük çıkıyor. Bu
    resmi büyütmenin bir yolu var mıdır?


    - Facebook tan otomatik alınan resim büyütülemez. Kendiniz resim atarsanız aktif olan sizin atadığınız resim olur. Mesela hafıza kartına facebooktan arkadaşlarınızın resimlerini kaydettiniz ve hepsine rehperden tek tek resim atadınız. Daha sonra hafıza kartındaki resimleri kalabalık yapamaması için silebilirsiniz. Onları silseniz de atadığınız resim silinmez. Atadığınız resmi silmek için rehperde kaydın içine girin ve düzenleye tıklayın.


    29- Cihazıma reset atmak için kullanacağım kod nedir ?

    - *2767*3855# bu kodu tuşlarsanız hard reset gerçekleşir.
    Telefon hafızasındaki bütün bilgileriniz silinir ve telefon fabrika ayarlarına geri döner.Hafıza kartınıza belgelerinizi yedekleyerek sabit kalmasını sağlayabilirsiniz. Hard format atmadan ayarlar-bağlantılar-şebeke-bağlantılar kısmındaki ayarları da not etmenizi öneririm formattan sonra onları elle yapmanız gerekecek.


    30- Kulaklığımın sadece tekinden ses geliyor.Diğer kulaklıktan ses gelmiyor.Telefon bozuk mu acaba?

    -Hayır telefonunuzda hiç bir bozukluk yok.Kulaklığı iyice içine bastırın ve jacka tam olarak oturmasını sağlayın.Mono sesden stereo sese geçip 2 kulaklıktan da ses alabileceksiniz. Kulaklık girişi biraz serttir.


    31- Kalan şarjı % olarak nasıl görebiliyoruz?

    -Bunun için; Menü>Ayarlar>Telefon hakkında>Sistem bilgisi>Pil


    32- Oyunlar sekmesi altındaki java programları nasıl başka bir yere taşıyabilirim?

    -Malesef, bu uygulamaları başka bir yere taşıyamayız. Apllication yada oyunları da ayrı bir klasörde toplayamazsınız.


    33- Telefonu nasıl sarj etmeliyim?

    -(Msj Sahibi: lorenzen) bizim teldeki batarya Li-ion"dur çoğu telefonda olduğu gibi. normal şartlarda %20"nin altına düşmemesi pilin kullanım süresini azaltır. fakat AYDA BİR OLMAK ÜZERE TELEFONUN ŞARJINI YÜZDE 10 SEVİYESİNE KADAR DÜŞÜRÜN. HATTA YÜZDE 5"LERE BİLE GELEBİLİR. BUNU DEMEMİN SEBEBİ DE BATARYANIN İÇİNDEKİ ELEKTRONLARIN HAREKETİNİ SAĞLAYABİLMEKTİR.
    bu işlemi de çok abartmayın. ama ayda bir dediğimi yapmak bataryayı en verimli şekilde kullanmanızı sağlayacaktır.


    34- Telefonumu yeni aldım nasıl sarj etmeliyim?

    -Eski telefonlar gibi 10 saat sarjda takılı kalmasına gerek yok. Pil dolunca sarjdan çekebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.


    35- Pil çok az dayanıyor ne yapmam lazım?

    -menü ayarlar-bağlantılar-konum yeşil olan hepsini kapatın.

    -menü ışığını düşürün

    -3G ile (hattınızdan internete girmediğiniz zamanlarda) ayarlar - bağlantılar - şebeke modu nu otomatikten 900 e 1800 olana geçirin. Böylece 3G yi kapamış olursunuz.

    -Bilgisayardan sarj etmeyin. Bilgisayardan sarj tutmuyor çünkü sabah tam dolu alırsınız akşam biter. Acil durumlar için bilgisayarı kullanın.

    -Ayrıca zamanla pilin performansının artacağını unutmayın. Yeni aldıysanız telefonu birkaç hafta kullandıktan sonra performansı artacaktır.

    -Beyaz renk süper Amoled için çok dezavantajlıdır, internet açtınız beyaz bir sayfa veya mesaj yazıyorsunuz klavye hariç yarısı beyaz ekran süper Amoled var pil daha çok gider diye dusunmeyin aksine daha fazla güç tüketecektir lcd ye göre.
    Bu nedenledir ki wave I de menü arka planı siyahtır ve degistirilemez, halbuki lcd/tft kullanan diğer Bada li wave lerde arka plan beyazdır. Yani Wave I deki arka plan siyah zorunluluğu Bada dan değil süper Amoled ekrandan gelmektedir. Wave II lcd olacak ve temalarda arka plan renklenecek, Wave I kullanıcılarını şimdiden uyarayım beyaz bir arka planı olan temayı asla kullanmayın.

    -Ayarlar-telefon hakkında-CPU yu kontrol edin. Çok fazla widget kullanmıyorsanız ve arka planda çalışan uygulama yoksa sabit %1 değerinde durması gerekiyor. Eğer değer sürekli oynuyorsa %20-30-1-20-30 vs gibi ya kullanılan widgetler çok enerji harcıyordur yada telefonu kapayıp açma vakti gelmiştir. CPU kullanımı yüksekse bilinki sarj daha çabuk bitecektir.

    Telefonunuzda ne kadar çok beyaz renk görürseniz piliniz o kadar çabuk biter, Süper Amoled in asıl üstün yanı kontrast ve canlı renklerdir.


    36- Telefondaki güncel bada sürümünü nasıl görebilirim ve yeni güncelleme varmı nasıl kontrol edebilirim?

    -Ayarlar,telefon hakkında kısmından mevcut yazılımı görebilirsiniz. Telefonu kiese bağlarsanız da sağ altta üretici yazılım yükseltme var. Ona tıklayın eğer yükle seçeneği aktifse yeni güncelleme var demektir. Ancak güncellemeyin ve soruları okumaya devam edin. Güncellemeden önce risk almamak için yapmanız gerekenler yazıyor.


    37- Telefonu bilgisayara bağlıyorum ancak Kies telefonu görmüyor?

    -Öncelikle farklı usb portlarını bir kaç kez deneyin. İlk tanımada sorun olabiliyor.

    -Yada şu daha pratik ( Msj Sahibi: FuXiN ): Kiese baglanamyanlar videoyu indirip izlesin yardımcı olacaktır umarım (boşlukları silin)

    Link:http://www. 4shared. com/video/dpz-W8ue/Samsung_Wawe_Kies_balanamama_s.html

    Alternatif link:http://hotfile. com/dl/109175057/b4b6a6f/Samsung_Wawe_Kies_balanamama_sorunu.wmv.html

    - Yada Telefonu kies modunda bilgisayara bağlayın ve bilgisayardan aygıt yöneticisini açın. Orda en altta MTV device olması lazım ünlem işaretli yada ünlem işaretli ne varsa özelliklerine girin sürücü güncelle deyin ve altta verdiğim linkteki klasörü gösterip yükleyin. Daha sonra başka ünlem işaretli donanımlar da gözükebilir onlar içinde aynı klasörü gösterip sürücü güncelleyin.

    Link:http://hotfile. - com/dl/108140176/85ca557/7z920.rar.html

    -Yada ( Msj Sahibi: tcuneytb ) Kies"e bağlantı problemi çekenler için veriyorum bu dosyaları. Aşağıdaki iki linki de indirin. İlk önce UninstallKies.exe "yi çalıştırın. Ardından CleanUpKies.exe "yi çalıştırın ve ondan sonra Kies"i tekrar kurun ve deneyin.

    http://hotfile. - com/dl/101844557/74d16af/CleanUpKies.zip.html
    http://hotfile. - com/dl/101844568/a8793af/UninstallKies.zip.html


    38- KIES ILE YAZILIM GUNCELLEMESI YAPARKEN DIKKAT EDILMESI GEREKENLER. Risk almamak adına bu işlemleri yapabilirsiniz.

    (msj sahibi: aydink_1903)

    1.Kies son versiyon olacak.http://www.samsungapps.com/about/onPc.as buradan indirebilirsiniz.

    2.Saglam ve hizli bir net baglantisi olacak.

    3.Telefonun simkarti cikarilmis olacak

    4.Telefonun sarji tam dolu olacak

    5.Tum widgetlar ekrandan kaldirilmis olacak

    6.Telefondaki her turlu kilit, ekran gizlilik ne tur kilit konmuş ise kilitsiz hale getirilecek.

    7.Paket veri kapali olacak

    8.Wifi kapali olacak

    9.Telefon CP UART modunda olacak.

