Şimdi Ara

laptopın adaptör girişi yanmaya başlamış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iyi günler arkadaşlar
    benim asus m51sn250dv modelli laptop arkasında ki adaptör girişi ısınmadan dolayı erimeye başladı , bataryanında ucu aynı şekilde siyah siyah olmuş , ben farketmemiştim bu durumu farkettiğimde gittim bir tane liteon model adaptör aldım bir ay sonra onunda ucu yanmaya başlamış ve ısınıyor laptopun garantisi bitti bunu serviste ne kadara yaparlar? dışarıda bir serviste ne kadara yaparlar ? sürekli prizde kullanıyorum daha öncede girişte temassızlık vardı servis düzeltip yollamıştı.bu sorun nedir acaba nasıl düzeltilecek? bilgisi olan bana açıklayabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
    yanmaya başlayan yerler
     laptopın adaptör girişi yanmaya başlamış
     laptopın adaptör girişi yanmaya başlamış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genccimbomlu -- 4 Aralık 2010; 12:14:51 >







  • Sanırım bir kısadevre söz konusu başka türlü yanacağını sanmıyorum.
  • evin elektrik tesisatına aşırı yüklenme olabilir bunu anlamak için aynı dizüstünü deneme amaçlı bir hafta 10 gün civarı baska bir mekanda deneyin aynı sorun olacakmı bakın görün
  • 50-60 liraya falan adaptör girişlerini onarıyorlar
  • servisde normalden 2 katını isterler orası kesinhttp://www.fokusbilgisayar.com/asp/group/301/Notebook-Yedek-Parca buradan tamir ettirebilirsiniz laptopu aras kargo ile ücret vermeden gönderiyorsunuz sorununu belirleyip ücretini belirleyip ister yaptırın ister yaptırmayın ücretsiz olarak size geri gönderiyorlar
  • @Arcatera
    girişinde mi kaçak var

    @mehmetmetingülcan
    iki ayrı evde ve iki batarya ile böyle aynı şekilde oldu orj. bataryada bu şekilde girişi eritti diğerini daha erken farkettim girişte sorun var galiba.

    @byhackermstf
    orası aşikar zaten garantisi bittiği için servise falan yollamam çok masraf çıkar , dayıma yolladım o ilgilenecek artık .

    cevaplarınız için teşekkür ederim
  • demekki sorun tesisatta değil bu anlaşıldı,
    cihazda adaptör kısmı tam işlev görmüyor gibi yani voltajı tam düşüremiyor ve bu da cihaz ile birleşince erime yapıyor (hani bazen evde taktığımız priz falan eriyip koku gelir ona benzer bir durum var )
  • Arkadaşlar adaptörde veya evin tesisatında arıza yok. Arıza adaptörün veya laptobun jakında. Her iki uçta hasar görmüş değiştirmesi gerekiyor.
  • Kısa devre olsa çalışmazdı, laptop adaptörleri oldukça güçlü ve dolayısıyla yüksek amperle besliyor,bu sırada sizin jack ile laptop güç girişi tam temas etmediyse ark yapıp orayı ısıtmıştır. Tamir ettireceksenizde dikkat edin kaliteli parça kullansınlar,tam sıkı bir bağlantıda ısınma sorunu olmaz.
  • dişi jack girişinin değişmesi ve adapter erkek jack ının birebir ve sıkı sıkıya oturan bir jack la değişimi şart arkadaşın dediği gibi olay gevşeklikten kaynaklanıyor ark meydana gelerek çalışmış..

    ayni olay evlerimizdeki yüksek akım çeken ç. makinesi-elektrik sobası gibi ürünleirn takılı olduğu prizlerin fiş uçlarını tam kavramamasından dolayı da meydana gelir prizin faz bulunan deliği kararıp yanar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.