    10.Yazilim guncelleme mumkunse bir laptopla(Elektrik kesilmelerine karsi) ve mumkunse xp yuklu bir laptopla yapilacak, diger isletim sistemleri olur fakat cok stabil degilWin 7 vista gibi sistemlerde bu islem Administrator yetkilerine sahip olarak yapilacak

    11.Yazilim yukleme basladiktan sonra sabirsizlik yapilmayacak, telefon tekrar acilmadan ve stabil hale gelmeden herhangi bir kablo cekme islemi yapilmayacak.

    12.Guncelleme gerceklestikten sonra telefona hard reset atilarak fw ye tam gecis saglanacak. Bu benim yontemim yapilmasada olabilir. Bence en saglikli yontem

    13.Samsung Apps guncellemesi yapilirken hata mesaji alinsada beklenecek yukleme tamamlanana kadar, eger hata verirse telefon kapatip acilinarak tekrar yapilacak.

    Ayrıca telefondaki bilgileri yedeklemeyi unutmayın. (msjlar, rehber gibi)


    39- kies üzerinde güncelleyince teldeki rehber hafıza sonradan yüklediğimiz oyunlar filan gidiyormu?

    -gitmiyor. Herşey kalıyor.


    40- Kies 2 ile telefonu güncellerken hata veriyor güncellemiyor?

    -(Msj Sahibi: Serabayt )
    Bada 1.2 de güncellerken bağlantı koptu hatası alıyorum ne yapabilirim?
    Bilgisayardaki Tüm bölgesel ayarları, klavye de dahil ingilizce (amerika birleşik devletleri) ne çeviriyorsunuz. Ben bu şekilde yaptım ve oldu.

    -(Msj Sahibi: DanGWaR )
    KIES üzerinden yapılan update ile tek seferde çoğu kez başarılı olunamıyor. Açıkçası ben 4kere recovery moduna almak zorunda kaldım telefonu. Ki KIES in recovery modunda telefonu görmemesi gibi salakça sorunlarıda mevcut. Diyeceğim o ki, eğer ilk seferinde başarılı olamazsanız update yaparken sakın bozuldu diye korkuya kapılmayın. Olasıya kadar deneyin.


    41- Cihazı güncelledikten sonra sürekli iletim raporları geliyor. Eski raporlar sürekli geliyor. Çözüm nedir?

    Arkadaşların yazdığı çözüm yolları aşağıdadır. Herkeste aynı şekilde işe yaramıyor. Bu işlemleri deneyin. Yeni çözüm yazıları bulundukça bu başlığa eklenecektir.

    -Telefonu bada 1.2 ye yükseltirseniz sorun kalmayacaktır. Eğer hala varsa alttaki yazıları kontrol edin.

    -tekrar tekrar iletim raporu gelme olayını telefona reset atarak çözdüm. anladım ki telefonun stabil hale gelmesi için her sürüm yükseltmede hard reset atılmalı. sorunu olan arkadaşlar bilgilerini yedekleyip denesin.

    -Başka bir cevap: Bu soruna alternatif bir çözüm daha var. Hard reset atmanıza gerek yok ama biraz uzun sürüyor hard resete göre...
    İletim raporlarını toplu şekilde sildiğinizde telefon açıldığında tekrar geliyor.. Ama teker teker silerseniz bir daha gelmiyorlar.. zaten iletim raporları mesaj olarak görünüyor... rapora girin ve soldaki sile basın. Bu şekilde onlarca mesaj sildim ama artık tekrar gelmiyorlar. Karşılaştığım en garip buglardan birisi tabi =)
    Boşa uğraştırdığımı düşünüyorsanız 3-4 tane silin telefonunuzu yeniden başlatın gelen mesaj sayısını kıyaslayın bakalım.

    -Başka bir cevap: ""format""
    *2767*3855# kodunu tuşlayıp ilk ayarlarına geri yükledim.. şimdilik böyle bi sorun kalmadı.. tekefonu kapatıp açtıktan sonra eski mesajlar gelmiyor artık...


    42- Telefonumu Kies üstünden güncellerken bağlantı koptu şimdi bir şey yapamıyorum. Ne yapmalıyım?

    (msj sahibi: aydink_1903)

    -Öncelikle korkmaya gerek yok biraz sabır gerekiyor.
    Aşağıdaki işlemleri tek tek sabırla olana kadar tekrar ve tekrar deneyin,

    sonuç almazsanız bir süre bekleyin tekrarlayin, bazı kişiler gece 2-3 gibi sonuca ulaştı belki server yoğunluğu ile de alakalı, ama sonuca ulaşamayan yok.

    Kies i açın.

    Telefonu bilgisayara bağlayın.

    Açma kapama, Ses kısma, Kamera Tuşularına aynı anda basın ve tutun , Kies "Recovery Mode" diye bir pencere gelecek (Açılmaz ise yazılım yükseltme kısmından açmayı deneyin)

    Sonra çıkan adımları takip edin.

    Eğer böyle bir pencere gelmezse tekrar tekrar deneyin.


    43- Bazı uygulamaları çalıştırırken yeterli kaynak yok diğer uygulamaları kapatın tarzı bir uyarı geliyor, sebebi nedir?

    -O sıradaki RAM yani bellek kullanımıyla alakalı bir durumdur. Eğer düzelmezse telefonu yeniden başlatın. Arada telefonu açıp kapamak faydalıdır. Ben mesela günde 1 kez bazen 2 kez kapayıp açarım. Bir konuda hata alırsanız ilk deneyeceğiniz şey telefonu açıp kapamak olsun. Bada 1.0 da telefonu CP mode olarak kullanabilirsiniz. Hatayı daha az verecektir. CP mode nedir alttki soruların devamında yazıyor.

    (msj sahibi: aydink_1903) Memory Management sorunu sistemin RAM kullanımı ile alakalı bir sorunudur ve Bada 1.2 de tamamen çözülmüştür, artık telefonda "yeterli kaynak yok çalışan uygulamalar kapatılacak" mesajı çok nadir çıkmaktadır, bunun sebebi de bazı uygulamaların Memory Leakage denilen kötü ve amatör kod yazılımı nedeniyle gereksiz kaynak kullanmasıdır. Samsung bunun içinde önlem almıştır. Bada 1.2 SDK ya Memory Leakage Debug eklenmiştir. Böyleyece programcı nerelerde Memory Leakage a neden olduğunu görebilmektedir. Ayrıca Samsung Develloper lar için yeni bir kurallar zinciri getirmiş ve artık kodlara müdahale edebileceğini belirtmiştir.

    Bada 1.2 ye Kies üstünden güncelleyebilirsiniz yada multiloader ile güncelleyebilirsiniz.


    44- CP mode, AP mode nedir ne değildir?

    (msj sahibi: aydink_1903)

    CP mode daha fazla performans verir. Yeterli bellek yok uyarısı ile daha az karşılaşılır. CP mode da okuma/yazma hızı 3326kbps dir. AP mode ise daha çok pil odaklıdır. Ve defult olan bu modtur. Yani telefonunuz Ap mode ile gelir. AP mode da okuma/yazma hızı 466kbps dir.

    CP mode da pil süresi kısalır. Ortalama 1 ila 1,5 gün arasındadır. AP mode ta ise kullanıma bağlı 3-4 gün gidecektir.

    CP mode ile AP mode arasındaki geçiş: *#8740# kodu ile yapabilirsiniz. Enable yazan aktif olandır. Mesela kodu yazdınız CP uart enable yazdı. CP mode a geçmiş oluyorsunuz. Tekrar yazdınız AP uart enable yazdı. AP mode a geçmiş oluyorsunuz.

    CP modu
    - Tum islemlerde iyi hiz, iyi performans ozellikle oyunlarda ve HD videolarda
    - Yeterli hafiza yok hatasi minimum yaşanır.
    - Saatte ortalama %2 batarya harcar.

    AP modu
    - daha az hiz, daha az performans
    - Yeterli hafiza yok hatasi daha çok ortaya cikar.
    - Saatte ortalama %0.2 - %0.5 arasi pil tuketimi

    Bada 1.2 kullanıyorsanız bu modlara pek gerek kalmıyor zira bada 1.2 de yeterli kaynak yok uyarısı çok nadir oluşuyor onlarda da telefonu kapayıp açarsanız düzelmiş olacaktır.


    45- Mesajlarım karışık gözüküyor. Mesela yeni yollanmış bir msj 1 saat önce atılmış gibi gözüküyor. Altlarda duruyor. Nasıl düzeltirim?

    -Ayarlar, saat tarih, en alttaki otomatik olanı aktif yapın. Tel yeniden başlayacak. Büyük ihtimal sorun çözülmüş olacak. Eğer sorun çözülmezse ve zaten aktif ise inaktif yapın ve telefonu açıp kapayın. tekrar kontrol edin. Bzılarında işe yarıyor bazılarında yaramıyor. Şimdilik bulunan başka çözüm bulunmuyor.


    46- Telefon bazen cebimde kapanıyor. Daha sonra yine kendi kendine açılıyor. Sorun nedir?

    -Sorun yok. Bu bir özellik. Telefon kapatma tuşuna 10 sn basarsanız telefon kendine reset atar. Cebinizde iken kapatma tuşuna 10 sn ye basılıyordur o yüzden telefon reset atıyordur. Bunu engellemenin yada kapatmanın bir yolu yok. Olası sistem kitlenmelerinde pili çıkarmanın zararlarını önlemek için yapılmış bir sistemdir.


    47- Kies güncellenirken dosyalar sürekli yükleniyor 1 saat oldu 1 gb oldu hala yüklüyor. Ne yapmam lazım?

    -Virüs programını kapatın. Tekrar güncelleyin. Arada bağlantı kesildi diyecek. Devam et i seçin. Ortalama 30 dk içinde güncellenecektir.


    48- Wave için Blacklist muadili bir uygulama mevcut mu?

    Cihazın orijinalinden arama ve sms engelleme özelliği mevcut.

    Engellemek istediğiniz kimseyi son arama olarak gösterin, üzerine basılı tutun, "engelle" seçeneği çıkacak.

    Sonra arama / sms seçeneklerini tercih edersiniz.

    Engellediğiniz zaman aramada karşı tarafa meşgul tonu gidiyor ve telefonunuzda cevapsız çağrı gibi görünüyor son aramalara girince.

    SMS lerde yine son aramalara baktığınızda mesaj gelmiş olarak görüyorsunuz, tıklayıp okuyabiliyorsunuz. Bu gelen mesaj, ana mesaj menüsünde görünmüyor.


    49- Telefondan ScreenShot nasıl alınır?

    Tuş kilidi + orta tuş. Aynı anda basılır.


    50- DivX kaydını nasıl yaparım?

    -Burdan dvix plus programını indirip pcye kurunhttp://www.divx.com/en/software/divx-plus

    Daha sonra programın içinden üye olun ve dvixplayerden sol üstte VOD bölümünden MANAGE MY COMPUTERS AND DEVİCES BÖLÜMÜNE GİRİN SOL ALTTA REGİSTER NEW DEVİCES BÖLÜMÜNE TIKLAYIN.

    REGİSTER KODU İSTİCEK BU KOD İÇİN ceptelefonunuzun AYARLAR/TELEFON HAKKINDA/YASALBİLGİ/LİSANSAYARLARI/dvix(r)vod/kaydet bölümüne bastıgınızda karşınıza cıkacak.Bu kodu girin.

    DEVİCES NAME bölümünede örnegin WAve yazın ve onaylayın

    Ve birdizi ilerleme asamasından sonra burası onemli kayıt dosyasını nereye cıkaracağını soruyor en basiti masaüstünü gösterin dosyayı masa üstüne atıcak bu bir kısa videodur bunu cihazınızı pcye baglıyarak sdcarta atın(yine divx programı üstünden atmalısınız.) ve çaliştırın dvix reklam videosudur seyredin artık kaydınız yapılmıstır.

    Bir diğer anlatım ise şurada:http://www.cepking.com/forum/divx-kaydi-olusturma-t214.0.html


    51- Telefonun alarmı telefon kapalıyken çalıyor mu?

    -Evet çalıyor. Ana menüden saate tıklayın ve alttaki 3 noktaya basın. Otomatik açılmayı seçin.


    52- Facebooktaki videoları izlerken videolar telefona indiriliyor. İndirilmeden izleyemezmiyim?

    -Kendi facebook uygulamasından girerseniz indirme yapmaz. İndirmeyi dokunmatik sitede (touch.facebook) yapıyor.


    53- Telefonda qwerty klavye yerine normal numaratik klavye ile veya el yazısıyla da mesaj yazabiliyoruz acaba bu nasıl oluyor?

    -Mesaj yazarken TR tuşuna uzun basın, çıkan seçeneklerden istediğinizi seçebilirsiniz.


    54- Biriyle konuşurken rehberden başkasının telefon numarasına bakmak istiyorum hemen aramaya başlıyor ne yapmalıyım?

    -Arama ekranında;
    Tuşlar
    En soldaki Rehber butonu
    Bul dan aranan kişi bulunur
    Tek numara ise numara yazılan bölgede numara görünür, orta bölgede numara ise beraber kime ait olduğu görünür, numara sayısı birden fazla ise bir mesaj penceresi açılır numaralar ve kime ait olduğu yazar o pencerede.

    İşin özü direkt rehbere geçmemek rehbere geçtiğinizde aynı anda başka biriyle görüşeceğinizi hatta tele konferans yapacağınızı düşünür ve direkt arama yapar telefon.


    55- Telefonu cebimden çıkarmadan şarkı geçmek mümkün mü?

    -Appstore da folder player isimli uygulama ile bunu yapabilirsiniz. Aynı zamanda telefonda tuş kilidi bile olsa şarkı çalarken üstte bir CD işareti çıkar ona basarak şarkı değişimi yapabilirsiniz.


    56- Telefonu her usb ye taktığımda şarj oluyor. Bunu engellemenin bir yolu var mı?

    -yok.


    57- Bazı videoları dönüştürmek istiyorum nasıl dönüştürebilirim?

    Forumda mevcut yazılar:

    Free video to İpod converter tavsiye ederim.Hem fps , mbps , kbps,channels , hz ve çözünürlük ayarları var.MÜkemmelin dde ötesinde bir özellik. ben bütün videolarımı 30 fps , 5.1 mbps ,48000 hz , 320 kbps , 1280*720(telefonun maks desteklediği çözünürlük) ayarlıyorum.Hem çok hızlı hemde mükemmelinde ötesinde video kalitesi sağlıyor.

    Format Factory isimli programı kullanabilirsiniz. Çok başarılıdır ve tanımadığı codec yoktur.

    Kiesin kendi içinde de dönüştürücü var ancak üstte yazılanlar daha kullanışlı gibi duruyor.


    58- Telefonda kopyala-yapıştır nasıl yaparım?

    -Kopyalayacağınız yazıya uzun basın tümünü seç çıkacak ona basın daha sonra kopyalayın. Yapıştıracağınız yere uzun basın yapıştır deyin.


    59- Telefonum bazen kendi kendine internete giriyor bunu nasıl engellerim?

    -Ayarlar Bağlantılar Veri dolaşımı ve Paket veri kullan"ı kapatın Tamamdır.


    60- Online dizi veya filmleri internetten nasıl izlerim?

    -Tıklayın.. MP4 kalitesinde izlemeni mümkün üstelik site inanılmaz güncel.


    61- Yüksek çözünürlükteki videolara filmlere nereden ulaşabilirim?

    -Tıklayın.


    62- Telefonumu EDGE"den (2,5G) az çekiyor olsa dahi 3G ile bağlanmasını nasıl sağlarım?

    - MENÜ>AYARLAR>BAĞLANTILAR> ŞEBEKE >ŞEBEKE MODU >UMTS 900/2100. NOT: İşiniz bitince "otomatik" olarak değiştirmeyi unutmayın, yoksa hep 3G li baz istsyonu aradığından hem şarjı çabuk biter hemde çevrede 3G li baz istasyonu yoksa telefon çekmez.


    63- Ekranda süreklı kalıcı olan ekranın alt bölümünde sabit olan mesajlar,rehber,tuşlar iconları degiştirebilirmiyim?

    -menüye girin. sol üstteki küçük düzenle yazısına tıklayın. Alttaki değiştireceğiniz icona uzun basın ve taşıyın. Veya menüden bir icona uzun basın ve alttakilerin herhangi birinin yerine taşıyın.


    64- Telefonun kendi tarayıcısından internete girdiğimde dosya indirmeye izin vermiyor. "Bilinmeyen dosya türü" diyor. Nasıl indirebilirim?

    -Opera mini ile indirebilirsiniz. Sayfanın altında Opera için linkler mevcut. Yada telefondan operanın sitesine girin kendi yükleyecektir. Kendi browserı özellikler .rar uzantılı dosyaları indirmeye izin vermiyor.


    65- Bir resim açtığımda ekranı hafif yatırınca bir sonraki yada bir önceki resme geçiyor. Özellikle başkalarına resim gösterirken ekranın değiştiği yöne doğru resim de değişiyor. Bu özelliği kapatabilmem mümkün mü?

    Bu özelliği kapatabiliyoruz.

    Ayarlar/Genel/Hareketler/Yönlendirme/Öğeleri eğilen yönde izle, yeşil ikonu kaldırırsanız kayma olmuyor.


    66- 10 sayfa wignet oldu.bunları nasıl kaldırabilirim?

    -Bu gibi basit şeyler için kullanım klavuzunu okumanızı tavsiye ederim. Daha bilmediğiniz bir çok şeyi öğreneceksiniz. Ben buradan tekararlıyım. Öncelikle masaüstünde sol üstte widget yazısına basılır. Kaldırılmak istenen widget üstüne uzun basılarak aşağı taşınır. Sayfadaki wingetler kaldırıldıktan sonra telefon yan çevirilir. Mevcut ekranlar gözükecektr. Üstlerindeki kırmızı - işaretine basarak ekranları da yok edebilirsiniz. Alttaki + ya basarak ekranları çoğaltabilirsiniz.


    67- Cpu değerlerinde oynamalar var yüzde 11-29-9 falan değişiyor bunun sebebi nedir tele virüs girme ihtimali, var mı? (ayarlar-telefon hakkında-CPU)

    -Şimdiye kadar bilinen bir virüs yok o yüzden virüs girme ihtimali % 0 diyebiliriz. Kullanılan widgetlerden yapma ihtimali vardır. (özellikle saat widgetleri). Aynı zamanda telefon uzun süre açık kalınca da bunu yapabilir. Telefonu kapayıp 1 dk sonra yeniden açın. Tekrar kontrol edin. Hiç bir widget yoksa %1 sabit olması gerekiyor. Günde en az 1 kere telefonu kapayıp açmak sağlıklı olacaktır. Bu aleti bilgisayar gibi düşünün.


    68- Telefondan bazen video oynatırken üst köşede kilit işareti çıkıyor. Yada bluetooth ile bir şey yollarken alırkende oluyor. O kilit işareti çıktıktan sonra hiç bir şey yapamıyorum. Ne yapmalıyım?

    -Sağ üstteki küçük tuş kilidi tuşuna uzun basın. Tuş kilidine giriyor. Kitlenme falan yok yani.


    69- Telefonumda Samsung Appstore yok. Widget olarak var oda çalışmıyor. Ne yapmalıyım?

    -Telefon ya paralel ithalat yada yurtdışından alınmadır ve üstünde eski bir bada sürümü vardır. O yüzden Kies ile güncelleme de çok büyük ihtimalle olmayacaktır. Ya serviste ücretli olarak (45-50TL sanırım) yazılım attırmanız gerekiyor yada kendiniz yazılım yüklemelisiniz. Ancak kendinizin denemesi riskli bir iştir. Az çok bu işlerden alıyorsanız yapın. ilgili link:http://forum.donanimhaber.com/m_43485584/tm.htm


    70- Kamera başlatılamadı uyarısı alıyorum ne yapmalıyım?

    -Öncelikle telefonu kapayıp açmayı deneyin eğer olmaz ise aşağıdaki adımları izleyin. ( tüm risk sizlere aittir) Eksiksiz yaparsanız büyük ihtimal sorununuz çözülecektir. Yine de çözülmezse servise vermelisiniz.

    1- Bu başlığın 1. sorusundan stune programını indirin ve telefonu kies modunda yada hata ayıklama modunda bilgisayara bağlayın, stune yi açın.

    2- Programda telefonu seçin ve üstten browser a gelin. SystemFS ye çift tıklayın ve driver a çift tıklayın.

    3- Sağ tarafta görünen dosyalardan "CE147_F2_0x05_0xSB" ve "CE147_F3_0x05_0xSB" şunu mutlaka yedekleyin. (sağ tıklayıp copy demelisiniz.)

    4- Şu linkten indirdiğiniz dosyanın içinden çıkan .bin uzantılı dosyaları mouse ile sürükle bırak yaparak stune de SystemFS-driver ın içine atın.(az önce yedek aldığınız yere yani sağ tarafa sürükleyin.)

    5- Şimdi S-Tune yi kapayın ve telefondan tuşlara tıklayıp *#197328640# kodunu girin. Daha sonra sırası ile 6 - 3 - 2 ye basın. 4 Dakika kadar bekleyin. Başka bir şey yapmayın sadece bekleyin.

    6- İşlem bittikten sonra çıkın ve telefonu kapayıp açın. Kameranın düzelmiş olması gerekiyor.


    71- Samsungapps ta mobil ödeme sistemi var mı? Varsa hangi operatörlerde var?

    -( Msj sahibi: cedric2323 ) Eğer eski bir turkcell kullanıcısı iseniz var. (en az 5 sene diye biliyorum.) Ama vodafone veya avea kullanıcısı iseniz 1günlük kullanıcı olun yine var turkcell biraz sıkıntılı bu konuda


    72- Mobil AP ile bilgisayarı telefona bağlıyorum ancak internet erişimi sınırlı oluyor hiç bir sayfayı açmıyor ?

    -Windows 7 kullanıcısıysanız: Mobil AP yi açınca bilgisayarda kablosuz ağlarda telefonun ismini göreceksiniz. ona sağ tıklayın özellikler e girin. Telefondaki şifreyi oradaki şifre bölümüne yazın ve tamam deyin. Daha sonra yeniden bağlantı kurun. Eğer hata verirse (sorun gider vs derse) sorun gider e basmayın sadece üstten çarpı ile hata kutucuğunu kapatın. Bağlanmış olması gerekiyor. İlk denemelerde sıkıntı yaşanabiliyor ancak normal bağlandıktan sonra bir daha sıkıntı kalmıyor. O yüzden ilk denemelerde olmazsa bile tekrar tekrar deneyin.

    (Başka bir cevap msj sahibi: esmekaya ) DNS ayarları google DNS şeklinde ayarlanmıştı.Onları otomatik yapınca bağlandı sorunsuzca...


    73- Rehberimde resim atadığım bir kişi bana msj yada çağrı yaptığında bazen resim gözükmüyor ne yapabilirim?

    - Her nekadar rehberde telefon hafızasını kullanasanız bile bu kişi sim kartta da kayıtlıysa böyle bir durum ortaya çıkabiliyor. Tavsiyem sim kartı komple silin. Ozaman böyle bir durumla karşılaşmazsınız. Rehber ve msjları telefona kaydedin. Kies üstünden de rehberin yedeğini de bilgisayara alın.


    74- Kamerada Auto Focus Varmı?

    -Evet var. Kamera tuşuna yarım basılı halde bekleyin sabitlesin sonra tam basın. Ayrıca ortadaki odak noktası olan kareyi parmağınızla istediğiniz yere taşıyıp orayı odak noktası yapabilirsiniz.


    75- Office dosyalarını açabilir miyim?

    -Office dosyalarını ve pdf leri direk açar. Ancak üzerinde değişiklik yapmak isterseniz ek uygulama gereklidir ve appstore dan "Pixel Smart Office" uygulamasını indirmelisiniz.


    76- Bada 2.0 nezaman gelecek neler getirecek?

    -En erken Haziran 2011 gibi gelecektir. Betaları da Mayıs gibi nete düşer belki. Bada 2.0 hakkında bilgi: Tıkla


    77- Facebook ile doğum günlerini nasıl senkronize edebilirim?

    -Öncelikle rehber ile facebook u senkronize etmelisiniz. Daha sonra orjinalinde gelen "doğum günü" widgeti ile telefonun ana ekranından doğumgünlerini takip edebilirsiniz.


    78- Wifi ile internete girmeye çalışırken yanıt yok ya da dns başarısız uyarısı alıyorum nasıl düzeltebilirim?

    -(msj sahibi: kickboxer_18) telefonun internet ayarlarını sıfırlayın düzelmesi lazım bende de olmştu wirelessin şifresini değiştirmiştim eski şifreyle giriş yaptığım için yeni şifreyi yazamıyodum ayarları sıfırladım düzeldi herşey.


    79- Telefonun ahize sesini arttırmak için ne yapabilirim?

    -(Msj Sahibi: aydink_1903 )

    *#197328640#
    5
    2
    1
    7

    hepsi 52db dir
    onları 60 db yapın daha yukarı çıkmayın

    Değiştirmek için 0 ı değiştireceksiniz 0 a basın sağ üstte READ yazısı WRITE olur

    Altta giriş yapılacak yerde cursor yanıp söner sakın rakamlara basmayın o cursor un bulunduğu yere parmağınızı tutun ve hafif yukarı # e doğru parmağınızı kaldırmadan sürükleyin bir klavye açılır orada sayıya geçin ve 60 yazın 2 defa tamam a basın.

    İyice anlamadan sakın rakam girişmeyin başka hiçbir yere ellemeyin tehlikeli bir yerdir hoparlör ahize patlatmak mümkündür herhangi bir hatada


    80- Telefonun dahili hafızası 2GB olması gerekiyor ancak baktığımda 400 mb görüyorum neden?

    -(Msj Sahibi: aydink_1903 )

    Bellek 3 e ayrılmıştır

    1. Mesaj ve Mail belleği yaklaşık 600MB
    2. Uygulama ve Widget belleği yaklaşık 1GB
    3. Kullanıcı belleği , resim müzik video döküman vs. için yaklaşık 400MB

    İlk 2 sine dışardan bir şey yükleme şansınız yoktur onlara erişim korumalıdır. Sizin gördüğünüz 3. kısım.

    Hepsini görmek için telefondan

    Ayarlar
    Bellek
    Bellek Durumu
    Genel Bellek

    kısmına bakınız.

    Not: Bu belleklerin mümkün olduğu kadar boş tutulması şiddetle tavsiye olunur telefonun hızlı ve stabil çalışması için.


    81- Türkçe karakterleri yazdığımda mesaj 2 tane oluyor otomatikman nasıl düzeltebilirim?

    -Mesaj ayarlarından gsm alfabesi seçin.


    82- Msj atarken ya da msj gelirken telefonda 5-6 saniyelik bir donma oluyor ne yapabilirim?

    -(Msj Sahibi: terekeme_1903 )

    Teli aldığımdan beri arama, msj vs. kayıtlarını temizlemediğimden oluyormuş, hepsini temizledim sorun çözüldü, artık msj gelirken filan donma olmuyor.


    83- Telefonu kablo ile USB den bağlayıp bilgisayar üstünden 3G ile internete girebilirmiyim?

    -Bunun için ayarlar-bağlantılar-usb-internet paylaşımı yapın. Böyle olması gerekiyor. Emin değilim. Aslında USB kablosuna gerek yok çünkü mobil AP var eğer bilgisayarınızda wireless varsa telefondan mobil AP yi açıp (ayarlar-bağlantılar) bilgisayardan normal wi-fi modem gibi telefona bağlanabilirsiniz.


    84- Ekranda zaman zaman "Time Out" yazıyor nedir ne değildir bu olay?

    - Birşeyler güncellemeye çalışıyor ve internet olmadığı için güncelleyemiyor. Mail olabilir facebook twitter olabilir kullandığınız widgetler olabilir.


    85- Alarm zaman zaman çalmıyor nasıl aşabilirim?

    -Bu sorun sanırım samsungun akıllı telefonlarına has bir durum. Galaxy S te de 2 kere başıma geldi aynı olay. Sebebi ise benim anladığım, kurulu bir alarmı eğer yandaki çentik ile yeşil yapıp tekrar kullanmak isterseniz bu sorun oluyor ve çalmıyor. Sağlıklısı ise alarmı iptal edip yeniden kurmak yada kurulu bir alarmı hiç pasife düşürmemek. Yada alarm kurulu iken telefonu kapayıp açmamak. Gece yatarken kapamak yerine uçak moduna alırsanız kapama ile hemen hemen aynı işlevi görecektir. Kapalıyken alarm çalmıyor mu? Çalıyor tabiki soruların içinde mevcut.


    86- Samsungapps ta guncelleme var diyor ama girip baktigimda listede guncellenecek birşey yok sol alttan tümünü güncelle diyorum orada da güncelleme yok diyor. Menüde samsungapps in uzerinde 1 yazmasina gözüm takıldı nasıl çözebilirim bunu ?

    - (Msj Sahibi: QuexSeeL) O güncellemeye tıkladığında indirilenler listesi gelecek en tepedekilerden (ilk 15 civarı) uygulamaların sürümlerine bak 1.2 için diyorsa o uygulama için gizli güncelleme var demektir uygulamayı indir 1 rakamı gidecektir.

    Not: Belki bir müddet sonra yine güncelleme görebilirsin.






    UYGULAMA AÇIKLAMALARI VE ÖNERİLER:


    1- Kullanabileceğim ücretsiz bir sözlük uygulaması var mıdır?

    -Normalde samsungapps ta çok başarılı sözlük uygulamaları var ancak hepsi ücretli zaman zaman kampanyalarla ücretsiz olabiliyor arada takip etmek gerekiyor. Ücretsiz olarak kullanabileceğiniz java bir sözlük mevcut ve çok başarılı aslında. Yükledikten sonra oyunlar menüsü altındaki 3 noktaya basın ve sanal klavyeyi iptal edin. Ekrana uyarlayı aktif edin. Programın içini biraz kurcalayın nerdeyse yok yok. İndirme linki: Tıkla


    2- Dosyaları veya medya dosyalarını şifreleyebileceğim veya gizleyebileceğim bir uygulama varmıdır?

    -SmartGuard isimli uygulama ile yapabilirsiniz. Appstore da bulunuyor. Çok kullanışlı ve çok başarılı bir programdır. Şifrelenmiş dosyaları yedek alabiliyorsunuz ve gizli mesajlaşma dahi bulunuyor. Bir kaç güzel özelliği daha var. Öncelikle şifre oluşturuyorsunuz ve,

    Programa giriş yaptıktan sonra "Protection Suite" kısmından dosyalarınızı gizleyebiliyorsunuz. Dosyalarım menüsü altında gizlediğiniz medya yada klasör gözükmüyor. Sadece yine program vasıtasıyla görebiliyorsunuz.

    Yine gizli fotoğraflar çekebiliyor rehberde istediğiniz kişiyi gizleyebiliyorsunuz gibi bir çok güzel özelliği bulunuyor.


    3- Remote Deskop (http://www.samsungapps.com/topApps/topAppsDetail.as?productId=G00000409845 ) uygulamasını çalıştıramadım?

    -Ben kendi yaptığım şekilde anlatıcam başka şekilde yapan varsa eklenir.

    Öncelikle bilgisayarınızdaki güvenlik duvarını kaldırın.

    Bilgisayardanhttp://www.simx.mobi/rdesktop/ şu linke girin ve RemoteDesktopServerSetup105.exe dosyasını indirin. Bilgisayara kurun. Program size ip numarası gösterecek. Telefondan uygulamayı açıp bu ip numarasını girin. (Bilgisayarda ve telefonda wi-fi açık olmalı). Connect deyin bağlandı sağlanmış olmalı.

    3G yada uzaktan bilgisayara bağlantı nasıl oluyor peki? Onun için öncelikle modem ayarlarınıza girmeniz gerekiyor.(192.168... diye gider modemden modeme değişiklik gösterir. Google da modem markasını yazarak aratabilirsiniz.)

    Yine kendi modem ayarlarıma göre anlatıcam.

    "Nat" menüsü altında "Virtual Server" bulunuyor. bu Virtual Server sizde başka bir menü altında da olabilir siz menülere bakın Virtual Server ı arayın. Bulduğunuz zaman orada port yazısı göreceksiniz ya yeni port ekle yada port yazılarının altında boş kutular vardır. Port olarak 8899 yazın ve ekleyin yada port yazısının altına 8899 yazın ve aktif (enable) yapın kaydedin. Burada işlemimiz tamamlandı.

    Status yada bilgiler kısmında WAN IP yazar. İşte burada yazan ip numarasını telefondaki programın içinde giriyoruz.(genelde 78... yada 88.... diye başlar.) Port kısmına da 8899 yazıyoruz ve connect diyoruz. Böylece bilgisayarıza nerde olursanız olun bağlanabileceksiniz.

    Daha önceden bağlanıyordu şimdi bağlanmıyor diyorsanız da WAN IP numaranız değişmiştir. Bu ip numarsı bilgisayarı açıp kapattıkça yada modemde bağlantı kopup yeniden geldikçe değişir. O yüzden wan ip yi kontrol edin. Telefonda ip kısmına yeni wan ip nizi yazarsanız sorun düzelecektir.


    4- SnapNgo uygulamasını nasıl kullanıcam anlamadım?

    1- Telefonunuzu KIES modunda bağlayın. KIES"i açarak SnapNGo"yu indirin.

    2- SnapNGo"yu telefonunuza kurun ve bir kez açın.

    3- Açtıktan sonra telefonunuzu tekrar PC"ye bağlayın fakat bu sefer Yığın Bellek Modunda bağlayın.

    4- Yığın bellek modunda açtığınızda telefonun yada hafıza kartının içine girdiğinizde (PC den bakıcaksınız) snp_go.exe Dosyasını görüceksiniz.

    5- Snp_go.exe yi Windows 7 kullanıcıları Yönetici Olarak Çalıştır diyerek bilgisayarlarına kursunlar. XP için direk kurulum yeterli.

    6- Kurulum bittikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.

    7- Bilgisayarınız yeniden açıldığında masaüstünüzde Snap N Go nun kısayolunu görüceksiniz. Auto-Start seçmediyseniz bu kısayolu Yönetici Olarak çalıştırın.

    8- Daha sonra telefonunuza gelin ve Menüdeki Snap N Go yu Wi-Fi"yi açarak açın.

    9- Snap N Go açıldıktan sonra Search Host"u tıklayın.

    10- Masaüstünüzde izin vermek istiyormusunuz diye bir soru sorucak. Soru ekranı gelmez ise Sağ Alt Kısımdan Snap N Go nun küçük logosuna sağ tuş tıklayarak Communucation Configuration u seçin o zaman gözükecektir.

    11- İzin verdikten sonra telefonunuzun kamerası açılacak ve monitöre tutacaksınız.

    12- Telefonunuzun sağ kısmında telefon logosu görüceksiniz. Almak istediğiniz dosyanın ismine kameranızı tutarak (ODAK NOKTASINA ALIN ALICAĞINIZ
    DOSYAYI.SAKIN YAKIN, SADECE DOSYAYA ADI GÖZÜKMEYECEK ŞEKİLDE TUTMAYIN) o tuşa basın.

    Ekranınız Kırmızı-Yeşil olucak ve eğer işlem başarıyla gerçekleşirse Dosyanın Adını Transfering "Dosya ismi" olarak görüceksiniz.

    Bu şekilde olay bitiyor arkadaşlar. Sizde telefonunuzdan dosya göndermek isterseniz PC"nize Sol Kısımda POST"u tıklayarak dosyanızı seçiceksiniz...


    5- Ndrive Navigasyonu ücretsiz olarak nasıl yükleye bilirim?

    Msj Sahibi: BadaOS

    NDrive Paket Bir kopya ile isi bitir

    1 Kiesi Acin Samsung Apps"a girin Sag asagi Köseden ISPANYA yi secin ve sag üstten arama moturuna "NDrive (Fin Promo)"
    Yazarak taratip bulun ve kiesinize indirin

    2 ardindan cihazinizi KIES modunda PC nize baglayarak NDrive (Fin Promo) yu cihaza kurun kurulim isi bitincede Muhakak NDrive prosunu bir defaya mahsus acip kapatin nete baglanti ister birakin yapsin sonra kediliginden kapanacak zaten.

    3 Simdi cihazinizi yigin Bellek modunda PC"nize baglayin ve

    Bilgisayarım / Memori Card / Others / __@@bada_applications@@__ / y0250j52st

    "y0250j52st" dosyasinin üzerine Asagdaki verdigim linkteki y0250j52st yi yazdirin her cikan uyariya evet deyin islem tamam

    4 islem bitince de Teli Ingilizce Türkce yapin ve güle güle kullanin

    Buradanhttp://www.m-egaupload.com/?d=WJO96X2E

    Mega nin arasindaki (-) tireyi silin

    NDrive alternatif Paket linki:http://www.file-factory.com/file/b55hf2f/n/y0250j52st.rar
    (-) aradaki tireyi silin (@D.K D®!FT K!NG nickli arkadasa tesekürler )

    -(Msj Sahibi: safaksaylam )
    Ndrive navitech 2010 haritasini kurmak icin
    Link(boşlukları kaldırın):http://www. navikolik. com/ndrive-maps/1142-ndrive-turkiye-haritasi-218_201012-a-3.html

    Ndrive spain olarak çıkar türkçeye çevirmek için: (Msj Sahibi: FuXiN )
    Ndriver dosyasının içinde Info diye bir klasör var. O klasörün içinde application adında bir dökünam var onun sağ tıklayıp düzenle deyin

    <English>Turkey</English>
    <eng-GB>Turkey</eng-GB>


    Turkey yazan yerde spain yazaktır bunlar ile degiştirin.
    Sonra telefonun dilini ingilizce yapın sonra Türkçeye çevirin..


    6- Wave için editlenmiş uygulamalar. Çözünürlük orjinallerine göre daha iyi.

    1-Google Maps: Tıkla

    2-Opera mini 6: Tıkla (Telefon ile "m.opera.com" a girerseniz orjianal halini yükleyebilirsiniz.) (Yenisini yüklemeden önce eskisini silin - Rar içinden çıkan 2 dosyayı da dosyalarım a atın. Önce Jar daha sonra Jad yükleyin. - Oyunlar menüsünde alttaki 3 noktaya basıp sanal klavyeyi ve ekrana uyarlayı iptal edin. - Operaya giriş yaptıktan sonra font size ı medium yapın. )


    Dosyaları masaüstüne çıkarıp telefonunu herhangi bir yerine atıyoruz. Mesela others klasörüne. Telefondan diğerleri klasörüne giriyoruz ve öncelikle jar dosyasını daha sonra jad olanı yüklüyoruz. Programlar "oyunlar" menüsünün içine yüklenecek. Buradan başka bir yere taşıma yapılamıyor. Operayı yükledikten sonra oyunlar menüsünden alttaki 3 noktaya basın ekrana uyarlayı kapatın ve sanal klavyeyi kapatın.


    7- Aşağıdaki programla herhangi bir site linkini (Örneğin donanımhaber) ana sayfanıza widget olarak ayarlayabiliyorsunuz.

    Hem de çok basit bir şekilde.İkon ve resim olarak png istiyor.Siz de jpg resminizi paint ile açıp,farklı kaydet deyip png ye dönüştürebilirsiniz.Hem bu sayede ana sayfaya resimlerinizi de koymuş olursunuz.
    Link widget creator
    http://www.4shared.com/file/o6QAZZE2/LinkWidgetCreator_11.html


    8- Bazen başka ülkelerde veya Türkiye de ücretli uygulamalar ücretsiz e dönüştürülüyor veya indirime giriyor. Bunları alttaki program ile takip edebilirsiniz.

    -http://hotfile. - com/dl/103135520/9a39f9a/Event3ProductFinder.rar.html
    Programın resmi:http://yukleresim.com/images/21652700915449381395.jpg






    BİLGİLER :


    1- Telefon yılın sosyal ağ telefonu seçildi. Ancak biz pek bir özelliğini göremiyoruz çünkü bunun için social hub premium olması gerekiyor. Bu hizmet ücretli üstelik Türkiye dahil her ülkede bulunmuyor. Social hub premium haclendi yani isterseniz ücretsiz bir şekilde Türkiye de de kullanıp telefonun tadını çıkarabilirsiniz. (Wave II için değildir.)

    -(Msj Sahibi: aydink_1903 )

    Social Hub Premium da Live Messenger, Yahoo, Gtalk var. Palringo(IM) sadece Facebook chatte da işe yarıyor.

    Social Hub Premium örnek video:http://www.youtube.com/watch?v=bSXrZl1EIWM&feature=player_embedded#at=33

    Social Hub Premium lu bir firmware yükleme:(boşlukları kaldırın)http://www. cep king.com/forum/jvkc1-tabanli-shp-li-custom-firmware-jvkc1aydshp-t1888.0.html (üye olmanız gerekir) (Nasıl yükleneceğini aynı konuda ayrıntılı bulabilirsiniz ancak aşağıya ekliyorum yinede.)

    Benim verdiğim FW dışında(aydink_1903) (üstteki link cep...king sitesi) herhangi bir Bada 1.2 yi Multiloader ile telefonunuza yüklerseniz telefonunuz kimliğini kaybeder.

    Normalde bu şekilde günceleme ile garanti kaybedilir ancak önemli değildir istediğiniz zaman geri dönüş mümkündür. Kaldı ki telefonununuza bir şey olursa ve açılmayacak duruma gelirse servise böyle bile verseniz servis büyük ihtimal farketmez çünkü onlarda açamaz ve yaptıkları ilk iş bir FW yüklemek olur sorun kalmaz.

    Fw yi yükleyip SHP yi aktif ettiğinizde Palringo geliyor IM e versiyonu 2.3.10 Facebook chat ondan kullanılıyor.

    Ekstra bir sürü detay var SHP de

    Msn, yahoo, Gmail hesabınızı mail gibi tanımladıginizda IM e geliyor hepsi, bu mailleri tanımlarken push servisi kullani seçerseniz mailler Push mail olarak geliyor

    Birden fazla diyelim msn mail i tanımladiniz IM de hangisi ile bağlantı yaptığını seçebiliyorsun

    Msn mail i için kişi senkr.işaretler iseniz Msn dekiler rehbere ekleniyor yanlarında bir buton oluyor online kişileri rehberde yeşil buton la görebiliyorsunuz

    Facebook hesabında ayarlarda Push bildirim i aktif hale getiriyorsunuz fb bildirimleri anlık olarak tele düşürüyor

    Daha bir kaç detay daha bir tam bir sosyal paylaşım teline dönüşüyor telefonunuz, 2010 un en iyi sosyal paylaşım teli ödülü boşa değil miş sadece Samsung bizi kullanmaya layık görmemiş ticari beklentiler nedeniyle.(normalde ücretli bir sistemdir ve çok az ülkede vardır.TR de bulunmuyor. Ancak bu FW ile ücretsiz olarak kullanıyorsunuz.)

    Not: Multiloader ile yüklenen full bir yazılım telefonda herşeyi götürür. (telefon fabrika ayarlarına dönmüş gibi olur. Bu yazılımı yüklerseniz telefonda önemli bilgileri yedek almayı unutmayın)

    Not 2: Bu yazılımı direk şuan bulunduğunuz yazılım üstüne atabilirsiniz. Ekstradan bir yazılım atmanıza gerek yoktur çünkü kendi full bir FW dir.

    Not 3: Spoof çalışmaz çünkü orjinal samsung FW sinin üstüne sadece Social hub premium eklenmiştir.. (Spoof nedir? Spoof: ücretli uygulamaları ücretsiz olarak yüklemeye yani korsan kullanmaya yarar. Samsungun orjinal yazılımlarında bunu yapman mümkün değildir. bada 1.2 de spoof yapabileceğiniz en son FW JK1 dir. Önce XXJID kurulur daha sonra XXJK1 kurulur. Nasıl yapılacağı cep....king sitesinde mevcuttur.)

    Not 4: Şu an Social hub çok az ülkede var ve fakat şu an hackli olarak hemen herkes kullandığından dolayı sunucuda zaman zaman sorun yaşanıyormuş. (online kişilerin hepsini rehberde göstermeme vs gibi.)

    Not 5: Kiesten yüklenen güncellemelerde Social Hub Premium bulunmaz.

    -(Msj Sahibi: burakpadir )

    Yazılımı indirdikten sonra bir klasöre açın ve programdaki her bir satırı doldurun. (Dosya uzantısına göre)

    1-)Telefonunuzu kapatın sim kartınızı ve hafıza kartını çıkartın...

    2-)Ses kısma tuşu + kilitleme tuşu + Kapatma Tuşu (No tuşu) aynı anda bi süre basın ekranda "Download Mode" yazıcak.

    3-)Usb bağlantı kablosuyla telefonunuzu bilgisayara bağlayın.

    4-)Multiloader"de "port search" tuşuna basınca Aşağıda " Ready - Lismore " yazmalıdır. Yazmıyorsa "Download" tuşuna basmayın.

    5-)Dosyalar telefonunuza yüklenecektir (15-20dk) daha sonra telefonunuz yeniden başlıcak.

    Uyarı: Tüm bilgiler gidicek telefonda, hafıza kartını yedekliyip; biçimlendirdikten sonra bu işlemleri yapın.


    -(Msj Sahibi: Mr. TahacKer )

    Multiolader ile güncelleme yükseltmeden önceki son görünüm.
    http://i52.tinypic.com/2db9cu8.png
    Yüklemede hata verirse sıkıntı yapmayın yeniden yükleyin.
    Sarjınız %50-60 ın üstünde olsun.

    En son olarakta cepkingteki FW nin asıl konusundahttp://www. cep king.com/forum/jvkc1-tabanli-shp-li-custom-firmware-jvkc1aydshp-t1888.0.html Pre-Configuration Set İşlemini yaptınmı işlem tamamdır.


    2-Multiloader ile yazılım yükledim ancak orjinal sürüme geçmek istiyorum ne yapmalıyım?

    -(Msj Sahibi: aydink_1903 )

    Orjinal Kies güncellemesi alacak hale dönmek için (yani orjinal garantili hale tekrar dönmek için) hangi grupta olduğunuz önemlidir.

    3 grup var

    1. grup Kiesle son JVKA1 i yükleyip sorun yaşayanlar - Dönüş için
    1. XXJF1 Full ü Multiloader ile yükleyecekler
    2. JVJK1 update i Multiloader ile yükleyip işlemi tamamlayacaklar.

    2. Grup Herhangi bir Bada 1.2 sürümünde olup telefonlarının kimliği kaybolmuş olanlar veya yurtdışı telefonu olup Türkiye güncellemesi isteyenler - Dönüş için
    1. Benim verdiğim modifiye XXJL2 yi Multiloader ile yükleyecekler
    2. XXJF1 Full ü Multiloader ile yükleyecekler
    3. JVJK1 update i Multiloader ile yükleyip işlemi tamamlayacaklar.

    3. grup Benim verdiğim XXJL2 yi yükleyenler - Dönüş için
    1. XXJF1 Full ü Multiloader ile yükleyecekler
    2. JVJK1 update i Multiloader ile yükleyip işlemi tamamlayacaklar.

    İstediğiniz XX ile başlayan FW ye şuradan ulaşabilirsiniz
    Link (boşlukları kaldırın):http://www. samfirmware. com/WEBPROTECT-s8500.htm (site üyelik ister)

    Bunun dışında JVJK1 FW sine ise cep.. king sitesinden ulaşabilirsiniz.
    link (boşlukları kaldırın):http://www. cepking. com/forum/s8500jvjk1s8500jvjj1-bada-102-multiloader-ile-t1428.0.html


    3-Bada 1.2 de browser ı tam full screen yapma tekniği.

    -(Msj Sahibi: aydink_1903 )

    Link:http://www.youtube.com/watch?v=LVLDRtrs0fM&feature=player_embedded


    4-Kilit ekranı ve arka planı farklı ayarlayın.

    -(Msj Sahibi: Türkmenli )

    Link:http://www.youtube.com/watch?v=SrsNC49YCXM&feature=player_embedded#at=76


    5-Samsung wave internet ayarları.

    -(Msj Sahibi: aydink_1903 )

    TURKCELL

    İsim: TURKCELL-GPRS
    Erişim İsmi: wap
    Kimlik Denetim Türü: Normal
    Kullanıcı Kimliği: gprs
    Şifre: gprs
    Protokol: HTTP
    Ana Sayfa URL"si:http://wap.samsungmobile.com.tr
    Proxy Adresi: 212.252.234.168:8080
    Gecikme Süresi: 90

    İsim: TURKCELL-MMS
    Erişim İsmi: mms
    Kimlik Denetim Türü: normal
    Kullanıcı Kimliği: mms
    Şifre: mms
    Protokol: HTTP
    Ana Sayfa URL"si:http://mms.turkcell.com.tr/servlets/mms
    Proxy Adresi: 212.252.169.217:8080
    Gecikme Süresi: 90

    İsim: TURKCELL-ISP
    Erişim İsmi: internet
    Kimlik Denetim Türü: normal
    Kullanıcı Kimliği: gprs
    Şifre: gprs
    Protokol: http
    Ana Sayfa URL"si:http://wap.turkcell.com.tr
    Proxy Adresi: 0.0.0.0:80
    Gecikme Süresi: 300

    İsim: MOBIL TV
    Erişim İsmi: streaming
    Kimlik Denetim Türü: normal
    Kullanıcı Kimliği:
    Şifre:
    Protokol: http
    Ana Sayfa URL"si:
    Proxy Adresi: 0.0.0.0:80
    Gecikme Süresi: 90


    Turkcell Seçimleri:
    Internet Profili : TURKCELL-GPRS
    MMS Profili : TURKCELL-MMS
    Java uygulama oyun profili : TURKCELL-ISP
    E-Mail Profili: TURKCELL-ISP
    Müzik Tanıma Profili: TURKCELL-GPRS
    Streaming Profili: MOBIL TV


    VODAFONE

    İsim: Vodafone Live
    Erişim İsmi: vflive
    Kimlik Denetim Türü: Normal
    Kullanıcı Kimliği: vodafone
    Şifre: vodafone
    Protokol: HTTP
    Ana Sayfa URL"si:http://wap.samsungmobile.com.tr
    Proxy Adresi: 212.65.136.226:9401
    Gecikme Süresi: 90

    İsim: Vodafone MMS
    Erişim İsmi: mms
    Kimlik Denetim Türü: Normal
    Kullanıcı Kimliği: vodafone
    Şifre: vodafone
    Protokol: HTTP
    Ana Sayfa URL"si:http://217.31.233.18:6001/MM1Servlet
    Proxy Adresi: 217.31.233.18:9401
    Gecikme Süresi: 90

    İsim: Vodafone Internet
    Erişim İsmi: internet
    Kimlik Denetim Türü: Normal
    Kullanıcı Kimliği: vodafone
    Şifre: vodafone
    Protokol: HTTP
    Ana Sayfa URL"si:http://wap.vodafone.com.tr
    Proxy Adresi: 0.0.0.0:80
    Gecikme Süresi: 300


    Vodafone Seçimleri:
    Internet Profili : Vodafone Live
    MMS Profili : Vodafone MMS
    Java uygulama oyun profili : Vodafone Internet
    E-Mail Profili: Vodafone Internet
    Müzik Tanıma Profili: Vodafone Live


    AVEA

    İsim: AVEA GPRS WAP
    Erişim İsmi: wap
    Kimlik Denetim Türü: Normal
    Kullanıcı Kimliği: wap
    Şifre: wap
    Protokol: HTTP
    Ana Sayfa URL"si:http://wap.samsungmobile.com.tr
    Proxy Adresi: 213.161.151.201:8080
    Gecikme Süresi: 90

    İsim: AVEA MMS
    Erişim İsmi: mms
    Kimlik Denetim Türü: Normal
    Kullanıcı Kimliği: mms
    Şifre: mms
    Protokol: HTTP
    Ana Sayfa URL"si:http://mms.avea.com.tr/servlets/mms
    Proxy Adresi: 213.161.151.201:8080
    Gecikme Süresi: 90

    İsim: AVEA ISP
    Erişim İsmi: internet
    Kimlik Denetim Türü: Normal
    Kullanıcı Kimliği: wap
    Şifre: wap
    Protokol: HTTP
    Ana Sayfa URL"si:http://wap.avea.com.tr
    Proxy Adresi: 0.0.0.0:80
    Gecikme Süresi: 300

    İsim: AVEA MOBILVIZYON
    Erişim İsmi: mobilvizyon
    Kimlik Denetim Türü: Normal
    Kullanıcı Kimliği: mobilvizyon
    Şifre: mobilvizyon
    Protokol: HTTP
    Ana Sayfa URL"si:http://mobilvizyon.avea.com.tr
    Proxy Adresi: 213.161.151.202:8081
    Gecikme Süresi: 300

    Avea Seçimleri:
    Internet Profili : AVEA GPRS WAP
    MMS Profili : AVEA MMS
    Java uygulama oyun profili : AVEA ISP
    E-Mail Profili: AVEA ISP
    Müzik Tanıma Profili: AVEA GPRS WAP
    Streaming Profili: AVEA MOBILVIZYON








    SAMSUNG WAVE S8500 İLE İLGİLİ DİĞER KONULAR :


    Samsung WAVE S8500 Ana konu

    Samsung WAVE S8500 Firmware Güncelleme

    Samsung WAVE S8500 Temaları

    Samsung WAVE S8500 "Appstore" Ana Konu

    Samsung Wave / Galaxy S Foto-Video Paylaşım Konusu

    Youtube Samsungapps"s Channel



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi re-storm -- 26 Mart 2011; 11:37:33 >



  • Ellerine sağlık, harika bir başlık ve harika bir içerik olmuş Yeni alan herkes faydalanmalı bu konudan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: c.r.t

    Ellerine sağlık, harika bir başlık ve harika bir içerik olmuş Yeni alan herkes faydalanmalı bu konudan.
    mükemmel çalışma elinize sağlık,kolay gelsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lorenzoo

    mükemmel çalışma elinize sağlık,kolay gelsin.

    Alıntıları Göster
    Güzel bir çalışma olmuş benim gibi yeni alanlara iyi yol gösteriyor teşekkürler
  • eline saglik emek vermisin:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vlknsn

    eline saglik emek vermisin:)
    gercekten cok ıyı olmus ellerıne saglık. o kadar sayfanın arasında ıstedıgım sorunun cevabını bulmak zor oluyodu boylelıkle kolayca cozume ulasabılırz..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: skylineee

    gercekten cok ıyı olmus ellerıne saglık. o kadar sayfanın arasında ıstedıgım sorunun cevabını bulmak zor oluyodu boylelıkle kolayca cozume ulasabılırz..

    Alıntıları Göster
    Yeni başlık güzel olmuş.

    Fotoğraf ile ilgili sorusu olanlar vardır ve olacaktır.

    Foto ve video paylaşım sayfasını da ilk mesaja ekleyebilirsiniz.

    http://forum.donanimhaber.com/m_41336234/tm.htm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: QuexSeeL

    Yeni başlık güzel olmuş.

    Fotoğraf ile ilgili sorusu olanlar vardır ve olacaktır.

    Foto ve video paylaşım sayfasını da ilk mesaja ekleyebilirsiniz.

    http://forum.donanimhaber.com/m_41336234/tm.htm

    Alıntıları Göster
    @re-strom,
    Emeğine sağlık, süper çalışma olmuş.
    Eski soru - cevap başlığı yönetim kararınca kaldırılmıştır.
    İlk mesaja ana konu ve foto örnekleri linkini de eklersen çok iyi olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Passenger

    @re-strom,
    Emeğine sağlık, süper çalışma olmuş.
    Eski soru - cevap başlığı yönetim kararınca kaldırılmıştır.
    İlk mesaja ana konu ve foto örnekleri linkini de eklersen çok iyi olur.

    Alıntıları Göster
    Teşekkür ediyorum arkadaşar benim gözümden kaçırdığım soru ve cevabı olursa aynı zamanda başka eklememi istediğiniz bir şey olursa bana mesaj atarsanız sevinirim. Mümkün olduğunca çabuk eklerim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: re-storm

    Teşekkür ediyorum arkadaşar benim gözümden kaçırdığım soru ve cevabı olursa aynı zamanda başka eklememi istediğiniz bir şey olursa bana mesaj atarsanız sevinirim. Mümkün olduğunca çabuk eklerim.

    Alıntıları Göster
    ellerine sağlık kardeşim arı gibi çalışıyosun maşallah:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cedric2323

    ellerine sağlık kardeşim arı gibi çalışıyosun maşallah:)

    Alıntıları Göster
    Tek kelimeyle harika tebrik ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Korin

    Tek kelimeyle harika tebrik ederim

    Alıntıları Göster
    evet gerçektende çok iyi olmuş bu toparlama teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: e-a-g-l-e

    evet gerçektende çok iyi olmuş bu toparlama teşekkürler.

    Alıntıları Göster
    arkadaşlar bu msjların 1 saat önce gelmiş gibi göstermesi konusunda yukardaki yazılan gibi saatin oto güncellemesini açmak dışında yapılabilcek bişey varmı acaba ? onu denedim ama olmadı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: e-a-g-l-e

    arkadaşlar bu msjların 1 saat önce gelmiş gibi göstermesi konusunda yukardaki yazılan gibi saatin oto güncellemesini açmak dışında yapılabilcek bişey varmı acaba ? onu denedim ama olmadı.

    Otomatik güncellemeyi kapayıp telefonu baştan başlatmayı deneyin birde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: re-storm

    quote:

    Orijinalden alıntı: e-a-g-l-e

    arkadaşlar bu msjların 1 saat önce gelmiş gibi göstermesi konusunda yukardaki yazılan gibi saatin oto güncellemesini açmak dışında yapılabilcek bişey varmı acaba ? onu denedim ama olmadı.

    Otomatik güncellemeyi kapayıp telefonu baştan başlatmayı deneyin birde.

    Alıntıları Göster
    Facebook chat için kullanıcı adını küçük harflerle yazın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lack of Comprehension

    Facebook chat için kullanıcı adını küçük harflerle yazın.

    Alıntıları Göster
    Selamlar,

    Bir arkadaşım Wave kullanıcısı ve telefonun 3G ile kendi kendine internete bağlanıp kontörünün gittiğinden yakınıyor. Ayarlardan Paket veri kullan'ı kapatması yeterli olur mu yoksa başka bi ayar yapılması da gerekiyor mu..?

    Teşekkürler..
  • Emeğinize sağlık...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: littleblackbutterfly

    Emeğinize sağlık...
    @re-storm
    emeğine,klavyene sağlık çok faydalı bilgiler ve çok faydalı bir konu.Çoğu soruda rahatlıkla yönlendirebileceğimiz bir yer.Teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Türkmenli

    @re-storm
    emeğine,klavyene sağlık çok faydalı bilgiler ve çok faydalı bir konu.Çoğu soruda rahatlıkla yönlendirebileceğimiz bir yer.Teşekkürler

    Alıntıları Göster
    Valla site hazırlasan bu kadar güzel olur anca...
    Üşenmeden yorulmadan onca yazıyı yazmışsın.

    Eline koluna emeklerine sağlık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: soner1971

    Valla site hazırlasan bu kadar güzel olur anca...
    Üşenmeden yorulmadan onca yazıyı yazmışsın.

    Eline koluna emeklerine sağlık

    Alıntıları Göster
    tebrikler şahane bir çalışma emeğine yüreğine sağlık.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.